ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Vergi İndiriminden Nasıl Faydalanılır, Şartları Nelerdir ?

Vergi İndiriminden Nasıl Faydalanılır, Şartları Nelerdir ?
27.05.2020

Vergi İndiriminden Faydalanmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir? Vergi indiriminden faydalanmak isteyen mükellefler için aranan en önemli şart, mükellefin borcunun olmamasıdır. Vergi indiriminden faydalanmak isteyen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin indirim hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son iki yıla ait vergi beyannamelerini kanuni süre içerisinde vermiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca beyannameler üzerinde tahakkuk eden vergilerin de ödenme şartı aranacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiş olmaktadır. Ticari, zirai ya da mesleki faaliyeti dolayısıyla gelir vergisi mükellefi olan vatandaşlar ile kurumlar vergisi mükelleflerinin, tebliğ içerisinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Yıllık gelir ya da kurumlar vergisi üzerinden hesaplanan verginin % 5 oranı ödenmesi gerekenden ya da kurumlar vergisinden indirilecektir.

[tie_full_img]

[/tie_full_img]

Yapılacak İndirimden Faydalanmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Yapılacak İndirimden Faydalanmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir? Sağlanacak olan % 5 oranındaki indirim tutarından faydalanabilmek için mükellefler tarafından sağlanması gereken şartlar ise aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • Sağlanan indirimden faydalanmak için indirimin hesaplanacağı beyanname için ait olduğu yıl ve bu yıldan önceki son iki yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresi içerisinde verilmiş olması gereklidir.
  • Belirtilen süre içerisinde haklarını beyana tabi vergi türleri itibarı ile ikmalen, re’sen ya da idarece yapılmış bir tarhiyatın bulunmaması şartı aranacaktır.
  • İndirim hesaplanacak olan beyannamenin verildiği tarih itibarı ile vergi beyannameleri üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmiş olması gerekecektir.
  • Vergi aslı (vergi cezaları ile fer’i alacaklar dahil) 1000TL üzerinde vadesi geçmiş borç bulunmayacaktır.
  • Anılına beyannamenin ait olduğu yıl ile önceki dört takvim yılında Vergi Usul Kanunun ilgili maddesinde sayılan fiilleri işlediği tespit edilenler bu haktan faydalanamayacaktır.

İş Yerinin Devri ve Birleşmesi İşçinin Kıdemini Etkiler Mi?

SGK Müşteri Hizmetleri ve Danışma Hattının Hizmetleri Neler?

SGDP Kesinti Ne Kadar ve Tescil Kaydı Sorgulama

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.