SSK

Doğum Parası Başvuru ve Sorgulama Ekranı

Doğum parası, yeni doğum yapan annelere devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Doğum parası annenin çalışma durumuna, sigorta primine ve doğan çocuğun sırasına göre değişiklik gösterir. Doğum parası almak için başvuru yapmak ve başvuru durumunu sorgulamak gerekmektedir. Bu yazıda doğum parası başvuru ve sorgulama ekranı hakkında bilgi vereceğiz.

DOĞUM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI

Doğum parası almak için bazı şartlar bulunuyor. Doğum parası başvuru şartları şunlardır:

  • 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için verilir.
  • Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir.
  • Annenin sigortalı olması halinde doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Annenin sigortalı olmaması halinde eşinin sigortalı olması ve doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Doğum parası, annenin veya eşinin sigortalı olmaması halinde annenin veya eşinin gelir testi yaptırması ve gelir testi sonucuna göre aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması şartına bağlıdır.

Doğum Parası Kaç Günde Yatar?

Doğum parası ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ayın 25’inde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir. Doğum parası ödemesi annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanır. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira doğum yardımı verilmektedir.

Doğum Parası Nasıl Alınır?

Doğum parası, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan her çocuk için devlet tarafından annelere verilen bir yardımdır. Bu yardım, çocuk sayısına göre değişen miktarlarda bir defaya mahsus olarak ödenir. Doğum parası almak için bazı şartlar ve başvuru süreçleri bulunmaktadır.

Çalışan Anne Doğum Parası Alma Şartları

Çalışan anne doğum parası almak için aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  2. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılmamış olması.
  3. Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  4. Doğumun (canlı ya da ölü) gerçekleşmiş olması.

Çalışan anne doğum parası, doğum öncesi ve sonrası toplam 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanır. İkiz ve üçüz gibi çoklu doğumlarda bu süreye 2 hafta daha eklenir. Doğum parasının miktarı, annenin son 3 aylık brüt ücretine göre belirlenir. Günlük brüt ücretin üçte ikisi alınarak izin gün sayısıyla çarpılır.

Örneğin; brüt ücreti 20.000 TL olan bir annenin günlük ücreti 666,66 TL olur. Bu ücretin üçte ikisi 444,44 TL’dir. Bu da 112 gün ile çarpıldığında 49.777,28 TL doğum parası alacağı anlamına gelir.

DOĞUM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum parası başvurusu canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi“nin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  1. Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi
  2. Doğum belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Çalışan anneler için SGK hizmet dökümü ve doğum raporu

Doğum Parasında Zaman Aşım Süresi Var mı?

Doğum parası almak için doğum tarihinden itibaren 5 yıllık bir süre verilmiştir. Bu sürenin dolması halinde doğum parası hakkı düşer. Dolayısıyla doğum yapan annelerin bu süreyi kaçırmamaları ve zamanında başvuru yapmaları önemlidir.

Aile.gov.tr Doğum Parası Başvurusu

Aile.gov.tr, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesidir. Bu sitede doğum parası başvurusu yapmak için gerekli bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca doğum parası başvuru sonucu sorgulama işlemini de bu siteden yapabilirsiniz.

Aile.gov.tr doğum parası başvurusu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada doğum yardımı hakkında genel bilgileri okuyun ve “Başvuru Formu” linkine tıklayın.
  4. Başvuru formunu indirin ve bilgisayarınızda açın.
  5. Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve imzalayın.
  6. Formu, doğum belgesi ve bebeğin kimlik fotokopisi ile birlikte en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla iletin.

Aile.gov.tr doğum parası sorgulama için şu adımları takip edin:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” linkine tıklayın.
  4. Açılan e-Devlet sayfasında kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  5. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

Çoğul Gebelikte Doğum Parası Şartları

Çoğul gebelik, birden fazla bebeğin aynı anda anne karnında gelişmesi durumudur. Çoğul gebelik; ikiz, üçüz, dördüz gibi farklı sayılarda olabilir. Çoğul gebelikte doğum parası almak için tekil gebelikte olduğu gibi bazı şartlar vardır.

Çoğul gebelikte doğum parası şartları şunlardır:

  • Anne veya baba ya da her ikisi de Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olmalıdır.
  • Doğum 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum yardımı başvurusu doğum belgesi ve bebeklerin kimlik fotokopileri ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmalıdır.

Çoğul gebelikte doğum parası miktarı, doğan bebek sayısına göre değişmektedir. 2023 yılında çoğul gebelikte doğum parası miktarları şöyledir:

  • İlk çocuklar için 300 TL x bebek sayısı
  • İkinci çocuklar için 400 TL x bebek sayısı
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL x bebek sayısı

Örneğin; üçüz doğum yapan bir aile ilk çocukları ise toplam 900 TL doğum parası alır.

Çoğul gebelikte doğum parası almak için doğum belgesinde bebeklerin sayısının ve sırasının doğru olarak belirtilmesi önemlidir.

NOT: Çoğul gebelikte doğum yapan annelere bebek başına 24 ay süreyle aylık 150 TL çoklu doğum yardımı da verilmektedir. Bu yardımdan faydalanmak için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmak gerekir.

DOĞUM PARASI SORGULAMA

Doğum parası sorgulama işlemi, doğum yardımı başvurusu yaptıktan sonra ödemenin ne zaman ve nereden alınacağını öğrenmek için yapılır. Doğum parası sorgulama işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden veya PTT çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilir.

e-Devlet üzerinden doğum parası sorgulama işlemi yapmak için şu adımları izlemek gerekir:

  1. e-Devlet sitesine giriş yapın.
  2. Arama kutusuna “doğum yardımı” yazın ve çıkan sonuçlardan “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” seçeneğine tıklayın.
  3. Kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  4. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

PTT Üzerinden Doğum Parası Sorgulama

PTT çağrı merkezi doğum parası sorgulama işlemi yapmak için 144 veya 183 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Doğum parası başvurusu yaptıktan sonra ödemenin durumunu PTT üzerinden sorgulayabilirsiniz. PTT üzerinden doğum parası sorgulama yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. E-devlet kapısına giriş yapın.
  2. PTT Genel Müdürlüğü hizmetlerinden “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” seçeneğini seçin.
  3. Kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girin.
  4. Sorgula butonuna tıklayın.

Bu şekilde doğum parasının ne zaman ve hangi PTT şubesine yatırıldığını görebilirsiniz. Ayrıca doğum parasını PTT hesabınızdan kendi banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

PTT’den Doğum Parası Nasıl Çekilir?

Doğum parasını PTT şubelerinden çekmek için şu adımları izlemeniz gerekir:

  1. Doğum parasının yatırıldığı PTT şubesine gidin.
  2. Şubede görevli memura, doğum parası çekmek istediğinizi söyleyin ve gerekli bilgileri paylaşın.
  3. Kimlik kartınızı ve doğum belgenizi ibraz edin.
  4. Doğum parasını nakit olarak alın.

İşten Ayrılan Kişi Doğum Parası Alabilir mi?

Doğum parası almak için annenin çalışıyor olması gerekmez. Çalışmayan veya işten ayrılan kadınlar da doğum parası alabilirler. Ancak doğum parası ile karıştırılmaması gereken bir başka ödeme de doğum rapor parasıdır.

Doğum rapor parası, SGK tarafından çalışan annelere verilen bir iş göremezlik ödeneğidir. Doğum rapor parası almak için annenin sigortalı olarak çalışıyor olması ve bazı şartları taşıması gerekir. Bu şartlar şunlardır:

  • Doğum iznine ayrılmadan önce en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  • Doğum izni başladığı tarihte sigortalılık halinin devam etmesi.
  • Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  • Doğum olayının gerçekleşmiş olması.

Bu şartları sağlayan anneler, doğum izni süresince maaşlarının yaklaşık üçte ikisini SGK’dan alabilirler.

UYARI: Doğum iznine ayrılmadan önce işten ayrılan veya çıkarılan anneler, doğum rapor parası alamazlar. Bu durumda sadece doğum parası alabilirler.

Memurlar Doğum Parası Nasıl Alabilir?

Memurlar da diğer çalışanlar gibi doğum parası alabilirler. Memurların doğum parası başvurusu yapmak için iki seçeneği vardır:

  1. Birincisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmak,
  2. Diğeri ise çalıştıkları kuruma başvurmaktır.

Memurlar, doğum parası başvurusu için şu belgeleri hazırlamalıdırlar:

  • Başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Doğum belgesi
  • Banka hesap bilgileri

Memurlar, doğum parası başvurusunu doğum tarihinden itibaren bir yıl içinde yapabilirler. Başvuru sonucu e-devlet kapısı üzerinden takip edilebilir. Doğum parası, memurların banka hesaplarına yatırılır.

Shares:

5.133 Yorumlar

  • cemile
    19.01.2018

    Merhaba yaklaşık 2 yıldır aynı yerde sgk lı çalışmakdayım 20 haftalık hamileyim eğer beni şuan çıkartırlarda doğum parası alamıyomuyum_?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      19.01.2018

      Merhaba,

      Doğum rapor parası alabilmeniz için 32. hafta aktif sigortalı olmanız gerekmektedir. 20 haftalıkken işten çıkarılır ve 32. haftaya kadar bir işe başlamazsanız rapor parası alamazsınız.

  • aleyna
    18.01.2018

    Merhaba,

    Son 3 aylık brüt maaşım 2750 TL iken doğum yaptıktan sonra rapor parası ne kadar alabilirim?Ve başvurular ne şekilde yapılıyor?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      19.01.2018

      Merhaba,

      Alacağınız raporu iş yerine bildirmeniz yeterli. Brüt maaşınızın 2/3 ünü alabileceksiniz.

  • Ayşe
    18.01.2018

    Merhaba,

    37. haftama kadar çalışabilirsem Mayıs başında izne ayrılacağım.
    Ocak maaşım henüz yatmadı Şubat’ta yatacak. Nisan maaşımda Mayıs ayında yatmış olacak bu durum da benim doğum paramın hesaplaması hangi aylar üzerinden yapılacak hesabıma yatan tarihe göre mi yoksa hangi ay için yatırıldıysa ona göre mi?

    Cevapla
  • MEDİNE KOL
    18.01.2018

    12.08.2017 tarihinde 32. hafta çalışabilir raporumu aldım ve işyeri o gün beni işten çıkardı 19.08.2017 de başka işyerine giriş yaptım bu aradaki 7 günlük boşluk doğum parası almamı engeller mi?
    daha sonra 37. haftada çalışamaz raporu da aldım ve rapor bitim tarihim 06.01.2018 de bitti ben rapor paramı almadım alo 170 i aradığımda arşive kaldırıldığını söylediler nedeni ne olabilir?

    Cevapla
    • Medine
      24.01.2018

      Merhaba bilgi verirmisiniz rica etsem

  • ebru
    18.01.2018

    merhabalar 3 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. mayıs ayında doğum iznine çıkacağım. ve doğumdan sonra işe daha devam etmeyeceğim. işten kriz nedeni ile çıkartılıyorum.
    aynı anda işsizlik maaşı ve doğum parası vs gibi bütün haklardan yaralanma şansım olur mu? teşekkürler.

    Cevapla
  • Haydar
    18.01.2018

    Çok güzel bir site yapmışsın usta öncelikle tebrik ederim. Şimdi eşim 1 aylık hamile ve bir yere başlayacak bu hafta doğum parası olarak 3500 4000 tl gibi bir ücret alıyo çalışan kadınlar doğumdan sonra bu ücreti bizde alabilirmiyiz doğumdan önce ne kadarlık bir sigorta girişi olmalı?

    Cevapla
  • emine
    17.01.2018

    Merhaba ben 18 haftalık hamileyim doğum iznine en erken kaç haftalıkken çıkabilirim

    Cevapla
  • esra
    17.01.2018

    merhabalar
    12 haftalık hamileyim tahminen doğumum 11 agustos da olacak fakat iş yerinden 5 kasım 2017 de ayrıldım mayıs ayında işe girip 1 ay çalışmam doğum rapor parası almam için yeterli olacak mı
    teşekkürler

    Cevapla
    • esra
      19.01.2018

      merhabalar
      12 haftalık hamileyim tahminen doğumum 11 agustos da olacak fakat iş yerinden 5 kasım 2017 de ayrıldım mayıs ayında işe girip 1 ay çalışmam doğum rapor parası almam için yeterli olacak mı
      teşekkürler

    • esra
      06.02.2018

      lütfen cevap verir misiniz

  • EBRU
    17.01.2018

    Merhabalar öncelikle , Ben 14 haftalık gebeyim şuan sigortam yok çalışıyorum sigortam yapılacak 90 gün prim yattıktan sonra zorunlu olarak 32. haftaya kadar çalışmam mı gerek yoksa 32.haftadan önce işten ayrılıp daha sonra doktordan çalışamaz raporu temin edip işyerime versem mümkünmü , gebelik riskli olduğundan dolayı o vakte kadar çalışamam ancak 30. haftaya kadar sigortam yatabilir bu yeterli mi dogum ücreti için? Şimdiden teşekkurler

    Cevapla
  • Büşra
    17.01.2018

    Merhaba ben 32. Haftada isgorebilir 37. Haftada işgöremez raporu aldm.parayi tek parça şeklinde raporu bitiminde mı alıyorum.birde başka bı rapor felan almam gerekiyor mu.

    Cevapla
  • Fatma
    17.01.2018

    Mereba suan dogum izinindeyim son 3 ayda brüt olarak yatan maasim 1777 +1777 +2007 dir. Ben analik ücreti ortalama ne kadar alirim toplamda

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.01.2018

      Merhaba,

      Verdiğiniz bilgilere göre yaklaşık 4600 tl rapor parası alırsınız.

  • Hüsnü
    17.01.2018

    Merhaba. Eşim Parttime çalışıyor. Bu doğum raporunu almamız için 90 günlük geriye dönüş sigortamız olması gerektiğini biliyorum ama brüt maaşı eşimin ne kadar olması gerekir bir sınır var mıdır acaba? Eşimin net maaşı 1150 gibi brüt 1500 civarı.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.01.2018

      Merhaba,

      Brüt maaşta bir sınır yok aldığı brüt maaşa göre ödenek çıkacaktır.

    • Hüsnü
      17.01.2018

      Kendisi part time çalışıyor ayda 19 gün ödeniyor sigortası ama iki buçuk yıldır aynı iş yerinde çalışıyor bir sorun olmaz rapor parasını alabilir değil mi. Ayrıca maaşı brüt 1460-1500 civarı, ne kadar ödenek çıkar acaba?? Teşekkürler.

  • Furkan
    16.01.2018

    Eşim 90 günlük sigorta primi doldu fakat 28. Haftada sözleşmemiz doldu ve işten ayrıldı ve suan sigortası Yok. Bu bahsi geçen 4000 tl ilk parayı alabilirimi veya ne parası alabiliriz.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.01.2018

      Merhaba,

      Analık geçici ş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmesi için 32. hafta rapor alacağı tarihte aktif sigortalı olması gerekmektedir. Mevcut durumda alamaz. 32. haftaya kadar bir işe başlaması gerekiyor.

  • Büşra
    16.01.2018

    Merhaba ben 32. Haftada isgorebilir 37. Haftada işgöremez raporu aldm.parayi tek parça şeklinde raporu bitiminde mı alıyorum.birde başka bı rapor felan almam gerekiyor mu

    Cevapla
  • AYŞE
    15.01.2018

    merhabalar özel sektorde calısıyorum 28 haftalık hamıleyım gunde 10 saat caalısıyorum dogumdan sonra 1.5 saat sut ıznımı kac saat uzerınden hesaplanacak bn 7.5 saat dedım ısverene ısveren oyle kanun yok dedı o kanun memurlara dedı bana boyle durumda ne yapmalıyım ısveren kabul etmıyor yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.01.2018

      Merhaba,

      İş verene 4857 sayılı kanun 74. maddeyi okumasını tavsiye edin. Ben ayrıca birebir ifadeyi yazıyorum;

      Analık halinde çalışma ve süt izni
      Madde 74 – Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre
      için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
      Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde
      çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) Kadın
      işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere
      eklenmek suretiyle kullandırılır.
      Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse
      artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
      Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
      Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde
      işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
      İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık
      süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
      Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin
      hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır

    • Ayşe
      16.01.2018

      Tesekkurler yardımlarınız için. ..

  • Özlem Mandıracı
    15.01.2018

    Tekrar Mehaba, Bana neden cevap vermediniz??? hala bekliyorum. 11 Ocak size sorularımı sormuştum ama bir cevap alamadım.

    Cevapla
  • Murat
    15.01.2018

    Doğum sonrası rapor paraları ne zaman yatar bi sorun mu var acaba burdaki sgk şu an yatırılmıyor dedi

    Cevapla
  • Rabia
    15.01.2018

    Merhaba ben çalışan sigortalıydım 35.haftadan sonra çalışmadım Doğumdan sonra çıkışım yapıldı ücret alabilir miyim şuan işten çıkmam ücreti almama engel mi

    Cevapla
  • Meliha
    15.01.2018

    Merhaba iyi günler sorun şu rapor parası icin son bir içindeki 90 gun mu yoksa doğumdan önceki 3 ay lim süre mi dikkate alınıyor ??

    Cevapla
  • Fatma
    15.01.2018

    Merhaba,
    24 haftalık gebeyim ve 2 yıldır kesintisiz çalışıyorum.
    Haklardan yararlanmak için nerelere başvurmam gerekli.?
    Teşekkürler

    Cevapla
  • Şuranur Demirel
    15.01.2018

    Herhangi bir banka üzerinden isteğe bağlı sigorta yaptırmak şartı ile dogum parasi alınır mı?

    Cevapla
  • SARE
    15.01.2018

    Merhabalar. öncelikle bizleri aydınlattığınız için size teşekkür ederim. Sorum şudur?
    İLK GEBELİKTEN ÖTÜRÜ 60 GÜN YARI ZAMANLI ÇALIŞMA HAKKINI TAMAMLADIKTAN SONRA TEKRAR BU YARI ZAMANLI ÇALIŞMA DURUMU İŞ YERİNDEN TALEP ETME HAKKIMIZIN OLMADIĞINI YAZMIŞSINIZ. PEKİ İŞ YERİ 2. KEZ SİZİN BU İSTEDİĞİNİZİ KABUL ETMEMESİ HALİNDE TAZMİNAT HAKKINIZ OLUŞUYOR MU BU KONUDA BİLGİNİZ VAR MIDIR?

    Cevapla
  • Nur
    15.01.2018

    Merhaba 16 haftalık hamileyim ve 1,5 senelik ssk mevcut çalışıyorum şuan. Hamileliğimde sorunlar yaşadığım için doktor dinlenmemi ve çalışmamamı istiyor. böyle bi durumda rapor alırsam doğum parası kullanabilirmiyim ???*

    Cevapla
  • Fidan
    15.01.2018

    Merhaba ben doktorumdan çalışabilir raporu alarak 37. Haftama kadar çalıştım benim elime geçen maaş 1600 tl olup toplam doğum parası ne kadar alırım ve ne zaman yatar

    Cevapla
  • serpil
    14.01.2018

    merhaba ben 22haftalık hamileyim işe girdim ve sigortam yeni başladı acaba doğum parası almam için me yapmam gerekiyoyor yardımcı olursanız çok sevinirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      14.01.2018

      Merhaba,

      Eğer 32. hafta çalışabilir raporu alarak 37. hafta izne ayrılırsanız rapor parası almak için gerekli olan şartlardan 90 günü tamamlayarak rapor parası hakkını elde etmiş olursunuz.

    • serpil
      14.01.2018

      izne ayrıldıktan sonra yani 37 haftadan sonra sigorta bitecekmi

    • serpil
      14.01.2018

      birde çalışabilir raporu iş yerine verilecekmi yani sigortayamı iletilmesi gerekiyor

  • İpek
    13.01.2018

    Merhaba.
    -4 yıldır özel sektörde çalışıyorum. 24. Haftalık hamileyim. 5000 tl maaş alıyorum fakat sigorta pirimim asgari ücretten ödeniyor. Ben kalan maaşımı elden alıyorum. Bu durumda haklarım nelerdir. Elden aldığım maaşımı hamilelik izninde talep etme hakkım var mı.?
    -16. Haftalık iznim bittiğinde yarı zamanlı olarak 2 ay çalışma hakkım var değil mi tam maaş alarak.
    -Diğer bir sorum ise (Sgk ya bağlı olarak) doğum parası ile rapor parası aynı şeyler midir?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      14.01.2018

      Merhaba,

      Kanuni olmayan bir durum söz konusu cevabımız da buna göre olacak ama Kalan farkı işyerinizden isteyebilirsiniz. Ancak tabi ki vermek zorunda değiller. Hakkınızı kanun yolu ile arayabilirsiniz. Doğum yardımı ve doğum rapor parası ayrı şeyler.

  • sinem
    12.01.2018

    merhaba, şuan da 13 haftalık hamileyim. 23.07.2018 tarihinde doğum yapacağım. 17.09.2017 tarihinde işten çıkarıldım. o zamana kadar primim tam yattı. şuan da da sadece işsizlik ödeneği alıyorum. ve 6. ayın 5 ine kadar da almaya devam edeceğim. işsizlik ödeneği aldığım için çalışmakta istemiyorum. 5. aydan sonra sgk lı bir işe girmek istesem doğum gününe kadar max 60-70 gün prim günüm olur. ama son bir yıla bakacak olursak 90 günlük prim günümü doldurmuş olurum. bu şekilde rapor parası almayı hak eder miyim?

    kolay gelsin.

    Cevapla
  • Kenan
    11.01.2018

    Mrb ben Zeynep 32. Haftada çalışabilir raporu aldım 37. Haftaya kadar da çalıştım ve 37. Haftam dolunca işyeri kurumum çıkışımıverdi bu durumda 8+8 haftalık rapor parasını alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      12.01.2018

      Zeynep Hanım merhaba,

      Daha öncesinde şartları sağlıyorsanız işten çıkarılmanız rapor parası almanızı engellemez.

    • Kenan
      13.01.2018

      Benim raporum. 22:03:2018 de bitiyor acaba parayı ne zaman alabilirim. 2. sorum 22:03:2018 den önce çalışabilirmiyim

    • Danışma Birimi
      13.01.2018

      Merhaba,

      4. ayın 8-14 ü ödemeniz yapıır. Ayrıca rapor süresi boyunca çalışmanız yasaktır.

    • Simge
      15.01.2018

      Asgari ücretle çalışan bayan (2018 yılı) toplam ne kadar doğum parası alır ve bu bedelin ödemesi toplu olarakmı parça parça mı verilmektedir

  • ENGİN BAŞAR
    11.01.2018

    Merhaba eşim 2aylik doğum raporu almıştı raporun bitiş tarihi 01.04.2018 idi acaba 15 ocağa kadar yatar mı ve ikinci 2 aylık foğum raporundan sonra bir aylık iş göremez raporu alabilir mi

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      12.01.2018

      Merhaba,

      Eşinizin doğum parası büyük olasılıkla Şubat ayının 8-14 ü arasında yatacaktır. Rapor bittikten sonra hastalık ile ilgili iş göremezlik raporu alabilir.

  • Özlem Mandıracı
    11.01.2018

    Merhaba iki buçuk senedir beri sürekli part time çalışıyorum. 19 gün olarak yatıyor ssk primlerim. Şu anda 15 haftalık hamileyim. Aylık brüt gelirim asgari ücretin altında brüt 1500 civarı. Buna göre bende 32 haftamda işten ayrıla bilirmiyim yani 8 hafta öncesi ve sekiz hafta sonrası ve bende iş göremezlik parası alırmıyım ne kadar alırım ve haklarım nelerdir?? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    Cevapla
  • Gokhan
    11.01.2018

    Merhaba,

    Eşim sgk anlaşması olmayan bir hastanede doğum yapacak. Sgk dan doğum parasını nasıl alabiliriz ?

    Teşekkürler.

    Cevapla
  • fatma
    10.01.2018

    Mrh şuan 28.ci haftadayim ve işyerinden çıkış aldım. 70 gün sigortam görünüyor.. Doğum parası almak için başka bir is yerinde sigortalı devam ettirip 90 günlük primi doldursam doğum parası alabilirmiyim..sigorta başlangıç 31/10/2107 çıkış ise 09/01/2018 yardımcı olursanız sevinirim…

    Cevapla
  • halime
    10.01.2018

    şu anda çalışıyorum dogum yaptım raporlarım bitti ve çocukla çok zorlanıyorum iş verenle konuşup işten çıkarıldı göstersem işsizlik alabilir miyim raporlu oldugum gunler kesıntıden sayılıyomu

    Cevapla
  • Songül
    09.01.2018

    Merhaba kolay gelsin…32.haftada calışamaz raporu alıp işi bırakacagım işveren raporu onayladıktan sonra işten cıkışımı verirse 8 haftalık dogum öncesi rapor parası alabilir miyim ???

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      09.01.2018

      Merhaba,

      Rapor aldıktan sonra işten çıksanız da rapor parası alabilirsiniz.

  • betül yakan
    09.01.2018

    merhaba
    ben devlet memuruyum süt izni doğum parası ve rapor paralarından hangilerini alabilirim bildigime göre süt ve doğum parasını bir seferliğine alabiliyorum ama rapor parası alabilirmiyim. ben 37 haftaya kadar çalışcağım. memur anneler hangi paraları alabiliyorlar

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      09.01.2018

      Merhaba,

      Emekli sandığına tabi memurlar raporlu olduğu dönemde maaş almaya devam ettikleri için ayrıca rapor parası alamazlar. Ancak süt parası ve Doğum yardımını alabileceksiniz.

  • elifcan
    09.01.2018

    merhaba benim ssk ilk girişim 2010 ama ondan önce 2001de bir ikiz doğumum var ve eşim ssklı çalışandı bununla ilgili geriye dönük herhangi bir yardım alabilirmiyim şu anda da 2,5 aylık hamileyim ve ssklı çalışanım doğuma kadar ssklı çalışırsam bununla ilgili ssk doğum parası alabilir miyim izinliyken iş yerimin kapanma olasılığı var iş yerim kapanırsa işsizlik ödeneği alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      09.01.2018

      Merhaba,

      2001 doğumu için herhangi bir yardım alamazsınız. Eğer 32. haftaya kadar çalışıp rapor alırsanız işyeriniz izinli olduğunuz sürede kapansa da rapor parası alabilirsiniz.

  • Aişe
    08.01.2018

    Ücretli ogretmenlik yapıyorum 32. Haftadan sonra işi bırakacağım fakat sigortam da yatmayacak bu süre içerisinde doğumdan önceki yıla ait 90 günü aşmış sigortam da var yine de dogum ödeneği alabilir miyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      08.01.2018

      Merhaba,

      Verdiğiniz bilgilere göre rapor parası alabileceksiniz.

  • emel
    08.01.2018

    merhaba ben 2 ocakta işe başladım. başladığımda 34 haftalık hamileydim çalışabilir raporu aldım. doğum sonrasına 11 hafta iznim kalıyor ondan sonra çalışmaya devam edeceğim. rapor parası alamaz mıyım.

    Cevapla
    • emel
      08.01.2018

      bu arada devlet memuruyum

  • Yasemin
    08.01.2018

    Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticiyim. 2017 içinde 90 günlük pirim ödemem yapılmış, İki hafta sonra doğum yapacağım. 32. haftada çalışabilir raporum var. 37. haftada işgöremezlik raporu aldım. İşgöremezlik ücreti alabilir miyim?
    Bu ücreti alabilirsem nereden ve nasıl alacağım. Teşekkürler.

    Cevapla
  • Hnd
    08.01.2018

    Esiminde benimde hic bir sosyal guvencemiz yok.istege bagli bagkur odememi 2017 haziranda yaptim ve kapattirdim.normal sartlarda2018 haziranda da dogum yapicam.sut ve dogum parasi alabiliyormuyum..tesekkurler..

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      08.01.2018

      Merhaba,

      İsteğe bağlı sigortada süt ve doğum parası alma hakkınız bulunmuyor ancak Kaymakamlıklarda Aile ve sosyal hizmetler müdürlüklerine başvurarak Birinci çocuk için 300 TL a
      İkinci çocuk için 400 TL ve Üçüncü çocuk için 600 TL ödeme alabilirsiniz.

  • Gökhan
    07.01.2018

    Merhaba benim eşim yaklaşık 3 aylık hamile ancak daha önce hiç sigorta girişi dahi yok doğuma 90 gün ve ya 120 gün kala sigorta girişini yaptırıp düzenli 120 gün ve ya 90 gün yatirsam doğum parası alabilirmiyim doğum dan (önce(ki) bir yıl da sigorta pirimi sarttı var mi yani doğum yapacağı yıl içerisinde giriş yapıp düzenli 90 gün yatirsam parayı alabilirmiyim ve eğer alırsam toplu mu alacağım teşekkürler

    Cevapla
  • Dadas
    07.01.2018

    Merhaba ben 36 aylik hamileyim halen rapor almadım bu hafta alıcam herhangi bir sorun teşkil edermi.. birde iki aydır çalıştığım yer sgk mi yatırmamis bana geriye dönük ödeyeceğiz dediler bir sorun olurmu sizce ve geriye dönük ödeme yapılabiliyor mu…

    Cevapla
  • Semre
    07.01.2018

    Merhaba ben hamileliğimin 20.haftasındayım devlet memuruyum doğum rapor parası alabilirmiyim alabilirsem ne kadar ve nasıl alırım saygılar

    Cevapla
  • Perihan aslan
    07.01.2018

    Merhaba size sorum eşim devlet memuru hemşiredir 2002 yilindan itibaren calisiyor dogum oncesi 32 haftalikta calisabilir raporu aldi ve 37 haftalik iken calisamadi ve bebegimiz 5 ocakta dogdu esimin dogum parasi ve is goremezlik parasi alabiliyor mu almak icin nereye muracat etmeliyim muracat suresi varmi bilgilendirirseniz sevinirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.01.2018

      Merhaba,

      Devlet memurlarının raporlu olduğu dönemde maaşları ödenmeye devam eder. Sadece doğum yardımı alabilirsiniz.

  • gamze
    06.01.2018

    mrb 20 ekim de doğum yaptım 32. hafta çalışabilir rapor aldım sonra 38.haftaya kadar çalıştım raporsuz 40.haftamda doğum yaptım ocak 23 e kadar rapor verildi 16 hafta rapor olması gerekmiyor mu bu tarihten sonra tekrar rapor alabilir miyim teşekkür ediyorum

    Cevapla
  • Nazlı
    06.01.2018

    Merhaba,
    Ben 25 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Doğuma kadar çalışıp doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum. Doğum rapor parasını alabilmem için ne gibi bir yol izlemem gerekmekte. İşyerimiz de çalışan bir arkadaşımız eğer işe geri dönmeyeceksen doğum rapor parasını alamazsın bu para tekrar işe dönecek annelere ödenen bir para diyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.Saygılarımla.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.01.2018

      Nazlı Hanım merhaba,

      Rapor parası için tekrar işe dönme şartı yok. Rapor sonrası istifanızı verip işten ayrılabilirsiniz. Rapor paranızı da alabilirsiniz.

  • ayse
    06.01.2018

    36 haftalik gebeyim 37. Haftada calisamaz raporu alacagim ve 38+3.haftada dogum yapacagim…Bu durumda dogum oncesi kullanamadigim 2 hafta dogum sonrasina eklenip parasini alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.01.2018

      Merhaba,

      Doğum öncesi erken doğumdan dolayı kullanılamayan izinler doğum sonrasına eklenmektedir.

  • Azra
    05.01.2018

    Efendim bu yatarak tedavi ve ayakta tedavi nasıl doğum parası almak için yatarak tedavi yarı yarıya bunu anlamadım tam olarak

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.01.2018

      Merhaba,

      Rapor boyunca hastane de yatarak geçirirseniz bu sürelerde alacağınız rapor ücreti 1/2 oranında ödenir. Eğer doğum yapıp birkaç gün içinde taburcu olur ve kalan günleri evde geçirirseniz raporlu olduğunuz sürelerin ödeneğini 2/3 olarak alırsınız.

  • Emel
    05.01.2018

    Merhaba ben suan 5bucuk aylık hamileyim daha once hic sigortam olmadı suanda sigortam var 1agustosta başladı dogum parası alabilirmiyim . daha onceden hic sigortam yok .

    Cevapla
  • Neslihan
    04.01.2018

    Merhaba.süt iznimi günde 1.5 saat değilde, haftada bir gün olarak kullanabilir miyim? Böyle bir hakkım varmı?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      04.01.2018

      Merhaba

      Kanunen böyle bir hakkınız yok. Ama İstanbul gibi evi uzak olan şehirlerde işveren ile anlaşarak hepsini 1 gün kullanılabilmektedir. Bu ancak iş verenin inisiyatifine bağlıdır.

  • leyla
    03.01.2018

    37. HAFTADA DOĞUM İZNİ RAPORU ÇALIŞAMAZ RAPORU ALIRSAM RAPOR PARASI ALABİLİR MİYİM ?ALIRSAM 8+8 HAFTALIK RAPOR PARASI MI ALIRIM DOĞUM SONRASI 8 HAFTALIK RAPOR PARASI MI ALIRIM? 37.HAFTAYA KADAR CALISINCA İŞTEN MAAŞ ALABİLİR MİYİM İŞTEN ALIRSAM SGK DAN DOĞUM PARASI EKSİK Mİ ALIRIM BİLGİ RİCA EDERİM.

    TEŞEKKÜRLER

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      03.01.2018

      Merhaba,

      32. haftadan çalışabilir raporu alarak 37 hafta izne çıkarsanız 37. haftaya kadar işyerinden maaş alırsınız. Doğum öncesi raporundan 3 haftalık rapor ücreti alırsınız. Doğum sonrasından dolayıda 13 haftalık izin kullanıp yine 13 haftalık rapor ücreti alırsınız.

  • Ayca
    03.01.2018

    Merhaba,
    Şirket politikası gereği zamlarımızı mayıs ayında alıyoruz. Ben de mayıs ortası doğum yapacağım yani ben rapora başladıktan sonra zam yapılacak ve şirketten sadece son maaşımı zamlı alacağım. Bu durumda doğum parasını SGK’dan zamlı haliyle mi alırım yoksa zamsız mı?
    Teşekkürler.

    Cevapla
  • Murat
    03.01.2018

    Merhaba esim şu an calismiyor 2 aylık hamile 90 gün sigortali çalıştığı zaman 90 günün sonunada is çıkışı verilirse faydalanabilirmi

    Cevapla
  • e.d.ö
    02.01.2018

    MERHABA 32 HAFTALIK İKİZLERE HAMİLEYİM 4 yıldır 4/B SÖZLEŞMELİ MEMURUM doğum iznime ayrıldığım zaman kurumum tarafındanmı gerçekleşicek işlemler doğum parasını alabilmek için ne yapmam gerekiyo? süt parasını nasıl alıyoruz ? doğum iznim ne kadar? hem maaşımızı alıp hemde sigortadan doğum parasımı alıyoruz ? ücretsiz izin hakkım ya da yarı maaşla yarım gün çalışma hakkım varmı ? bu konular hakkında bilgi almak istiyorum.
    İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
  • Ayşen
    02.01.2018

    İyi günler 18 aralıkta doğum yaptım ve ozaman 2. 8 haftalık raporum işleme konuldu. İşyerimi de bilgilendirdim. İş göremezlik rapor parası doğum gerçekleştikten sonra mı hesaplanıp yatıyor yoksa doğum sonrası hastanenin yazdığı 8 haftalık rapor bitimine müteakip mi hesaplanıp yatıyor acaba?

    Cevapla
  • Hande
    01.01.2018

    Mrb ben 22 haftalık gebeyim 2016 ve 2017 yılına ait ayrı ayrı 90 gün yatmış pirimim var ve geçen ay tekrar sigortam yatmaya başladı rapor parasi alabilir miyim

    Cevapla
  • Tugba
    31.12.2017

    Merhaba

    Ben 3 aylık ikiz bebeklere hamileyim şuan çalışmıyorum bu aşamada sigortali olarak çalışmaya başlarsam ne kadar çalışabilirim ve ne gibi haklardan faydalanabilirim vereceginiz bilgiler için teşekkür ederim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      02.01.2018

      Tuğba Hanım merhaba,

      Yasal olarak çoğul gebeler 30. hafta itibarı ile doğum öncesi izne ayrılma hakkına sahipler. “çalışabilir raporu” alıp 37. haftaya kadar dayanabildikleri yere kadar çalışabilirler ve kullanılmayan doğum öncesi izinleri doğum sonrasına eklenir.

  • Funda
    30.12.2017

    16 haftalık hamileyim doğum zamanı 11 haziran gunu ücretli öğretmen olduğum için o dönem otomatik iş çıkışım olacak doğum parası alabilir miyim? Zaten 16 günlük ssk yatiyor dışardan ödesem mi cevap verirseniz sevinirim

    Cevapla
  • Hulya
    30.12.2017

    Merhb bn 31 hftalk hamileyim işyerinden hamile oldgm için 29.12.2017 de cksm werildi 32.haftada aktif calsr olmm gerekiyr diye bilgilerinizi okudum.dogum parasından yararlnmm icn neyapmalym cvp verrseniz sevinirim

    Cevapla
  • Rumeysa
    30.12.2017

    Merhabalar ben doğum iznine bittikten sonra çalışmayı düşünmüyorum bu durumda işsizlik ödeneği için nereye başvurmak gerek ve ben mart 9 da doğum iznine cikicam ne kadar rapor parası alırım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.12.2017

      Rumeysa Hanım

      Eğer doğum izninden sonra işten çıkartılırsanız ve diğer şartları taşıyorsanız işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ancak doğum işsizlik maaşı almak için sebep değil.

  • Ümran
    30.12.2017

    Merhaba ben hamileligin 33. Haftasinda çalışabilir raporu aldım sistem 37. Haftada çalışamaz raporunu girmiş sigorta primim 88 gunde kaldı prim yatirilmaya devam edilse doğum parası alabilirmiyim

    Cevapla
  • Hatice
    29.12.2017

    Merhaba ben işkur üzerinden dokuz aylık işçi yım ve hamileyim benim isimin bitmesine uç ay var ve önümüzdeki ay rapor alacağım rapor parası alabilir miyimi

    Cevapla
  • dilek
    29.12.2017

    hayırlı günler 32 . haftamdayım 5 hafta çalışabilir raporu aldım ve 24 ocakta çalışamaz raporu alıp izne çıkacağım ancak 30 ocaktada sözleşmem bitiyor iş yerimle ve daha sonra devam etmeyeceğim rapor aldıgım tarihlerde siğortalıyım ve son bir yıla bakıldıgındada 90 günlük pirim şartınıda geciyorum. şimdi ben rapor paramın tamamını alabilirmıyım dogum gercekleştikten sonra ayrınıtı: 37 haftamda izne ayrılırken çıkışım olmuyor 10 gün sonra olacak

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.12.2017

      Dilek Hanım merhaba,

      32. hafta raporu aldığınızda tüm şartları sağladığınızdan işten ayrılsanız da rapor parasını alabileceksiniz.

  • Rüya
    29.12.2017

    Merhaba ben MEB de ücretli öğretmenlik yapıyorum Eylül ayından beri su an 12 haftalık hamileyim ve haziran ayına kadar çalışmayı düşünüyorum sgk günüm 90 a tamamlanır doğuma kadar bu durumda doğum parası alabilir miyim ne kadar alırım cevap verirseniz sevinirim iyi çalışmalar

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.12.2017

      Rüye Hanım

      90 günü tamamlayabilir ve 32. haftada rapor alırken aktif sigortalı olursanız rapor parası alabilirsiniz.

  • Gülsevi
    29.12.2017

    Merhaba 19.07.2017 de Doğum yaptım ssklıyım.Ücretli doğum iznim bitti şimdiücrrtsiz izinliyim.Doğum rapor parası ve süt yardımı parası için daha hiçbir Başvuruda bulunmadım.bir süresi var mı?nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.12.2017

      Gülsevi Hanım merhaba,

      Raporlarınızı iş yerine bildirdiyseniz rapor ve süt parası için tekrar başvuru yapmanıza gerek yok.

  • dila
    29.12.2017

    merhabalar. 25 haftalık hamileyim ve 2017 aralık ayında sigorta girişim yapıldı.doğumum 18 nisan 32. haftada rapor alırsam doğum parası alabilirmiyim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.12.2017

      Dila Hanım merhaba,

      32. haftaya kadar 90 gün prim tamamlanırsa (tamamlanmaz ise raporluyken de prim ödenmesi gerekir 90 günü tamamlayana dek) veya 32. hafta çalışabilir raporu alıp 90 günü tamamladıktan sonra doğum izni alabilirsiniz. Bu şartlarda rapor parası alabilirsiniz.

  • Ayşe
    28.12.2017

    Merhaba BN 32.haftada çalışabilir raporu aldım bugün 37.haftam doldu ve sistemde izin başlangıç günü yarın görünüyor ücretli öğretmenlik yaptığım için raporu onaylayıp SSK dan cikisim verilecek bu durumda doğum rapor parasını alabilir miyim 16 haftalık bi de 5 aralık da yeni yönetmelik çıkmış buna gore çıkışın izin başladığı gün verilirse sadece 9 günlük mu rapor parası alabilirim

    Cevapla
  • şehrinaz
    28.12.2017

    Merhaba, 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alıp 36. haftada izne ayrılmak istiyorum. Rapor parasını 16 haftalık toplu olarak değil de 2 parça halinde yani doğum öncesi ve doğum sonrası şeklinde alabilir miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlginiz için teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      29.12.2017

      Şehrinaz Hanım merhaba,

      Rapor doğum sonrası ve öncesi olarak otomatik verse de Doğum öncesi rapor parasını Doğum sonrasında, doğum sonrası rapor parasını ise Rapor bitiş tarihini takip eden ayın 8-14 ü arasında ödenecektir.

  • MHT DMR
    27.12.2017

    Merhaba
    Baba sgk lı Anne çalışmıyor çocuk parası yada çocuk yardımı alabilir mi? alabilirse hangi kurumlara müracaat edilmeli

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      27.12.2017

      Merhaba,

      Mayıs 2015 sonrası doğumlar için ssk lı olsun olmasın doğum yardımı alabilirsiniz. Bunun için Kaymakamlıklar ve valiliklerde buluna Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.

  • Ümran
    27.12.2017

    Sigorta başlangıç tarihim15 09 2017 hamileyim 33. Haftada yani 15 11 2017 çalışabilir raporu aldım 19 12 2017 de çalışamaz raporu aldım ama sistem 13 12 2017 tarihini izin başlama tarihi olarak kabul ediyor doğum parası alabilirmiyim yada alabilmek için ne yapmam gerekir

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      27.12.2017

      Merhaba,

      Çalışabilir raporunu 32. haftada almanız gerekiyordu bu nedenle izniniz 13/12 olarak başlatılmış 13/12 den doğuma kadar ve doğum sonrası 8 haftalık rapor parasını alabilirsiniz.

    • Ümran
      29.12.2017

      Benim sigorta başlangıcından itibaren 13.12 2017 kadar 88 gün oluyor yine de para alabilir miyim

  • Betul
    27.12.2017

    Merhaba Doğum raporum 9 ocak 2018 de bıtıyor.doğum yardımı ve süt parasını aldım fakat rapor paramı ne zaman alabılırım bunun için bir yere başvurmalı mıydım sıstemden otomatık düşüyor mu ?herhangı bır yere başvurmadım bunun için .

    Cevapla
  • Sevil
    27.12.2017

    Merhabalar 2014 yılından beri bir özel firmada çalışmaktayım SSK li olarak 31 haftailk hamileyim doğum parası ikinci bebek 400 TL olarak biliniyor başka doğum parası alicakmiyim

    Cevapla
  • Nermin
    27.12.2017

    Mrb ben 33 haftalik hamleyim 32 haftada 34 .haftaya kadar calisabır raporu aldım ama diyelim ki 33 haftada doğum yaptım erken doğum oldu calisabilir raporu aldigim için analik hakkım yanar mi

    Cevapla
  • NAZLI
    26.12.2017

    MERHABA , BEN YAKLAŞIK 2 YILDIR AYNI İŞYERİNDE ÇALIŞIYORUM.DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.
    İŞİMİN FAZLA BENİ RAHATSIZ ETMEMESİ SEBEBİYEL DOĞUMA KALAN SON 8 HAFTAYA KADAR ÇALIŞACAĞIM AMA GERİ İŞYERİNE DÖNMEYECEĞİM. BU DURUMDA DOĞUM RAPOR PARASI + İŞSİZLİK MAAŞI VB. HAKLARDAN YARARLANABİLİRMİYİM. İŞYERİMİZDEKİ BİR ÇOK BİLMİŞ ARKADAŞ EĞER İŞE GERİ DÖNMEYECEKSEN DOĞUM RAPOR PARASI ALAMAZSIN BU PARA ÇALIŞAN ANNELERE YAPILAN BİR YARDIM EĞER GERİ ÇALIŞMAYACAKSAN BU YARDIMI ALAMAZASIN , İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİRSİN DİYOR. BU KONUDA AYDINLATICI CEVABINIZI BEKLİYORUM. İYİ GÜNLER

    Cevapla
  • ABDURRAHİM birinci
    26.12.2017

    Merhaba
    Eşim 23.06.2017 de 16 haftalık doğum iznine ayrıldı.31.07.2017 de hayırlı ile bebeğimiz oldu.
    23.06.2017 ile 30.06.2017 arası 316 lira
    31.07.2017 ile23.09.2017 arası2046 lira
    24.09.2017 ile 12.10.2017 arası844 lira iş göremezlik ödemesi yapıldı.
    Eşim Asgari ücretle çalışan , 01.07.2017 ile 30.07.2017 arasındaki iş göremezlik ödemeleri yapılmadı.ALO170 aradık kuruma müraacat edin denildi.Kuruma müraacat ettik.Günlüğü 39 liradan hesaplanıyor denildi.Biz de eksik olduğunu söyledik.Bu tarihdeki ödemenin olmadığını söyledik.Hiçbir çözüm söylmiyorlar.Ne yapabiliriz?Nereye müracat etmeliyiz ve nasıl? Teşekkür ederiz

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir