Genel

2020 TOKİ İstanbul Başakşehir Kura Çekilişleri Başladı!

TOKİ İstanbul Başakşehir Kura Çekilişleri Başladı! İstanbul için pazartesi gününden beri yapılan TOKİ kura çekilişlerinde bu gün son gün olarak 20 Mart 2020 Cuma gününde TOKİ Başakşehir kura çekilişleri başlamış bulunmaktadır. TOKİ İstanbul Başakşehir’de bu gün 2 + 1 ve 3 + 1 kura çekilişleri devam ediyor. TOKİ İstanbul Başakşehir konutları için kura çekilişlerinin tamamlanmasının adından, kura sonuçlarına e-Devlet sistemi üzerinden erişime açılışı sağlanacaktır.

TOKİ İstanbul Başakşehir Kura Çekilişleri bu gün 20 Mart 2020 Cuma günü itibari ile saat 10.00’da başlayacaktır. TOKİ İstanbul Başakşehir Kura çekiliş işleminin gerçekleştirileceği yer ise, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi içerisinde yapılacaktır.

TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında kura çekilişleri devam etmektedir. TOKİ çekilişlerinde bu yıl korona virüsü nedeni ile ödül töreni düzenlenememektedir. Vatandaşlar bu konu ile ilgili olarak kura çekilişlerini nereden izleyebileceklerini merak etmektedir. TOKİ yapmış olduğu açıklama neticesinde kura çekilişleri belirtilen tarihlerde noter huzurunda gerçekleştirilecek ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın sosyal medya hesaplarından Twitter, Youtube ve Facebook üzerinden canlı olarak izleyebileceklerini aktarmış bulunmaktadır. TOKİ kura çekiliş sonuçlarına, kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından e-Devlet sistemi üzerinden de erişim sağlanabilecektir.

TOKİ İstanbul Hak Sahipleri İçin Konut Ödemeleri Nasıl Gerçekleştirilecektir?

TOKİ İstanbul Hak Sahipleri İçin Konut Ödemeleri Nasıl Gerçekleştirilecektir? TOKİ ile gerçekleştirilen kura çekilişlerinin ardından, yapılan kura işleminde hak sahibi olduğu tespit edilen dar gelirli vatandaşlarımız tarafından kredi kullanım ve peşinat şeklinde konut ödemeleri başlayacaktır.

TOKİ kura çekilişlerinde hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlarımızın, konutun satış fiyatının % 10 oranının peşin verilmesi gerekmektedir. Kalan meblağın ise aylık % 0,49 oran ile 240 ay vade de ödemesi gerçekleştirilecektir. Hak sahipleri için kredi kullanımları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullanımı sağlanacaktır. TOKİ kura sonucu hak sahibi vatandaşlarımız için taksit ödemeleri de sözleşme tarihini takip eden ay itibarı ile başlatılacaktır.

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kura çekimlerinde başvuruda bulunarak asil ve yedek hak sahibi olamayan vatandaşlarımız için de başvuru bedellerini kura çekilişlerinden 5 iş günü sonunda geri iadesi gerçekleştirilecektir. Başvuru bedelleri iade işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından belirtilen şubelerden gerçekleştirilecektir.

TOKİ İstanbul Arnavutköy Kura Çekilişleri Başladı!

TOKİ İstanbul Tuzla Kura Çekilişi Tamamlandı!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir