SGK

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Başvurusu ve Dilekçe

SGK hizmet birleştirme işlemi titizlikle hazırlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilen bir dilekçeyle yapılabilmektedir. Hizmet birleştirme işlemini yapabilmeniz için aşağıda ki koşulları sağlamanız gerekmektedir.

  • Emekli olmadan en az altı ay evvel hizmet birleştirme başvurusu yapılmalıdır. Emekli aylığı alan kişiler bu başvuruyu yapmaz.
  • Sağlık koşulları yada teknik şartlar kişilerin bizzat başvuru yapmasına engel oluyorsa yasal varisler de başvuru işlemini gerçekleştirebilir.
  • Hizmetleri birleştirilecek kişilerin sigorta prim borçları olmamalıdır.

Hizmet Birleştirme Nedir?

Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışmış kişilerin toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesidir.

Aşağıdaki kurumlardan herhangi birine bağlı olarak çalışan kişilerin hizmetleri birleştirilebilir:

  • SGK
  • Emekli sandığı
  • Bağ-kur

Kişiler emekli olmadan evvel üstte yer alan kurumlara bağlı alanlardaki çalışma sürelerini birleştirerek prim günü sayılarını arttırabilirler. Sonuç kontrol etme işlemi e-Devlet üzerinden yürütülür. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapan biri SGK portalı vasıtasıyla başvurularının akıbetini öğrenebilirler.

Hizmet Birleştirme İşlemi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sigorta primlerini daha iyi değerlendirmek için uygulanan hizmet birleştirme işlemi için akılda tutulması gerekenler şöyledir:

  • Bu işlem için günler hesaplanırken her yıl 360 gün, her ay ise 30 gün olarak varsayılır.
  • Sadece primi ödenmiş günler sayılır.
  • Birleştirme işlemi her ihtimale karşı erken yapılmalıdır. Emekliliğe bir seneden fazla bir süre kala bu işlem başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • Birleştirme sırasında çeşitli borçlar ortaya çıkabilir. Bu borçların kapatılması gerekmektedir.

Hizmet Birleştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışılan kuruma verilen hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuru işlemleri başlatılır.

Bu dilekçede yer alması gereken bilgiler şunlardır:

  • Çalışan kişinin hizmet numarası
  • Birleştirme talebinin hangi kurum üzerinden yapılacağı ve önceki hizmetlerin hangi kurumlara bağlı olduğu (SGK, Emekli Sandığı, Bağ-kur)

Kurumlar arası yürütülen yazışmalar sonucunda hizmetler kapsamında geçen prim günleri tek çatı altında birleştirilir. Gerçekleşen bu yazışmalar sonucunda birleştirme işleminin nihayete ermesi birkaç hafta sürer.

Hangi Kurumlara Bağlı Kişiler Hizmet Birleştirme Başvurusu Yapabilir?

Hizmet birleştirme sadece belli kurumlara bağlı ve yine belli şartlara uyan kişilere tanınan bir haktır. Bu haktan faydalanabilen kişiler şöyle sıralanabilir:

  • Çalışırken Sosyal Sigortalar Kurumuna prim ödeyenler
  • Emekli Sandığına bağlı olanlar
  • SGK Kanunu 506. numaralı maddeye göre kurulan emekli sandıklarına bağlı olanlar
  • Sosyal Sigorta Kurumuna bağlı esnaflar, sanatçılar ve bağımsız çalışan diğer kişiler

Başvuru işlemi sadece dilekçeyle yapılır. Fazladan bir belgeye gerek yoktur.

Hizmet Birleştirme İşlemi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Hizmet birleştirme işlemi kişilerin ödedikleri prim günlerini birleştirme amacıyla yapıldığı için emeklilik öncesinde yapılmalıdır. Kişilerin emekli aylıklarını belirleyen faktörlerden biri toplamda ödedikleri sigorta primidir. Gün üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin yeterli olması gereklidir.

Bu yeterli sayıya erişmek yada emekli aylığını artırmak adına hizmetler birleştirilir. Özel sektörde çalışan kimseler başvurularını bağlı oldukları sigorta kurumlarına yapar. Ancak memurlar bu işlemi doğrudan doğruya çalıştıkları yerde gerçekleştirir. İşyeri ve SGK arasında ilerleyen süreçle birlikte hizmetler birleştirilir.

Hizmet Birleştirme Hesabı Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme için hesap işlemi aşağıdaki faktörler göz önüne alınarak yapılır:

  • Hesap işlemi için kritik tarih 01.10.2008 tarihidir. Bu tarihten önce sigorta kaydı yapılmış kişilerin farklı kurumlara bağlı prim günleri arasından sayısı 1261’i bulan esas kabul edilir. İki kuruma bağlı prim günleri eşitse son çalışılan yer üzerinden hesap yapılır.
  • 10.2008 tarihinden sonra sigortaya kayıt olmuş kişiler için sigorta kurumları arasından en çok gün ödeme yapılan kurum seçilir.

Hizmet Birleştirme Konusunda Neler Bilinmelidir?

Pek çok kişinin faydalandığı hizmet birleştirme için şu hususlar bilinmelidir:

  • Otomatik olarak gerçekleşmez, başvuru usulü geçerlidir.
  • Zorunlu bir uygulama değildir.
  • Prim günleri sayılırken askerlik ve doğum borçlanması da hesaba katılır.
  • Hizmetlerin birleştirmenin işlevi emekli aylığını arttırmaktır.
  • Özellikle kamu çalışanları hizmet birleştirme işlemini ertelememelidir. Bu kişilerin emekli aylıkları gecikmelerden olumsuz etkilenebilir.

Hizmet Birleştirmede Yedi Yıl Kuralı Nedir?

Yedi yıl kuralı 01.10.2008 tarihinden önce sigorta girişi yapılmış kişilerin hizmet birleştirme esnasında sayılan primlerin hangi çatı altında toplanacağını belirleyen bir kuraldır. Üstteki tarihten evvel çalışma hayatına girmiş kişilerin son yedi senede yer aldıkları sigorta kurumu esas alınır.

Örnek vermek gerekirse kırk yıllık kariyerinde otuz üç sene işçi olarak ve son yedi sene memur olarak çalışan birinin sigorta primleri en nihayetinde memurluğuna göre yapılır.

Hizmet Birleştirme İle Erken Emekli Olunabilir Mi?

Hizmet birleştirme işlemi her ne kadar emekliliği erkene çekmek için geliştirilen bir uygulama olmasa da istisnai bir durumda emekliliği erkene alabilir. Bağ-kur’a bağlı olan kadınlar emekli olmak için 7200 gün, erkeklerse 9000 gün prim ödemek zorundadır.

SGK’da prim birikimi kadınlar için 5000, erkekler için ise 5975 gündür. 2008 yılında gerçekleştirilen yenilikle birlikte yedi yıl kuralı kaldırılmıştır. Kişiler primlerini şayet Bağ-kur’dan SGK’ya aktarabilecek koşulları sağlarlarsa gün farkından faydalanıp erken emekliliğe ayrılabilirler.

Askerlik Borçlanması Hizmet Birleştirmeyi Nasıl Etkiler?

Vatani görev olarak addedilen askerlik hizmeti esnasında geçirilen günlerin primi dışarıdan ödenerek hizmet birleştirme işlemine katılabilir. Bu işlem için kişilerin askerliğini er yada yedek subay olarak yapmış olması gerekir.

Askerlik yapılan dönemdeki brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan prim miktarı tespit edilir. Sonrasında bu tutar askerde geçirilen günle çarpılır. Elde edilen meblağı ödeyen kişilerin sigorta prim günleri artar ve bu günler hizmet birleştirirken kullanılır.

Hizmet Birleştirme Sonucu Alınan Ölüm Aylığı Hangi Durumlarda Kesilir?

Hizmet birleştirme yapsın yada yapmasın, vefat eden emeklilerin eşleri devlet tarafından ölüm aylığına bağlanır. Bu aylığın kesilmesi için eşlerin ya evlenmesi yada vefat etmesi gerekir. Vakti gelince emekli olan veya bir işe girip çalışan eşlerin aylıkları kesilmez lakin alınan ücretin miktarı azalır.

Çocuğu olmayan eşler vefat eden kişilerin maaşının %75’i kadar ölüm aylığı alır. Bir işe girildiğinde bu oran %50’ye düşer. Çocuk olduğu durumlarda ölüm aylığı zaten %50’dir ve iş durumu bu oranı değiştirmez.

Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği

Hizmet birleştirmesi yapmak isteyen vatadandaşlar, örnek dilekçeye bakarak formlarını doldurabilirler.

Hizmet Birleştirme Yıllık İzin Süresini Artırır Mı?

Hizmet birleştirme işlemi çeşitli sektör değişikliklerinde yıllık izin süresini artırabilir. Özel sektörden kamuya geçiş yapan kişilerin izin süreleri 657 sayılı kanun kapsamında yıllık izin kapsamında değerlendirilebilir. Özel sektör içerisinde geçiş yapan kişilerin zamanla yıllık izin süreleri değişse bile son görevlerindeki izin günü sayısı sabittir.

Hizmet Birleştirme Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme işleminin sorgusu e-Devlet yada SGK’nın internet sitesi üzerinden yapılır. Bu iki yöntem şu şekilde kullanılır:

  • Gerekli bilgilerle e-Devlet hesabına girilir. SGK portalına erişilir ve hizmet birleştirme sorgulama ekranına gelinir.
  • uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama adresinden SGK’nın evrak arama sistemine girilir. Kimlik numarası ve işleme konulan evrakın yılı ile arama yapılır.

Önceki dönemlerde aylarla ifade edilen bir sürece yayılan hizmet birleştirmeleri artık birkaç hafta içerisinde sonuçlanabilir. SGK’ya yada işyerlerine ibraz edilen hizmet birleşim dilekçelerinin akıbeti saniyeler içerisinde kontrol edilebilir.

Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

SGK, SSK Prim ve Borç Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yaşlılık Aylığı (Maaşı) ve Başvuru Şartları Nelerdir ?

Shares:

656 Yorumlar

  • Nuri Benli
    16.03.2016

    02/09/1968 doğumluyum yatılı meslek lisesi mezunuyum kazai rüşt kararı ile 17/09/1985′ de maliye bakanlığında emekli sandığına tabi olarak çalışmaya başladım. 05/02/1996 tarihinden itibaren ssk’lı bir işte çalışıyorum. sgk merkezine uğradım. emeklilik tarihimin 02/09/2017 olduğu ve emekli sandığında geçen sürelerim için şimdilik herhangi bir işlem yapmama gerek olmadığı emeklilik tarihimde hizmetlerimin birleştirileceği söylendi.
    Benim yapmam gerekn bir şey varmı ?

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      18.03.2016

      Hayır şimdilik yapacağınız bir şey bulunmuyor. Emeklilik tarihinizde hizmet birleştirmesi yapmalısınız, Nuri Bey.

  • Sezai
    04.03.2016

    merhabalar,
    hizmet birleştirme sorularımı, size danışmak istedim.
    1982 yılı itibarıyle lise mezunu olarak 18 ay bağkur primi ödedim. Daha sonra üniversiteyi bitirdim ve 1993 yılında 657 ile atanıp üniversitede öğretim görevlisi olarak göreve başladım.Halen bu görevime devam etmekteyim.1960 doğumluyum ve 1980-1982 arasında 20 ay er olarak askerlikte yaptım. öğrenmek istediğim benim hizmet birleştirmeden ne gibi bir katkım olabilir?Emekliliğime nasıl yansır?Askerliği hizmete saydırmak için ne yapmam gerekir. teşekkürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      11.03.2016

      Emeklilik yaşınıza olumlu etkisi olabilir, Sezai Bey. SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

  • kadriye T.
    26.02.2016

    merhabalar,
    hizmet birleştirme ile ilgili bir sorun yaşıyorum, size danışmak istedim.
    1998den 10 gün sonrasında ise 2003-2009 arasında toplamda 1700 günlük ssk lılığımı takiben 2009 itibariyle 657 ile atanıp devlet memuruyum. çalıştığım kuruma hizmet birleştirilmesi, derece kıdem ilerlemesi için dilekçe verdim. onlarda sgk ya yazmışlar 1 yıl önce. fakat sorunlar burda başlıyor sgk da herhangi bir işlemim görünmüyor.
    çalıştığım üniversite hastanesi 2003-2009 arasında fizyoterapist olarak çalıştığım kurumlardan yazı istiyor ki bu hakları kazanayım. fakat hem il değişikliği hemde bazı kurumların şuan hizmet vermemesi vs gibi sorunlar nedeni ile bu yazıyı temin edemiyorum. personel işleri diyorki o kurumlarda fizyoterapist olarak çalıştığınızı ispat etmeniz gerek. bizim böyle bir zorunluluğumuz var mı? bunu nasıl ispatlayabilirm* teşekkürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      04.03.2016

      Dedikleri gibi bu durumunu ispatlamalısınız. Çalıştığınıza dair belgeleri bulmanız gerekiyor, Kadriye Hanım.

  • habibe göbekci
    23.02.2016

    merhaba yusuf bey 1989 da 4 a olarak başladım 2000 yılına kadar 2000de 4b oldum 2009 da terk ettim 2013 mayısta 4 a oldum hala yatırıyorum birleştirme için dilekce verdim birleşmenin olup olmadıgını nasıl anlarım

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      01.03.2016

      Başvuru yaptığınız kurum ile iletişime geçerek durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

  • muzaffer öztürk
    23.02.2016

    kadastro genel müdürlüğü bünyesinde çalışmış olduğum günlerin toplamını nasıl öyrenebilirim

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      24.02.2016

      E-Devletten öğrenebilirsiniz, Muzaffer Bey.

  • yaşar
    19.02.2016

    merhaba benim 1981 deki soy ismim ile çalışmış oldugum 246 günüm vardı soyadım şuan farklı olduğu için sicil birleştirme için ssk ya 2 ay önce dilekçe vermiştim şuan e devletten kontrol ettıgımde toplam gunumde 71 gün fazlalık gorunuyor parça parça yansıması gibi bir durum olabılırmı?

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      20.02.2016

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz, Yaşar Bey.

  • SERKAN YEL
    10.02.2016

    Merhaba benim 1997de. 2ay 14gün bağkur girişim var borç yok terk gözüküyor emeklilik yaşı hesaplarken bu tarihten mi hesaplıyayım. 2001den bu yana ssk lı çalışıyorum hangisi geçerli tarih teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.02.2016

      Hizmet birleştirmesi yaparsanız 1997 tarihinden hesaplanmaktadır, Serkan Bey.

  • Fedai
    09.02.2016

    Merhaba,
    Sgk giriş tarihim 01/10/1989 dur. Şu anda SGK ya bağlı olarak çalışmaktayım. 18/12/1974 doğumluyum. Şu anda 3115 gün prim im ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Daha öncesinde 9 yıl ve Yapı kredi bakasında 2 yılda Şekerbankta hizmet sürem var. her iki bankanında sandıkları ayrı. Hizmet birleştirmesi ni ne zaman yapmam gerekiyor. Ayrıca hizmet birleştirmeleri emekli aylığına etki, edermi. Ne zaman emekliliğe hak kazanabilirim.
    Syg/FS

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      20.02.2016

      Hizmet birleştirmesi için SGK müdürlüklerine başvurmanız gerekir. SGK müdürlüklerinde durumunuza göre emeklilik şartlarınız belirlenecektir.

  • Temel ÜNAL
    08.02.2016

    sayın yusuf bey ben 1987 yılında devlet memuru olarak işe başladım ve 2002 yılında memuriyetten ayrıldım 2003 yılında bag-kur 1.dereceden pirimlerimi yatırdım ve 2007 yılında emekli olmak için müracaat ettim.emekli sandığına tabi olarak emekli edildim ve maaşlarımı almaya başladım bir süre sonra bana bag-kurdan derece borcu çıkarıldı ve 7.500 lira para ödedim şu an bag-kurdan baktığımda 15.derecede görünüyor ben bu benden alınan 7.500 lirayı bag-kurdan alabilirmiyim ve alabilirsem nasıl alırım teşekkürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      14.02.2016

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz, Temel Bey.

  • gülümser
    30.01.2016

    merhaba 2015 bahar döneminde yaklaşık 4 ay ücretli öğretmenlik yaptım.haziranda ama ilaç almak için eczaneye gittiğimde ssk çalışıyo görünüyo fazladan 7 ay acaba borç çıkar mı normalde meb çıkış vermesi lazım babam emekli olduğu için ondan yararlanıyordum ne yapmam lazım ssk aradım kimse açmıyor.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      06.02.2016

      SGK müdürlüklerine giderek durumunuzu belirtebilirsiniz, Gülümser Hanım.

  • Erhan KUrt
    26.01.2016

    İyi akşamlar yusuf bey. Ben 22/07/1997 tarihinde ssk’lı olarak işe başladım.2006 askere gittim. Gelince de çalışmaya devam ettim. 15/07/2010 da devlet memuru olarak atandım. Hizmet birleştirme için personel şubeye başvuru yaptım. SGK ‘ya gönderilen yazï sonucu ile personel şubeye bana çalïştığım yerlerden yazı getirmemi istedi. Ben şimdi çalıştığım yerleri mi bulmam gerekiyor. Cevabınızı bekliyorum. İzlemem gereken prosedür ne

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      04.02.2016

      Bu tür konularda SGK müdürlüğünde detaylı bilgi verilmelidir. Başvurduğunuz SGK müdürlüğü ile tekrar iletişime geçebilirsiniz, Erhan Bey.

  • HASAN ACUN
    21.01.2016

    Efendim ben 4/C emeklisiyim. Toplam hizmet yılım 28 yıl 5 aydır. Bu sürenin 17 yılı memuriyet , yaklaşık 9 yılı kamu işçiliği ve kalan sürede 1,5 yıl askerlik borçlanması ve 1,5 yılda bağ – kur hizmetim vardır. Sormak istediğim konu şudur. 4/C Emekli maaşı hesap edilirken bu 28 yıl 5 aylık sürenin tamamının emekli sandığında geçmiş gibimi yoksa hizmetlerin ayrı ayrı olarak mı hesaplanması gerekmektedir. Yanıtlarsanız çok sevinirim. çok teşekkürler.Hasan ACUN 21.01.2016

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      04.02.2016

      Hizmet birleştirme işleminde farklı farklı hizmetlerin hangi kurumdan emekli olmuşsanız o kuruma göre denklikleri hesaplanır. Yani hizmetlerin ayrı ayrı hesaplanması gibidir, Hasan Bey.

  • hüseyin günkaya
    19.01.2016

    01.07.1985 tarihinde ssk girişim var 2024 gün pirim ödedim 31.10.1967 doğumluyum 31.12.1993 te memur olarak çalışmaya başladım askerliğimi memur olarak çalışırken borçlanarak ödedim ve hizmet birleştirmesi yaptım halen çalışıyorum ne zaman emekli olabilirim

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      05.02.2016

      Hizmet birleştirmesi yaptıktan sonra emeklilik şartlarınız SGK müdürlüklerinde belirlenir. Gerekli bilgiyi başvurduğunuz SGK müdürlüğünden alabilirsiniz, Hüseyin Bey.

  • Mehmet UYSAL
    08.01.2016

    15.12.1989 da yedek subay olarak kıtada göreve başladım.15.12.1990 da terhis oldum..Askeriyede yıpranma hizmet günü ilavesinden dolayı 360 gün yerine 450 gün sayılacak deniyor.Dolayısıyla hizmet başlangıcım 31.07.1989 tarihi sayılır mı? Ayrıca 01.12.1993 tarihinde 4-c li olarak çalışmaya başladım..2004-2008 yılları arasında ltd şirket ortaklığımdan dolayı mecburi 4-b li oldum fakat hiç prim yatıramadım ve bu 4 yılın ilk yılından sonra şirket feshi yapamadığımızdan dolayı bağkurlu görünürken 4-c li olarak çalışmaya başladım..toplam 1000 gün hizmet çakışması oldu..SGK memurunun yönlendirmesiyle çakışmadan dolayı hizmet günüm silinmesin diye dilekçe ile çakışan 4-c günlerimi 4-b ye geçirdim..Fakat e-devlet sayfamda 1000 günümün 397 gününü 4-b de gördüm..emeklilik başvurusu yaptığımda bu durum düzelir mi…?şimdiden cevabınıza çok teşekkür ederim..saygılarımla..

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      13.02.2016

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz, Mehmet Bey.

  • Hikmet Erdoğan
    06.01.2016

    Merhaba. Ben yedi yıl önce 4a sigortalı olarak emekli oldum. Ancak emekli sandığında ki günlerim birleştirilirken bağ -kur da ki ödenmiş 300 günüm emekli maaşım bağlanırken dikkate alınmamış. Bu günleri dahil ettirebilir miyim. Bunun maaşıma olumlu etkisi olur mu. Doğacak farkları geriye yönelik alabilir miyim.

    Teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      04.02.2016

      Hayır bir etkisi olmaz Hikmet Bey.

  • MURAT MUTLU
    06.01.2016

    01.08.1986 ssk girişliyi.bu zamana kadar farklı şehirlerde ve farklı iş yerlerinde ssk lı olarak çalıştım 2002-2005 yılları arası istege baglı sigorta ödedim.bu istege baglı hizmetimi ve farklı şehirlerdeki hizmetlerimi toplattırmam gereklimi emeklilik bakımından gerekli ise nasıl bir işlem takip etmeliyim.Doğum tarihim 12.04.1968

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      04.02.2016

      Zaten hepsi aynı kategoridedir, Murat Bey. Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı’na ait primleriniz varsa hizmet birleştirmesi ile toplatabilirsiniz.

  • serap
    29.12.2015

    2004-2010 yılları arasında kamu işçisi olarak çalıştım ve 2011 den bu yana memur olarak çalışmaktayım.Kamuda geçen hizmet sürem 10 yılı aştı ve çalıştığım kuruma yıllık izin süremin 30 güne çıkarılması ile ilgili dilekçe verdim.Kurum da sgk dan hizmet dökümümü istemiş ve 10 yılı aşkın süredir kamuda çalıştığımı doğrulamış.Ancak çalıştığım kurum bana bunun hizmet birleştirmesi yaptırmam şartıyla mümkün olabileceğini sözyledi. Hizmet birleştirmesi yaptırmak zorunda mıyım ?

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      11.02.2016

      Evet dilekçenizin tam olarak onaylanması için hizmet birleştirmesi yapmalısınız, Serap Hanım.

  • salih
    22.12.2015

    Merhabalar,eşim(bayan) 1971 doğumlu,1989 -1990 yıllarında 330 gün bir şirkette sigortalı olarak çalışmış.Daha sonra 1995 yılına kadar hiçbir işte çalışmamış,1995 kasım ayında itibaren memur(öğretmen) olarak görev yapıyor.1989 yılındaki sigortalılığının emeklilik yaşına bir faydası olurmu?Yani sormak istediğim ne zaman ,kaç yaşında emekli olur?Yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılarımla

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      03.02.2016

      Hizmet birleştirmesi için SGK müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Memurlar için farklı bir durum olabilir. En net bilgiyi SGK müdürlüklerinde alırsınız, Salih Bey.

  • Ayşe
    11.12.2015

    Merhabalar 1997-2002 yılları arasında özel okulda öğretmenlik yaptım.2002 yılında milli eğitimde kadrolu olarak öğretmenliğe başladım.2005 yılında hizmet birleştirmesi yaptım.Çalıştığım zamanın üçte ikisi eklendi.Maaş derece ve kadememle emekliliğe esas olan derece ve kademe farklı benim sorum şu;hizmet birleştirme yaparken emekli sandığına paramı ödemek gerekiyordu bana böyle bişey söylenmedi emekli olurken bana borç çıkarılır mı,eğer para ödemem gerekiyorsa şu anda yapmam gereken nedir?

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Hizmet birleştirme işlemi için SGK müdürlüklerine başvurunuz. Durumunuz hakkında detaylı bilgiyi orada alabilirsiniz.

  • Yusuf Karataş
    09.12.2015

    48 yaş ve 5525 prim günü emeklilik şartlarınızdır. Birleştirme işlemi için SGK müdürlüklerine gidebilirsiniz. Henüz birleştirme yapmayabilirsiniz. 4000 prim gününü geçtikten sonra birleştirebilirsiniz.

    Cevapla
  • Aylin
    06.12.2015

    Merhaba
    01.10.1991 ilk işe giriş tarihim
    4a Prim gün sayım 2277
    4b prim gün sayım 760
    Bunlar birleşiyormu ne zaman birleştirilmeli
    Bide ne zaman emekli olabilirim
    Teşekkürler

    Cevapla
  • Nur
    05.12.2015

    Merhaba .1998 yılında haftanın üçgünü olmak kaydıyla ziraat bankasında staj yaptım 1 yıl.o dönem ziraat bankasından stajyer maaşı aldık.fakat stajyerlik dönemime ait sigorta bildirimim görünmüyor yapılmamış olabilitmi bilemiyorum.okulumu aradım fakat geri dönüş sağlamıyorlar.yapılmadı ise bununla ilgili ne yapabilirim,tam olarak nereden öğrenebilirim bunu yardımcı olurmusunuz

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      09.12.2015

      https://www.ssk.biz.tr/emeklilik-hesaplama-soru-ve-cevaplari/ gerekli cevapları yazımızdan bulabilirsiniz.

  • Ersan
    30.11.2015

    15.09.1990 – 14.11.1998 yıllar arasında Emekli Sandığına (4C) tabi çalıştım,
    16.11.1998 tarihinden bu yana da 4A kapsamında çalışmaktayım.
    E Sgk Hizmet dökümü sayfasından sorgulama yaptığımda sadece 4A çalışmalarımı görebiliyorum.
    Tüm hizmetlerimi yada sadece 4A hizmetlerimi nasıl görebilirim.
    Bilgi verirseniz memnun olurum.
    Teşekkürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      E-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

  • mustafa
    28.11.2015

    selamlar. ben 1996 yılından beri bir kamu kurumunda çalışmaktayım. askerlik hizmetimi saydırdım bu hizmetle beraber ve toplamda 20 yıl 6 ay hizmetim çıkıyor. sigorta başlangıcım: 4a hizmet bilgilerimde 1987 yılında staj yaptığım tarih görünüyor. ama sigortalı olarak 1992 yılından itibaren pirim yatmış olarak görünüyor. benim sorum hizmet birleştirmesi yapmam halinde ilk işe giriş tarihi olarak 1992 mi 1987 mi baz alınır ? toplam 332 gün sigortalı hizmetim çıkıyor geri kalan boşluklar için bana bor çıkarmı ? saygılarımla .

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      SGK hizmet birleştirme işlemleri sonrası SGK müdürlüğü tarafından emeklilik şartlarınız belirlenecektir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  • Ali
    27.11.2015

    Merhaba,

    SGK 4A sigorta koluna tabiyim (giriş tarihi: 11.03.1996) ama öncesinde yaklaşık 3.5 yıl Emekli sandığına bağlı kamuda çalışmışlığım var (ilk işe giriş: 11.11.1992). Buradaki hizmetlerim 2004 tarihinde birleştirildi.

    Soru: Emeklilik hesabımda, Emekli Sandığı’na tabi 1992 yılındaki ilk işe giriş tarihim mi dikkate alınır, yoksa SGK’ya tabi 1996 yılındaki işe giriş tarihi mi?

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      SGK hizmet birleştirme işlemleri sonrası SGK müdürlüğü tarafından emeklilik şartlarınız belirlenecektir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  • 1976
    26.11.2015

    merhaba,

    04.07.1988 sgk 57 gün bayanım,

    1997-2013 banka sandığı 5497 günüm var
    (banka çalışan durumundayken 2007 yılında sgk döküm ve nüfus kayıt bilgilerimizi birleştirme için aldığını belirtmişti takibe gerek duymadım )
    2015 yılı hizmet dökümü almak için sandığa gittiğimde emeklilik yılımı teyid için sorduğumda 2030 dendi telaşlandım 2021 olmalı dediğimde hizmetiniz birleştirilmemiş dendi ,

    sandığın eski çalışanlarının yönlendirmesi ile bir dilekçe bıraktım
    “”2829 yasa geregi 1988 ylılı 57 gün 4a hizmetimin sandığınızda 4a birleştirilmesini arz eder ,
    eksik primim var mı,
    emeklilik yılım hangi yıl
    toplam hizmetimin dökümünü ayrıntılı olarak belirtin yazdırıldı””

    sorum şu ki ;

    ben 1988 sgk ya 12 yaşında dahil oldum ve 2829 yasada 18 yaşa atıf var bunun benim durumuma etkisi nedir ?
    ayrıca bu yasada birleştirilemeyecek hizmetler bendinde; prim ödemesi yapılmamış dönemler birleştirmeye dahil değil der yani
    ; 1988 sonrası 1997 ye kadar prim ödenmemiş yıllara etkisi nedir
    kısacası 14.05.2021 olan emeklilik tarihim 2829 a göre değişiklik mi gösterecek öyle ise hangi yıl olarak hesaplanacak bilgi rica derer saygılarımı sunarım .

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz

  • tufan
    26.11.2015

    Merhaba İlk İşe Giriş Tarihi 15.10.1997 dogum tarihim 01/01/1974
    şuan için 3378 günüm var fakat öncesinde 2005/01/01 bagkur başlangıcım 2007/01/03 bagkur bitişim 3600 gün üzerinden kıdem tazminatımı alabilirmiyim ssk kurumuna gitmiş olsam ne kadar zaman içerisinde aktarılır acaba

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Hizmet birleştirme işlemi sonrası 3600 prim günü ve emeklilik şartlarını sağlıyorsanız tazminat alabilirsiniz.

  • sencer erşen
    25.11.2015

    Merhabalar

    10.10.1990 sigortalı oldum 160 gün prim ödendi.Sonra 20.01.2001 de devlet memuru oldum ve 3150 gün çalışıp istifa ettim.Halen 4a kapsamında çalışıyorum.
    TOPLAM 3150 gün memurluğum ve 2320 gün sigorta günüm var.
    3600 ile tazminat alıp işten ayrılabilirmiyim?

    Ne zaman emekli olurum? ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      SGK hizmet birleştirme işlemleri sonrası SGK müdürlüğü tarafından emeklilik şartlarınız belirlenecektir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  • mehmet
    23.11.2015

    İyi çalışmalar hizmet birleştirmelerde içinden çıkamadım bir problem var 1985 tarihinden 1990 a kadar parça parça ssk günüm var 1995 de kadrolu öğretmenliğe başladım hizmet birleştirme yaptım ama emeklilik yaşımı emekli sandığı 1985 e göre yapmıyor çalışmış ssk lı olarak çalışmış olduğum günler yaşımı geri çekiyormuş 3 yıl kadar. 1964 doğumluyum ssk ya göre 49 yaş emekli sandığın göre 53 diyor bu doğrumudur.Halan öğretmen olarak çalışıyorum.Emekli olmak istiyorum baş vuruda bulunabilirmiyim. Teşekkürler

    Cevapla
  • sencer erşen
    10.11.2015

    28.06.1972 doğumluyum.10.10.1990 başlangıçlı 140 gün günüm var,20.01 2001 tarihine kadar aralık boş.20.01.2001 itibariyle 3150 gün devlet memurluğu yaptım ve istifa ettim.19.11 2009 itibariyle 4a kapsamında çalışıyorum.Toplamda 2150 gün sgk ve 3150 gün emekli sandığı prim günüm var.3600 ile kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilirmiyim?Hangi tarihte emekli olurum?Saygılarımla

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Hizmet birleştirme işlemi için SGK müdürlüklerine başvurunuz. Durumunuz hakkında detaylı bilgiyi orada alabilirsiniz.

  • Hamza
    08.11.2015

    1965 dogumluyum 07.09.1994 ogretmen olarak goreve basladim ,adli bir cezam olduğu için 10.05.2013 tarihinde görevden ayrılmak zorunda kaldım. 10.12.2014 tarihinde ssk lı olarak bir işte halen çalışıyorum.Emekliliğim Nezaman ve hangi kurumdan olursa avantajlı olur?emekli sandığındaki ikramiyemi de ala bilirmişim?Teşekürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Hizmet birleştirme işlemi için SGK müdürlüklerine başvurunuz. Durumunuz hakkında detaylı bilgiyi orada alabilirsiniz.

  • HİKMET K.
    04.11.2015

    Merhaba 1999 yılında taşeron firma altında ssk güvencesinde belediyede görev yaptım. 2011 yılında sözleşmeli memur 2013 yılında ise memur oldum.ssk lı olarak 4690 prim günüm var.şu an hizmet birleştirmesi yapabilirmiyim 4690 günümü.teşekkür ederim

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      SGK müdürlüğüne başvurunuz. Detaylı bilgiyi orada alabilirsiniz.

  • mete
    03.11.2015

    1988 yılında 16 gün sigorta başlangıcım oldu 03.12.1990 yılından itibarende memur olarak çalışmaktayım hizmet birleştirmesi için dilekçemi kendi kurumuma vermiştim fakat hiç bir yansıma olmadı ayrıca e devletten kontrol ettiğimde işe başlangıç olarak memurite başlangıcım gözükmektedir emeklilik işlemleri için ssk başlangıcımın önemi varmıdır

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Emeklilik şartlarınız prim yatırma başlangıcına göre belirlenmektedir. Ne kadar eski tarihli girişiniz varsa hizmet birleştirme işlemi o kadar yararlı olacaktır.

  • Erdoğan
    28.10.2015

    Değerli uzman arkadaşlar, saygılar sunar, mutluluklar ve başarılar dilerim. Şimdiye dek hiç kimseden düzgün cevap alamadığım bazı sıkıntılarım var. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim…

    04.03.1968 doğumluyum. 02.09.1982 tarihinde J.Astsb.Hazırlama Okulu’na (lise kısmı) askeri öğrenci olarak başladım ve 30.08.1986 tarihinde J.Astsb.Çvş rütbesiyle mezun oldum. 14 Temmuz 1999’da 5434/39-e gereği res’en emekli edildim. (Askeri mahkeme kararına istinaden) fiili hizmet zammı ile birlikte toplam 16 yıl 4 ay 7 gün hizmetiniz tespiti bahisle; 25 sene emeklilik şartlarınızı yerine getiremediğinizden hizmetleriniz tasfiye edilerek defaten ödeme yapılmıştır şeklinde yazıyla ödemeyi aldım, ve geçtiğimiz hafta parayı 13.840,00 TL olarak ihya ettim. 02.02.2000 den beri de boşluksuz SSK’lı kamu işçisi olarak çalışıyorum malum primlerimde tavana yakın ödenmektedir. (aylık brüt 5000 -6000 TL civarı) ve bugün itibariyle SPEK (Sigorta primine esas kazancım, sadece son defa ssk bünyesinde) 430.000,00’e ulaşmıştır.

    Hizmet birleşimi yapılırken, E.Sandığındaki hizmetlerim görev süresi prime her yıl 360 la çarpılarak mı prime dönüştürülecek?
    SGK’nın değişik sosyal güvenlik kurumlarında farklı etkili ve 3 kademeli aylık bağlama oranları malumunuz. Benim, fiili hizmet zammıyla 16 yıl 4 ay 7 gün emekli sandığı, 02.02. 2000 yılından buyana da SSK. Şu an çalıştığım kurumda başlangıçtan beri SSK”lı olarak çalışan 30 yıllık işçiler 3.000,00 TL civarında emekli maaşı ile emekli oluyorlar. Benim durumumda, yarısı Emekli Sandığı yarısı SSK olduğuna göre aylık bağlanırken nasıl ayarlanacak. Emsallerimden az mı, benzer mi yoksa biraz fazla mı alabilirim? 6 yıl güneydoğuda yüksek maaşla görev yaptım. Bizden kesilen emekli keseneği ile şimdiki statümde (kamu işçisi olarak) tavandan ödenen pirimlerin gücü (emeli maaş hesabında) aynı mıdır?

    Bazı görüşler, Askerlikten gelen fiili hizmet süresinin son defa SSK’da yaştan düşülemeyeceği, yaşı geriye çekmeyeceğinden bahsetmekte, bazı görüşlerde de çektiği bildirilmektedir. Doğrusu nedir? Bu durumda ne zaman, hangi yaşta emekli olabilirim?

    Malum, Kamu işçisi olarak SSK’lıyım. Son defa SSK’dan emekli olurken buradan kıdem tazminatı alma koşulunu yerine getirmiş oluyor muyum? Yurt dışına yerleşeceğimden eğer emekli olursam kıdem tazminatını kurumdan alabilir miyim? Malum, Emekli Sandığı da emeklilik koşulları gerçekleştirlmediğinden bahisle bize emekli ikramiyesi ödememişti ve bu konu yıllarca yargıda sürüncemede kaldı ve son olarak karara bağlandı. Son yargı kararına göre Emekli Sandığından da geçmiş hizmetlerimin karışılığını tazminat olarak alabilir miyim?

    Bunları çok merak ediyorum ve cevaplarını bir çok farklı kaynağa sormama rağmen herhangi bir cevap alamadım.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      02.12.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • serpil
    27.10.2015

    merhaba
    10 nisan 2011 -06.agustos 2012 tarihleri arasında halkbankasında çalıştım.477 prim günüm var şu anda devlette memurum.halkbankasının özel sandığı olduğu için sgk da prim günlerimiz gözükmüyor. çalıştıgım idare ne emekli dereceye ne ödemeye esasa ne de hizmet süresine saymadı .nasıl bi yol izlemem gerekiyor ayrıntılı bi cevap verirseniz sevinirim.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  • Gökmen gül
    24.10.2015

    Mrb ben 2014 eylül de öğretmen olarak göreve başladım atanmadan önce 727 gün SGK prim günüm var hizmet birleştirme yapabilir miyim ? Olursa eğer yüzde kaçı kabul edilir

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Evet yapabilirsiniz. SGK müdürlüklerinde detaylı bilgi verilecektir.

  • ISA
    23.10.2015

    2004 aralik ayinda tedaş ta kamu işçisi olarak işe basladim 2009 da ozellesti enerisa ya devroldu 2014 ocak ayinda gelir idaresi baskanligina yardimci hizmetler kadrosunda memur olarak ise basladim hizmet birlestirmesi yaptirsam unvan ,derece, yıllık iznin 30 gune cikmasi vb.gibi konularda lehimize bir durum olur mu TEŞEKKÜRLER

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • sevda ak
    23.10.2015

    merhaba ben hizmet birleştirmesi yaptım 15 yıl sgk lı çalışmışlığım ve 5707 sgk primim vardı 2010 temmuz ayında devlet memuru oldum mesleğim sgk lı iken çalıştığım mesleğe uygundu hizmet birleştirmem yapıldı bordromda kıdem ay/yıl 4/5 derecem 6/3 görünüyor kıdem yılımın değişmesi gerekmiyor mu birleşme yapılmasına göre ve bordromda daha neler değişmeli bilgi verirseniz , çok teşekkürler

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  • mehmet
    11.10.2015

    iyi çalışmalar. nisan 1968 doğumluyum. haziran 1986 yılında SSK da sigortalı olarak işe başladım. her yıl 30 ar gün ssk lı olarak toplamda 270 gün ssk günüm var. ve 1994 yılında öğretmen olarak emekli sandığında göreve başladım. halen çalışmaktayım. sigortalılık günlerimi nasıl saydırabilirim. ve saydırdığımda emekliliğime yararı olur mu? ( gün ve para olarak) yanıtlarsanız sevinirim. teşekkürler.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Hizmet birleştirme işlemi prim günlerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz. SGK müdürlüklerine birleştirme işlemi için başvurabilirsiniz.

  • zeynep
    09.10.2015

    Merhaba,benim sorum;eşimin ssk prim gün sayısını kendi prim gün sayımla birleştirebilir miyim?(biraz komik bir soru fakat merak ediyorum)şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      02.12.2015

      Böyle bir şey olamıyor.

  • ersan cankurtaran
    08.10.2015

    1969 9. ay doğumluyum. sigorta girişim 1984/06.ay
    2700 gün çaşitli iller de yatan prim var.8 yıl özel banka sandığın da yatan primler var. 17 ay yedek subay olarak görev yaptım. 2017/09. emekliliği hak ediyorum.yani hala yaşı bekliyorum.Hizmet birleştirme işlemi için ne zaman başvuru yapmam gerekiyor?.
    Saygılarımla;

    Cevapla
    • Yusuf Karataş
      12.12.2015

      Emekliliğe kalan son 3 yılda yapabilirsiniz.

  • B.türkeli
    25.09.2015

    1982 doğumluyum..Primlerimi 6/7/2002,den itibaren 2008 yılına kadar ssk,dan isteğe bağlı ödüyordum yeni kanundan sonra(2008) 4/b bağkurlu olarak 2015 eylül ayına kadar primlerimi ödedim,geçen sene 4500 (kısmi) 7000 Normal emekli olabilirsiniz diye bağlı olduğum sgk müdürlüğünden bilgi aldım,1 sene daha ödersen kısmi olarak 58 yaşında emekli olabilirsiniz dendi..bende kısmi emeklilik için prim gün sayısını 4735,e kadar ödedim ağustos 2015,de primimi durdurdum ama yeni öğrendiğime göre daha önce 4500-çıkan kısmi emeklilik şartlarımın 5000 olduğunu gördüm şaşırdım? ….bilgi verirseniz çok memnun olurum.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      26.09.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

    • ibrahim
      28.10.2015

      evet türkeli bey doğrudur kısmi emeklilik 5000 güne çıkarıldı

  • Mustafa ÖKSÜZ
    03.09.2015

    31.07.2015 tarihine öğretmen olarak emekli oldum. İlk görev 01.07.1976 tarihinde Diyanet İşl.Bşk.lığı taşra teşkilatında başladım ve 13.03.1986 tarihinde NAKLEN Milli E.Bak.lığına öğretmen olarak atandım. 8 ay kısa dönem askerlik yaptım ve borçlanmadım. Bu süre düşüldüğü zaman toplam hizmet sürem 38 yıl 4 ay 19 gün olması gerekirken 28 yıl 10 ay üzerinden emekli işlemi yapılmış. Emekli sandığına bir türlü ulaşamıyorum. 02.09.2015 tarihinde iadeli tahütlü dilekçe gönderdim. Yardımlarınızı bekler saygılar sunasrım. Bir aydan fazla oldu maaş yok ve sıkıntılar çok.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      22.09.2015

      Bizim yapabileceğimiz birşey yok bu site bilgilendirme amaçlıdır. Başvurunuzu yaptıysanız mecbur beklemeniz gerekiyor.

  • Rıza
    01.09.2015

    4a dan 7000 günüm var, 2005-2008 arası 4bden en düşük basamaktan 800 günüm var, 1- birleştirme yapmak zorunda mıyım? 2- birleştirme sonucu sskdan emekli oluyorum, birleştirme emeklilik maaşımı düşürür mü?
    teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      21.09.2015

      Birleştirme yapmanıza gerek yoktur. SSK primleriniz yeterlidir. En düşük basamak olduğu için maaşı düşürebilir.

  • Yavuz ŞEN
    28.08.2015

    1975 doğumluyum. 1995 yılında sgk başlangıcım var ve 50 günlük sigortam var. Daha sonra 1998 yılında öğretmen oldum halen çalışıyorum. Hizmet birleştirmesi yaptırmalı mıyım?Yaptırırsam ne getirisi olur. Bu konuda bilgilen dirirseniz sevinirim.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      19.09.2015

      Hizmet birleştirmesi ile emeklilik yaşınız geri çekilebilir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • celil
    12.08.2015

    4a hizmetimi 4b ile birleştirebilir miyim?

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      12.08.2015

      Evet birleştirebilirsiniz.

  • filiz
    11.08.2015

    kamu kurumunda geçici işci olarak çalıştıgım daha sonda 4b torba yasayla memur olduk hizmet birleştirmesi hemen yapılmalı emekli kesenegi artar önder gider kademe derecen geriden gelir deniyor aksi takdirde emekli maaşın düşük olurmuş teşekkür ederim.

    Cevapla
  • özkan
    10.08.2015

    merhabalar ben kadrolu infaz koruma memuru olarak görev yapıyorumderecem 9/3.hacettepe matematik mezunuyum.okulda hazırlık zorunlu olduğu için bu kademe yükseltilmesi için başvuru yapacağım.sizce bir sıkıntı çıkarmı.ayrıca bu memuriyet öncesi 8 dönem (sigortada 418 gün) ücretli öğretmenlik yaptım meb de.bunu da eklettirebilirmiyim kademe ilerlemesi için.ne yapmam gerekir.teşekkürler..

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      22.08.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • Yasemin Demir
    07.08.2015

    Merhabalar. 2000 yılı itibarı ile SGK girişim yapıldı ancak 1999-2000 yılları arasında İngiltere’de aupair vizesi ile bir çalışmam olmuştu. Bu sureci SGK başlangıc tarihimi de geriye aldırtacak sekilde sureme ekletme sansım var mıdır? Ancak Aupair’lik konusu sadece vize ile kanıtlanabilen, kendi yonetmeliklerine gore de elden odenen ve vergisi olmayan bir çalışma şekli idi. tesekkurler

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      22.08.2015

      Yurt dışı borçlanması yapabilirsiniz. Ancak çalıştığınıza dair belgeleri SGK müdürlüklerine vermeniz gerekir.

  • Özkan şamcı
    02.08.2015

    Merhaba Say’ın hürcan Karataş ben Özkan Şamcı 28mart 1965 doğumluyum Sigortalı olarak ilk işe giriş tarihim 01.07.1981 dir çeşitli işlerde toplam 923 gün sigortam var askerliğimi01.12.1991 ile31.11.1992 tarihleri Arasında 12 ay yedek subay olarak Yaptım bunun son 8 Ayında maaş aldım daha sonra 14 Mayıs 1997 de devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladım o tarihten bu yana yaklaşık 18 yıl 2 aydır sınıf öğretmenliği yapıyorum sigorta,askerlik ve emekli sandığı hizmetlerimi birleştirdim ben emekli sandığından25 yılda emekli olacağıma göre benim ne zaman emekli olacağımı bana gün ay ve yıl olarak söylerseniz çok sevinirim şimdiden size çok çok teşekkür ederim

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      15.08.2015

      Hizmet birleştirme durumlarında emeklilik şartları değişiklik gösterebiliyor. Kesin sonuç için SGK müdürlüğüne gidebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Mehmet Çelik
    31.07.2015

    kerem sarı tarafından adıyaman bağkur il müuürlüğüne mehmet çelik hakkında yazılan dys yazısı hakkında bilgi lütfen saygılar

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      02.08.2015

      İlgili makama direkt olarak telefonla ulaşınız lütfen.

  • murat Denizli
    29.07.2015

    ha bu arada herhangi bir iletişim bilgisi vermedim her an cevap gelmişmi diye bakacakmışız bu sayfaya yoksa yöneticiler mail mi gönderecek bana

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      31.07.2015

      Sayfaya bakıp kontrol edebilirsiniz.

  • Beyhan Karadeniz
    29.07.2015

    Ben yaklasik bir bucuk ay önce Emeklilik borclanmasi ve hizmet birlestirmesi icin muracaat ettim. Iadeli taahhütlü yazima cevap alamadim. Evrak isleme konuldumu acaba?Yurtdisindayim. Bilgi verirseniz sevinirim. Zahmetiniz icin simdiden tesekkürler

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      29.07.2015

      Durumunuzu buradan öğrenmeniz mümkün değil. Konsolosluğunuza başvurunuz.

  • Mustafa
    29.07.2015

    SSK başlangıcının bagkurdan emekli olurken neden yaş hesabında dikkate alınmıyor O zaman ben geçmişte niye ssklıoldum bu yüzden birçok küçük esnaf emekli olamıyor mağdur oluyoruz

    Cevapla
  • SERKAN
    28.07.2015

    benim 1998 den sigorta girişim var 2009 da sözleşmeli 2011 dede kadrolu memur oldum hizmet birleştirmesi yapsam senelik iznime yararı olurmu?

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      05.08.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • aylin
    27.07.2015

    merhaba 29 ekim 1979 doğumluyum bir bayanım.4350 gün sigorta prim ödemen var.(sgk)ilk işe girişim 1 ağustos 1996.sorum şu:
    ağustos atamasında öğretmen olarak atanırsam sgk primlerimin kademe maaş ve emeklilikte etkisi ne olur?3/2 sistemi olduğu söyleniyor ama tam olarak anlayamadım.işe başladığım andan itibaren değil de 1 yıl adaylığım kalktıktan sonra bana ne gibi artısı olacak?
    kaç yıl prim üzerinden emekli olacağım? kafam çok karışık.öğretmen olarak devam etmek istiyorum ama bu emekliliğimi maaaşımı ve kıdemimi ne şekilde etkiler?artı ve eksisi ne olur?zaman ayırıp cevaplarsanız beni aydınlatmış ve düşüncelerimi netleştirmiş olursunuz .şimdiden çok teşekkür ederim.saygılarımla.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      05.08.2015

      Detaylı bilgi almak isterseniz Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • lavmin
    23.07.2015

    Merhabalar.
    2007 ile 2013 yılları arasında istanbul büyükşehir belediyesi kurslarında (ismek)’te 1720 gün arapça öğretmenliği yaptım. 2013 ‘te meb ‘te kadrolu öğretmen olduktan sonra hizmet birleştirmesi yaptım. Hizmet puanı verilmesine rağmen kademe-derece verilmedi. İtiraz ettiğimde ise, özel sektör de çalıştığım için kademe alamayacağımı söylediler. Sizce doğru mu?

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      05.08.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • Ayşen Kayacan
    22.07.2015

    1980 kasımında sigorta başlangicim, 1998 ekim de ögretmenlige başladım sigorta ve bagkurlu olarak gecen yilların hizmet birleştirme işlemlerini yaptırdım memuriyette 16 yıl 9 ay 12 gün, emeklilige esas 23 yıl 2ay 13 gün.1964 ocak doğumluyum. Emekli olursam emekli sandıgı baz alınmıyacakmış, maaşım düşük olucak.Ne zaman emekli olursam emekli sandıgının maaşı baz alınır. 22 07 2015

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      03.08.2015

      Hizmet birleştirme işlemi ile emeklilik tarihinden önce 7 yılda hangi kuruma daha çok prim yatırmışsanız o kurumdan emekli olursunuz.

  • Yüksel ÇUKURLU
    21.07.2015

    Merhaba;
    Temmuz 1982 den beri SSK 4-A lı olarak sigortalıyım.
    1986 yılından 8 aylık emekli sandığına tabi öğretmenliğim vardı.
    Ekim 2013 de Antalya SGK ya hizmet birleştirmesi için başvurdum.
    Onlarda Emekli Sandığına tabi hizmetim için Ankara Sigortalı Tescil Hizmet Dairesi Başkanlığına bir yazı ile sormuşlar.
    Bu kez Ankara SGK da; görev yaptığım Bingöl Milli Eğitim’e 16 Ocak 2014 de hizmetimi sormuşlar.
    Bingöl’den bir cevap gelmemiş bende kendim 19 Mart 2015 de dilekçe ile hizmetimi sordum bu kez bana 2000 yılında arşiv kayıtlarının yandığını adıma hiçbir belgenin olmadığını bildirdiler.
    Bingöl’den bana gelen yazıyı 8 Mayıs 2015 tarihli dilekçemle Ankara ‘ya İadeli taahhütlü olarak gönderdim. Bu dilekçeme cevap alamadım.
    Bu kez Ankara’ya şahsen gidip 29 Haziran 2015 de tekrar bir dilekçe daha verdim.
    Bingöl’de 1986 yılında 8 aylık yaptığım öğretmenlikle ilgili hizmetimi bir türlü birleştirip sonuca varamadım.
    Dolayısı ile emeklilik işlemlerimi başlatamıyorum.
    Antalya SGK’ya gidip Ankara SGK’dan haber varmı diye sık sık gidip soruyorum ama nafile.
    2013 den beri hizmet birleştirmesini yapamadım.
    Keşke hizmetimin olduğunu hiç beyan etmeseydim. SSK ile yetinseydim diyorum.
    Bu kadar uğraşacağımı bilemedim.
    Ankara Sıhhıye SGK da 6 Kat HİB 6 133 nolu personel durumumu biliyor , ama dilekçelerim hakkında ben bir sonuç alamadım.
    Biraz uzun oldu ama bu konuda bana nasıl bir yol gösterirsiniz.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      03.08.2015

      Maalesef bu tür karışıklıklar sıkça olabiliyor. Yeterince uğraşmışsınız sanırım duruma yapılacak bir şey görünmüyor. Bir de Alo 170 SGK hattında durumunuzu anlatabilirsiniz.

  • Mustafa
    16.07.2015

    SSK başlangıcının bagkurdan emekli olurken neden yaş hesabında dikkate alınmıyor O zaman ben geçmişte niye ssklıoldum bu iki kurum devletin ama çifte standart uygulanıyor sadece hizmetler bagkurun önüne ekleniyor çok büyük haksızlık Küçük esnaflar mağdur oluyor yetkililer
    Biçare düşünmüyorum ??

    Cevapla
  • Ercan çakar
    16.07.2015

    Merhaba,
    1999 Kasım askere gittim ve yedek subay olarak yaptım.
    Daha sonra 10 yıl SSK’lı çalıştım.
    2014 Eylül’de öğretmen oldum.
    Hizmet birleştirmesi için hizmet dökümü istediler.
    Ben yedek subaylık günlerim ve ssk günlerinin birleşmesi için dilekçe verdim arayıp olmaz böyle şey dediler.Benim kuruma yedek subay ve ssk günlerinin işlenmesi için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      21.07.2015

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • Hüseyin Hakan Doymaz
    09.07.2015

    İyi günler

    Toplam Gün Sayısı 8.216
    7.9.65 doğumluyum bildiğim kadar
    eylül 2018 emekliolucam sorum
    askerlik öncesi sgk yok oder isem nezaman emekli olurum ve kaç para ödemem gerekicek (18) ay için 1985 haziranda askere gitim

    Teşekkür ederim

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      09.07.2015

      Askerlik borçlanması yaparsanız emekli olabilirsiniz. Yaşınızı doldurmuş oluyorsunuz.

    • Hüseyin Hakan Doymaz
      12.07.2015

      Teşekkür ederim Hürcan bey

  • NALAN
    08.07.2015

    Merhaba,

    Asagıdakı bagkur ve skk bırlestırdıgımde ne zaman emeklı olacağımı bıldırebılırmısınız?

    Bagkur 19.06.2001 -29.03.2006
    skk 2006 yılı 213 gun 2007 yılı 360 gun 2008 yılı 360 gun 2009 yılı 352 2010 ylında 360 gun 2011 yılında 360 gun 2012 yılında 210 gun 2013 yılında 240 gun 2014 yılında 147 gun 2015 yılında 61 gun olmak uzere 2663 toplamda sıgortalı gunum var ve şuandada sıgorta devam edıyor

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      10.07.2015

      Hesaplama için SGK müdürlüklerine başvurunuz.

  • ayşegül
    08.07.2015

    merhaba ben işten 17,06,2015 tarihi itibariyle ayrıldım. sorum şu sigortam şimdi nasıl yürürlükte olucak. eşimin sigortası otomatik olarak benim için faal olur mu yoksa bunun için işlem yaptırmam gerekiyor mu ?

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      08.07.2015

      E-Devlet üzerinden sigortalılık durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Eğer otomatik olarak eşinizin üzerinden sigortaya geçmemişseniz, dilekçe ile bunu talep edebilirsiniz.

  • muhammet ali bektas
    07.07.2015

    30.04 1977 dogumluyum 1992yilindan 16.03.1995 yurtdisinda austuyada calismiligim var 1996 da türkiye temelli döndüm askerligimi yaptim15.05. 2000den beri de türkiyede sigortali calismakdayim yurtdisindaki sigortami baslangic olarak saydiramadi 45 günden dolayi 18 yasi doldurmadan calismisim ben nasil baslangicimi geri cekebilirim kanun degisirmi baslangic yas dusermi yil olarak doldurmusum gün olarak doldurmadimdan dolayi 6 yil kaybim oluyor sonuc olarak 18 alti da prim yatirilmis neden borclanamiyorum ilginize tesekkürler

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      15.07.2015

      Askerlik borçlanması yaparak sigorta başlangıcınızı askerlik başlangıç tarihine çekebilirsiniz.

  • özkan şamcı
    05.07.2015

    merhaba hürcan karataş ben özkan şamcı çok özür dilerim az önce yazdığım yazıda da doğum tarihimi unutmuşum şimdi kesin olarak eksiksiz bilgi veriyorum ben 28.03. 1965 doğumluyum ilk işe başlangıç ve sigortalı oluş tarihim 01.07.1981 dir bundan sonra çeşitli işlerde toplam 923 gün sigortam var daha sonra 01.11.1991 tarihi ile 31.11 1992 tarihleri arasında 12 ay yedek subay olarak askerlik yaptım ama bunun sadece son 8 ayında maaş aldım daha sonra 14.05.1997 yılında bir devlet okulunda sınıf öğretmeni oldum ve o tarihten bu yana 18 yıldır ilkokul yada diğer adıyla sınıf öğretmenliği yapıyorum ayrıca sigorta, askerlik ve devlet memurluğu hizmetlerimi birleştirdim şimdi bu eksiksiz bilgilerimden sonra son defa rica ediyorum ben ne zaman emekli olurum bana bunu gün,ay ve yıl olarak söylerseniz çok sevinirim sizi çok meşgul ettim kusuruma bakmayın şimdiden çok çok teşekkür ederim

    Cevapla
  • özkan şamcı
    05.07.2015

    merhaba hürcan karataş ben özkan şamcı size bir hafta önce yani 28 haziran 2015 günü bir yazı göndermiştim bana askerliğimi yaptığım tarihin önemli olduğunuzu söylemişsiniz kusura bakmayın onu unutmuşum şimdi bilgilerimi baştan tekrar veriyorum 01.07 1981 yılında ilk sigortalı olarak işe başladım çeşitli işlerde sigortalı olarak çalıştım toplam 923 gün sigortam var 01.11.1991 ile 31.11.1992 tarihleri arasında 12 ay yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım ancak bunun son 8 ayında maaş aldım daha sonra 14.05.1997 yılında öğretmen oldum ve o tarihten bu yana 18 yıldır halen bir devlet okulunda ilkokul öğretmenliği yapıyorum ayrıca askerlik, sigorta ve devlet memurluğu hizmetlerini birleştirdim şimdi bana ne zaman emekli olacağımı gün ay ve yıl olarak söylerseniz çok sevinirim şimdiden vereceğiniz bilgi için çok çok teşekkür ederim

    Cevapla
  • Ziya TÜRKEL
    04.07.2015

    sayın Aykut Bey; 28.01.2015 doğumluyum ve benim 01.09.1987 den itibarin 287 gün ssk primim var ve bunun 11 günü 18 yaşımdan küçükken ödenmiş.14.05.1993 ten beri de memurum.Memur iken 18 ay askerliğimi de borçlanıp ödedim.memuriyete lise mezunu olarak başladım ama memurken açık öğretim fak. bitirdim (4 Yıllık lisans).şu an 1/4 derecedeyim 2 senedir. sorularıma gelince;
    1- bu 287 yada 11 gün düşünce 276 gün hizmetimi birleştirmek için ssk ya yazı yazdık kurum olarak ve günlerimi gösteren yazı yolladılar.Bu birleştirmeyi kim nasıl yapacak ilçemde ve kurumumda bilen yok.İlk memuriyetten beri bu güne kadar keseneklerin hesaplanması gerekiyormuş bunlarr nasıl yapılıyor.Sgk ya yaptıramazmıyız ya da siz yardmcı olurmusunuz.
    Ben tam tarih olarak ne zaman emekli olmayı hak ederim.
    Yardımınz için şimdiden teşekkür eder mail adresime cevap verirseniz memnun olrum iyi çalışmalar.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      08.07.2015

      Detaylı bilgi almak için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • taner yeter
    30.06.2015

    Ben İstanbul’ da yaşayan bir öğretmenim hizmet birleştirme işlemi için bu gün kurumunuza faks çektim. Faksıma cevap gelir mi yoksa şahsen Manisa’ya gelmeme mi gerekli ? Teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      02.07.2015

      Faks çektiğiniz makama direkt olarak telefonla ulaşırsanız sizin için daha yararlı olacaktır.

  • özkan şamcı
    28.06.2015

    merhaba hürcan karataş ben özkan şamcı 28.03.1965 doğumluyum öğretmenim öğretmenlikten önce ilk sigortalı işe giriş tarihim 01.07.1981 dir toplam 923 gün sigortam var 14.05.1997 yılında öğretmen oldum o tarihten bu yana ilkokul öğretmenliği yapıyorum hizmet birleştirmemi de yaptım 12 ay askerlik yaptım bunun 8 ayı yedek subay olarak maaş aldım bunu da hizmet birleştirmesinde kullandım sizden çok rica ediyorum bu kadar detaylı bilgi verdikten sonra ne zaman emekli olacağımı söylermisiniz kimseden bunun cevabını şu ana kadar alamadım şimdiden çok teşekkür ederim

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      02.07.2015

      Askerlik tarihiniz sigorta girişinizde önce ise sigortalılık başlangıcınız askerlik başlangıç tarihine çekilmektedir. Bu durumda askerlik tarihinizi detaylı olarak girebilirseniz emeklilik tarihinizi hesaplayabiliriz.

  • Ercan
    28.06.2015

    1997de 21 günlük sigortam vardı 2002de işe girdim hala sigortalıyım geçenlerde SGK ya gidip hizmet birleştirmek istediğimi söyledim ancak o 21 günlük sürenin emeklilik yaşına hiçbir faydası olmayacağını söylediler neden yaşa faydası olmayacak yardımcı olursanız sevinirim

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      14.07.2015

      Neden faydası olmasın sigorta girişiniz 1997 de yapılmıştır. Emeklilik şartlarınız bu tarihe göre belirlenir.

  • melahat
    27.06.2015

    merhabalar. benim 12,5 yıl emekli sandığı primim bulunuyor. ssk da ise 1 yıla yakın bir sürelik primim var. 52 yaşındayım 1988 girişli emekli sandığım. sakatım fakat rapor verilmiyor. çalışma gücüm kalmadığı için en kolay nasıl emekli olabilirim? teşekkürler.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      14.07.2015

      Detaylı bilgi almak için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  • ihsan bilgin
    17.06.2015

    merhaba aykut bey ben 01.05.2005 tarihinde sigortalılığım başladı 2009 yılında çifçilik yapmaya başladım aynı zamanda da sigortalı çalıştım bağkurum 2 yıl 8 ay 14 gün çalışmış ziraat odasına kayıtlı olduğum için ve 2009 v3e 2012 tarihleri arasında siğortalı çalıştığım ve çalışmadığım günlerde oldu neticede bağkurda bir borç görüküyor bu durumu ssk ve bağkura sorduğumda bağkura aktaracaksın dediler dilekçe ver dediler ben ssk yla çakışan bağkur günlerimin silinmesini istedim ama ssk lı günlerim bağkura aktarıldı ve ssk günlerim otomatik olarak aşağı düştü ve hala bağkura bir miktar 7 ay borcum görüküyor şimdi o günleri tekrar ssk ya aktarmam için ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim kolay gelsin teşekkür ederim….

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      20.06.2015

      Tekrar SSK ya aktarma durumu pek mümkün gözükmüyor. Ancak yinede Alo 170 SGK hattını arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Ender GÜNEY
    15.06.2015

    İyi çalışmalar dilerim, Ben01.02.1190 yılında 30 günlük SSK primi ile sigorta başlangıcı yaptım. 20.01.1993 yılından 03.12. 1996 ya kadar 1366 gün ssklı olarak belediyede çalıştım, 18.12. 1996 tarihinden 22.01.2002 ye kadar Emekli Sandığına bağlı memur olarak hizmetim var, 07.05.2004 tarihinden 28.02.2006 ya kadar SSK’lı olarak hizmetim,yine 20.02.2011 tarihine kadar 696 gün hizmetim,09.03.2011 yılından itibaren şuana kadar emekli sandığına bağlı memur olarak çalışmaktayım yaş ve prim durumuna göre ne zaman emekli olurum, kayıplarım var mı?

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      20.06.2015

      Öncelikle hizmet birleştirme işlemi uygulamanız gerekir. Günlerinizin toplam durumuna göre emeklilik şartlarınız belli olmaktadır. SGK müdürlüklerine başvurunuz.

    • Ender GÜNEY
      22.06.2015

      Teşekkürler Hürcan KARATAŞ ben hizmet birleştirme yaptım ssk olarak ilk başlangıç tarihi 01.02.1990 30 günlük prim var sonra 20.01.1993 den 03.12.1996 ya kadar ssk var 18.12.1196 dan 22.01.2002 ye kadar emekli sandığı07.05.2004 den 28.06.2006 ya kadar ssk- 2011 yılına kadar aralıklarla ssklı çalıştım. 09.03.2011 den itibaren halen emekli sandığında memur olarak çalışıyorum yaş haddim 52 mi ?54 mü? emekli sandığından emekli olma durumum.. farklı farklı söylemler var kimisi 52 kimisi 54 diyor.. bu konuda açıklama istiyorum lütfen…

  • senay
    02.06.2015

    Merhaba ,1987 1989 arasi emekli sandigina bagli olarak calistim.istifa edip Almanya ya geldim ,bu yil Türkiye de sigorta baslangici yaptim pirim ödeyerek ssk dan emekli olmak istiyorum.emekli sandigindaki iki yillik hizmetimi birlestirebilirmiyim .ne yapmam gerekiyor?

    saygilarimla ,tesekkür ederim.

    Cevapla
    • Hürcan Karataş
      04.06.2015

      Birleştirebilirsiniz. Ancak emeklilik zamanına doğru yapmanız daha iyi olur. Primlerinizi ödeyebilirsiniz. Son 7 içerisinde hangi kuruma daha çok prim yatırmışsanız o kurumdan emekli olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir