SSK

Doğum Parası Başvuru ve Sorgulama Ekranı

Doğum parası, yeni doğum yapan annelere devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Doğum parası annenin çalışma durumuna, sigorta primine ve doğan çocuğun sırasına göre değişiklik gösterir. Doğum parası almak için başvuru yapmak ve başvuru durumunu sorgulamak gerekmektedir. Bu yazıda doğum parası başvuru ve sorgulama ekranı hakkında bilgi vereceğiz.

DOĞUM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI

Doğum parası almak için bazı şartlar bulunuyor. Doğum parası başvuru şartları şunlardır:

  • 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için verilir.
  • Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir.
  • Annenin sigortalı olması halinde doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Annenin sigortalı olmaması halinde eşinin sigortalı olması ve doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Doğum parası, annenin veya eşinin sigortalı olmaması halinde annenin veya eşinin gelir testi yaptırması ve gelir testi sonucuna göre aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması şartına bağlıdır.

Doğum Parası Kaç Günde Yatar?

Doğum parası ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ayın 25’inde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir. Doğum parası ödemesi annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanır. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira doğum yardımı verilmektedir.

Doğum Parası Nasıl Alınır?

Doğum parası, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan her çocuk için devlet tarafından annelere verilen bir yardımdır. Bu yardım, çocuk sayısına göre değişen miktarlarda bir defaya mahsus olarak ödenir. Doğum parası almak için bazı şartlar ve başvuru süreçleri bulunmaktadır.

Çalışan Anne Doğum Parası Alma Şartları

Çalışan anne doğum parası almak için aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  2. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılmamış olması.
  3. Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  4. Doğumun (canlı ya da ölü) gerçekleşmiş olması.

Çalışan anne doğum parası, doğum öncesi ve sonrası toplam 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanır. İkiz ve üçüz gibi çoklu doğumlarda bu süreye 2 hafta daha eklenir. Doğum parasının miktarı, annenin son 3 aylık brüt ücretine göre belirlenir. Günlük brüt ücretin üçte ikisi alınarak izin gün sayısıyla çarpılır.

Örneğin; brüt ücreti 20.000 TL olan bir annenin günlük ücreti 666,66 TL olur. Bu ücretin üçte ikisi 444,44 TL’dir. Bu da 112 gün ile çarpıldığında 49.777,28 TL doğum parası alacağı anlamına gelir.

DOĞUM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum parası başvurusu canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi“nin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  1. Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi
  2. Doğum belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Çalışan anneler için SGK hizmet dökümü ve doğum raporu

Doğum Parasında Zaman Aşım Süresi Var mı?

Doğum parası almak için doğum tarihinden itibaren 5 yıllık bir süre verilmiştir. Bu sürenin dolması halinde doğum parası hakkı düşer. Dolayısıyla doğum yapan annelerin bu süreyi kaçırmamaları ve zamanında başvuru yapmaları önemlidir.

Aile.gov.tr Doğum Parası Başvurusu

Aile.gov.tr, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesidir. Bu sitede doğum parası başvurusu yapmak için gerekli bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca doğum parası başvuru sonucu sorgulama işlemini de bu siteden yapabilirsiniz.

Aile.gov.tr doğum parası başvurusu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada doğum yardımı hakkında genel bilgileri okuyun ve “Başvuru Formu” linkine tıklayın.
  4. Başvuru formunu indirin ve bilgisayarınızda açın.
  5. Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve imzalayın.
  6. Formu, doğum belgesi ve bebeğin kimlik fotokopisi ile birlikte en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla iletin.

Aile.gov.tr doğum parası sorgulama için şu adımları takip edin:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” linkine tıklayın.
  4. Açılan e-Devlet sayfasında kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  5. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

Çoğul Gebelikte Doğum Parası Şartları

Çoğul gebelik, birden fazla bebeğin aynı anda anne karnında gelişmesi durumudur. Çoğul gebelik; ikiz, üçüz, dördüz gibi farklı sayılarda olabilir. Çoğul gebelikte doğum parası almak için tekil gebelikte olduğu gibi bazı şartlar vardır.

Çoğul gebelikte doğum parası şartları şunlardır:

  • Anne veya baba ya da her ikisi de Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olmalıdır.
  • Doğum 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum yardımı başvurusu doğum belgesi ve bebeklerin kimlik fotokopileri ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmalıdır.

Çoğul gebelikte doğum parası miktarı, doğan bebek sayısına göre değişmektedir. 2023 yılında çoğul gebelikte doğum parası miktarları şöyledir:

  • İlk çocuklar için 300 TL x bebek sayısı
  • İkinci çocuklar için 400 TL x bebek sayısı
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL x bebek sayısı

Örneğin; üçüz doğum yapan bir aile ilk çocukları ise toplam 900 TL doğum parası alır.

Çoğul gebelikte doğum parası almak için doğum belgesinde bebeklerin sayısının ve sırasının doğru olarak belirtilmesi önemlidir.

NOT: Çoğul gebelikte doğum yapan annelere bebek başına 24 ay süreyle aylık 150 TL çoklu doğum yardımı da verilmektedir. Bu yardımdan faydalanmak için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmak gerekir.

DOĞUM PARASI SORGULAMA

Doğum parası sorgulama işlemi, doğum yardımı başvurusu yaptıktan sonra ödemenin ne zaman ve nereden alınacağını öğrenmek için yapılır. Doğum parası sorgulama işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden veya PTT çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilir.

e-Devlet üzerinden doğum parası sorgulama işlemi yapmak için şu adımları izlemek gerekir:

  1. e-Devlet sitesine giriş yapın.
  2. Arama kutusuna “doğum yardımı” yazın ve çıkan sonuçlardan “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” seçeneğine tıklayın.
  3. Kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  4. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

PTT Üzerinden Doğum Parası Sorgulama

PTT çağrı merkezi doğum parası sorgulama işlemi yapmak için 144 veya 183 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Doğum parası başvurusu yaptıktan sonra ödemenin durumunu PTT üzerinden sorgulayabilirsiniz. PTT üzerinden doğum parası sorgulama yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. E-devlet kapısına giriş yapın.
  2. PTT Genel Müdürlüğü hizmetlerinden “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” seçeneğini seçin.
  3. Kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girin.
  4. Sorgula butonuna tıklayın.

