ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Başvurusu ve Dilekçe

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Başvurusu ve Dilekçe
SGK
18.01.2021

SGK hizmet birleştirme işlemi titizlikle hazırlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilen bir dilekçeyle yapılabilmektedir. Hizmet birleştirme işlemini yapabilmeniz için aşağıda ki koşulları sağlamanız gerekmektedir.

  • Emekli olmadan en az altı ay evvel hizmet birleştirme başvurusu yapılmalıdır. Emekli aylığı alan kişiler bu başvuruyu yapmaz.
  • Sağlık koşulları yada teknik şartlar kişilerin bizzat başvuru yapmasına engel oluyorsa yasal varisler de başvuru işlemini gerçekleştirebilir.
  • Hizmetleri birleştirilecek kişilerin sigorta prim borçları olmamalıdır.

Hizmet Birleştirme Nedir?

Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışmış kişilerin toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesidir.

Aşağıdaki kurumlardan herhangi birine bağlı olarak çalışan kişilerin hizmetleri birleştirilebilir:

  • SGK
  • Emekli sandığı
  • Bağ-kur

Kişiler emekli olmadan evvel üstte yer alan kurumlara bağlı alanlardaki çalışma sürelerini birleştirerek prim günü sayılarını arttırabilirler. Sonuç kontrol etme işlemi e-Devlet üzerinden yürütülür. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapan biri SGK portalı vasıtasıyla başvurularının akıbetini öğrenebilirler.

Hizmet Birleştirme İşlemi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sigorta primlerini daha iyi değerlendirmek için uygulanan hizmet birleştirme işlemi için akılda tutulması gerekenler şöyledir:

  • Bu işlem için günler hesaplanırken her yıl 360 gün, her ay ise 30 gün olarak varsayılır.
  • Sadece primi ödenmiş günler sayılır.
  • Birleştirme işlemi her ihtimale karşı erken yapılmalıdır. Emekliliğe bir seneden fazla bir süre kala bu işlem başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • Birleştirme sırasında çeşitli borçlar ortaya çıkabilir. Bu borçların kapatılması gerekmektedir.

Hizmet Birleştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışılan kuruma verilen hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuru işlemleri başlatılır.

Bu dilekçede yer alması gereken bilgiler şunlardır:

  • Çalışan kişinin hizmet numarası
  • Birleştirme talebinin hangi kurum üzerinden yapılacağı ve önceki hizmetlerin hangi kurumlara bağlı olduğu (SGK, Emekli Sandığı, Bağ-kur)

Kurumlar arası yürütülen yazışmalar sonucunda hizmetler kapsamında geçen prim günleri tek çatı altında birleştirilir. Gerçekleşen bu yazışmalar sonucunda birleştirme işleminin nihayete ermesi birkaç hafta sürer.

Hangi Kurumlara Bağlı Kişiler Hizmet Birleştirme Başvurusu Yapabilir?

Hizmet birleştirme sadece belli kurumlara bağlı ve yine belli şartlara uyan kişilere tanınan bir haktır. Bu haktan faydalanabilen kişiler şöyle sıralanabilir:

  • Çalışırken Sosyal Sigortalar Kurumuna prim ödeyenler
  • Emekli Sandığına bağlı olanlar
  • SGK Kanunu 506. numaralı maddeye göre kurulan emekli sandıklarına bağlı olanlar
  • Sosyal Sigorta Kurumuna bağlı esnaflar, sanatçılar ve bağımsız çalışan diğer kişiler

Başvuru işlemi sadece dilekçeyle yapılır. Fazladan bir belgeye gerek yoktur.

Hizmet Birleştirme İşlemi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Hizmet birleştirme işlemi kişilerin ödedikleri prim günlerini birleştirme amacıyla yapıldığı için emeklilik öncesinde yapılmalıdır. Kişilerin emekli aylıklarını belirleyen faktörlerden biri toplamda ödedikleri sigorta primidir. Gün üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin yeterli olması gereklidir.

Bu yeterli sayıya erişmek yada emekli aylığını artırmak adına hizmetler birleştirilir. Özel sektörde çalışan kimseler başvurularını bağlı oldukları sigorta kurumlarına yapar. Ancak memurlar bu işlemi doğrudan doğruya çalıştıkları yerde gerçekleştirir. İşyeri ve SGK arasında ilerleyen süreçle birlikte hizmetler birleştirilir.

Hizmet Birleştirme Hesabı Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme için hesap işlemi aşağıdaki faktörler göz önüne alınarak yapılır:

  • Hesap işlemi için kritik tarih 01.10.2008 tarihidir. Bu tarihten önce sigorta kaydı yapılmış kişilerin farklı kurumlara bağlı prim günleri arasından sayısı 1261’i bulan esas kabul edilir. İki kuruma bağlı prim günleri eşitse son çalışılan yer üzerinden hesap yapılır.
  • 10.2008 tarihinden sonra sigortaya kayıt olmuş kişiler için sigorta kurumları arasından en çok gün ödeme yapılan kurum seçilir.

Hizmet Birleştirme Konusunda Neler Bilinmelidir?

Pek çok kişinin faydalandığı hizmet birleştirme için şu hususlar bilinmelidir:

  • Otomatik olarak gerçekleşmez, başvuru usulü geçerlidir.
  • Zorunlu bir uygulama değildir.
  • Prim günleri sayılırken askerlik ve doğum borçlanması da hesaba katılır.
  • Hizmetlerin birleştirmenin işlevi emekli aylığını arttırmaktır.
  • Özellikle kamu çalışanları hizmet birleştirme işlemini ertelememelidir. Bu kişilerin emekli aylıkları gecikmelerden olumsuz etkilenebilir.

Hizmet Birleştirmede Yedi Yıl Kuralı Nedir?

Yedi yıl kuralı 01.10.2008 tarihinden önce sigorta girişi yapılmış kişilerin hizmet birleştirme esnasında sayılan primlerin hangi çatı altında toplanacağını belirleyen bir kuraldır. Üstteki tarihten evvel çalışma hayatına girmiş kişilerin son yedi senede yer aldıkları sigorta kurumu esas alınır.

Örnek vermek gerekirse kırk yıllık kariyerinde otuz üç sene işçi olarak ve son yedi sene memur olarak çalışan birinin sigorta primleri en nihayetinde memurluğuna göre yapılır.

Hizmet Birleştirme İle Erken Emekli Olunabilir Mi?

Hizmet birleştirme işlemi her ne kadar emekliliği erkene çekmek için geliştirilen bir uygulama olmasa da istisnai bir durumda emekliliği erkene alabilir. Bağ-kur’a bağlı olan kadınlar emekli olmak için 7200 gün, erkeklerse 9000 gün prim ödemek zorundadır.

SGK’da prim birikimi kadınlar için 5000, erkekler için ise 5975 gündür. 2008 yılında gerçekleştirilen yenilikle birlikte yedi yıl kuralı kaldırılmıştır. Kişiler primlerini şayet Bağ-kur’dan SGK’ya aktarabilecek koşulları sağlarlarsa gün farkından faydalanıp erken emekliliğe ayrılabilirler.

Askerlik Borçlanması Hizmet Birleştirmeyi Nasıl Etkiler?

Vatani görev olarak addedilen askerlik hizmeti esnasında geçirilen günlerin primi dışarıdan ödenerek hizmet birleştirme işlemine katılabilir. Bu işlem için kişilerin askerliğini er yada yedek subay olarak yapmış olması gerekir.

Askerlik yapılan dönemdeki brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan prim miktarı tespit edilir. Sonrasında bu tutar askerde geçirilen günle çarpılır. Elde edilen meblağı ödeyen kişilerin sigorta prim günleri artar ve bu günler hizmet birleştirirken kullanılır.

Hizmet Birleştirme Sonucu Alınan Ölüm Aylığı Hangi Durumlarda Kesilir?

Hizmet birleştirme yapsın yada yapmasın, vefat eden emeklilerin eşleri devlet tarafından ölüm aylığına bağlanır. Bu aylığın kesilmesi için eşlerin ya evlenmesi yada vefat etmesi gerekir. Vakti gelince emekli olan veya bir işe girip çalışan eşlerin aylıkları kesilmez lakin alınan ücretin miktarı azalır.

Çocuğu olmayan eşler vefat eden kişilerin maaşının %75’i kadar ölüm aylığı alır. Bir işe girildiğinde bu oran %50’ye düşer. Çocuk olduğu durumlarda ölüm aylığı zaten %50’dir ve iş durumu bu oranı değiştirmez.

Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği

Hizmet birleştirmesi yapmak isteyen vatadandaşlar, örnek dilekçeye bakarak formlarını doldurabilirler.

Hizmet Birleştirme Yıllık İzin Süresini Artırır Mı?

Hizmet birleştirme işlemi çeşitli sektör değişikliklerinde yıllık izin süresini artırabilir. Özel sektörden kamuya geçiş yapan kişilerin izin süreleri 657 sayılı kanun kapsamında yıllık izin kapsamında değerlendirilebilir. Özel sektör içerisinde geçiş yapan kişilerin zamanla yıllık izin süreleri değişse bile son görevlerindeki izin günü sayısı sabittir.

Hizmet Birleştirme Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme işleminin sorgusu e-Devlet yada SGK’nın internet sitesi üzerinden yapılır. Bu iki yöntem şu şekilde kullanılır:

  • Gerekli bilgilerle e-Devlet hesabına girilir. SGK portalına erişilir ve hizmet birleştirme sorgulama ekranına gelinir.
  • uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama adresinden SGK’nın evrak arama sistemine girilir. Kimlik numarası ve işleme konulan evrakın yılı ile arama yapılır.

Önceki dönemlerde aylarla ifade edilen bir sürece yayılan hizmet birleştirmeleri artık birkaç hafta içerisinde sonuçlanabilir. SGK’ya yada işyerlerine ibraz edilen hizmet birleşim dilekçelerinin akıbeti saniyeler içerisinde kontrol edilebilir.

Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

SGK, SSK Prim ve Borç Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yaşlılık Aylığı (Maaşı) ve Başvuru Şartları Nelerdir ?

Yorumlar

  1. asurakkus dedi ki:

    italyada 5 sene sıgortalı çalıştım kesın donus yaptıgımda sıgorta bıleşimi yapabılırmıyım yanı borçlandırma yapabılırmıyım turkıye ıtalya ışcı anlasması olmadıgını soyluyorlar ne derece dogrudur bılmıyorum

    1. Hürcan Karataş dedi ki:

      Yurt dışı borçlanması yapabilirsiniz. Ancak anlaşma durumuna göre değişebilir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  2. ulku tezel dedi ki:

    1.11.1995 te ssk lı işe girdim 16.11.1998 de kadrora geçtim 20 yılımı doldurabilmek için ssk lı günlerimden kesinti yapılacakmı

    1. Hürcan Karataş dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  3. Ferit dedi ki:

    Merhaba ben 1992-1993 yıllarında vekil öğretmenlik yaptım. Sigorta başlangıcım 1992 olarak mı sayılır. 1994 de sigortalı işte çalışmaya başladım. Ayrıca vekil öğretmenlik hizmet dökümümü nerden alacağım.Teşekkürler.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Eğer SGK sistemlerinde gözükmüyorsa vekil öğretmenlik zamanınıza ait belgeler ile SGK ya başvurabilirsiniz.

  4. Sibel dedi ki:

    Merhaba, 21.04.1976 doğumluyum. 01.10.1993 ssk giriş ve 2820 gün prim ödemem var. 04.10.2000 bagkur girişim 12 yıl 6 ay prim ödemem var. 1.4.2013 den beri ssk liyim. Bu duruma göre hangi kurumdan ve ne zaman emekli olabilirim? ilginiz için teşekkürler.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Son 3.5 yılda hangi kurumdan primleriniz yatmışsa o kurumdan emekli olursunuz. Bu durumda SSK dan emekli olabilirsiniz. Hizmet birleştirmesi yapmanız gerekir. Emeklilik şartlarınızı aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.
      https://www.ssk.biz.tr/emeklilik-hesaplama-ne-zaman-emekli-olabiliri/

    2. Sibel dedi ki:

      Teşekkürler

  5. fatma dedi ki:

    merhaba
    ben bır konu hakkında bılgı almak ıstıyorum. bu konuda kafam cok karıstı aramadıgım yer kalmadı . ben yaklasık 2 yıl yapıkredı bankasında calıstım ve evlılık nedenıyle ayrıldım. Ancak bankalarda genelde ozel saglık sıgortası adı altında saglık sıgortamız yapılıyor. Bıldıgım kadarıyla da emeklı sandıgına baglı oluyoruz.Hastanelerden anlasmalı kurumlardan kartlarımızda devlet hastanelerınden ıse subelerden sevk kagıdı alarak yararlanabılıyorduk. ben suan da farklı bır ıse gırdım ve burda calıstıgım sure ıcınde odenen prımlerın bırlestırılmesını ıstıyorum 170 ı aradım oradan bana bulundugunuz yerdekı sgk hızmet tescıl bırlestırme servısıne ıslak ımzalı dılekce ıle basvuru yapabılecegımı aktardılar ben sonr aburdakı sgk ıle gorustum onlar da herhangıbır bırlestırme yapılamayacagını aktardılar . her kafandan farklı bır bılgı alıyorum .. bu sekılde calısıp da hızmet bırlestırme yapan var mı . hızme bırlestırme olmuyorsa bosa mı calısmıs oluyoruz .. anlayamadım gıttı gercekten . ıyı gunler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Hizmet birleştirme yapabilirsiniz.

  6. ayla dedi ki:

    MErhabalar yeniden ,
    Kusura bakmayın Tarihleri yanlış yazmışım ,
    2004 * 2012 yılları arasında toplamda 8 yıl sgk lı olarak Romanya da çalıştım ,sonra kesin dönüş yaptım Ülkemize 2012- 2015 yılları arasında Türkiyede sgk lı olarak çalışmaya başladım , Romanya da çalıştığım günleri hizmet birleştirme sistemiyle orda ödenen tüm günleri ve primleri ülkemize aktarılması için hizmet birleştirme dilekçesi ve yanında gerekli evrakları bağlı bulunduğum sgk kurumuna verdim 9 ay oldu henüz bir cevap yok sürekli konuşuyorum evraklarım Ankara ya gitmiş ordanda Romanya ya gönderilmiş ordan cevap bekleniyor şu anda . Benim sorum ben bu ödenen günler için borçlanmış bulunmuyorum değilmi yani tekrardan bu günler için burda prim ödicekmiyim ?
    Hizmet birleştirme olduktan herhangi bir ücret ödeyecekmiyim?

    Saygılarımla ,
    Teşekkür ederim .

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  7. ejder dedi ki:

    Merhabalar

    2013 yılında kadrolu olarak öğretmenliğe atandım. 2006-2013 yılları arası özel sektör hizmetlerimi birleştirdim. Emeklilik hizmet sürem arttı ancak emekliliğe esas derece ve kadememin de artması gerekmiyor mu? maaşımdan daha fazla emeklilik kesintisi olacak mı?
    Yardımlarınızı rica ediyorum

    Teşekkürler

  8. Şennur Baklan dedi ki:

    2013 yılında torba yasa ile kamuda sözleşmeli lere verilen kadro hakkı ile 2010 yılından beri sözleşmeli olarak çalıştığım kamu kurumunda kadrolu memur oldum. 1990 senesi ilk ssk girişim. Bu güne kadar toplam 5150 gün ssk günüm var. Emekli sandığı giriş tarihim 5151 gün geri gider mi? Emekli sandığından kaç yaşında emekli olabilirim?
    Teşekkürler..

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Sorunuzu detaylı olarak Alo 170 SGK hattında anlatabilirsiniz.

  9. BAKİ dedi ki:

    2005 2007 yılları arasında Nallıhan müftülüğünde vekil olarak görev yaptım fakat bu hizmetim sgk dökümünde görünmüyor.bunun için ne yapmalıyım

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      SGK müdürlüğüne dilekçe yolu ile başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Çalıştığınız yerden belirttiğiniz yıllar arasında çalıştığınızı kanıtlayan belgeler ile SGK ya başvuruda bulunmalısınız. Daha detaylı bilgi için Alo 170 hattını arayabilirsiniz.

  10. aytaç parlakay dedi ki:

    Merhabalar
    Bende 1999 yılında Hava kuvvetlerinde astsubay olarak göreve başladım. Geçen yıl hizmet başvurusu için Ankara Sgk ya dilekçe verdim. Emekli sandığı ile hizmet birleştirilmesi yapıldı.Fakat kurumuma gönderilen hizmet dökümlerinde Sgk ya ait olan günlerde 2003 yılında memurken gözüken bana ait olmayan günler çıktı. Bununla ilgili aydın sgk ya dilekçe gönderdim. Fakat hala cevap gelmedi.Ne yapmalıyım.Bununla ilgili arayacağım bir numara var mı? yada işlemin hangi süreçte olduğunu nasıl öğrenebilirim.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

    2. aytaç parlakay dedi ki:

      tşk

  11. burhan berber dedi ki:

    Benim 01.11.1985 – 31.08.1986 yılları arasında bir özel şirkette S.S.K lı olarak 300 gün çalışmışlığım var. 17.12.1990 tarihinde memuriyete başladım ve Emekli Sandığına kayıtlıyım. Ben kaç yaşında ne zaman emekli olabilirim.Teşekkürler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi yaparak prim günlerinizi birleştirebilirsiniz. Emeklilik şartlarınızı da bu adresten https://www.ssk.biz.tr/emeklilik-hesaplama-ne-zaman-emekli-olabiliri/ öğrenebilirsiniz.

  12. Tugba sevda dedi ki:

    Aykut bey merhaba;
    Benim babam vefat edeli 10 yil oldu babamin 40 gun ssk si 800 gunde bagkuru vardi babam 2005 te vefat etti ve vefat ettiginde bagkurluydu bu birlestirme ssk ve bagkurun birlestirmesi mi bu sartlarda emekli olabilir mi eger olursa nasil? Askerligi yok bu gunlerin icersinde borclandirma yoluyla annem babamin uzerinden emekli olurmu olursa nasil olur nasil bir yol izlemeliyiz.. Cevaplarsaniz cok mutlu olurum tesekkurler..

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Evet hizmet birleştirme işlemi bu şekilde. Ancak emekli olması için daha çok prim gününe ihtiyaç oluyor. Durumunuz biraz farklı olabilir. Alo 170 SGK hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.

  13. Ejder dedi ki:

    Merhaba Aykut Bey,

    2013 yılında kadrolu olarak öğretmenliğe atandım. 2006-2013 yılları arası özel sektör hizmetlerimi birleştirdim. Emeklilik hizmet sürem arttı ancak emekliliğe esas derece ve kadememin de artması gerekmiyor mu?
    Yardımlarınızı rica ediyorum
    Teşekkürler

  14. selahattin esen dedi ki:

    Aykut Bey merhaba;
    6347 gün 4A, 4156 gün 4B sigortam var.Şu an 4A ya tabi olarak çalışıyorum ve emekliliğime 2 yıl var.henüz hizmet birleştirme yapmadım. Geçen yıl çakışan 4A ve 4B sigorta günlerimi iptal ettirdim ve şu an toplam 10.503 günüm var.sigortam yıllarca tavandan yattı,şu anda tavana yakın yatıyor. SGK sitesinden girdiğimde oldukça yüksek bir emekli maaşım görünüyor.Size sorum hizmet birleştime için ne zaman başvurayım, diğer sorum hizmet birleştirdikten sonra 4156 gün bağkurum devreye gireceğinden görünen emekli maaşımda çok düşme olurmu.Teşekkür ederim.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Emeklilik şartlarınızı tamamladığınıza göre hizmet birleştirme işlemini yapabilirsiniz. Maaşta çok düşme olmaz.

  15. HÜLYAKARAKAŞ dedi ki:

    8 yil 7sigortali çalıştıktan sonra öğretmen olarak 20 yil çalıştım hizmet birleştirdim.
    Bu yıl emekli olacağım. SSK li çalıştığım yillarda daha çok prim ödenmiştir. Bu durum emekli maaşı yükseltir mi?

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Maaş konusunda SGK dan direkt doğru bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

  16. yunus dedi ki:

    Mrb.2014 eylul ayinda ogretmen olarak atandim.daha once 2005 eylul-2014 eylul tarihleri arasinda belediyede(kamu) calistim kadrolu isci olarak.simdi hizmet birlestirme yapmak istiyorum.kademe derece ilerlemesi ve emeklilige esas olurmu?yoksa sadwce emeklilige mi yansir.tesekkurler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGk hattını arayabilirsiniz.

  17. Sultan dedi ki:

    Merhaba
    03.03.1965 dogumluyum 01.08.1990da sigortalı oldum.SSK prim günüm 5029 gün Bağkur prim günüm 421 gün. 30.12.2014 günü emeklilik dilekçesi verdim.Daha önceden hizmet birleştirmesi yapmadım.Emekli olabilmek için hizmet birleştirmesi dilekçesi vermem gerekiyor mu ?

    1. Selahattin Demir dedi ki:

      hizmet birleştirmeye gerek yok.

  18. Hikmet Vahit Uzer dedi ki:

    16.6.1971 doğumluyum.Sırasıyla: iş bankası emekli sandığı, bağkur, ssk ve askerlik borçlanması yolu ile pirim ödedim.Bankaya giriş tarihim 7.8.1998 ve askerlik borçlanması tarihim 31.3.1996’dır.Seneler önce iş bankası ve bağkur hizmetlerini birleştirmiştim.Ama bunu sistemde göremiyorum.Bugün itibariyle saymış olduğum kurumların toplam pirim günü 5851’dir.Yaş ve sigortalılık süresi tamamlanmadan, sadece pirim günü tamamlanınca hizmet birleştirmesi yapabilir miyim?Ayrıca ilk sigortalı olduğum banka çalışmalarını göremiyorsam bir hata sözkonusu olabilir mi?Teşekkürler.

    1. fatma dedi ki:

      hıkmet bey merhaba , ben bır konu hakkında bılgı sorcaktım ısbankasında calısmıslıgınızı gordugum ıcın sorma ıhtıyacı duydum ben de yapıkredı bankasında calıstım ancak bankalşarın sıgorta odemelerı sgk uzerınden ya da e devlet uzerınden gorunmuyor.Sız ıs bankasında yapılan odemelerı mı bırlestırdınız ben de bankada calısmıs oldugum zamandakı prım odemelerımı bırlestırmek ıstıyorum ancak sgk bana boyle bırseyın olamayacagını aktardı bıldıgım kadarıyla banka calısanları emeklı sandıgına baglı olarak calısıyorlar ancak ozel saglık sıgortası olarak yararlanıyorduk bız devlet hastanesıne de subelerden sevk alarak gıdebılıyorduk. sız ne sekılde bırlestırdınız..ıs yerınden herhangı bır belge almamıza gerek var mı ..170 ı aeadım orası da sgk nın hızmet tescıl bırlestırme servısıne dılekce yazmanız gerekıyor dedı ancak burdakı sgk bırlesme olmaz hızmet dokumunuzde goremessınız dedı.:( kafam karıstı 2 yıl bosa mı calıstım

  19. Emin dedi ki:

    Selam site yöneticisi arkadaşlar.Öncelikle böyle bir ortam hazırlayıp,merak edilenleri birebir muhataplarına açıklayarak anlatmanız takdire şayan.Bunun için Teşekkür ediyorum sizlere.

    Benim sorunum sanırım biraz daha farklı.Ben 3 kurumda çalışmış birisiyim.En son çalıştığım kurum ssk.Bu hafta malulen emekli olmak için sgk ya başvurdum.Memur günlerime baktı ssk ve bağkur toplamı 1800 günden aşağı seni hastaneye sevk edemem dedi.Emekli sandığı hizmetim sistemde görünmüyordu.Bende 2700 gün emekli sandığında hizmetim olduğunu söyledim ama ne yazık ki hakkımda bir işlem yapmadı.Bir gün sonra aynı memura Hizmet Belgemi götürdüm.O belgede işe giriş,işi bırakma ,derece ve kademe ilerlemesi gibi bilgiler yeralmaktaydı ama bunu kabul edemeyeceğini söyledi.Bu durumda Hizmet birleştirmesi yapmam gerektiğini ve 6 belkide 7 ay gibi bir sürede birleşmenin olabileceğini söyledi.Bu durum tabiki benim için çok kötü.Çünki hastalığımdan dolayı çalışamaz durumdayım.6-7 Ay bekleyecek durumda değilim.

    Bana bu hususta yardımcı olmanızı sizlerden rica ediyorum.En kısa zamanda işlemlerimin gerçekleşmesi için acaba ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.Hizmet belgesi çalıştığım kurumdan verilebilecek tek belgeydi ama nedense kabul etmedi Memur.Bana bu hususta bir yol göstermenizi rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Emekli sandığına ait çalıştığınızı kanıtlayan belgeleri SGK ya götürmeniz durumunda kabul etmemesi mümkün değildir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  20. ismail yurdakul dedi ki:

    Aykut bey,1997 – 98 arası bir lisede okul müdürü tarafından bir dönem bilgisayar dersi vermem istendi,bende derslere girdim.Ancak bu hizmet sgk da gözükmüyor neyapmalıyım.
    teşekürler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      O dönem sigortalı olarak çalıştığınızı belgelerle SGK ya kanıtlamanız gerekmektedir. Sistemde oluşan hatalardan hizmetiniz gözükmüyor olabilir.

  21. sadık altın dedi ki:

    sn yetkili 1994 yılı ssk girişim var oyıl yıldırım olan soyadım altın olarak değişti 2005 yılında tekral ssk lı olarak işe başladımyeni soyadım altın olarak bu hizmetleri nasıl birleştirmeliyim saygılarımla yardımcı olmanızı rica ederim

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      SGK ya başvurarak durumunuzu bildirebilirsiniz.

  22. nezihe dedi ki:

    Merhaba benim 5600 gün özelden sigortam var 2 yıldırda emekli sandığındayım hizmetleri birleştirmek bana ne gibi yarar sağlar.Maaş artışı yıllık izin vb..

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Hizmet birleştirme işlemi emeklilik şartlarınızı sağlayıp emekli olmanızı sağlar. Maaş konusundaki sorularınızı Alo 170 SGK hattında sorabilirsiniz.

  23. ismail dedi ki:

    SGK bünyesinde ücret garanti fonu varmı dır ve faal mi dir nasıl faydalanılır cevap verirseniz çok sevinirim Teşekkür ederim.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Gerekli bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  24. m.kemal arslan dedi ki:

    eşimin 1996 dan ssk lı olarak girişi bulunmaktadır altı ay çalıştıktan sonra işi bırak mış şimdi pirimlerini doldurabilmek için tarın sigortası na baş vurduk ne zaman emekli olabilir 1978 doğumlu

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.

  25. OSMAN TANRIVERDİ dedi ki:

    Merhaba aykut bey.Ben1969 dogumluyum. 1987 yılında ssk lı olarak işe başladım.1994 yılında astegmen olarak askerliğimi yaptım.1996-2001 arası bagkurluydum.2004 ten bu güne kadarda SSK lı olarak çalışmaktayım.2014 yılında emekliliğe hak kazandım fakat yaştan dolayı 2019 yılını beklemekteyim.Hizmet birleştirmesi için 2019 yılını beklememe gerek var mı.

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Son yıllarda birleştirebilirsiniz.

  26. Erdoğan FİDAN dedi ki:

    Merhaba Aykut Bey,

    01.09.1992 tarihinde Sağlık Astsubay Sınıf Okulu öğrencisiyken 74 699 0020 Sicil No ile 4C Tescil kaydım yapıldı. 30.08.1993 tarihine kadar öğrenci olarak, 31.08.1993- 01.09.1994 tarihleri arasında da Astsubay olarak 1 yıl süre ile Türkiye’de çalışıp KKTC’ye döndüm. 4C tescil kaydım olmasına rağmen 1 yıllık çalışma sürem hizmet dökümü olarak görünmemekte.

    1. 1 yıllık çalışma süremi hizmet olarak nasıl kayda geçirebilirim?
    2. Emeklilik hesabında girişim 01.09.1992 mi olacak?

    Saygılarımla..

    1. feyza dedi ki:

      Erdoğan Bey bu sorularınızın cevabını dilerseniz yazımızı okuyarak dilerseniz de ALO 170 hattını arayarak öğrenebilirsiniz.

  27. adem taşçı dedi ki:

    merhaba Aykut bey, ben 1998 yılında başlamak kaydıyla 3 yıl esnaf bağkurlusu oldum ve pirimlerimi ödedim, bağkura herhangi bir borcum yok. 2006 yılından itibarende ssk lı olarak çalışmaya başladım 8 yıllıkta ssk pirimim var, bağkur pirimimi ssk’la birleştirme talebinde bulunduğumda emekli olurken ssk başlangıcım 1998 yılından mı? yoksa 2006 tı yılından mı sayılacak, şimdiden çok teşekürler…

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      1998 yılı geçerli olacaktır Adem Bey.

  28. süheyla dedi ki:

    merhaba
    ben 2013 eylül de memur olarak atandım.benim 1988 den itibaren kısa dönemlerde sigorta girişlerim oldu toplamda 158 gün.şu an aday memurum eğer bu günleri memurluğum süresindeki sigorta gün sayıkmla birleştirebilirsem yıllık izin hakkım olur mu.eğer böyle bi hakkım varsa ne yapmalıyım.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

  29. SEDAT dedi ki:

    İyi günler,
    A) Eşim (bayan) 13.03.1968 Doğumlu. B) İşi bankacı ve İlk işe başlama tarihi 01.11.1989 bankadan ayrılış tarihi ise 31.08.2001 geçen sürede 13 yılı ve 4259 çalışma günü mevcut. Durumu gösteren SSK’dan alınma belge elinde var. Daha sonra ise 01.11.2002 – 30.11.2004 tarihleri arası isteğe bağlı SSK sigortası var. Yani Banka ve isteğe bağlıyla birlikte SSK da toplam olarak 5009 günü mevcut.
    C) Eşim adına açtığımız Dükkan sonrası 10.05.2005 – 19.01.2010 tarihleri arası Bağkur ödemeleri mevcut. D) İsteğe bağlı olarak 07.04.2010 – 30.09.2011 tarihleri arası isteğe bağlı Bağkur ödemesi mevcut

    Durum biraz karışık fakat sonuçta 5009 gün SSK , 6 yıl 2 ay 4 gün BAĞKUR ödemesi vardır.

    Eşim yaş gününden bir gün sonra olan 14.03.2014 tarihinde emeklilik için başvuru da bulundu. Sizce; EMEKLİLİK ŞARTLARI OLUŞMUŞMUDUR ? Oluştu ise halen cevap bekliyoruz gün için bir öngörünüz varmıdır?

    Saygılar, SEDAT

  30. ilker dedi ki:

    Merhaba ..
    Ben 1981 doğumluyum.
    2011 Mart ayında kpss ile memur olarak işe başladım ve halen devam ediyorum çalışmaya.
    Memuriyetten önce 15 ay askerlik yapmıştım. Bunu belgeleyip hizmet süremi 15 ay geriye aldılar ve hizmet sürem 2009 aralık ayında başlamış gibi oldu.
    Şimdi ise sormak istediğim şu..
    Haziran 1999 tarihinde ilk kez SSK’lı olarak iş başı yaptım ve bu tarihten itibaren 1780 günlük bir prim ödemem mevcut.
    Ben hizmet birleştirmesi yaparsam eğer izin sürem 30 güne çıkarmı. Ve birleştirme yapmak bana şuan herhangi bir yarar yada zarar getirirmi bunu bilmek istiyorum. Teşekkür ederim..

  31. Şükrü dedi ki:

    Mrba annemin 05.10.1995 tarihinde 4a statüsünde 665 gün prim ödemesi var isteğe bağlı sigorta ödemeye başladık 1 ay oldu galiba bağkurlu 4b sayılıyor şuanda.4 a statüsünde ki prim günleri bir işe yaramıcakmı emekli olması için bide 4a statüsünde isteğe bağlı ödeme yapamaz mı bağkurdan mı tamamlamak zorunda prim günlerini annemin doğum tarihi 19.12.1967

  32. B: Burak Gülşen dedi ki:

    daha önce 1998 – 2000 tarihleri arasında Milli Eğitimde Kadrolu olarak öğretmenlik yaptım asalet tasdikinden 2 yıl sonra da istifa ettim. ancak SGK hizmet dökümünde bu sürem görünmüyor. Hizmet birleştirmesi yapmak için bir dilekçe yazdım. karşılığında bana şöyle bir yazı geldi. “Hakkınızda kurumumuzca yapılacak işlemlere esas olmak üzere; kurumumuza tabi geçen hizmetlerinizin en son hangi kurumca ve hangi il ya da ilçede geçtiğinin bildirilmesi gerekmektedir.” bu yazı bana SGK (Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığından geldi. SORUM ŞU; ben hangi kısımla ilgili dilekçe yazıp belirteceğim. Emekli Sandığındaki hizmetim mi yoksa Özel Sektörde olan hizmetim mi? Teşekkür Ederim.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Burak Bey hizmet birleştirme işlemi emekliliğinize son 7 yıl kala en çok hangi kola prim ödemesi yaptıysanız o kurum etrafında yapılır. Yani siz eğer son 7 yıl içerisinde en fazla SSK’ya prim ödemesi yaptıysanız SSK’ya giderek diğer hizmetlerinizin birleştirilmesini talep etmelisiniz.

  33. ÖZLEM GÜVEN dedi ki:

    2005-2009 yılları arasında ücretli öğretmenlik yaptım.2009 ekim ayında doğuya atandım sonra hizmet birleştirme yaptım .puanlar mebbise işlendi ama bu sene mebbiste hizmet puanlarım silindi. Meb tekrar okullardan dilekçe alıp yeniden yapılmasını söyledi ama okullardan bu dilekçeyi alamıyorum bir sürü bahane buluyorlar ssk dökümü ve dilekçemi çalıştığım okullara verdim. cevap bekliyorum benim şu anda ne yapmam gerek. Teşekkürler …

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Şu anda daha fazla yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor Özlem Hanım ancak SGK ya giderek bu sorunu halledebilirsiniz. Veya hiç olmuyorsa dava açabilirsiniz.

  34. abdullah sahin dedi ki:

    1970 doğumluyum 1991 de ssk lı oldum 120 gün primim var , 1995 de bağkurlu oldum ve 15 yıl primim yattı , bağkurlu olduğum dönemde , 120 günlük ssk mı bağkura aktarmışdım bir dilekçe ile, fakat
    daha ssk lı oldum 1260 gün daha ssklı oldum , şimdi ben hangi kuruma göre emekli olacam , kurum bana sen ssk nı bağkura aktarmışssın git 6 – 7 sene daha prim yatır gel dermi , yoksa normal şartlarda emeklilik hakkını kazandım , tek kafama takılan verdiğim o dilekçe.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Abdullah Bey son 7 yıl içerisinde hangi kola daha fazla prim ödediyseniz o koldan emekli olabilirsiniz. Eğer Bağkur prim günleriniz fazla ise tüm SSK günlerinizi Bağkur a aktarabilirsiniz. Bu noktada bir engel bulunmuyor. Ancak siz hizmet birleştirme işleminizi emekliliğe hak kazandığınız zaman yapabilirsiniz.

  35. mustafa dedi ki:

    ben 01.02.2014 de emeklili hak ettim ancak ssk üzerinden 5080 görünüyor bakur pirimim gözükmüyor 2700 gibi bağkur günüm ben 5080 denmi emekli oldum ancak az mağşla emekli ettiler bakurla sska 7780 benim ssk başlangıç 1985 teşekürler

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      48 yaş, 25 yıl, 5525 prim günü şartınız bulunuyor Mustafa Bey. Yani 5080 prim günüyle emekli olma şansınız bulunmuyor.

  36. can dedi ki:

    Merhaba.2008 yılına ait sivil kurumda sgk girişim var ve günü az daha sonra bazı nedenlerden dolayı calısmadım ve 2012 yılında kamu personelı oldum ve hizmet birleştirmesi yapmak ıstıyorum fakat arada ki 4 yıllık farkın ücretini ödeyip farkı kapatabılırmıyım.Kanunda bu 4 yılı ödeme ımkanından bahsedıyor mu ? teşekkürler.

  37. aslı dedi ki:

    merhaba.05/10/1994 tarihinde 25 günlük sigorta girişi var.29/09/2000 tarihinde öğretmenliğe başladım.bu sigorta başlangıç tarihi emekliliği etkiler mi?hizmet birleştirmesi mi yapmalıyım?teşekkürler.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Evet Aslı hanım sigortaya ilk ne zaman başladıysanız o sizin başlangıç tarihinizdir. Ancak o 25 günün de emekli sandığına geçmesini istiyorsanız hizmet birleştirme yapmanız gerekiyor.

  38. mahmut dedi ki:

    Merhaba Aykut Bey, 01.01.1968 doğumluyum .15.12.1988 yılından 15.11.2013 tarihine kadar 4/a olarak çalıştım ve 8055 gün prim gün sayım var sigortalı olarak fiili 25 yılı tamamladım. 15.11.2013 tarihinde emekli sandığında göreve başladım . Emekli olacabileceğim tarih olan 01.01.2019 tarihinde hizmet birleştirmesi yapmadan 4/a dan emekli olma hakkım var mıdır? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim . Şimdiden teşekkür ediyorum.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      50 yaş, 25 yıl, 5375 prim günü şartınız bulunuyor Mahmut Bey. Ancak emekliliğiniz son 7 yıla göre belirlenir. 7 yıl içerisinde en fazla hangi kola prim yatırdıysanız o koldan emekli olabilirsiniz.

  39. erol önder dedi ki:

    hizmet birleştirme internet ortamında yapılabiliyormu.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hayır Erol Bey.

  40. Ramazan şerif dedi ki:

    selam 06.08.1987 sigorta girişim 16.11.1992 de 4C olarak emniyette görev yaptım 15.11.1999 yılına kadar ve şuan sigortalı olarak bir iş yerinde çalışıyorum sigorta gün sayım 1160 acaba ne kadar toplam gün sayım var ve birde ne zaman emekli olabirim yaş ve gün olarak. ayrıca hizmet birleştirmeyi nasıl yapabilirim şimdiden teşekkür ederim.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Ramazan bey gün sorgulama işlemi için : https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/
      Emeklilik hesaplama işlemi için : http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/

  41. ALİ SATILMIŞ dedi ki:

    merhaba aykut bey ben 1977 – 81 yıllarında arasında izmirde sigortalı olarak çalıştım ve 2007 den beride tarım sigortası yatırıyorum ama ordakı ordakı çalıstıgım günleri aktaramıyorum çıkmıyo ne yapmam gerekır

    1. Aykut Otu dedi ki:

      SGK ya başvurmanız gerekiyor Ali Bey.

  42. ASLI dedi ki:

    Merhaba 88 yilindan stajyerlikle baslayan sigorta baslangicim var. ozel bir kurumda 15 yil 9 ay emekli sandigina prim odemem oldu daha sonra da suanki isimde calismaya basladim 2.5 yil da buradan var. toplamda prim gunlerim dolmus hatta 7 ay fazladan odenmis. Yas icin 7 sene beklemem gerek. Ancak prim odemeye devam etmem sart mi? sadece kurum kendi payini odese yeterli mi? Ne yapmam lazim? Tesekkurler.. Syg.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Eğer yaş dışında diğer şartları sağladıysanız emekli olabilirsiniz Aslı Hanım prim ödemeye devam etmenize gerek yok, ancak emekli maaşı alabilmeniz için yaşı da doldurmanız gerekiyor.

    2. ASLI dedi ki:

      Cok tesekkurler Aykut Bey, dogru anliyorum degil mi? Suan calistigim kurum isveren payini odeyecek ancak benim kendi payima odemem gereken birsey yok?

      Saygilarimla,

    3. Aykut Otu dedi ki:

      Aslı hanım eğer prim ve sigortalılık süre şartlarını sağladıysanız prim ödemesi yapmanıza gerek yok emekli olabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi emekli maaşı için yaşınızı beklemeniz gerekiyor.

  43. .emine dedi ki:

    Öncelikle merhaba Aykut Bey. Babam 1966 doğumlu. 1988-1993 yılları arasında 670 gün yatırılmış sigortası var ve son 3 yıldır da çiftçi bağkuru yatırıyor. En erken hangi koldan emekli olur acaba?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Emine Hanım son 7 yıl içerisinde en çok hangi koldan prim ödenmişse o koldan emekli olunur.

    2. .emine dedi ki:

      Peki birleştirilebilir mi bağkur ile ssk?

    3. Aykut Otu dedi ki:

      Birleştirilir Emine Hanım.

    4. .emine dedi ki:

      çok teşekkürler, emeğinize, bilginize sağlık.

  44. Şehriban dedi ki:

    Aykut bey merhaba. o1.1984 tarihi ile 12.2005 ssk dan 2.702 gün prim ödemem ve 720 günde analık borçlanmam var. 01.10.2008-08.12.2010 tarihleri arasında ise bağkur girişim bu tarihler arasında 788 gün bağkur ödemem bulunmaktadır. 17.07.2011 tekrar ssklı olarak işe başladım. 01.12.2013 tarihi itibari ile 761 gün prim ödemem daha bulunmaktadır. halen çalışmaya devam ediyorum ama 12.10.2014 tarihinden itibaren şehir değişikliğinden dolayı işten ayrılmayı ve emeklilik başvurumu yapmak istiyorum. Toplamda 5010 gün gibi bir gün sayım bulunmuş olacaktır. Bağkura her hangi bir prim borcum bulunmamamktadır. 5000 iş günü 20 yıl hizmet ve 40 yaşa tabiyim. Doğum tarihim 1966. Sgk hizmet sorgulamadan 4a ve 4b ile ilgili dökümlerimi görebiliyorum. yinede hizmet birleştirme için başvuruda bulunmalımıyım. başvurursam ne kadar zaman içinde cevap alabilirim. Bu arada son 7 yıl içinde en fazla hangi kurumdan daha fazla ödeme yaparsak o kurum üzerinden emekli göstereceğimi biliyorum. Son yedi yıl içinde bağkurdan 788 ssk dan ise 801 gün olucaktır aradaki fark sorun yaratırmı? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Son 7 yıl içerisinde en fazla hangi koldan prim ödendiyse oradan emekli olursunuz, SSK fazla ise oradan. Eğer gerekli prim şartını sağlamıyorsanız hizmet birleştirme için başvurabilirsiniz. Ancak ayrıntılı bilgi için lütfen ALO 170 i arayınız.

  45. nurettin karakaş dedi ki:

    aykut bey 16.06.1964 d.lıyımişe giriş asker sonrası 16.12.1988 ssk lı olarak 30.11.2002 de ayrıldım 4569 gün ssk var.askerligi 540 gün ödedim.eksik kalan günlerim için 19.06.2013 tarindende istege baglı siğortalı oldum ben istege baglıyı ne zaman sonlandırmalıyım.hangi ştatüden emekli olurum ssk mı bagkurmu ne zaman emekli olurum,saygılarımla

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Nurettin Bey son birkaç yıl içerisinde bağkurdan ödeme yaptığınız için emekliliğiniz de bağkurdan olacaktır.

  46. mesut arat dedi ki:

    aykut bey babam 12.07.1938 tarinde dogdu 03.11.2013 tarihinde vefat etti.17.03.1965 tarihinde ssk lı olarak işe başlamış sgk nın internet sitesinde gördük çeşitli tarihlerde 68 gün ssk lı görünüyor.hiç bir güvencesi olmayan anneme maaş baglanabilmesi için eksik kalan günleri toptan ödeyebilirmiyiz yoksa ay ay mı öderiz.2 yıl ssk dan önce askerligide var biz ne yapmamız lazım aydınlatırsanız memnun oluruz.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Babanız 1800 gün şartını tamamlamadığı için annenizin onun üzerinden yararlanma gibi bir imkanı bulunmuyor Mesut Bey, bu yüzden;
      Muhtaç durumda yani geliri 250 TL’nin altında, sigortalı bir işte çalışmıyor veya bir başkası ile yaşamıyor ise, iki ayda bir 500 TL aylık almaya hak kazanabilir. Ayrıca böyle olunca, doğrudan GSS kapsamına alınacak ve ilave prim ödemeden sağlık yardımlarından yararlanabilecek.

  47. Faik Salih Karaman dedi ki:

    Aykut bey, benim durumum yukarıdakilerden biraz farklı; 1985’te Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışmaya başladım. 1996’da istifa ettim ve istifamın hemen ardından SSK’lı olarak çalışmaya başladım. Şimdi e-devlet sayfalarının hiçbirinde 1996 öncesi hzimetlerimi göremiyorum. İstanbul’da ikamet ediyorum. Nereye, nasıl başvurmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla,

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Bağlı olduğunuz SGK ya başvurmalısınız Faik Bey.

  48. memet dedi ki:

    merhaba 1998 yılı sgg girişliyim toplam 725 günüm varken işten ayrıldım 2007 den 2011 kadar bağ kur hizmetim vardı. Tekrar 2011 den şu ana kadar sgg lı olarak çalışıyorum, şu an 1600 gün hizmetim var bağ kur sgg ya nasıl aktara bilirim teşekkürler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme işlemi emeklilik şartlarının sağlanmasına 1 sene kala gerçekleştirilebilir.

  49. özgür karacan dedi ki:

    merhabalar aykut bey 1998 yılında bir ecza deposunda paketleme görevlisi olarak çalıştım ssk sicil kartım olmasına rağmen ssk mın sistem de kayırlı olarak görünmüyor. ayrıca bu yılda stajyer olarak değil resmi kayıtlı olarak çalıştım bunun için ne yapmalıyım…

    1. Aykut Otu dedi ki:

      SGK ya başvurarak bunu öğrenebilirsiniz.

  50. Galip Şener dedi ki:

    Sn.Aykut Oku;
    09.11.1964 doğumluyum.
    20.08.1987 Memuriyete başlama tarihim. Bu gün tarihi ile halen çalışmaktayım.
    01.03.1985-01.09.1986 tarihlerinde askerliğimi er olarak yaptım.
    E-SGM de; 4A Hizmet bilgisi 1983(27 gün), 1984(16 gün), 1987(116 gün) olmak üzere toplam 159 gün görülmekte.

    Askerlik borçlanması da yaparak(en az ne kadar yapılmalı?) en kısa sürede ne zaman emekli olabilirim?

    Açıklamalarınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Askerlik borçlanmasını istediğiniz gün sayısı kadar yapabilirsiniz bu size bağlı.

  51. hakan dedi ki:

    2640 gün sgk 10 yıl 5 ay bagkur prim gün sayım var 4 yıldır çalıştığım yerden ayrılıcam bu 4 yıl için kıdem tazminatımı alabilirmiyim? 2 yıl bag kurda borç görünüyor. emekli olmuyorum sadece 4 yıl için kıdem tazminatımı alablirmiyim?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      İşyerinizden kendi isteğiniz ile ayrılmanız yani istifa etmeniz halinde tazminat alamazsınız.

  52. Ataman dedi ki:

    Merhaba 1988-1989 öğretim yılında vekil öğretmenlik yaptım.1992 yılında ise emekli sandığına tabii personel olarak işe başladım.Sözkonusu hizmet birleştirmemi (İşe başlama tarihinin 1988) yaptırmam için ne yapmam gerekir.Teşekkür ederim

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Yukarıda ki yazımızda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır Ataman Bey.

  53. Engin B.Karalı dedi ki:

    Ben şunu öğrenmek istiyorum.Şuan kadrolu memur(mühendis) olarak çalışıyorum.Ama 2003-2007 yılları arasında özel sektör de çalıştım.yani özelde de şuan yaptığım işi yaptım.özel sektörde çalıştığım yıllar benim kadro/dereceme bir etki eder mi? Hizmet birleştirme için SGk ya dilekçe vermem gerekir mi? Teşeekkür ederim.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme yapmanız gerekiyor Engin Bey, farklı sigorta kolları.

  54. zülfiye dedi ki:

    Merhabalar benim 2004 yılında ilk ssk girişim var 2004-2008 yılları arasında kamu kuruluşunda işçi olarak çalıştım ve sigortam ödendi.2008 yılının 3.ayından itibaren emekli sandığına geçtim hizmet birleştirmesini kurumumuz yeni yapacak benim sorum hizmet birleştirilmesi yapıldıktan sonra yıllık izin süremiz değişecek mi 10 yıldan sonra 30 günlük hakkımız olacakmı yoksa emekli sandığına bağlı olduğumuz yıl mı geçerli yıllık izin için ?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirmesi yapmanız bu durumu etkilemez, hizmet birleştirme yaptıktan sonra da emekli sandığına bağlı kalırsanız sorun yok.

  55. ersin dedi ki:

    Sayın Aykut Bey ben daha önceden yaklaşık 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım şimdi 2 yıldır kadrolu öğretmenim ben hizmet birleştirme için hangi yolları izlemeliyim şimdiden teşekkürler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme için gerekli bilgilendirme yukarıdaki yazıda verilmiştir Ersin Bey.

  56. rahmi dedi ki:

    merhaba ben 79 doğumluyum .5650 gün ssk primim var 2012 yılında memuriyete atamam oldu .benim sorum geçmiş ssk primlerimin emekli yaşına ve emekli maaşına bir faydası olacakmı .2008 sonrası memur olanların hizmet birleştirmesi yapılmadığını söylediler doğrumu teşekkürler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme yapabilirsiniz Rahmi Bey.

  57. nurkan dedi ki:

    Sayın Aykut Bey,
    Sigorta gün sayımı öğrenmek için yukarıdaki linke tıkladığımda “il Seçiniz” kısmı aktif olmuyor. acaba sorun olabilir mi?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Bu sorunla sık sık karşılaşılıyor ne yazık ki ancak bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey bulunmamakla birlikte sistem ile ilgili bir sorundur. Sayfanızı yenileyip tekrar deneyerek veya daha sonra tekrar deneyerek sorunu giderebilirsiniz.

  58. Erol dedi ki:

    1967 doğumluyum 11.kasım1985-2001 arası bağkur luydum 2001 de sgk lı olarak halen çalışmaktayım emekliliğime nekadar süre kala hizmet birleştirme yapmalıyım.Saygılarımla.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Erol Bey SSK emeklisi olmanıza 6 ay ile 1 yıl kala hizmet birleştirme yapmalısınız.

  59. HALİL AŞKAROĞLU dedi ki:

    Selamlar ben MEB de çalışan kadrolu Öğretmenim 1990 da göreve başlayıp 1991 de istifa ettim 1995 te tekrar göreve başladım .Sorum şu istifa süremi borçlana biliyor muyum?
    Amacım Hizmet süremi tamamlayıp emeklilik yaşını beklemek bu mümkün mü* veya ne yapmalıyım?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Halil Bey istifa ettiğiniz tarihten yeniden başladığınız tarihe kadar olan süreyi borçlanabiliyorsunuz. Hizmet sürenizi tamamladıktan sonra çalışmayıp emeklilik yaşınızı bekleyebilirsiniz.

    2. halil aşkaroğlu dedi ki:

      Yani şunu mu anlıyorum istifa ettiğim süreyi borçlandığım da hizmet yılım olan 1990-2015 25 yılı doldurup emekli sandığından emekli olmam mümkün.Yoksa sigortadan mı emekli olmuş oluyorum.

    3. halil aşkaroğlu dedi ki:

      kUSURA BAKMAYIN Ayrıca 1988 sigorta girimde var bu da emeklilik yaşımı veya hizmet süremi etkiler mi? Etkilerse ne yapmalıyım onuda borçlanıp hizmet mi birleştirmeliyim.

  60. ergun alev topoyan dedi ki:

    SSK VE BAĞKUR BİRLEŞTİRMESİ NASIL YAPABİLİRİM BAĞKUR TERK SİGORTALILARDA ÇIKACAK OLAN PRİM AFFINDAN FAYDALANABİLİRMİ

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Ergun Bey eğer SSK dan emekli olacaksanız , emekliliğinize 6 ay ile 1 yıl kala hizmet birleştirme yapabilirsiniz.

  61. hasan aksoy dedi ki:

    aykut bey selamlar… ssk girişim 2000 yılı, 2006 yılında 3 ay kadar 4/C li olarak çalıştım.daha sonra ayrılıp tekrar ssk lı olarak çalışmaya ediyorum.hizmet birleşimi yapabilirmiyim? yaparsam nasıl bir yol izleyeceğim yardımcı olurmusunuz? teşekkürler…

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme yapabilirsiniz Hasan Bey, yukarıdaki yazımızda detaylı bilgilendirme yapılmıştır.

  62. emre levent dedi ki:

    Merhaba aykut bey. Babam 1990 da tarım sigortasi girişi var ve 540 gunü var daha sonra tarim sigortayi iptal ediyor.ve babamin adina arazi oldugu icin ocak 2013 te gelir elde ettigi icin sigortasi tekrar basliyor ( sgk kendiliginden baslatiyor ) ocaktan bu yana primlerini oduyoruz. Eski gunleri birlestirme yapabilirmiyiz. Tesekkurler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Yapabilirsiniz Emre Hanım, yazıda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

  63. Güngör DUMAN dedi ki:

    Selam Ben emekli sandığı emeklisiyim. Memuriyetimden önce 2 yıl sigortam vardı emekli olurken onu atlamışız. Şimdi emekliyim o sigortamı birleştirebilirmiyim. Birleştirirsem bana faydası olrmu. Ne şekilde bir müracaat yaplayım. Saygılarımla

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Emekli olduktan sonra hizmet birleştirmesi yapılamıyor Güngör Bey.

  64. sadık dedi ki:

    17. 11. 86 bağkur giişliyim 13yıl 9 ay hizmetim var 2000 yılında ssk ya geçtim oradada 4200 günüm var halen çalışmaktayım fakat bağkur basamağı çok düşük 7 acaba ileride alacağım emekli maaşını etkilermi bu tplam günlere göre şimdi emekli olsam nekadar maaş alırım teşekkürler

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Sadık Bey ne yazık ki emekli maaşları hakkında bilgilendirme yapamıyoruz.

  65. burcu dedi ki:

    2000 yılından beri sgk ya bağlı olarak özel bir kurumda sigortalı olarak çalışıyorum.
    Daha önce 1997-1998 senesinde üniversitede araştırma görv. olarak çalıştım.Bu hizmetimi birleştirmek istiyorum.Hangi kuruma müracaat etmeliyim.Dilekçe örneğini nereden bulabilrim.teşekkürler

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Sgk’ya, 97-98 seneleri arasında yaptığınız çalışmayı belgeleyen bir dilekçe ile giderek hizmet birleştirme yapmak istediğinizi söylemelisiniz.

  66. yunus dedi ki:

    Merhabalar. Ben 2007 yılının 7. ayında 27 gün bir sanayide sigortalı çalıştım. Şu an 2010’un Aralık ayından bu yana kadrolu öğretmenim. Benim geçmişte çalışmış olduğum bu süreyi emekliliğime saydırmam için ne yapmam gerekiyor?teşekkürler

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Hizmet birleştirme yapmanız gerekiyor Yunus Bey.

    2. Ercan dedi ki:

      Aynı durum bendede var 1997de 21gün sigorta yatmış 2002den bu yana sigortam var lakin SGK daha önceki 21 günlük başlangıcın emeklilik yaşına bir faydası olmayacağını söylüyor bu ne anlama geliyor

    3. Hürcan Karataş dedi ki:

      Ne demek olmuyor. SSK girişiniz 97 yılına çekilir ve yaş şartınız da geriye çekilir daha erken emekli olursunuz. 1997 girişinizi kullanınız.

  67. esra dedi ki:

    merhaba,ben 1996 yılında 8 ay süresince ssklı olarak çalıştım.işten ayrıldım.2003 yılında da tekrar işe girerek 10 ay ssklı olarak görev yaptım.şuan kadrolu öğretmenim.hizmet birleştirme yapmak istiyorum.ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir misiniz.Ayrıca yapılan bu birleştirme memuriyet hizmet süreme de eklenir mi?

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Esra Hanım hizmet birleştirme işlemi için, görev yaptığınız yer aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Zaten hizmet birleştirme işlemi eklenmesi için yapılmaktadır.

  68. ali yılmaz dedi ki:

    slm.haziran ayında babam vefaat etti ssk ve bağ-kur dan hizmeti var emeklilik başvurusu yaptık annem için pirim borcu vardı bağ-kura onuda ödedik evrak takipte şöylediyor:son statü bağ-kur devir: ayrıntısıda:aydın sgim emeklilik ser.1 elden sevk edilmek üzere işlendi ve iyade kabul edildi:aydın sgim sigortalı tescil ve hizmet servisi3:elden svk edilmek üzere işlendi ve iade kabul edildi:aydın sgim emeklilik servisi 3:elden sevk edilmek üzere işlendi:aydın sgim emeklilikservisi :3:zimmetten çıkarıldı diyor ve arama sayfasına tekrar dönüyorum altta aydın ssk hiz.ist. diyor onun ayrıntısı aydın sgim sigortalı tescil ve hizmet servisi.2:elden sevk edilmek üzere işlendi:aydın sgim sigortalı tescil ve hizmet servisi.2:zimmetten çıkarıldı dıyor bunlar ne anlama geliyor 5 ay oldu daha hala maaş bağlanmadı lütfen bilgilendirin herşey için teşekkürler:

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Yazdıklarınızı tam olarak anlayamadık Ali Bey. Bu konu hakkında SGK Müdürlüğünüze başvurarak öğrenebilirsiniz.

  69. Rıza ÖNDER dedi ki:

    Slm. 1994 yılı 9. ayından itibaren kamuda çalışıyorum. M.Y.Okulu Makina mezunuyum. 1990 yılında Ordu İli Köy Hizmetlerine staj yaptım. ücret almadım. staj yaptığım yılda sigorta yapılmamış. Köy Hizmetlerinde sigorta yaptığımı ispat edersem sigorta başlangıcım olur mu? Şayet sigorta başlangıcım olsaydı daha erken emekli olacağım. Ne yapmam gerekiyor. Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Rıza Bey, işverenler stajyerler için SSK primi ödemedikleri için bu emeklilikte sigorta başlangıcı olarak sayılmamaktadır. Siz orada çalıştığınızı ispatlasanız bile sonuç değişmez çünkü staj yapmışsınız.

  70. kübra yaldız dedi ki:

    merhaba Aykut bey,

    babam 01.01.1996’dan ekim 2009’a kadar tarım bağkurluydu ve ziraat odasından kadını sildirerek bağkuru kapattırmak için başvurduk onlarda onayladılar ve ekim 2009 da ssk’lı olarak çalışmaya başladı 31.08.2013′ e kadar şimdi bağkuru kapattırmamıza ve ssk’lı çalışmasına rağmen marmarabirliğe üye diye aynı tarihte zorunlu bağkur yapmışlar ve emeklilik başvurusu yaptığımızda prim borcu çıkardılar , şuan ne yapacağız bilmiyoruz yol göstermenizi rica ederim.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Bu durumu anlatan bir dilekçe ile SGK’ya başvuru yapabilirsiniz.

    2. kübra yaldız dedi ki:

      sgk ile anlaşma yoluna gittim durumu anlattım defalarca kontrol ettiler 3,5 yıl önce yaptıkları hatayı kabul ediyorlar ancak düzelmek için önerileri çıkan borcu ödememiz gerektiği çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına dilekçe ile bildirmem ya da dava etmem nasıl olur duruma benzer emsal dava var mıdır?

    3. kübra yaldız dedi ki:

      sgk ile anlaşma yoluna gittim durumu anlattım defalarca kontrol ettiler 3,5 yıl önce yaptıkları hatayı kabul ediyorlar ancak düzelmek için önerileri çıkan borcu ödememiz gerektiği çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına dilekçe ile bildirmem ya da dava etmem nasıl olur duruma benzer emsal dava var mıdır?

  71. Deniz Gül dedi ki:

    Merhaba . 1995- 1998 yılları arasında Milli Eğitim’de vekil öğretmen olarak görev yaptım. O yıllarda yapmış olduğum görevin dökümünü aldım. 400 gün gibi bir zaman çıktı. Şimdi SGK’lı bir işte çalışıyorum ve emekli sandığına kesilen 400 günümü SGK’ya aktarmak istiyorum. Bunu ne zaman yapmam gerekir ve nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkkürler.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Emeklilik zamanınız gelmeden önce hizmet birleştirme yapabilirsiniz.

  72. meral bozkurt dedi ki:

    hizmet birleştirmesi yaptım ama doğruluğundan emin değilim.Meb ‘de kadrolu öğretmen olarak çalışıyorum.2 yıl önce hizmet birleştirmesi yaptırdım.Memuriyetten önce (1988 yılında) 867 gün sigortalılığım var.Emekliliğe esas hizmet süreme 7 ay eklendi.Bu hesaplama doğru mu? Bu konuda kime danışsam cevap alamadım.Sizden cevap alabilirsem çok memnun olacağım.Teşekkürler….

  73. Osman Aksu dedi ki:

    Aykut Bey, Ben 1969 doğumluyum ve 4A hizmet gün sayısı 6102 gün ; 4B için başlangıç tarihi 22.02.2011 ve terk tarihi 07.09.2012 olacak şekilde günlerim var. Şu an çalışmıyorum. Emekliliğe hak kazanma şartlarım nedir ve emeklilik tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmam için prim ödemem gerekiyor mu, eğer gerekliyse ödeme miktar ve süresi ne olabilir.? Yani kısa bir süre sonra evleneceğim ve eşimin de benim gibi sağlık hizmetlerinden yararlanmasını istiyorum. Bununla ilgili yapmam gereken bir işlem varsa nedir? Beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. İlginize teşekkürederim…

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Osman Bey, emekli olabilmeniz için öncelikle varsa SSK ve Bağkur prim borcunuzu ödemeniz gerekmektedir. Borcunuz varsa yeni yasaya göre emekli olamazsınız. Prim borçlarınızı ödedikten sonra, SGK hizmet birleştirme ile SSK ve Bağkur günlerinizi birleştirebilirsiniz. Son 7 yıl içerisinde, en fazla hangi kol için prim ödenmişse o kola bağlı olarak emekliliğiniz gerçekleşir.

  74. meral bozkurt dedi ki:

    hizmet birleştirmesi yaptım ama doğruluğundan emin değilim.Meb ‘de kadrolu öğretmen olarak çalışıyorum.2 yıl önce hizmet birleştirmesi yaptırdım.Memuriyetten önce (1988 yılında) 867 gün sigortalılığım var.Emekliliğe esas hizmet süreme 7 ay eklendi.Bu hesaplama doğru mu? Bu konuda kime danışsam cevap alamadım.Sizden cevap alabilirsem çok memnun olacağım.Teşekkürler….

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Bu birleştirmeyi SGK, yani resmi kurumlar yaptığı için bu konuda bir yanlış yoktur Meral Hanım.

    2. meral bozkurt dedi ki:

      Aykut Bey cevabınız için teşekkür ederim.Sorum şu : sgk da çalıştığım gün sayısı 2.4 yıl.Kamuya aktarlınca 7 ay mı oluyor?kaybım olması doğru mu?Birlştirmeyi yapan memurun bilgili olduundan emin değilim.Teşekkürler.

    3. Mustafa Kestek dedi ki:

      Sayın Meral Bozkurt, 27 Eylül 2013 tarihinde sorduğunuz konuyu gördüm ve konu ile ilgilendiğim için de cevap verme ihtiyacı hissettim.
      867 gün hizmet sürenize 2 yıl 4 ay 27 gün olarak yansıyacaktır.İlk işe giriş tarihiniz olarak da Emekli Sandığından önce ilk SSK ‘lı olduğunuz tarih başlangıç ve yaş hesabında dikkate alınacaktır. Bu konuda yapılan düzenlemeler 5510 sayılı SGK’nuna geçici madde ile eklenmiş ve mülga 2829 sayılı kanuna atıfta bulunulmuştur. Yani emeklilik yş hesabında 1988 yılı ilk başlangıç tarihi olarak dikkate alıncaktır yasa gereği.

  75. yalçın aybey dedi ki:

    hizmet birleştirme ile ilgili dilekce verdim. sonucunu nerden öğrenebilirim.

    1. Aykut Otu dedi ki:

      Bunun için ALO 170’i arayın yada SGK Müdürlüğünüze başvurun. Size ayrıntılı bilgi vereceklerdir.

1 2 3 6