ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Başvurusu ve Dilekçe

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Başvurusu ve Dilekçe
SGK
18.01.2021

SGK hizmet birleştirme işlemi titizlikle hazırlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilen bir dilekçeyle yapılabilmektedir. Hizmet birleştirme işlemini yapabilmeniz için aşağıda ki koşulları sağlamanız gerekmektedir.

  • Emekli olmadan en az altı ay evvel hizmet birleştirme başvurusu yapılmalıdır. Emekli aylığı alan kişiler bu başvuruyu yapmaz.
  • Sağlık koşulları yada teknik şartlar kişilerin bizzat başvuru yapmasına engel oluyorsa yasal varisler de başvuru işlemini gerçekleştirebilir.
  • Hizmetleri birleştirilecek kişilerin sigorta prim borçları olmamalıdır.

Hizmet Birleştirme Nedir?

Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışmış kişilerin toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesidir.

Aşağıdaki kurumlardan herhangi birine bağlı olarak çalışan kişilerin hizmetleri birleştirilebilir:

  • SGK
  • Emekli sandığı
  • Bağ-kur

Kişiler emekli olmadan evvel üstte yer alan kurumlara bağlı alanlardaki çalışma sürelerini birleştirerek prim günü sayılarını arttırabilirler. Sonuç kontrol etme işlemi e-Devlet üzerinden yürütülür. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapan biri SGK portalı vasıtasıyla başvurularının akıbetini öğrenebilirler.

Hizmet Birleştirme İşlemi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sigorta primlerini daha iyi değerlendirmek için uygulanan hizmet birleştirme işlemi için akılda tutulması gerekenler şöyledir:

  • Bu işlem için günler hesaplanırken her yıl 360 gün, her ay ise 30 gün olarak varsayılır.
  • Sadece primi ödenmiş günler sayılır.
  • Birleştirme işlemi her ihtimale karşı erken yapılmalıdır. Emekliliğe bir seneden fazla bir süre kala bu işlem başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • Birleştirme sırasında çeşitli borçlar ortaya çıkabilir. Bu borçların kapatılması gerekmektedir.

Hizmet Birleştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışılan kuruma verilen hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuru işlemleri başlatılır.

Bu dilekçede yer alması gereken bilgiler şunlardır:

  • Çalışan kişinin hizmet numarası
  • Birleştirme talebinin hangi kurum üzerinden yapılacağı ve önceki hizmetlerin hangi kurumlara bağlı olduğu (SGK, Emekli Sandığı, Bağ-kur)

Kurumlar arası yürütülen yazışmalar sonucunda hizmetler kapsamında geçen prim günleri tek çatı altında birleştirilir. Gerçekleşen bu yazışmalar sonucunda birleştirme işleminin nihayete ermesi birkaç hafta sürer.

Hangi Kurumlara Bağlı Kişiler Hizmet Birleştirme Başvurusu Yapabilir?

Hizmet birleştirme sadece belli kurumlara bağlı ve yine belli şartlara uyan kişilere tanınan bir haktır. Bu haktan faydalanabilen kişiler şöyle sıralanabilir:

  • Çalışırken Sosyal Sigortalar Kurumuna prim ödeyenler
  • Emekli Sandığına bağlı olanlar
  • SGK Kanunu 506. numaralı maddeye göre kurulan emekli sandıklarına bağlı olanlar
  • Sosyal Sigorta Kurumuna bağlı esnaflar, sanatçılar ve bağımsız çalışan diğer kişiler

Başvuru işlemi sadece dilekçeyle yapılır. Fazladan bir belgeye gerek yoktur.

Hizmet Birleştirme İşlemi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Hizmet birleştirme işlemi kişilerin ödedikleri prim günlerini birleştirme amacıyla yapıldığı için emeklilik öncesinde yapılmalıdır. Kişilerin emekli aylıklarını belirleyen faktörlerden biri toplamda ödedikleri sigorta primidir. Gün üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin yeterli olması gereklidir.

Bu yeterli sayıya erişmek yada emekli aylığını artırmak adına hizmetler birleştirilir. Özel sektörde çalışan kimseler başvurularını bağlı oldukları sigorta kurumlarına yapar. Ancak memurlar bu işlemi doğrudan doğruya çalıştıkları yerde gerçekleştirir. İşyeri ve SGK arasında ilerleyen süreçle birlikte hizmetler birleştirilir.

Hizmet Birleştirme Hesabı Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme için hesap işlemi aşağıdaki faktörler göz önüne alınarak yapılır:

  • Hesap işlemi için kritik tarih 01.10.2008 tarihidir. Bu tarihten önce sigorta kaydı yapılmış kişilerin farklı kurumlara bağlı prim günleri arasından sayısı 1261’i bulan esas kabul edilir. İki kuruma bağlı prim günleri eşitse son çalışılan yer üzerinden hesap yapılır.
  • 10.2008 tarihinden sonra sigortaya kayıt olmuş kişiler için sigorta kurumları arasından en çok gün ödeme yapılan kurum seçilir.

Hizmet Birleştirme Konusunda Neler Bilinmelidir?

Pek çok kişinin faydalandığı hizmet birleştirme için şu hususlar bilinmelidir:

  • Otomatik olarak gerçekleşmez, başvuru usulü geçerlidir.
  • Zorunlu bir uygulama değildir.
  • Prim günleri sayılırken askerlik ve doğum borçlanması da hesaba katılır.
  • Hizmetlerin birleştirmenin işlevi emekli aylığını arttırmaktır.
  • Özellikle kamu çalışanları hizmet birleştirme işlemini ertelememelidir. Bu kişilerin emekli aylıkları gecikmelerden olumsuz etkilenebilir.

Hizmet Birleştirmede Yedi Yıl Kuralı Nedir?

Yedi yıl kuralı 01.10.2008 tarihinden önce sigorta girişi yapılmış kişilerin hizmet birleştirme esnasında sayılan primlerin hangi çatı altında toplanacağını belirleyen bir kuraldır. Üstteki tarihten evvel çalışma hayatına girmiş kişilerin son yedi senede yer aldıkları sigorta kurumu esas alınır.

Örnek vermek gerekirse kırk yıllık kariyerinde otuz üç sene işçi olarak ve son yedi sene memur olarak çalışan birinin sigorta primleri en nihayetinde memurluğuna göre yapılır.

Hizmet Birleştirme İle Erken Emekli Olunabilir Mi?

Hizmet birleştirme işlemi her ne kadar emekliliği erkene çekmek için geliştirilen bir uygulama olmasa da istisnai bir durumda emekliliği erkene alabilir. Bağ-kur’a bağlı olan kadınlar emekli olmak için 7200 gün, erkeklerse 9000 gün prim ödemek zorundadır.

SGK’da prim birikimi kadınlar için 5000, erkekler için ise 5975 gündür. 2008 yılında gerçekleştirilen yenilikle birlikte yedi yıl kuralı kaldırılmıştır. Kişiler primlerini şayet Bağ-kur’dan SGK’ya aktarabilecek koşulları sağlarlarsa gün farkından faydalanıp erken emekliliğe ayrılabilirler.

Askerlik Borçlanması Hizmet Birleştirmeyi Nasıl Etkiler?

Vatani görev olarak addedilen askerlik hizmeti esnasında geçirilen günlerin primi dışarıdan ödenerek hizmet birleştirme işlemine katılabilir. Bu işlem için kişilerin askerliğini er yada yedek subay olarak yapmış olması gerekir.

Askerlik yapılan dönemdeki brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan prim miktarı tespit edilir. Sonrasında bu tutar askerde geçirilen günle çarpılır. Elde edilen meblağı ödeyen kişilerin sigorta prim günleri artar ve bu günler hizmet birleştirirken kullanılır.

Hizmet Birleştirme Sonucu Alınan Ölüm Aylığı Hangi Durumlarda Kesilir?

Hizmet birleştirme yapsın yada yapmasın, vefat eden emeklilerin eşleri devlet tarafından ölüm aylığına bağlanır. Bu aylığın kesilmesi için eşlerin ya evlenmesi yada vefat etmesi gerekir. Vakti gelince emekli olan veya bir işe girip çalışan eşlerin aylıkları kesilmez lakin alınan ücretin miktarı azalır.

Çocuğu olmayan eşler vefat eden kişilerin maaşının %75’i kadar ölüm aylığı alır. Bir işe girildiğinde bu oran %50’ye düşer. Çocuk olduğu durumlarda ölüm aylığı zaten %50’dir ve iş durumu bu oranı değiştirmez.

Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği

Hizmet birleştirmesi yapmak isteyen vatadandaşlar, örnek dilekçeye bakarak formlarını doldurabilirler.

Hizmet Birleştirme Yıllık İzin Süresini Artırır Mı?

Hizmet birleştirme işlemi çeşitli sektör değişikliklerinde yıllık izin süresini artırabilir. Özel sektörden kamuya geçiş yapan kişilerin izin süreleri 657 sayılı kanun kapsamında yıllık izin kapsamında değerlendirilebilir. Özel sektör içerisinde geçiş yapan kişilerin zamanla yıllık izin süreleri değişse bile son görevlerindeki izin günü sayısı sabittir.

Hizmet Birleştirme Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme işleminin sorgusu e-Devlet yada SGK’nın internet sitesi üzerinden yapılır. Bu iki yöntem şu şekilde kullanılır:

  • Gerekli bilgilerle e-Devlet hesabına girilir. SGK portalına erişilir ve hizmet birleştirme sorgulama ekranına gelinir.
  • uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama adresinden SGK’nın evrak arama sistemine girilir. Kimlik numarası ve işleme konulan evrakın yılı ile arama yapılır.

Önceki dönemlerde aylarla ifade edilen bir sürece yayılan hizmet birleştirmeleri artık birkaç hafta içerisinde sonuçlanabilir. SGK’ya yada işyerlerine ibraz edilen hizmet birleşim dilekçelerinin akıbeti saniyeler içerisinde kontrol edilebilir.

Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

SGK, SSK Prim ve Borç Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yaşlılık Aylığı (Maaşı) ve Başvuru Şartları Nelerdir ?

Yorumlar

  1. Suat dedi ki:

    Merhaba,

    Askerliğimi yedek subay olarak yaptım. Emekli sandığı tarafından 8 ay prim yatmış. Bu yatan primleri SSK’ya birleştirdim. Emekliliğe 5 ay kaldı. Emekli maaşı bağlanırken bu yatan primler dikkate alınacak mı?
    SGK’nın sitesinde,bugün emekli olsan ne kadar maaş bağlanır diye bir sayfa var. Orada hesap yapıyorum ve askerde yatan primleri dikkate almadan hesaplama yapıyor. Eğer bu primleri dikkate almayacaklar ise
    neden birleştirme yapıyoruz.

  2. Gamze dedi ki:

    Merhaba,
    SSK başlangıcım öğrenciyken yaz tatilinde çalışınca oldu. Öğrenciyken kısa süre bir otelde çalıştım (57 gün/kazanılmış hak aylığı-KHA’ya sayılmamış), sonra özel okullarda öğretmen olarak çalıştım (669gün). Bir süre sonra MEB’de öğretmenliğe başladım; devlet üniversitesinde devam ediyorum.

    1990’larda hizmetlerimi birleştirmiştim. Ancak SSK’lı öğretmen olarak çalıştığım 669 günün 2/3ü kıdem, KHA ve EKE’ye sayılmıştı. Şİmdi birleştirmelerde bu kaybın olmadığına dair bir şey duydum. Doğru mudur? Doğruysa tekrar dilekçe versem kesilen 1/3 günümü ekletebilir miyim?
    Teşekkürler

  3. Ertugrul ÇAY dedi ki:

    4 Eylül 2001 tarihinde öğretmenliğe başladım. Eylül ve ekim 1997 tarihlerinde 60 gün sigortam var. 01.01.1977 doğumluyum. Sigortamın emeklilik yaşımı öne çekip çekmediğini öğrenmek istiyorum.

  4. özden dedi ki:

    merhabalar
    14.04.2000 tarihinden 1187 gün esnaf bağkurluğum var şu andada özel sektörde 2005 tarihinden beri çalışmaktayım.sgk lı olarak 4004 günüm var.iş yerimden tazminat alıp ayrılmam için gerekli olan 7000 gün için hizmet birleştirmesini yapabilirmiyim.
    saygılarımla

  5. hüseyin arslan dedi ki:

    Selamlar.) ben 21.03.2006 tarihinde Tarım kredi kooperatiflerinde ssk lı olarak 4 sene çalıştım .10,042010 o tarihten sonra memurluğa tarım bakanlığında ) başladım yani benim yaklaşık 4 sene tarım kredide çalışmışlığım var.(ordaki statüm de teknik hizmet idi) şimdide aynı 4a statüsündeyim ve yine mühendisim. ve 7 yıldır da bu kurumdayım .10 yılı doldurmadığımdan, 20 gün yıllık izin alabiliyorum(30 gün olmasını istiyorum) hemde derecem kademem eski çalışmışlıklarım sayılmadığından parasal olarak etki etmiyor.bu durumda yapabileceğim şeyler nelerdir.hizmet birleştirmem olurmu olursa bu iki husus yıllık izin süresi(30 gün ) ve derece kademem 4 e düşeceğinden ekstra ücretim artarmı .? yanıtlarsanız sevinirim .çünkü 2008 de yeni yasa geldiği ve benim yararlanamayacağıma dair bir cevap aldım .bu durum mantıklımı?yol gösterirseniz sevinirim.

  6. GÜRSEL YILDIZ dedi ki:

    01/09/1995 TARIM BAGKURLUYUM 31/12/2004 TERK 01/01/2005 SSK BAŞLANGIÇ HALEN ÇALIŞIYORUM 28/01/1962DOGUMLUYUM ŞU ANDA 1770 TL MAAŞ ALIYORUM NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM NE KADAR MAAŞ ALIRIM

  7. GÜRSEL YILDIZ dedi ki:

    01/09/1995 TARIM BAGKURLUYUM 31/12/2004 TERK 01/01/2005 SSK BAŞLANGIÇ HALEN ÇALIŞIYORUM NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM ŞU ANDA 1770 TL MAAŞ ALIYORUM NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM NE KADAR MAAŞ ALIRIM

  8. İlker KİREÇCİOĞLU dedi ki:

    Merhaba,

    Ben 1997 yılında ilk prim ödemem SSK ‘ ya olmak üzere çalışma hayatıma başladım. Bir kaç ay sonra ise kendine ait özel bir emekli sandığı bulunan Osmanlı Bankası A.Ş. de 3.5 yıla varacak bir çalışma hayatım oldu. Bankadan ayrıldıtan sonra çalıştığım şirketlerde prim ödemelerim SSK ‘ ya yapıdı ama doğal olarak hizmet dökümü aldığımda bankadaki 3.5 yıl kayıp görünüyor. Bir keresinde dilekçe ile SSK ya başvurdum beni şu anda Garanti Banksı tabanlı bir oluşuma yönlendirip oradan SSK ya başvuru yapılmasını sağlayın dediler. Oraya başvurduğumda ise emekli olurken başvurum dediler. Ben bu birleştirme sürecini bir an once sağlayıp hizmet dökümünde görmek istiyorum ama bir kurum diğerine yönlendirip, diğeri de bugün git yarın gel diyor.

    Sizden rica ettiğim bilgi, beni oyalamalarını engelleyecek ve gerekirse yaptırım uygulanabilecek doğru sürecin ne olması gerektiğidir.

    Saygılarımla,

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Hizmet birleştirme işlemleri kurum tarafından yapılır. Alo 170 sgk hattını arayarak bu talebinizi iletebilirsiniz.

  9. HAMDİ KAHRAMAN dedi ki:

    20.06.1970 doğumluyum.07.07.1994 te devlet memurluğuna başladim. 14.08.2008 de istifa ettim.16.08.2008 de SSK lı olarak özel bir kurumda çalışmaya başladım ve hala devam etmekteyim.Hizmet sürelerimi birleştirip hala çalıştığım kurumdan istifa edersem son 8 yılın tazminatını alabilirmiyim.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      1475 sayili kanunun 14. Maddesine göre kendi isteğiniz ile istifa etmeniz durumunda kıdem tazminatı alamazsınız.

  10. haydar güral dedi ki:

    sigorta başlangıcım bagkur 11-8-1986 yılı 161 gün daha sonra emekli sandığına bağlandım1987 de 120 gün vekil öğretmenlikdaha sonra 1440 gün-4yıl-askeri personel olarak görev yaptım askerlik borcunu 540 gün olarak ödedim ve yıpranma payı olarak360 gün primime eklemişler toplam2460 gün 4c var 2000 den sonra ssk ya girişim oldun şuan ssk prim günü 2700gün toplam günlerim 5321 gun doğum tarihi 01-01-1966 hizmet birleştirmesi yapmak istiyorum birde nezaman emekli olurum CEVAPLARSANIZ İYİ OLUR

    1. Mehmet dedi ki:

      Merhabalar 06.09.2006 tarihinde okul staj ile sigorta girişim oldu burdan 200 küsür gün var ve sonrası 30.04.2008 de 1 gün 01.05.2008 1 günlük giriş var ve devamında parca parca toplamda 321 gün var 25.04.2012 de 4/Ç li olarak mesleğe başladım askerlik borçlanmasını derece kademe olarak düşürüldü sivilden olan sigortamı birleştirmek istiyorum hizmet birleştirmede staj sayılıyor mu ve kac yaşına tabiyim bilgi verirseniz sevinirim

    2. Danışma Birimi dedi ki:

      Mehmet Bey,

      Staj süresindeki yatan primler iş kazası ve hastalık primleridir. Emeklilik primleri yatmadığından bu süreler emeklilik günü olarak sayılmaz. Sonrasındaki 321 gün memurlukta geçen sürelere eklenir. Emekli olacağınız zaman hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz.

  11. haydar güral dedi ki:

    sigorta başlangıcım bagkur 11-8-1986 yılı 161 gün daha sonra emekli sandığına bağlandım1987 de 120 gün vekil öğretmenlikdaha sonra 1440 gün-4yıl-askeri personel olarak görev yaptım askerlik borcunu 540 gün olarak ödedim ve yıpranma payı olarak360 gün primime eklemişler toplam2460 gün 4c var 2000 den sonra ssk ya girişim oldun şuan ssk prim günü 2700gün

  12. Kazim dedi ki:

    Merhaba ben04.06.1965 doğumluyum 85-87 yıllarında askerliğimi yaptım 18 ay 09.09.1987 tarihinde 4/a kapsamında 351 gün sigortam var daha sonra 04.01.1990 tarihinde 4/c kapsamında işe başladım 09.10.2009 yılına kadar çalışıp istifa ettim bu esnada askerlik borclanmamida yapıp yatırdım 2011 den 2017 bu tarihler arasında da aralıklarla 4/a kapsamında toplam 768 gün prim var hizmet birleştirmesi yapmalıyım ve ne zaman emekli olacagimi söylerseniz çok sevinirim saygilarimla

  13. Songül senoz dedi ki:

    Meraba ben 1979 doğumluyum .1997 de bir aylık sigortam var .ondan sonra 2012 ye kadar çalışmadım 2012 den beri çalışıyorum ama 1997 girişim e devlette gözükmüyor .. elimde 1997 giriş belgesi var bununla SGK gitsem bir birleşme yaparlar mı

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Bağlı olduğunuz SGK’ya elinizdeki belge ile müracaat etmeniz gerekmektedir. Sigorta girişiniz arşiv kayıtlarında yer alıyorsa hizmetinize dahil edilebilir.

  14. Seyhan dedi ki:

    Iyi gunler benim 95 ve 96 yillarinda SSK da calismis gunlerim var. 1997 -2006 arasi ozel bir bankada bankanin emekli sandigina bagli calismis gunlerim var. 2006 yilinda evlenerek yurt disina yerlestim ve hic calismadim ikise cocugum var. SGK uzerinde hizmet birlestirmesi yapmak istiyorum ve kalan primlerimide yatirmak. Nereye ve nasil basvurmaliyim.syg

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Lütfen SGK’ya başvurunuz.

  15. ismail cenber dedi ki:

    1992-1993 öğretim yılında vekil öğretmenlik yaptım bu süre sgk ma dahil edilebilir mi? Yani bu süre benim sosyal güvence başlangıcım sayılabilir mi, Teşekkürler

  16. Musa NAR dedi ki:

    1994 yılına ait tarım sigortası var, 1996 yılından beri halen devlet Memuru olarak çalışmaktayım, birleştirme yapabilir miyim?

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Evet, lütfen birleştirme kuruma başvurunuz.

  17. Serap şener dedi ki:

    Ssk, isteğe bağlı ve 2008 sonrası bağkur isteğe bağlı toplam 3700 günüm var. 56 yaşında emekli olamıyorum.23 Mayıs 2011 gününde 7 gün eksiğim var. Hizmet birleştirme yapabilirmiyim bana faydası olur mu?

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Farklı sigorta kollarına tabi primler ile ilgili hizmet birleştirmeyi SGK’ya başvurarak yapabilirsiniz.

  18. MAHMUT dedi ki:

    merhabalar benim babam isteğe bağlı olarak bağkur a 3 yıl para yatırdı. Daha sonra siğortalı işe girince bağkur unu durdu şimdi SSK dan 452 günü var ve işten çıkarıldı. Benim sorum şu hocam bağkur a yatırılan para ve prımler SSK dan gün olarak geçermi yada birleştirse SSK dan gün sayısı artar mı? Çünkü işsizlik maaşı olmak için 600 gün lazım onu tamamlamak için hocam. Şimdiden verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      BAĞ-KUR ve SGK gün birleştirmesi yapabilirsiniz, BAĞ-KUR”daki günler SGK”ya geçebilir tabii ki, ancak işsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yıl içerisinde en az 600 gün olması ve bu 600 günün içerisinde ödenen işsizlik ödeneği primi olması gerekir.

  19. Fuat dedi ki:

    merhaba
    24/03/1989 sigorta başlangıç
    5550 gün sgk
    son 550 gün bağkur prim ödemem var ve Bağkurdan ayrıldım
    bu durumda hangisinden emekli olurum bilgi rica ederim

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      SGK ‘ya geçmek için herhangi bir SGK girişinizin yapılacağı bir işe başlamanız durumunda, sigortanız BAĞKUR’DAN SSK’YA GEÇİP EMEKLİ OLMA durumunda olacaktır.

  20. sahabettin dedi ki:

    01-04-2008 yılınsa bagkur olarak girdim 2016 yılında da ssk ya geçtim ben bayanım 1971 dogumlu kaç yaşında ssk dan emekli olurum

  21. Belgin dedi ki:

    Merhaba,
    1995-Ağustos SSK girişim var. 1997-eylül ile 2001-Aralık arasında YKB ve Osmanlı Bankası’nda görev yaptım. Hizmet dökümlerimi aldım. Bugün itibarı ile de 1854 gün 4A da hizmetim bulunuyor. Çalışmaya devam ediyorum. Ayrıca arada 2yıl 1ay 10 gün isteğe bağlı sigortalılığım bulunuyor ancak 14 ay ödeme dökümüm var sistemde. Sormak istediğim tüm bu hizmetlerimi birleştirmek ve emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum. isteğe bağlı sigortamın bu birleştirmeye dahil edilip edilmeyeceğini ve ayrıca başvuru için hangi belgelere ihtiyacım olduğunu öğrenmek istiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Birden fazla sigortalılığınız olduğundan dolayı hesaplama ve aktarma bilgisi için lütfen alo 170 danışma hattını arayınız

  22. Lilgül kapan dedi ki:

    Merhabalar,
    Yaşadığım sıkıntılı bir olayı size anlatmak istiyorum. Bundan üç dört yıl öncesinde bulundugum ilçenin sgk sına gittigimde bana yaklasık bir kac ay sonra prim gün sayımın dolacagı (5400) ödemeye devam edersem bir üst prime otomatik gecebilecegini ve bunj istemiyirsam dilekce vermem gerektigini söylediler. Bu durumda gün sayım doldugunda kuruma bitirdigime dair bir dilekçe verdim. Bu durumda sadece yaşımın dolması beklemem gerektigi söylendi. Bunun üzerine eşimden ayrildıgımdan dolayı çalıştığım işyerini kendi üzerime alıp bağkurlu olmam gerekti. Gene bulundugum ilin ve ilcenin sgksına gidip sordugumda henüz gün sayimın dolmadıgını daha önce verilen bilginin hatalı olduğu söyleniyor. O zamanki memurun bana verdigi döküman yok elimde malesef. Fakat bir yerlerde hizmet süremle ilgili hata yapılmış olabilecegini ve bunu inceletmeyi istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerektigi konusunda bana bilgi verirseniz çok sevinirim
    Iyi çalışmalar

  23. Sibel Güneş dedi ki:

    Yusuf Bey 33401843/201.01/6665328 sayılı 09/12/2016 tarihli yazı ile hizmet birleştirmesi yapılabilmesi için (kamu-özel) hizmet dökümünün kurumuma bildirilmesi için başvurmuştum. Ne zaman sonuç alabilirim…

  24. kamran dedi ki:

    sayın yetkili benim 760 günssk sigortalığım var ayrıca 10 yıl 3 ay 10 gün bagkur hizmetim 2014 yılından bu tarafada 657 devlet memurluğum vardır devam etmektedir benim sizden ricam kadro ve dereceme ilhak edebilmesi için geçmişdeki bagkur ve ssk hizmetimin bana bir üst derece bir üst kadro saglayabilirmi saglaması için benim nereden başlamam gerekir saygılar

  25. Mahmut Okuyucu dedi ki:

    28 yıllık öğretmenim.öğretmenlikten önceki 6 yıllık ssk ve bağkur ödemeleri var. Bunları emekli sandığına devrettim(Hizmet birleştirme) Emekli ikramiye ve maaşım nasıl etkilenir.

  26. murat dedi ki:

    haziran ayında hizmet birleştirme dilekçesi verdim .Ama bana bir cevap gelmedi .Alo 170 i aradım hizmetleriniz birleştirilmemiş cevabını alınca şok oldum . emeklilk tarihime 15 gün kaldı .nereye müracaat edebilirim bu konuhakkında Alo 170 e bir dilekçe verdim . e devlet den bimer vasıtası ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayetde bulundum başka ne yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

  27. Hacı demir dedi ki:

    Merhaba benim sorum hizmet birleştirmesi hakında
    2005 in 6. ayından 2012 1.ayına kadar toplamda 1854 gün SSK da çalışma günüm var.2012 2.ayından itibaren askeri personel olarak çalışmaktayım.Hizmet birleştirme yapabilirmiyim.Yaparsam bana faydası olurmu ?…Bir yere para yatrımam gerekir mi…şimdi den çok teşekkürler..

  28. Ertan Artan dedi ki:

    İyi günler;
    Bn 27 nisan 1974 doğumluyum. 14 eylül 1990 yılında Hava Kuvvetleri Astsubay Yetiştirme Okulu’na girdim. 30 Ağustos 1991 de mezun oldum. Okul süresince18 yaşın altında idim. Okula girmeden öncede yaklaşık 15 ay SSK lı çalıştım. 1 ekim 2014 tarihinde de Emekli suremi doldurup”Yaşa Tabi İstifa” seçeneğini kullanarak kurumum ile ilişkimi sonlandirdim. Maaş hakedis tarihi olarak 27 nisan 2017 tarihi verildi fakat ben bu süre içinde halende olmak üzere sigortalı olarak bir şirkette çalışmaktayım.

    Benim sorum, acaba hizmet birleştirmesi yapmam gereklimidir, yaparsam bana bir faydası olurmu, yapmazsam ne kaybederim?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler…

  29. Metin dedi ki:

    Adım metin ipek
    01-02-1989 SSK girişim var
    2637 gün SSK
    10 yıl 2 ay 10 gün bağkur
    01-03-2014 tekrar SSK girişim var şu an
    devam ediyorum
    Doğum tarihi :10-07-1967
    Ne Zaman emekli olurum.
    Teşekkür ederim.

  30. eyüp sabri mutlu dedi ki:

    unkapanı sgk nın kadıköy sgk ya yazdığı 2016/1028454 nolu yazısının cevabı unkapanına ulaşmadığından emeklilik işlemlerim yapılamıyor.Bu konuda bilgi almak istiyorum

  31. Nurper dedi ki:

    37 yıllık hizmetim var.5.5 yıl Yüksek Öğrenim Kurumunda resmi sigortalı olarak çalistım.Öğretmen olarak atamam yapılınca istifa ettim. Kidem tazminatımı almadim. Hizmet birleştirmesini yaptırdım derece ve kidemimi etkiledi ve bunun üzerinden maaş almaya başladım Emekli olunca resmi sigortalı geçen 5.5 yılın kidem tazminatın (ikramiyeyi) alacakmıyım bu konuda bildilendirirmisınız.

  32. nurcan dedi ki:

    Merhaba 1.9.1998 ssk ilk ise girişim.toplamda 3335 gunum var.7 yıl kadar daha prim ödemem gerekiyor yanılmıyorsam. ev hanımıyim. isteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum .Bu durumda hizmet birleştirmesi yapabilir miyim? Ne zaman yapmaliyim

  33. Ahmet Engin Sarısaraç dedi ki:

    İyi günler dilerim.Ben 4C bağlı olarak ASM ‘de Aile hekimiyim aynı zamanda verilen haktan yararlanarak İş yeri hekimliği yapıyorum 4A olarak ayda 4 gün prim yatıyor;Bu 4 gün bana emekliliğime süre olarak katkı sağlar mı, süreyi öne çeker mi.Teşekkürler.

  34. ramazan dedi ki:

    İyi günler 2007 tarihinden 13 günlük sigortam var 2012 yılında öğretmen oldum acaba hizmet birleştirme yapılır mı avantajı nedir

  35. zeki yavuz dedi ki:

    bağkurluyum daha önce sözleşmeli iki yıl öğretmenlik yaptım. öğretmenlik yaptığım günleri emeklilik için bağkur hesabına nasıl eklettiririm

  36. Erol erol dedi ki:

    Merhaba. Ben 1988-2013 yıllarında kamuda 4c li olarak çalışıp isteğimle emekli oldum ve emekli maaşı almaya başladım. Daha sonra 2014 ile 2016 yılları arasında 20 ay başka bir kamu kurumunda 4a’lı olarak çalışmaya başladım ve 4c emekli maaşım kesildi. Ayrıldıktan sonra Şimdi yine 4c maaşı almaya başladım.

    Sorum şu: 4a lı çalıştığım 20 aylık sürede maaşımda yapılan kesintiler, 4c li emekli maaşımı yükseltmek için hizmet birleştirmesi yapılabilirmi. Nereye müracaat etmem gerekir.teşekkür ederim.

  37. Özlem Polatkan dedi ki:

    Merhaba,
    1989 ‘da SSK’ya girişim yapıldı. 26 günlük sigortam mevcut. 2001 yılından itibaren MEB’de öğretmenim. Şu an emeklilik yaşım kanuna göre 58 yaş görünüyor. ’89 yılındaki sigortamla hizmet birleştirmesi yaparsam o dönemki emeklilik kanunundan yaş ve hizmet yılı olarak yararlanabilir miyim? Bu bana ne kadarlık bir avantaj sağlar?

  38. Duran Çardak dedi ki:

    Merhaba 1979 da işe ssk lı olarak başladım. 1980 de askere gittim.1981 de terhis oldum.Askerliğimi yedek subay olarak yaptım(Emekli sandığına pirim kesildi) 1981 den sonra sigortalı olarak devem ettim.2009 da emekli oldum. Şimdi askerde gecen süreyi emekliliğime aktarabilir miyim.Ne yapmam gerekir.

  39. nuray arslan dedi ki:

    merhabalar, 1969 doğumluyum.1993 ekim başlangıç emekli sandığı 8 yıl,2008-2016 sgk çalışanıyım. emeklilik için gün sayısı mı işe giriş tarihi mi, yaş mı geçerli bilmiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim
    .

  40. Nihal dedi ki:

    Merhabalar, ben 2000-2007 yılları arasında özel bir üniversite hastanesinde birim sorumlusu olarak çalıştım. 2013 yılında öğretmen olarak atandım. Hizmet birleştirme yaparsam hizmet puanımda artış olur mu? Tesekkür ederim

  41. Mehmet Doğru dedi ki:

    2008’den 2014 senesine kadar Bağkur ödemelerimin bir kısmını yaptım. Daha sonra Bağkur borcumu yapılandırdım ama ödeyemedim. E-Devlet üzerinden kontrol ettiğimde 4A hizmet dökümünü alabiliyorum fakat Bağkur hizmet dökümünde bir şey gözükmüyor. Geçmişe yönelik 6 seneyi ödemek istiyorum. Ne yapmalıyım?

  42. Mehmet Doğru dedi ki:

    2008’den 2014 senesine kadar Bağkur ödemelerimin bir kısmını yaptım. Daha sonra Bağkur borcumu yapılandırdım ama ödeyemedim. E-Devlet üzerinden kontrol ettiğimde 4A hizmet dökümünü alabiliyorum fakat Bağkur hizmet dökümünde bir şey gözükmüyor. Geçmişe yönelik 6 seneyi ödemek istiyorum. Ne yapmalıyım?

  43. ali dedi ki:

    1994 yılı ve 1995 yıllarından toplam 80 gün sigorta prim ödemem var. 14.10.1998 tarihinde de memur olarak göreve başladım. Hizmet birleştirmesi yaptırmamin emeklilik yaşıma etkisi olurmu veya aradaki süreyi borçlanma imkanım var mı?

  44. inci sönmez dedi ki:

    sigortaya girişim 01.09.1981 bu tariten 1989 yılı sonuna kadar 1444 sigorta pirimim var 30.09.2008tarihi itibarıyla isteğe bağlısigorta yatırmaya başladım 30 gün sgortaya yatırdıktan sonra kanun değişikliği nedeniyle 01.10.2008 sonrası pirimler isteğe bağlı bağkurlu olarak geçti isteğe bağkurluya 660 gün yatırdıktan sonra 30.07.2010 da isteğe bağlı bağkurdan çıktım 03.02.2016 tarihinde ek5 tarım sigartası yatırıyorum şu an 207 gün primim var 2000 öncesi 1153 gün doğum borçlandırması yapmam için sgkdan ilgili evrağı almış bulunmaktayım önümüzdeki haftada onu yatıracağım toplamda 3600 günüm oluyor bu şartlarda birleştirme olursa nezaman emekli olurum.

  45. FERAY AYDIN dedi ki:

    Merhaba, 1999-2001 yılları arasında ücretli öğretmenlik yaptım.Elimde hiçbir belge yok.Ara verdim ve 2009 da sigortalı olarak işe başladım.sigorta başlangıcım 2009 olarak görünüyor.sigorta başlangıcımı 1999 olarak değiştirebilmek için ne yapmalıyım.

  46. AYIŞIL BEKKİ dedi ki:

    2.9.1987 memuriyete başladım 1995 ayrıldım 2000 yılına kadar 4a olarak çalıştım 2000 yılında tekrar memuriyete döndüm 15 temmuz 2016 da emeklilik için başvurdum.1/4 2200 gösterge ile işlem yapıldı fakat tarafıma 37.447 tl ikramiye yattı.14.01.1967 doğumluyum emekli ikramiyesi hesabımda yanlışlık olduğunu düşünüyorum.emekli ikramiyem hesaplanırken memuriyette geçen bütün yıllar dikkate alınıyormu.enson bodromda kıdem yılı olarak 24 yıl yazıyordu sizce tekrardan hesap edilmesi için ne yapabilirim saygılarımla

  47. Sehime ay dedi ki:

    Merhaba .1989 yılında ssk lı oldum .toplam 308 gün ssk prim ödemem var. Sonra 20.10 1999 da emekli sandığı memuriyetr başladım..emeklilik yaşım prim günüm nedir acaba?.doğum tarihim 21.08.1972 bayan..hizmet birleştirmenin katkısı ne olacaktır.henüz yaptırmadım. Tesekkürler.

  48. Ali Bozkaya dedi ki:

    1998 yılında 3 ay ücretli öğretmenlik yaptım. Sigortam yapılmadı. Ücret tahakkukunda kesintiler ver. Meb de kadrolu öğretmenim . Hizmet birleştirme yapabilir miyim.

  49. Seçkin uslu dedi ki:

    2008 yılınin temmuz ayından sigortam var 2012 memur oldum emekli sandigına geçtim aradaki süre birlestirilebilir mi bana bi avantaj sağlar mı

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Maalesef aradaki süreyi birleştiremezsiniz.

  50. Aysel Kara dedi ki:

    Ssk li iken iki yıl götürü iş yeri açtım iş yerimin vergisini götürü ödedim , elimde malliyeye ödediğim makbuzlar var .Acaba götürü çalıştırdığım bu iki yılımı nasıl ssk lı veye bağkurlu olarak doldurabilirmiyim veya geçen bu iki yıl süreyi borçlanarak ssk ya ödeme yapabilirmiyim .TEŞEKÜRLER

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  51. Musa Çiçek dedi ki:

    Merhaba Yusuf Karataş bey öncelikle bu hizmetiniz için teşekkür ediyorum.20.03.1968 doğumluyum.1991 -1992 öğretim yılında 4 ay süreyle vekil(ücret karşılığı) Kırşehir ili Boztepe ilçesi karacaören orta okulunda derslere girdim.Daha sonra Mart 1992 yılında Askere gittim.01.10.1993 yılında ise özel sektörde ise işe girdim.7841 pirim günüm var.Şu an işsizim.
    -Ücretli öğretmenlik yapmış olduğum süreyi sgk hizmet başlangıç yapabilirmiyim.
    -Ücretli öğretmenlik yapmış olduğum döneme ait Kırşehir İl ve İlçe MEB olur yazısı var.Ancak Mail ortamında kendilerine Hizmet yaptığıma dair belge istedim,Geri dönüşleri olumsuz oldu.Yani o dönemde çalıştığıma ait bir belgenin ellerinde olmadığını söylediler..(Resmi dönüş yazısı var elimde)
    -Konu ile BİMER e yazı yazdım onlarda il sgk müdürlüğüne bizzat başvuruda bulun dediler.Bende öyle yaptım.(Hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuruda bulundum)Ancak olumlu bir dönüş olacağını umut edemiyorum.
    -Özetle ben Vekil ücretli öğretmenlik yaptığım dönemi sigorta başlangıcı yapabilmem için izlenecek yol var mı.Desteğinizi ve geri dönüşünüzü rica ederim.
    Not;O yıllara ait öğrencilerim,Öğretmen arkadaşım ve Okulun hademesi de vardır.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Konu ile ilgili detaylı bilgiyi Alo 170 SGK hattından alabilirsiniz.

  52. zübeyde dedi ki:

    merhaba
    4.1.1993 sigorta girişimvar ,sıgorta suresını doldurdum ,yaşa takılıyorum,daha once ykb sandığındakı 1815 gun hızmet bırlestırmemı yaptım lakın bana gelen cevapta 2829 sayılı yasa geregı son 7 yıllık hızmet suresı ıcınde kurumumuza tabi 1260 gun bulunması gerekırken 791 gun bulunyor demısler, su ana yasa degısse yaşa takılanlar emeklı olacak dense emeklı olamaz mıyım
    saygılar

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Yasa ile ilgili değişikler ön görülemiyor maalesef. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  53. Çiğdem dedi ki:

    Babamın mail adresi olmadığı ve bilgisayar bilgisi yeterli olmadığından iletişime ben geçiyorum, destek olursanız çok sevinirim.

    -Babam 16.05.1953 doğumlu,
    -İlk sigorta girişi 08.10.1968 (askerlikten önce)
    -1982-1984 arasında üzerine küçük minibüs var (dolmuş şoförü olarak çalıştı-Bağkur).
    -1994-2001 arası lokal işletmesi (BağKur)
    -09.2007-12.2009 (SGK)
    -10.2013-hala devam ediyor (SGK)
    -Askerlik ödemesi yapılmamış

    Şimdi askerlik dışında 2 yıl kadar bir ödeme dönemine ihtiyacımız var. Bağkur günlerinin vergisi ödenmiş fakat başka hiçbir ödeme yapılmamış. Hizmet birleştirmesi için sadece 82-84 arasındaki süreyi ödeyip, diğer bağkur ödemesni yapmadan emekli olabilir mi? Daha doğrusu böyle bir hakkı var mı?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi ile hizmetlerinin toplanması gerekir. Toplamda 5000 prim gününe ulaştığınızda emekli olabilir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  54. sezgin dedi ki:

    1992 yılından başlayarak kamu kuruluşunda SGK lı olarak görev yaptım.1992 yılından önce ise esnaf olarak 1000 gün Bağkur prim ödemem bulunmaktadır. Primlerimin SGK ye aktarılması durumunda SGK emekli maaşı hesaplama cetvelinde bu 1000 günlük süre sigortalılık kapsamında 2000 senesinden öncemi sayılır.Bu durumu sormama sebep sizde bilirsiniz ki emekli maaşına farklı yansıyor.Teşekkürler

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Evet sayılacaktır. SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

  55. Bünyamin dedi ki:

    Özel bankada 10 yıl çalıştım ve ayrıldım. Sosyal kesintilerim banka özel sandığına yatıyordu. Şimdi eşimle tüp bebek yapmak için gereken tüm diğer şartları sağladığımız halde son şu koşulda —“en az beş yıldır GSS lısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün GSS prim gün sayısının olması”— takılıyoruz. SGK müdürlüğü dahil işin içinden çıkamadık. Ben son 1.5 yıldır çalışmıyorum GSS kendim ödüyorum. SGK yetkilileri internetten baktıklarında SSK lı çalışmanız yok görünmüyor diyorlar. Banka sandığından yaklaşık 10 yıllık çalıştığımı gösteren belgeyi (2960 gün) aldım. Bu belgeyi bağlı bulunduğum SGK ya vererek hizmet birleştirme giremezmiyiz. Sadece emeklilik aşamasında mı giriliyor? Bu sorunu bu şekilde giderebilir miyim ? Biz de sosyal güvenlik kesintisine maruzduk, biz SSK lı değilmiyiz ?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Şuan hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz. Belge ile birlikte SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

  56. ASUDE ALAN dedi ki:

    ŞU AN ZİRAAT MÜHENDİSİ OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM.DAHA ÖNCE VEKİL ÖĞRETMENLİK YAPTIM,3 YIL ZİRAAT BANKASINDA ÇALIŞTIM,ÖZEL SEKTÖRDE SSK’LI OLARAK ÇALIŞTIM .HİZMET BİRLEŞTİRME YAPARSAM NE KADAR FAYDASI OLUR

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi ile primlerinizi toplatıp arttırabilir ve emeklilik şartlarınızı sağlayabilirsiniz.

  57. Ali ELT dedi ki:

    Atanmadan hemen önce 4 ay ücretli öğretmenlik yaptım. 10 puan getiren bir okuldu. Az derse girdiğim için 4 ay için 28 gün prim yatmış. Hizmet puanı olarak kaç puan alabilirim ? Eksik primler için ücret isterler mi benden? Sizce uğraştığıma değmeyecek şekilde mi, hiç mi uğraşmayım ?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  58. İbrahim özen dedi ki:

    01.10.1962 doğumluyum.ilk işe başlama tarihim 06.09.1982 de öğretmen olarak göreve başladım.askerlik sürem dahil 8 yıl görev yaptıktan sonra istifa ettim.daha sonra kasım 2011 de ssk da başladım halen devam etmekteyim.emekli sandığı ve ssk toplatıldığında ne zaman emekli olabilirim ve hangi kurumdan emekli olurum.teşekkürler.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi için SGK müdürlüklerine başvurmalısınız. Müdürlüklerde emeklilik şartlarınız hakkında bilgi alabilirsiniz. SSK’dan emekli olursunuz.

  59. abdurrahman dedi ki:

    2002-2006 yılları arasında meb de ücretli öğretmenlik yaptım. 2006 yılından itibaren 657 tabii devlet memuruyum.Kadrom VHKİ. Şimdi hizmet birleştirmesi yapabilirmiyim.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Kurumunuz ile görüşmelisiniz. Hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz.

  60. Sevda dedi ki:

    2003 yılında ssk lı olarak işe girdim. 2010 yılında kadrolu atandim. Hizmet birleştirme işlemimi kurumumdan talep ettim yapıldı.SSK lı çalışmış olduğum kısım memuriyet hizmet suremden sayilmadi. Yıllık izin olarakda hak kaybim olduğunu düşünüyorum. Aslında yanlis hatirlamiyor isem 2008 Yılında SGK çatısı altında birleştirme oldu bu yıllarında memuriyetden sayılması gerekmezmi.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  61. veli mesud topçu dedi ki:

    asteğmenlik hizmetimi sgk da birleştirmek istiyorum.ne yapmam gerekir.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

  62. seyhan ürüm dedi ki:

    sayın yetkil ben 01.05.1968 doğumluyum. 12.07.1994 – 12.07.2002 tarihlerinde uzman erbaş olarak tsk da görev yapıp hizmet szöleşmemi yenilemeyerek ayrıldım. fiili hizmet süresi dahil 10 yıl hizmet yaptım. daha sonra sgk lı olarak çalışmayabaşladım ve 2641 gün ssk mevcut. nisan 2016 ayında % 57 rapor aldım. ve vergi indirimi belgesi almaya hak kazandım. ne zaman vergi indiriminden emekli olurum. ayrıca emekli sandığındaki hizmetlerim e devlette gözükmüyor. hizmet birleştirmesi için kırıkkale sgk il müdürlüğüne dilekçe verdim. işlem uzun sürer mi. ilk işe giriş tarihim 12.07.1994 . şimdiden teşekkür ederim.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Gerekli bilgiler ve işlemleriniz için ilgili SGK müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

  63. Mustafa dedi ki:

    Teknik Bölüm Mezununun Hizmet Birleştirmesi.
    Merhaba arkadaşlar. Hizmet birleştirme ile ilgili bir sorum olacaktı. 2006 yılında makine teknikerliğinden mezun oldum ve aynı yıl bir inşaat firmasında sigortam başladı. 15.12.2006-19.01.2015 tarihler arasında fasılalı olarak 397 gün ( 1 yıl 1 ay 7 gün) sigortam (SSK) var. 2008-2011 arası Teknik Eğitim fakültesini bitirdim. 31.03.2013-30.09.2013 tarihleri arasında askerliğimi yaptım (6 ay). Bitirdiğim bölümler teknik ve çalıştığım işlerde teknik. POMEM de okurken sigorta bilgilerimi vermiştim. Özlükte önceki sigorta 1 yıl 1 ay 7 gün gözüküyor. Toplam hizmet 1 yıl 10 ay 9 gün yazıyordu an itibariyle. Hizmet birleştirmede teknik, sağlık ve avukatlık çalışmışlıkları emeklilik, maaş, asalet tasdiki, yıllık izin hakkı ve derece-kademede ekleniyor diye biliyorum. Ayrıca askerliğini yapan personelin askerlik borçlanması yapıp yapmadığına bakılmaksızın hizmet birleştirilmesi yapılır diye biliyorum. Birleştirme yapılırken geçmiş çalışmışlığın 3/4 mü derece kademe, maaş, emelilik derece, asalet tasdiki ve yıllık izin hesabında değerlendirilecek yoksa tamamı mı? Bu konuda beni bilgilendirecek arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum. Durum çok acil!

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Bu konuda detaylı bilgi almak için Alo 170 SGk danışma hattını arayabilirsiniz.

  64. Hanife Kara dedi ki:

    Sigorta başlangıcım 1981 toplam 1 yıllık ödemem var 2 çocuktan doğum borçlanması yapsam sonra isteğe bağlı prim ödesem olurmu hizmet birleştirebilir miyim.şu an çalışmıyorum

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Evet yapabilirsiniz.

  65. Uğur NURTEN dedi ki:

    Merhaba ben 1995-2012 (Kasım) tarihleri arasında TSK’de Astsubay olarak görev yaptım ve istifa ederek ayrıldım. Emekli Sandığı Kanununa göre 6 ay içinde isteğe bağlı prim ödeyerek hizmet yılımı tamamlayabiliyor ve prim ödediğim sürece derece kademe artışım yaplılabiliyordu. Fakat ben bu süre içerisinde başvuru yapmadım ve bu hakkımı kaybettim. Sorum ; sigortalı bir işte çalışıp hizmet süremi 25 yıla tamamlayıp Emekli Sandığı hükümlerine göre emekli olabiliyorum. Peki bu sigortalı çalıştığım süre için derece kademe ilerlemesi yapabiliyor muyum. İyi çalışmalar.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  66. alper dedi ki:

    ocak 1987 de meb de memur olarak başladım.15 kasım 1987 de istifa edip aynı tarihte ssk lı sözleşmeli perseonel olarak memuriyete başladım 2 yıl sonra kadroya geçtim eski çalıştığımı bildirmediğimden memuriyete ilk atama gibi işlem yapıldı. eski çalıştığım 2 yıl 10 ay süreyi bildirmedim. memuriyette aynı gün istifa edip başka bir yere başlamada sıkıntı olur dediler, ancak ssk lı çalıştım. sıkıntı olurmu . sgk birleştiğinden hizmet birleştirmesini yapmak için sgk una mı meb e mi başvurulabilirim. teşekkürler.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  67. tuğba şekerci dedi ki:

    merhaba Yusuf Karataş bey öncelikle bu hizmetiniz için teşekkür ediyorum.ssk ya ilk girişim 21.09.1998 de yapıldı.sonra 2003 yılında işe başladım özel sektörde ve 2006 yılına kadar özel ssk lı olarak sektörde çalıştım.sonra maliye bakanlığından sözleşneli olarak hastaneye girdim halen devam etmekteyim.fakat hastanede çalıştığım sürede 2007 de 4b li devlet memuru oldum sonra 2011 de 657 kadrolu devlet memuru oldum. sgk hizmet dökümüne girdiğimde toplam günlerim 2660 görünüyor ama toplam çalışma yıllarımı toplayınca 4600 bivarı tutuyor.2003 den bu yana tüm primlerim yatmış görünüyor ama toplamda sadece hastanede çalıştığım yıllar var yani memuriyet yıllarım.buradan hşzmet birleştirmesi yapılmadığı mı anlaşılıyor? eğer hizmet birleştirmem gerekiyorsa bana faydaları neler olacak?bir dip not daha iletmek istiyorum hastanenin özlük işleri özelde eğer hastanede yaptığım görevi yapıyorsam hizmet birleştirmesi yapabileceğimi söyledi eğer farklı sektörse hizmetim sayılmazmış. bu ne kadar doğru?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi yapmanız gerekir. Emekliliğiniz için oldukça faydalı olacaktır. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  68. Yüksel dedi ki:

    Slm babam 1960 dogumlu 1992 yilinda bir belediye isinde calismis 2003 te market acip 9 yil kadar bagkur yatirdi su anda sigortaya cevirdi 1992 calistigi gunler gozukmuyor giris 2003 olarak gorunuyor acaba arsivden bulunabilirmi yada napmamizi onerirsiniiz

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Çalıştığına dair belgeleri kurumdan bulabilirseniz SGK müdürlüklerine dilekçe yoluyla itiraz edebilirsiniz.

  69. sena dedi ki:

    Sayın Yusuf Bey, şu anda mebde 22 yıl 2 ay Şef olarak görev yapmaktayım. İşe giriş tarihim 1994 yılı Ocak ayı. Ayrıca Ticaret lisesinde okuduğum dönemde 1988-1989 ve 1989-1990 yıllarında Bankada iki yıl stajyerlik yaptım. Sigorta kartı ve numarası verildi. iki yıllık stajyerliğimde alınan sigorta numarası ile hizmet birleştirme yapabilir miyim veya emekliliğime saydırabilir miyim. 1973 doğumluyum ne zaman emekli olurum bu durumda .Bu konuda bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Stajerlik zamanınız E-Devlette gözüküyorsa hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz.

  70. ali bolat dedi ki:

    1991 yılında 3 ay vekil öğretmenlik yaptım ve 72712257 nolu 4-c sicil numarası aldım. 1995 tarihinden itibarende sigortalı olarak çalışmaktayım. hizmet birleştirmemi ne zaman yapmalıyım. emekli başlangıç tarihim 1991 yılımı baz alınır. 1972 doğumluyum ne zaman emekli olurum.
    kolay bgelsin.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      İStediğiniz zaman yapabilirsiniz. Başlangıç 1991 yılı alınacaktır.

  71. Hünkar KELEŞ dedi ki:

    Merhaba ben 07/06/1973 doğumluyum (erkek) ilk işe giriş tarihi 31/10 /1989 fakat bu tarihte 16 yaş olduğum için sayılmıyor muş. sayilabilmesi için ne yapılabilir.(Borçlanma vs )20/10 /2000 yılından bu yana, toplam 5500 günüm var.4/A kapsamında (kapıcı )olarak çalışmaktayım.kıdem tazminatı alabilirmiyim.teşekkür ederim.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      SGK müdürlüklerine ilk sigorta girişiniz hakkında itirazda bulunabilirsiniz. Emeklilik zamanınızda veya haklı sebeplerle işten ayrıldığınızda kıdem tazminatı alabilirsiniz, Hünkar Bey.

  72. mehmet dedi ki:

    14.06.1968 doğumluyum emekli olacağım tarih 14.06.2017 bağkurda 19 yıl ödenmiş pirimim bulunmaktadır. bağkuru 2007 yılında kapattım ve sigortaya geçtim 2013 yılına kadar sigortalı çalıştım. hizmet birleştirmesini ne zaman yapmalıyım.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesini şuan yapabilirsiniz, Mehmet Bey.

  73. serpil dedi ki:

    1977 doğumluyum. 13 yaşında 1990 yılında 4A kapsamında 60 günlük sigortam var. 19.9.1999 da Meb ‘de 4 C li olarak öğretmenliği başladım. Emeklilik için 1990 yılı ise giriş başlangıcı sayılır mi? 18 yaş öncesi olması problem olur mu? 48 yaşında emekli olabilir miyim? Hizmet birlestirme yaptırabilir miyim?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz. 1990 yılı sayılır. Detaylı bilgi için kurumunuza başvurabilirsiniz, Serpil Hanım.

  74. Nurten YILDIZ dedi ki:

    Merhabalar
    04.05.1968 doğumluyum ilk işe girişim 8 aralık 1983 gün sayım primim 53 gündür.
    uzun zaman çalışmadım fakat 01.06.2007 den 14.03.2013 kadar 5.yıl 9.ay 14. gün Mecburi (Tarım) Sigortalılık yatırdım . Daha sonra 17.03.2013 tarihinde SSK lı işe girdim halen çalışıyorum.
    Ancak haziran 2013 te 2 çocuğum için doğum borçlama yaptım ve 1177 gün prim ödedim. (çocuklar 1996 birisi öbürü 1998 doğumluydular.)
    sorum doğum borçlama hangi kuruma yazılacak ve ben ne zaman emekli olurum. Sigorta kolları birleştire bilir miyim.
    şimdide teşekkürler

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz. SSK’dan borçlanma yapmış olabilirsiniz, Nurten Hanım.

    2. Samet dedi ki:

      Merhaba benim 4a lı olarak 1220 günüm var şu anda 4c li olarak çalışmaktayım birleştirme yapabiliyormuyum yapabilirsem ne yönde etkiler

  75. Rüya dedi ki:

    650 gün sgk kaydm var ve 1 dönem vekil öğretmenlik yaptım emlekli sandığında kaydm var 2 yıldır devlet memuruyum hizmet birleştirme yaparsam maaş -derece-kıdeme etki eder mi nasıl birleştirme yapmalıyım vekil öğretmenlik yaptığım dökümü nasıl alabilirim (enlekli sndığına bağlı ) 2008 ekim ayı öncesi kaydım var 1985liyim

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi sizin için yararlı olacaktır. Kurumunuza başvurabilirsiniz.

    2. ZERİN dedi ki:

      SLM BEN 01.04.1966 DOĞUMLUYUM
      2001 , 1 ŞUBAT İŞE GİRİŞ TARİHİM
      5563 PİRİMİM VAR
      ERKENE EMEKLİ OLABİLERMİYİM
      ÖZEL SEKTÖRDE SEKRETER OLARAK ÇALIŞIYORUM

    3. Danışma Birimi dedi ki:

      Zerrin Hanım Merhaba,

      08.09.1999 tarihinden sonra işe giren kadınların SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri için 58 yaşı tamamlayıp 59 yaşından gün almaları ve 7000 günü doldurmaları yeterlidir.
      SSK emeklilik şartlarında kısmi emeklilik hakkı da vardır. Kadınlar kısmi emeklilik yani 4500 gün ile emekli olabilmek için 58 yaşını doldurmaları, en az 25 yıllık sigortalılık süresine sahip olmaları ve en az 4500 gün prim ödeme gün sayısını doldurmaları yeterli olacaktır.