Bu şekilde doğum parasının ne zaman ve hangi PTT şubesine yatırıldığını görebilirsiniz. Ayrıca doğum parasını PTT hesabınızdan kendi banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

PTT’den Doğum Parası Nasıl Çekilir?

Doğum parasını PTT şubelerinden çekmek için şu adımları izlemeniz gerekir:

  1. Doğum parasının yatırıldığı PTT şubesine gidin.
  2. Şubede görevli memura, doğum parası çekmek istediğinizi söyleyin ve gerekli bilgileri paylaşın.
  3. Kimlik kartınızı ve doğum belgenizi ibraz edin.
  4. Doğum parasını nakit olarak alın.

İşten Ayrılan Kişi Doğum Parası Alabilir mi?

Doğum parası almak için annenin çalışıyor olması gerekmez. Çalışmayan veya işten ayrılan kadınlar da doğum parası alabilirler. Ancak doğum parası ile karıştırılmaması gereken bir başka ödeme de doğum rapor parasıdır.

Doğum rapor parası, SGK tarafından çalışan annelere verilen bir iş göremezlik ödeneğidir. Doğum rapor parası almak için annenin sigortalı olarak çalışıyor olması ve bazı şartları taşıması gerekir. Bu şartlar şunlardır:

  • Doğum iznine ayrılmadan önce en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  • Doğum izni başladığı tarihte sigortalılık halinin devam etmesi.
  • Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  • Doğum olayının gerçekleşmiş olması.

Bu şartları sağlayan anneler, doğum izni süresince maaşlarının yaklaşık üçte ikisini SGK’dan alabilirler.

UYARI: Doğum iznine ayrılmadan önce işten ayrılan veya çıkarılan anneler, doğum rapor parası alamazlar. Bu durumda sadece doğum parası alabilirler.

Memurlar Doğum Parası Nasıl Alabilir?

Memurlar da diğer çalışanlar gibi doğum parası alabilirler. Memurların doğum parası başvurusu yapmak için iki seçeneği vardır:

  1. Birincisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmak,
  2. Diğeri ise çalıştıkları kuruma başvurmaktır.

Memurlar, doğum parası başvurusu için şu belgeleri hazırlamalıdırlar:

  • Başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Doğum belgesi
  • Banka hesap bilgileri

Memurlar, doğum parası başvurusunu doğum tarihinden itibaren bir yıl içinde yapabilirler. Başvuru sonucu e-devlet kapısı üzerinden takip edilebilir. Doğum parası, memurların banka hesaplarına yatırılır.

Shares:

5.133 Yorumlar

  • Elif
    26.12.2017

    İyi günler 15 Aralık 2017 de doğum iznim bitti ücreti ne zaman yatırılır?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      27.12.2017

      Elif Hanım merhaba,

      Rapor ücretiniz Ocak ayının 8-14 ü arasında yatacaktır.

  • Gülcan
    26.12.2017

    Merhaba
    Dogum iznine çıkmasaydım 2018 yılı maaşımı zamlı alacaktım
    Bu durumda dogum paramı sgk. Doğum iznine cikmadan onceki maaşım üzerinden mi hesaplayip bana odeme yapacak yoksa izne cıktıktan sinra 2018 yili zam oranim sgk bildirilip yeni zamlı ucretim uzerinden mi hesaplama yapilip bana odeme yapılacak

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.12.2017

      Gülcan Hanım merhaba,

      Doğum izni ile ilgili rapor paranız izne çıkmadan önceki üç ayın ortalamasının alınması sonucunda hesaplanacaktır. Doğum sonrası olabilecek maaşınız baz alınmaz.

  • Nazmiye
    25.12.2017

    Mrb ben 4 aylık hamileyim sigorta ödemeye yeni başlıcağım ben doğum parası alabilir miyim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.12.2017

      Nazmiye hanım merhaba,

      sigortalı bir işte çalışmaya başlarsanız 32. haftaya kadar 90 gün doldurmuş olursunuz ve bu durumda da doğum iznine çıkarak rapor parası almaya hak kazanabilirsiniz

  • Yasemin
    25.12.2017

    Merhabalar
    Benim doğum raporum devam ediyorken işyeri kapandı, bu durumda ilk raporumun parasını alabilir miyim? İkinci rapor alınamaz mı? Bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim..

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.12.2017

      Yasemin Hanım merhaba,

      hem doğum öncesi hem doğum sonrası rapor parasını alabileceksiniz. iş yerinizin kapanması sorun teşkil etmez.

    • Yasemin
      26.12.2017

      peki O zaman işyeri kapandığında ikinci raporu kime teslim edeceğim..işyeri kapanışı 31 aralık..doğum ise 10 şubatta olacak..

  • Selma
    25.12.2017

    Brüt maaşım 6bin dır.hamileyim iş görmemezlik ücretin ne kadar olur.belli bir tavan ücreti Varmi dır?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.12.2017

      Selma Hanım merhaba,

      Doğum rapor ücretinde bir tavan yok brüt maaşınızın 2/3 ünü alacaksınız yani 6000/30 = 200 200*2/3 = 133 133*112 gün 14 933 tl

  • Arife Altınok
    21.12.2017

    Merhaba ben 2 yıldır aynı iş yerınde çalışıyorum. Suan 20 haftalık hamıleyım. Gırdı çıktı gösterdiler ama eksk gunum yok bır de maaşımı elden ödemeye başladılar bankadan degıl bunlar benım dogum parası almamı engeller mı bır de suan ıssızlık sartlarına uyuyorum Doğum ıznınden sonra cıkartılırsam ıssızlık alablrmym. Sımddn teskkrlr.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      22.12.2017

      Merhaba,

      10 kişiden fazla çalışan var ise maaşınızın elden verilmesi kanuni değil. Ancak Sigorta primleriniz yatıyorsa elden verilse de maaşınız rapor parasına engel olmaz. Giriş çıkış yapıyor olama sı da doğum rapor parası için sorun teşkil etmez. Doğum sonrası işten çıkartılırsanız diğer şartları sağlayıp çıkış giriş te son 120 gün var ise işsizlik parası da alabileceksiniz

  • murat
    21.12.2017

    merhaba doğum parası almak için başvurunun herhangi bir süresi varmıdır lütfen yardımcı olurmmusunuz

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      22.12.2017

      Merhaba,

      Kastınız Aile ve Sosyal hizmet müdürlüklerinden alınacak Doğum yardım parası ise belirli bir süresi bulunmuyor. Doğum gerçekleştikten sonra istediğiniz zaman müracaat edebilirsiniz..

  • Bahar
    20.12.2017

    Mrb37 .haftaya kadar calisabilir raprunun ardindan calismaz rapotu alinmasina gerek olmadigi otomatik olarak doguma kadar calismaz raporu ciktigi sistemim bu sekilde degilstigi hastane yetkilileri tarafindan bana soylendi .suan 38 deyim dogum yaptiktan sonra bununla ilgili sorun yasarmiyim.herkes farkli gorusler soyluyor yardimci olurmusunuz

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      21.12.2017

      Bahar hanım merhaba,

      Doğrudur çalışabilir raporu verildiğinde otomatikmen 37 haftada çalışamaz raporu da veriliyor. Doğum raporu ödeneğinde sıkıntı olmaz.

  • Hande
    20.12.2017

    Mrb ben şuan 20 haftalık gebeyim 2016 yılına ait de 90 gün pirimim var 2017 yılına ait de 90 gün pirimim var ayrı ayrı ve bu ay başı pirimim tekrar yatmaya başladı sigortam şimdi yatıyor bu şekilde rapor parası alma şansım var mı doğum parası alabilir miyim ?

    Cevapla
  • Ozgur
    20.12.2017

    Merhaba
    Eşim ücretli ogretmenlik yapiyor dogum rapor parasindan faylanmak istiyoruz Bugün sgk ya bilgi amacli gittigimde yasalarin 1 ay once degistigini bu sebeple 112 gun boyunca isverenin sizin sigorta cikinisinizi yapmamasi gerektigini soyledi.. milli egitim ise ben cikisini yaparim yoksa bana ceza gelir diyor. Tekrar sgk ya gittigimde 0 gün calisma uzerinden pirim yatirmadan calisma surenizi devam ettirebilir diyor .. cok karisik bir durum var lutfen yardimci olabilirmisiniz.

    Cevapla
  • seda
    20.12.2017

    mrb bnm 24 kasımda doğumum oldu 32 haftalıkken izne ayrılmıştım 37 haftada doğum yaptım. doğum öncesi ve sonrası olmak üzere iki rapor verdim. maasım 3500 civarı ödeniyor. bnim doğum parası ödemem ne şekilde olacak?

    Cevapla
  • Mercan
    20.12.2017

    Merhaba Evlilikten dolayi isten ayrilcam 14.02.2017 de 1 yilim gecicek is yerim tazminatimi baska kosulda vermicegi icinde kıdem tazminatimi alip ayrilcam suan 1 aylik hamileyim ve 14 subatta işten ayrilmam gerekiyo bu durumda henuz 3 aylik hamile olmus olurum ben dogum rapor parasini hak edebiliyormuyum. 6 yillik kesintisiz sigortam var .suanda devan ediyor cikacagim tarihe kadar. Tskrler.

    Cevapla
  • sevil
    20.12.2017

    MERHABA
    Doktordan 2 hafta çalışır raporu alarak 30.12.2017 Tarihinde 34.haftada doğum öncesi izine çıktım.30.12.2017 tarihinde aktif sigorta prim günüm 104 gün oluyor.Rapor aldığım ay da sigorta prim günüm doluyor.Hesaplamaya dahil oluyor mu

    Cevapla
  • Hilal
    19.12.2017

    Merhaba ben 13.07.2017 tarihinde çalışabilirlik raporu aldım.. 10.08.2017 tarihinden işyerim işten çıkardı… 17.08.2017 çalışabilirlik raporumu çalışamaza dödürdüm.. rapor parası alabilirmiyiz.. 07.09.2017 de Doğum yaptım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      20.12.2017

      Hilal Hanım merhaba,

      90 gün primi doldurduysanız işten çıkartılsanız da doğum rapor parasını alabilirsiniz.

    • Hilal
      20.12.2017

      SGK yı aradığımız zaman iş yeri onayı gerekli diyorlar… işten çıktığımızı söylediğimiz zaman ise yeni genelge yayınlanacak bundan dolayı ödemeler durduruldu diyorlar… net maaşım 1650 kadardı ne kadar ödeme yapılması gerekir bana… kafam çok karıştı Bilgi kirliliği var aradığımız her yerden Farklı bilgiler alıyoruz

  • Ahsen
    19.12.2017

    Merhaba ben 6 aylık hamileyim 3 ayım kaldı eşim sigortamı başlatacak düzenli olarak 3 ay yatarsa alabilir miyim acil yardımcı olur musunuz alırsam da ne kadar alırım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      20.12.2017

      Ahsen Hanım merhaba,

      32. hafta rapor aldıktan sonra primleriniz doğuma kadar yatar ve 90 günü doldurursanız rapor parası olarak yaklaşık 4099 tl civarında bir ödenek alırsınız.

    • Mehmet
      25.12.2017

      Ben eşime ssk girişini 26.12.2017 olarak giriş yatrdim.Primlerini kesintisiz yatacaj Eşim 26 haftalik hamile Mart sonu Nisan başı Doğum yapacak doğum parasini almak için ne yapmalıyız ?

    • Danışma Birimi
      26.12.2017

      Mehmet bey merhaba,

      32. hafta çalışabilir raporu alarak 37. haftada izne çıkabilir. izne çıktıktan sonra da 30 gün daha prim yatırabilirsiniz bu durumda da rapor parası alabilir.

  • Cihan
    19.12.2017

    Merhaba;
    Eşim hamilelikte 20 ocak 2018 de 32. haftayı tamamlayıp raporu çalıştığı iş yerine verecek. Fakat 30 ocakta çıkışını vermesi gerekli 8 yıldan beri aynı iş yerin de sürekli çalışmak ta İşten çıktıktan sonra doğum parasının tamamını alabilir mi ve işi bıraktıktan sonra işsizlik maşını alabilir mi . Nasıl bir yol izlememiz gerekli Konu ile ilgili rica etsem yardımcı olabilir misiniz. Tşk

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      20.12.2017

      Cihan bey merhaba,

      32. hafta aktif sigortalı olarak rapor aldığından Rapor parası ile ilgili sıkıntı çıkmaz ödenek alabilirsiniz. Ancak Tazminat alabilmesi için mutlaka işyeri tarafından işten çıkartılması gerekiyor. Doğum nedeni ile kıdem tazminatı alma hakkı bulunmuyor.

  • Bahar
    19.12.2017

    Merhaba burak bey 11 aralikta benimde rapprum doldu yeni bir caliamaz raporu almaniza gerek yok dediler hastaneden siz naptiniz yeniden calismaz raporu aldinizmi acaba

    Cevapla
  • Ceren
    18.12.2017

    Merhabalar benim 32. Haftamda 90 gün ssk primim yatmış olmıyor bu yüzden muhasebeden bana 3 hafta daha çalışabilir raporu almamı söylediler 35. Haftada 90 günlük prim yatmış oluyor 35. Haftada izne ayrılıcam doğım ücretini alabilmek için bu konu hakkında net bilgisi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim

    Cevapla
  • AYSEL
    18.12.2017

    MERHABA ŞUAN 7 HAFTALIK HAMİLEYİM ÖZEL BİR FİRMADA ÇALIŞMAKTAYIM.SAĞLIK SORUNUM OLMAZSA EĞER 8. AYA KADAR ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM. 8 HAFTA RAPOR ALMAZSAM SIKINTI OLUR MU DOĞUM PARASI İÇİN.
    BİRDE DOĞUMDAN SONRA 8 HAFTA RAPOR MU ALMAMIZ LAZIM. İŞSİZLİK PARASI ALMAK İÇİNDE 8 HAFTALIK RAPOR BİTİNCE ÇIKIŞ VERMEK YETERLİ Mİ ALABİLECEKMİYİM İŞSİZLİK PARASI.BİLGİLENDİRME YAPARSANIZ SEVİNİRİM.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      19.12.2017

      Merhaba,

      Rapor parası alabilmeniz için 32. haftada rapor almanız gerekiyor. Doğum öncesi ve sonrası raporları ayrı ayrı verildiği gibi toplamda da verilebiliyor. Doğum raporu bitiminde kendi isteğinizle işten ayrılırsanız işsizlik maaşı alamazsınız.

  • Adige
    17.12.2017

    Merhaba doğum yapalı 55 gün oldu 1 aylık analık parasi ve emzirme diye 133 tl ptt den aldim özel sektör çalisaniyim başka baş vurabileceğim neler vardır yardımcı olurmusunuz

    Cevapla
  • Hülya Hanım
    16.12.2017

    merhaba
    benim sorunum daha değişik..ben bugün raporumu aldım 8 haftalık..
    ama patronum işyerinin 15 ocakta kapanacağını söyledi..bu durumda ne yapmam lazım..ne kadar para alırım, ikinci 8 haftalık raporun bir anlamı olur mu? aydınlatırsanız sevinirim..

    Cevapla
    • Hülya Hanım
      19.12.2017

      soruma cevap verebilir misiniz lütfen?

  • Hande
    15.12.2017

    Mrb ben 20 haftalık gebeyim gebeliğimin öncesi 231 gün pirimim yatmış calisanim ve bu ayin 6’sın da yeni den sigortam yatmaya başladı rapor parasından yararlana bilirmiyim yani doğumdan sonra doğum parası alabilir miyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Hande hanım,

      İzine çıkacağınız 32. haftaya kadar, doğum tarihinizden önceki 1 yıl içinde 90 gün primi sağlayabiliyorsanız doğum rapor parası alabilirsiniz.

    • Hande
      17.12.2017

      Mrb ben hande pek anlayamadım da rica etsem biraz daha detayli olarak anlatabilir misiniz ben söyle söyliyeyim yani ben gebe kalmadan önce zaten benim 90 günden fazla pirimim yatmış sonra cikisim verildi ve şuan da 5 aylık gebeyim bu ay başı pirimim tekrar yatmaya başladi

    • Danışma Birimi
      18.12.2017

      Primleriniz doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün oluyorsa örneğin doğumu 31 aralık 2017 de ise 2016 Aralık ayından itibaren hesaplama yapacaksınız 90 gün için.

    • Hande
      19.12.2017

      Evet oluyor yani şimdi 5 aylık gebeyim şuan 2016 yılında da 90 gün pirimim var 2017 yılında 90 gün pirimim var

  • Ayşen
    15.12.2017

    Merhabalar. Ben 32. haftada 8 haftalık doğuma kadar raporumu aldım fakat şu an 40. haftaya girmek üzereyim henüz bebeğim doğmadı. Devamlı kontrollerimiz yapılıyor herşey yolunda olduğu için belki 1 hafta daha bekleyeceğiz fakat bu durumda da 8 haftalık raporum da bitmiş oluyor. Doğumdan sonra verilen 8 haftalık raporu almalı mıyım yoksa doğumdan sonra mı alacağım acaba?

    Cevapla
  • NUR
    14.12.2017

    Merhaba, 1. Doğum yardımı ile doğum raporu parası arasındaki fark nedir? 2. Ödenekler rapor bittikten sonra mı alınıyor. yoksa aylık olarak mı alınıyor?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Nur Hanım merhaba,

      Doğum rapor parası çalışan ve belirli şartları sağlayan kadınlarımıza verilirken; Doğum yardımı tüm vatandaşlarımıza ödenmektedir. Kaymakamlıklarda bulunan sosyal hizmet birimlerine başvurulabilir.

  • Beyza
    14.12.2017

    Merhaba ben Doğum yapalı 7 ay oldu ve ikizlerim oldu, Doğum parası icin başvurabilir miyim başvuru süresi ne kadar ? Bide ikizlerim oldu ücrette bi değişiklik olur mu?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Beyza Hanım merhaba,

      Doğum yardımı için belirli bir süre yok Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuru yapabilirsiniz. ancak bahsettiğiniz doğum rapor parası ise şu anda alabilmeniz mümkün değil.

  • Sümeyye
    13.12.2017

    Kolay gelsin ben 6 yıldır aynı iş yerinde çalışmaktayım 19 ocakta 32.hafta dolucak doğum iznine ayrılıcam yalnız ağır grip geçiyorum 1 gün hastanede yattım çıktım daha sonra doktor rapor yazdı 8 gün ben raporumu muhasebeye bildirdiğimde bana sürekli rapor alıyorsunuz doğum parası alabilmeniz için son üç ay içinde 90 gün priminizin olması lazım dedi sıkıntı yaşarsınız dedi ben son 1 yıl diye biliyorum birde istirat raporu olduğu için sıkıntı olmaz diye biliyordum benim eylül-ekim-kasım zaten full yatık şimdi muhasebe böyle diyince kafam karıştı bilgilendirirseniz sevinirim çok teşekkür ederim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Sümeyye Hanım merhaba,

      Bilginiz doğru doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün yeterli hastalık raporu almanız doğum izin rapor parasını etkilemeyecektir.

  • nilgün
    12.12.2017

    Merhaba dogum ızninden sonra çalışmadıgımız ve çıkışımız verildigi takdirde işşizlik maaşından yararlanabiliyor muyuz acaba? teşekkürler

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      13.12.2017

      Merhaba,

      doğum izni sonrası işten çıkartılırsanız işsizlik maaşı alma şartlarını taşıyorsanız işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ayrıca iyi niyetli bir davranış olmayacağından

  • Sultan
    12.12.2017

    Merhabalar oncelikle verdiginiz bilgilereen dolayı cok teşekkür ederiz…
    Okul guvenligiyim.18 haftalik gebeyim.haklarimi bilmiyorum.15 tatlide isyeri çıkış yapip sigortamizi kesiyor.15gun sonra okullarla beraber tekrar başlatıyor.okullar kapaninca haziranda da cikis veriyor.oğumum 11 mayıs. 90 günlük prim dolmuyor fakat aktif calisan oluyorum 32.haftaya kadar.süt parasi dogum yardımı alabiliyorum. Rapor odenegi alabiliyormuyum ve ayrica isyeri cikis mi veriyor dogumdan sonra issizlik maasi alabilir miyim.alabilirsem ne zaman basvuru yapmam lazım.lutfen bilgilendirir misiniz birde iletisim numarasi rica edebilirmiyim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      13.12.2017

      Sultan Hanım merhaba,

      90 günlük sürenin kesintisiz olmasına gerek yok. Siz verdiğiniz bilgilere göre doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün primi sağlıyor gözüküyorsunuz. Bu nedenle hem süt parası hemde rapor alarak doğum izin ödeneğine hak kazanırsınız.

    • Sultan
      14.12.2017

      Dogum iznine ayrilinca maasimiz kesiliyor fakat sigortamiz da kesiliyor mu?
      Odenegi ne zaman alabiliyoruz?
      Haziranda okullar kapaniyor ve isimize son veriliyor fakat benim 16 haftalik raporum dolmamis oluyor odenek kesilir mi ve sigortada?
      Issizlik maasi alabilir miyim alabiliyorsam rapor bitiminde mi basvuru yapmam gerekiyor?
      Verdiginiz bilgiler icin cok cok teşekkür ederim?☺

  • BURAK AYDIN
    12.12.2017

    32. Haftada eşim çalışabilir raporu aldı 37. haftaya kadar . rapor tarihi 11 aralıkta 2017 de bitti şu anda ne yapması gerek ?.
    birde doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışdı diye 8+8 den yarlanamıyıcakmı ? rapor gün sayısı düşücekmi. yoksa doğum öncesi kullanmadığı 5 hafta izini doğum sonrası kullanabilirmi ?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Burak Bey,

      Eşiniz işyerine rapor bilgilerini ulaştı ise sorun yok işyeri onay verecek. Doğum öncesi kullanmadığı 5 hafta doğum sonrasına eklenerek rapor yazılmıştır. Rapor parası ödemeleri doğumdan sonra ve doğum sonrası raporu ise bittiği tarihi takip eden ayda ödenecektir.

  • Kübra
    12.12.2017

    Merhaba hamile kaldıktan 3 ay sonra 4 yıl calıstıgım iş yerinden çıktım.
    Eşim çalısıyor. Şuan benım doğum parası alabilmem için ne yapmam gerekiyor. ? Sigortamı doğuma ne kadar süre kala baslatırsam bu yardımdan faydalanabilirim ?
    Teşekkürler.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.12.2017

      Kübra Hanım merhaba,

      Mevcut durumda 90 gün prim şartını sağlıyorsunuz. belli bir süre yok ama 32. haftaya gelmeden 15-30 gün öncesinden sigortalı bir işte başlamanız yeterli olacaktır.

  • Nezire
    11.12.2017

    Merhaba ben 14 haftalık hamileyim.şu an çalışıyor um .öncesinde işkurdan altı aylık üniversite ye girdim .iş çıkışı oldu şimdi de üç aylık üniversite bünyesinde işe girdim aynı yere devam ediyor um.ben doğum parası alabiliyor muyum alabiliyor sam ne yapmam gerekli

    Cevapla
  • sıla
    11.12.2017

    meraba ben 32 haftalık hamileyim raporumu aldım işyerine gereklı yerlere verdim benim sorum şu olucaktı doğum öncesi vesonrası için sigorta primi yatırılıyormu iş veren tarafından. birde işyeri sahiplerimiz işyerini devrediyorlar bunun benim için her hangi bir zararı varmıdır ben hamilelik haklarımdan yararlanıyor olucakmıyım

    Cevapla
  • Minerva
    10.12.2017

    Merhaba 32 haftalik hamileyim sgk da maaaim 1700tl uzerinden odeniyor nekadar dogum parasi alirim acaba

    Cevapla
  • EGörer
    10.12.2017

    Sorumuza bir cevap bekliyorum.

    Cevapla
  • Esma
    10.12.2017

    27.11.2017 tarihinde erken dogum yaptim 30+5 haftalikken… 11.03.2018 de rapor bitis tarihim ve ssk bir calisanim.analik odenegimi toplu olarak mi aliyorum yoksa ay ay mi yatiyor?sut ve emzirme parasi icin nereye basvurmak gerekiyor ve analik odenegi icin basvuru yapmama gerek yok tekrar deil mi?tesekkurler

    Cevapla
  • İsimsiz
    09.12.2017

    Mrb 3 senedir çalıştığım yerden ayrıldım ayrıldıktan sonra hamile kaldım 1 sene içinde doğum yaparsanız alırsınız yazılmış ama nasıl oluyor acaba bilgilendirebilirmisiniz.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      09.12.2017

      Merhaba,

      Doğum rapor parası alabilmek için aktif sigortalı olmak gerekiyor.

  • melek
    09.12.2017

    merhaba ben 1 aylık hamile oldugumu ogrendim 2009 yilina kadar sigortam odendi.suanda çalışıyorum ama şuan sigortam yok önümüzdeki günlerde sigortam yapılacak.sigortam yapılırsa ne kadar ödenmesi gerekir ve bu durumdan faydalanabirmiyim acaba.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      09.12.2017

      Merhaba,

      Doğuma kadar en az 90 gün priminizin olması gerekiyor. ancak siz 32. haftaya kadar 90 günü tamamlayın ve yine 32. haftada aktif sigortalı çalışan olmanız gerekmektedir.

    • melek
      09.12.2017

      çok teşekkür ederim sağolun ilginiz için.

  • Emel
    08.12.2017

    İyi günler; bir sene içinde 90 günlük çalışma süremde sigortam yattı. 25 haftalıkken bitti. Tekrar 32. Haftamda sigortamın yatmasımı gerekiyor. Gerekiyorsa eğer ne kadar süre daha yatması lazım. 90 gün doluyor çünkü. Yani 32. Haftada 1 gün dahi yatsa yeter mi rapor alıp doğum parası almama? Teşekkürler

    Cevapla
  • EGörer
    07.12.2017

    Merhaba,
    Eşim 6 kasımda 32. Haftadan doğum iznine ayrıldı. 17 kasımda iş veren tarafından sözleşmesi fesih edildi.Böyle bir durumda biz doğum izni parası hakediyormuyuz? Hakediyorsak kaç aylık bir ödeme olacak? Doğum ocakta olacak doğum sonrası 8 haftalık izinde Ocak sonrasında başlıyor.
    Ancak bağlı olduğumuz bir işverende ortada olmadığından süreç nasıl işliyor. Yardımlarınızı rica ederim

    Cevapla
    • EGörer
      08.12.2017

      Sgk bürosunu 3kez aradım 3 ndede çalışanlardan farklı cevaplar aldım. İşten çıkartılsanızda ödenek alırsınız ancak bu 2 aylık kısım olur denildiği gibi, raporun bir bütün olduğu 4 aylık alınacağı, diğer çalışan 4 Aralık sonrası için yeni bir düzenleme gündemdenbu gelirse bu hakkın kaldırılma durumu olduğu şuan net bişey söylenemediği 10 gün içinde belli olacağı. Açıkçası hangine inananacığmı şaşırdım.

    • EGörer
      10.12.2017

      Cevap verecek yok mu?

  • Arastirmaci
    06.12.2017

    Hocam azonce kelime hatası yaptım,32.hftada işsizlik maaşı devam edicek bitiş tarihi Mayısdir.Ben rapordan dolayı dondurulan bu kısmı Mayıs sonrasında almaya devam edebilecekmiyim,tskler

    Cevapla
  • Arastirmaci
    06.12.2017

    Hocam merhaba,öncelikle çok büyük karışıklık olan ve kimselerin anlayamadığı bu bilgileri verdiğiniz için cidden çok tskler.Benim 21.temmuz 2017 de işten çıkışim oldu 2 aylık hamileyken ve işsizlik maaşı almaya basladim.Suan 30.hftdayim ve işsizlik devam ediyor.Dogum raporu alicam doktorum özel ancak bu esnada işsizlik dolucak ve ben yaklaşık 4100 TL rapor parası alicam sonrasında dondurulan alamadığım kisim dahil olarak bu işsizlik maasini almaya devam edebilecekmiyim, yapmam gereken birşey varmıdır.isyerindeki brüt maaşım 5000 civariydi bundan hiçbir şekilde yararlanmam mümkün degilmi?Umarim açıklayabilir, şimdiden çok tşk ediyorum

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.12.2017

      Merhaba,

      Konuyla ilgili karışık bir durum var. Danışmanlarımız konu ile ilgili net bir bilgi vermek için araştırmalarına devam ediyor. En kısa sürede sorunuza cevap vereceğiz.

    • Arastirmaci
      12.12.2017

      Merhabalar tekrar hocam , acaba konu hakkında dönüş nezaman alabilirim çünkü 31.hftadayim ve sizden dönüş bekliyorum tşkler.

  • adsız
    05.12.2017

    İyi günler..doğum parasını aylık olarak almak mümkün mü acaba konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

    Cevapla
  • Hilal
    05.12.2017

    Merhaba, 27.11.2017 de 32. hafta çalışabilir raporumu aldım. 37. haftaya kadar ancak hastaneden rapor tarihimi yanlış yazmışlar İzin başlama tarihimi 8 Ocak yerine 1 Ocak olarak yazmışlar. Bu konuda ne yapmam gerekir?

    Cevapla
  • ebru
    05.12.2017

    Benim bürüt maaşım 1600tl özel sektörde çalışıyorum 32 haftalık hamileyim ne kadar rapor parası alırım süt ve çoçuk parası için nereye başvurmalıyım. Başka alabilenecek yardımlar var mıdır?

    Cevapla
  • gülten
    04.12.2017

    hocam matıs ve haziran 2017 ayında toplam 30 günlük sigortam var
    mayıs 2018 de doğum yapacağım yani 60 gün dahamı yatmalı sigortam? doğom parası alabilmem için eşimin iş yerinde işe başladım sigortamı ne zaman başlatmalıyım?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      05.12.2017

      Gülten Hanım merhaba,

      Doğum tarihine göre geriye doğru bir yılı hesaplayarak bu sürede 90 günü tamamlamanız gerekiyor. 32. haftaya kadar 90 günü tamamlamanızı tavsiye ederiz.

  • sevimm
    04.12.2017

    merhaba 32+0 da doğum raporu alabilir miyim ayrıca aldığım raporu işverene mi onaylatmam gerekir?ayrıca asgari ücretli bir çalışan olarak ortalama ne kadar doğum parası alabilirim?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      05.12.2017

      Sevim Hanım merhaba,

      32. haftayı doldurduktan sonra rapor alabilirsiniz. aldığınız raporu iş verene bildirmelisiniz. İş veren sistemden onaylayacaktır. Prosüdürleri muhasebeciniz bilir.

  • Funda
    04.12.2017

    Merhabalar ben 12 haftalık hamileyim şuan bi okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum doğum zamanı 8 ya da 11 haziran olacak ama o günlerde de okulda benim ilişigim otomatik kesilecek doğum çünkü okullar 8 haziranda kapanıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim verilen hakları kaybetmemek için teşekkürler.

    Cevapla
  • Merve Yagmaz
    01.12.2017

    Iyi gunler, ben bugun 32.hafta calismaz raporumu hastaneden aldim, isyerine bildirdigimde biz suan bir sey yapmayacagiz dogum gerceklestikten sonra sisteme girecegiz dediler, surec boyle mi, yoksa 32.hafta raporu ile alakali bisey yapmalari gerekiyor mu ?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      01.12.2017

      Merve hanım merhaba,

      Raporunuz iş yeri ekranına düşecektir. Kanunen süresi içinde onaylayacaklar. Doğum paranızda sorun çıkmayacaktır.

  • sukran
    01.12.2017

    Ben çalışmıyorum ama eşimin sigortası var 4500 TL yardımından faydalanabiliyirmuyum acaba

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      01.12.2017

      Merhaba,

      Doğum izin rapor parası sadece çalışan kadınlara verilmektedir. Ancak doğum yardımı ve süt parası alma hakkınız var.

  • Esra
    30.11.2017

    Meraba 29 haftalk hameleyim ve subatta dogum gözukuyo calısıyorum ve anlamadgm bisey var dogum parası ve rapor parası ayrı ayrı mı alyoruz ayriyetten is yerinden hamilelik icin izne ayrldgmzda yada cikısımizı verdgimizda devlet bize is görememezlik parasıda veriyomu sordugum kisiler evet diyo ama tam ögrenmek istyorum

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      01.12.2017

      Esra hanım merhaba,

      Doğum rapor parası ile Analık iş göremezlik ödeneği aynı şeyler. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerine başvurarak alacağınız doğum yardımı var. O da Birinci çocuk için 300 TL, İkinci çocuk için 400 TL ve Üçüncü çocuk için 600 TL ödemedir.

  • Funda
    30.11.2017

    Merhabalar ben 11 haftalık hamileyim şuan bi okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum okullar 8 haziranda kapanıyor benim dogumum ya 8 haziran ya da 11 haziran olacak ama o günlerde de okulda benim ilişigim otomatik kesilecek doğum parası vs diğer haklardan nasıl faydalanacağım ya da nasıl bi yol izlemeliyim verilen hakları kaybetmemek için teşekkürler.

    Cevapla
  • Merve Yagmaz
    29.11.2017

    32+1 de rapor alinabiliyor mu, bi sorun teskil eder mi ?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      29.11.2017

      Merve Hanım

      33. haftada da rapor alabilirsiniz. 8 hafta yerine 7 hafta olarak doğum izni kullanabilirsiniz.

  • vildan ertürk
    29.11.2017

    merhaba

    23/04/2017 yılında evlendim evliliğin 1 yılı içerisinde tazminat hakkım oluyor diye biliyorum bende 32 hafta yani 31/01/2018 son gün olduğu için ..
    evlilik süreme de 2 ay olması sebebi ile hem tazminat hem de doğum parasını alamıyor muyum

    diğer türlü önce almam gerekirse 32. haftalık süre dolmamış olacak nasıl yapmalıyım?

    Cevapla
  • Songül
    29.11.2017

    Merhaba kolay gelsin ,32.haftada calışamaz raporu aldıgımda hemen mi sgk çıkışı yapılmalı bi de rapor aldıgım aydaki 90 gün içinde syılıyor mu ??? 32.haftam pazar gününe denk geliıyor 32+1 de alıcam sıkıntı olur mu??? Teskkürler

    Cevapla
  • sevil
    28.11.2017

    merhaba 3 yıldır sürekli sigortalı olarak çalışıyorum hamileliğim yeni belli oldu fakat iş yerim değişecek ve çalışmaya devam edeceğim bu süreçte iş yeri değişikliği olağan durumu olumsuz etkiler mi

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      29.11.2017

      Sevil Hanım merhaba,

      İş yeri değişikliği doğum rapor parası için olumsuzluk teşkil etmez.

  • hülya çulpan
    28.11.2017

    Merhaba,
    Şun 30 haftalık hamileyim. Doğuma 3 hafta kala izine ayrılıcam. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      29.11.2017

      Hülya Hanım merhaba,

      32. haftada çalışabilir raporu alarak 37. hafta izne ayrılabilirsiniz. Alacağınız raporu mutlaka iş yerine iletmelisiniz.

  • Aysel
    27.11.2017

    Merhaba ben işkur typ kapsamında çalışmaktayım ve 31 haftalık hamleyim 33. Haftada rapor alırsam yine de bu paradan yararlanabiliyor muyuz

    Cevapla
  • kübra
    27.11.2017

    merhaba 3 aylık hamileyim doğumum temmuz ayına geliyor ve bnm nikah tarihim 21 ağustos yani bir senem dolmammış oluyor bn şimdi hem doğum paramı hemde nikah paramı alabilirmiyim acaba doğumdan sonra paramı aldıktan sonra raporluyken iş yerine gelip nikah için cıkışımı verecem soruma cvp verirsiniz inş

    Cevapla
  • rabia
    27.11.2017

    merhaba 295 gün kesintisiz sigorta primim ödendi 3 aylık hamileyim işten çıkarıcak lar doğum haziran ayında rapor parası alabilmem icin 32. haftada sigorta yaptırsam yeterli olur mu eşimin yanında göstererek. suç teşkil eder mi ?

    Cevapla
  • ASLI
    27.11.2017

    MERHABA BEN 19 HAFTALIK HAMILEYIM SIGORTAM YENI BASALDI DOGUM DAN SONRA PARA ALABILIR MIYIM VE DOGUM DAN SONRADA DA YATIRMAK ZORUNDA MIYIM

    Cevapla
  • selim uzar
    27.11.2017

    meraba 10.02.2015 de doğan ikiz çocuklarım için nekadar doğum parası alabailirim? veya alabilirmiyim

    Cevapla
  • Sedat
    27.11.2017

    Merhaba benim eşim devlet memuru olarak çalışıyo doğum parası alabilirmi

    Cevapla
  • İlknur
    26.11.2017

    Merhaba hocam enson SSK girisim 2006 çıkışın 2006
    Fakat eşimin yanında SSK li olarak çalışmaktayım
    6 Eylül 2017 SSK girişim oldu şimdi ben 2018 Mart ortalarında doğum yapcam 32 haftalık olduğumda doktordan calismazlik raporu alcam doğum sonrası doğum parası alma hakkına sahipmiyim alabilirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      27.11.2017

      İlknur Hanım merhaba,

      Eğer 32. haftaya kadar 90 gün tamamlarsanız doğum öncesi raporu alarak doğum öncesi için de rapor ödeneği alabilirsiniz.

    • İlknur tanriverdi
      27.11.2017

      Evet hocam 32 ncı haftaya geldiğimde 90 günü fazlasıyla geçiyor SSK günüm yani bu durumda doğum öncesi ve doğum sonrası toplam 136 günlük rapor umun ödeneğini alabilirim degilmi

    • Danışma Birimi
      30.11.2017

      Merhaba,

      Evet ödenek almanızda herhangibir engel görünmüyor.

  • Vatandaş
    24.11.2017

    Iyi günler
    Hocam biz 32.hafta da çalışamaz raporu aldık ben sgk yi aradım onlar bana raporu aldığınız tarihten bir yıl öncesine göre 90 günü doldurmanız gerekiyor dedi.
    Siz ise dogum önceki bir yıl içerisinde diyorsunuz hangisi dogru

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      24.11.2017

      Merhaba,

      SGK kurumunun kendi linki http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/kadin_sigortalilarin_haklari/analik_halinde ”şartları okuyabilirsiniz.

  • Liman
    23.11.2017

    Merhaba… 30 nisan 2017 de işten cıktım 10 mart 2018 de dogumum olacak rapor parası için 90 günü tamamlamak için kac gün prim yatırmam calışmam gerekiyor.. tesekkürler

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      27.11.2017

      Merhaba,

      Yaklaşık 50 günlük priminizi olacak 50 gün daha yatarsa garanti olur. Ancak 32. hafta aktif sigortalı olmalısınız.

  • Ftmnr
    23.11.2017

    Merhaba. Ben 3 aylık hamileyim eşim servis şoförü ve ben onun yanında sigortalı olarak hosteslık yapmak istiyorum. Eşimin yanında çalışıyor olmam sigortamı eşimin yatırması sorun teşkil eder mi? Ve 32. Haftadan sonra çalışmayacagım için dogum parasını almam için sigortamı en son ne zmana kadar yatırmamız gerekiyor?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      23.11.2017

      Merhaba,

      Eşinizin yanında çalışmanız sorun teşkil etmez. 32. hafta rapor alacağınız zaman aktif sigortalı olmalısınız. Raporlu olduğunuz sürelerde prim yatmayacak. Rapor sonrası çıkış işlemlerini yaptırabilirsinz.

  • Merve
    23.11.2017

    iyi günler ben iş kur typ kapsamında çalışıyorum şu an doğum öncesi raporunu aldım ama bir hafta sonra çıkış verilecek doğum öncesi ve sonrası rapor parası alabilir miyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      23.11.2017

      Merve hanım merhaba,

      Bir yıl içinde 90 gün şartını sağlıyorsanız rapor parasını alabilirsiniz.

  • Songül
    23.11.2017

    Merhaba kolay gelsin … 11mart 2018 de dogum olacak inş.rapor ücreti için 90 gün hesplmasında 2017 mart ayı 30 gün olarak mı almalıyız yoksa 11 gün olarak mı ?? Simdiden cvp için tşkler

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      23.11.2017

      Merhaba,

      11/mart olarak baz almalısınız.

  • Nurdan
    22.11.2017

    Merhaba 3 ekim 2017 de almanyada doğum yaptım eşim alman vatandaşı, ben diyanette memurum 12 yıllık, doğum yardımı için nereye başvurmam gerekiyor şimdi kurumuma mi yoksa aile ve sosyal politikalara mi ? Bir de iş göremezlik parası almalimiydim ben tam zamanında ayrıldım izne. Teşekkürler…

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      23.11.2017

      Nurdan Hanım merhaba,

      Doğum yardımı için aileler ve sosyal politikalar müdürlüklerine başvurmalısınız. Memurlar izinli sürelerde maaş aldığından ayrıca iş göremezlik ödeneği alamazlar.

  • Hulya
    22.11.2017

    Iyi günler.. 32 .haftam dolana kadar işyerinde calsıcm 32.haftaya kadar aktif sigortam olmuş oluyr sonrasnda işten istifa edicm .yinede doktordan bi rapor almm gerekiyrmu bu iş yerine mimi vermem gerekiyr o raporu.rapor almassam doğum parasını alamyrmuyz

    Cevapla
  • Eda
    22.11.2017

    Yani geriye dönük rapor alabilirmiyim bnde 30 haftadan sonra çalışmadım ama sigortam hep yattı

    Cevapla
  • Eda
    22.11.2017

    Merhabalar ben eşimin iş yerinde çalışıyorum bunun için dogum raporu almadım. Dogum yapalı bir buçuk ay oldu bnde dogum parası alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.11.2017

      Merhaba,

      Doğum raporunu doğumdan önce almanız gerekiyordu Şu anda geriye dönük işlem yapamazsınız.

  • Nesrin
    22.11.2017

    Meraba ben rahmetli babam dan ssk lıyım resmi nikahım yok süt parası alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.11.2017

      Merhaba,

      Süt parası (emzirme ödeneği) için çalışan veya eşinizin çalışan olması ve onun üzerinden sağlık hizmetinden yaralanıyor olmanız gerekmektedir.

  • melahat
    21.11.2017

    Merhaba,

    Doğum raporum 19.05.2017-07.09.2017 tarihleri arasındaydı.
    Fakat hala doğum paramı alamadım.
    alo 170 nolu numaraya kaydımı açtırdım.Hala dönüş sağlanamıyor.
    Konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
    Takip no.31258641

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      21.11.2017

      Merhaba,

      Rapor parası işlemlerinizi E devletten de takip edebilirsiniz.

  • mukadder
    20.11.2017

    Merhaba
    Suan 29 haftamdayim sezonluk Iste çalışıyor m mayıs da işe basliyorum eylül 15 de iş bitti ama halen sağlık sigorta m işliyor 32 haftamda rapor alabilirmiyim yada kendimi sigorta li yapsam olurmu rapor parasını almam için ne yapmam gerekiyor

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.11.2017

      Merhaba,

      32. haftada aktif olarak sigortalı çalışan olarak rapor alırsanız rapor parasın alabilirsiniz. Sağlık hizmetinden faydalansanız aktif olarak çalışan olmaz iseniz rapor parası alamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir