SSK

Doğum Parası Başvuru ve Sorgulama Ekranı

Doğum parası, yeni doğum yapan annelere devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Doğum parası annenin çalışma durumuna, sigorta primine ve doğan çocuğun sırasına göre değişiklik gösterir. Doğum parası almak için başvuru yapmak ve başvuru durumunu sorgulamak gerekmektedir. Bu yazıda doğum parası başvuru ve sorgulama ekranı hakkında bilgi vereceğiz.

DOĞUM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI

Doğum parası almak için bazı şartlar bulunuyor. Doğum parası başvuru şartları şunlardır:

  • 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için verilir.
  • Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir.
  • Annenin sigortalı olması halinde doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Annenin sigortalı olmaması halinde eşinin sigortalı olması ve doğumdan önceki son bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olarak çalışmış olması şartına bağlıdır.
  • Doğum parası, annenin veya eşinin sigortalı olmaması halinde annenin veya eşinin gelir testi yaptırması ve gelir testi sonucuna göre aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması şartına bağlıdır.

Doğum Parası Kaç Günde Yatar?

Doğum parası ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ayın 25’inde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir. Doğum parası ödemesi annenin son 3 aylık brüt ücretine göre hesaplanır. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira doğum yardımı verilmektedir.

Doğum Parası Nasıl Alınır?

Doğum parası, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan her çocuk için devlet tarafından annelere verilen bir yardımdır. Bu yardım, çocuk sayısına göre değişen miktarlarda bir defaya mahsus olarak ödenir. Doğum parası almak için bazı şartlar ve başvuru süreçleri bulunmaktadır.

Çalışan Anne Doğum Parası Alma Şartları

Çalışan anne doğum parası almak için aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  2. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılmamış olması.
  3. Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  4. Doğumun (canlı ya da ölü) gerçekleşmiş olması.

Çalışan anne doğum parası, doğum öncesi ve sonrası toplam 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanır. İkiz ve üçüz gibi çoklu doğumlarda bu süreye 2 hafta daha eklenir. Doğum parasının miktarı, annenin son 3 aylık brüt ücretine göre belirlenir. Günlük brüt ücretin üçte ikisi alınarak izin gün sayısıyla çarpılır.

Örneğin; brüt ücreti 20.000 TL olan bir annenin günlük ücreti 666,66 TL olur. Bu ücretin üçte ikisi 444,44 TL’dir. Bu da 112 gün ile çarpıldığında 49.777,28 TL doğum parası alacağı anlamına gelir.

DOĞUM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum parası başvurusu canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi“nin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  1. Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi
  2. Doğum belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Çalışan anneler için SGK hizmet dökümü ve doğum raporu

Doğum Parasında Zaman Aşım Süresi Var mı?

Doğum parası almak için doğum tarihinden itibaren 5 yıllık bir süre verilmiştir. Bu sürenin dolması halinde doğum parası hakkı düşer. Dolayısıyla doğum yapan annelerin bu süreyi kaçırmamaları ve zamanında başvuru yapmaları önemlidir.

Aile.gov.tr Doğum Parası Başvurusu

Aile.gov.tr, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesidir. Bu sitede doğum parası başvurusu yapmak için gerekli bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca doğum parası başvuru sonucu sorgulama işlemini de bu siteden yapabilirsiniz.

Aile.gov.tr doğum parası başvurusu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada doğum yardımı hakkında genel bilgileri okuyun ve “Başvuru Formu” linkine tıklayın.
  4. Başvuru formunu indirin ve bilgisayarınızda açın.
  5. Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve imzalayın.
  6. Formu, doğum belgesi ve bebeğin kimlik fotokopisi ile birlikte en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla iletin.

Aile.gov.tr doğum parası sorgulama için şu adımları takip edin:

  1. Aile.gov.tr sitesine giriş yapın.
  2. Ana sayfada yer alan “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki “Doğum Yardımı” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” linkine tıklayın.
  4. Açılan e-Devlet sayfasında kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  5. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

Çoğul Gebelikte Doğum Parası Şartları

Çoğul gebelik, birden fazla bebeğin aynı anda anne karnında gelişmesi durumudur. Çoğul gebelik; ikiz, üçüz, dördüz gibi farklı sayılarda olabilir. Çoğul gebelikte doğum parası almak için tekil gebelikte olduğu gibi bazı şartlar vardır.

Çoğul gebelikte doğum parası şartları şunlardır:

  • Anne veya baba ya da her ikisi de Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olmalıdır.
  • Doğum 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olmalıdır.
  • Doğum yardımı başvurusu doğum belgesi ve bebeklerin kimlik fotokopileri ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmalıdır.

Çoğul gebelikte doğum parası miktarı, doğan bebek sayısına göre değişmektedir. 2023 yılında çoğul gebelikte doğum parası miktarları şöyledir:

  • İlk çocuklar için 300 TL x bebek sayısı
  • İkinci çocuklar için 400 TL x bebek sayısı
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL x bebek sayısı

Örneğin; üçüz doğum yapan bir aile ilk çocukları ise toplam 900 TL doğum parası alır.

Çoğul gebelikte doğum parası almak için doğum belgesinde bebeklerin sayısının ve sırasının doğru olarak belirtilmesi önemlidir.

NOT: Çoğul gebelikte doğum yapan annelere bebek başına 24 ay süreyle aylık 150 TL çoklu doğum yardımı da verilmektedir. Bu yardımdan faydalanmak için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmak gerekir.

DOĞUM PARASI SORGULAMA

Doğum parası sorgulama işlemi, doğum yardımı başvurusu yaptıktan sonra ödemenin ne zaman ve nereden alınacağını öğrenmek için yapılır. Doğum parası sorgulama işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden veya PTT çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilir.

e-Devlet üzerinden doğum parası sorgulama işlemi yapmak için şu adımları izlemek gerekir:

  1. e-Devlet sitesine giriş yapın.
  2. Arama kutusuna “doğum yardımı” yazın ve çıkan sonuçlardan “Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama” seçeneğine tıklayın.
  3. Kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  4. Sorgulama ekranında doğum yardımı başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihini görebilirsiniz.

PTT Üzerinden Doğum Parası Sorgulama

PTT çağrı merkezi doğum parası sorgulama işlemi yapmak için 144 veya 183 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Doğum parası başvurusu yaptıktan sonra ödemenin durumunu PTT üzerinden sorgulayabilirsiniz. PTT üzerinden doğum parası sorgulama yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. E-devlet kapısına giriş yapın.
  2. PTT Genel Müdürlüğü hizmetlerinden “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” seçeneğini seçin.
  3. Kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girin.
  4. Sorgula butonuna tıklayın.

Bu şekilde doğum parasının ne zaman ve hangi PTT şubesine yatırıldığını görebilirsiniz. Ayrıca doğum parasını PTT hesabınızdan kendi banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

PTT’den Doğum Parası Nasıl Çekilir?

Doğum parasını PTT şubelerinden çekmek için şu adımları izlemeniz gerekir:

  1. Doğum parasının yatırıldığı PTT şubesine gidin.
  2. Şubede görevli memura, doğum parası çekmek istediğinizi söyleyin ve gerekli bilgileri paylaşın.
  3. Kimlik kartınızı ve doğum belgenizi ibraz edin.
  4. Doğum parasını nakit olarak alın.

İşten Ayrılan Kişi Doğum Parası Alabilir mi?

Doğum parası almak için annenin çalışıyor olması gerekmez. Çalışmayan veya işten ayrılan kadınlar da doğum parası alabilirler. Ancak doğum parası ile karıştırılmaması gereken bir başka ödeme de doğum rapor parasıdır.

Doğum rapor parası, SGK tarafından çalışan annelere verilen bir iş göremezlik ödeneğidir. Doğum rapor parası almak için annenin sigortalı olarak çalışıyor olması ve bazı şartları taşıması gerekir. Bu şartlar şunlardır:

  • Doğum iznine ayrılmadan önce en az 90 gün sigorta primi ödenmiş olması.
  • Doğum izni başladığı tarihte sigortalılık halinin devam etmesi.
  • Doğum izni süresince işyerinde fiilen çalışmamış olması.
  • Doğum olayının gerçekleşmiş olması.

Bu şartları sağlayan anneler, doğum izni süresince maaşlarının yaklaşık üçte ikisini SGK’dan alabilirler.

UYARI: Doğum iznine ayrılmadan önce işten ayrılan veya çıkarılan anneler, doğum rapor parası alamazlar. Bu durumda sadece doğum parası alabilirler.

Memurlar Doğum Parası Nasıl Alabilir?

Memurlar da diğer çalışanlar gibi doğum parası alabilirler. Memurların doğum parası başvurusu yapmak için iki seçeneği vardır:

  1. Birincisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmak,
  2. Diğeri ise çalıştıkları kuruma başvurmaktır.

Memurlar, doğum parası başvurusu için şu belgeleri hazırlamalıdırlar:

  • Başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Doğum belgesi
  • Banka hesap bilgileri

Memurlar, doğum parası başvurusunu doğum tarihinden itibaren bir yıl içinde yapabilirler. Başvuru sonucu e-devlet kapısı üzerinden takip edilebilir. Doğum parası, memurların banka hesaplarına yatırılır.

Shares:

5.133 Yorumlar

  • hatice
    28.06.2019

    merhaba ben 32 hafta 1 günlük hamileyim pazartesi gitsem dogum raporu alabilirmiyim doktorumdan bi sıkıntı olur mu 32 hafta 4 günlük olacagım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      28.06.2019

      Merhaba,

      Sorun olmaz rapor alabilirsiniz.

  • vildan
    28.06.2019

    merhabalar. ben 16 haftalık hamileyim .24.06.2019 tarihinde işkur işbaşı eğitimiyle işe girdim.25.09.2019 tarihi itibariyle de kendi firmamdan sigortalı olacağım. bu durumda doğum parası alabilir miyim?

    Cevapla
  • mücahit
    27.06.2019

    doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere raporumuzu aldık bütün işlemleri bitirdik e devlette para hesaplanmış banka bilgileri bulunamadı yazıyor rapor 23.05.2019 da bitti hala para yatmadı bizde sgk ile iletişime geçtik ancak sgk doğum parası yatmayacağını ifade etti bu durumda ne yapabiliriz

    Cevapla
  • Evren
    27.06.2019

    Merhaba eşim 30+6 haftalık hamile eşimin çalıştığı yer Temmuz 1 de şirketi başkasına devredecek ve yeni bir şirkete ortak olacak eşim 90 gün primini doldurman yani 8 gün kala yeni geçilen şirkette işe başlıyacak 8 gün primi yattıktan sonra 90 gün primini dolduruyor ve 32 de çalışamaz raporu almasında bir sorun teşkil ederim.Doğum parası almamızda bir sakınca olur mu

    Cevapla
  • Asli
    26.06.2019

    Merhaba 16 haftalık hamileyim hamileligim başta sıkıntılı geçtiği için çalışamadım daha yeni çalışmaya başlayacağım geçmişe dönük 3000 güne yakın sigortalayım.Simdi çalışmaya başlayacağım ama doğum parası hakkım olur mu acaba?Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim..

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.06.2019

      Merhaba,

      32. haftaya kadar daha 16 haftanız var. Yani 90 günü doldurmaya yeterli olacak ve rapor ödeneği almanızı sağlayacaktır.

  • Menişe
    25.06.2019

    İyi günler şu an hamileliğim 30.haftada ve ben 32.haftada çalışabilir raporu alıp doğuma üç hafta kalaya kadar çalışmak istiyorum. Böylelikle Doğumdan sonra izni kullanmak istiyorum. Bu durum Doğum parasını almamı etkiler mi ? Yani doğumdan önce 8 Doğumdan sonra 8 hafta kuralına uymak zorundamıyım?

    Cevapla
  • selin
    25.06.2019

    20.10.2018 ile 30.12.2018 arasında sıgortalıydım ve yenı ıse gırdım bugun ıtıbarı ıle sıgortam var yanı 25.06.2019 ıtıbarı ıle ve 19 haftalık hamıleyım dogum parasından yararlanmam mumkunmu mumkunse ne zamn ızne ayrılmalıyım?

    Cevapla
  • ESRA
    24.06.2019

    MERHABA.12 HFTALIK HAMİLEYİM.RAPOR PARAMI VE IZNIMI TAM KULLANABILMEM IÇIN JANGI HFTADA RAPOR ALMALYIM.BU ARADA İKİZ GEBELİĞİM VAR.ERKEN DOĞUM RİSKİ DE VAR

    Cevapla
  • nurdan
    24.06.2019

    mrblar işkurdan çalışıyorum işim 21.07.2019 tarihinde bitiyor ben su an32 haftalık hamileyim işkurdan 14 günlük rapor hakkımız var 14 gün sonra çıkışım verilecek doğum raporu alınca doğum parası alabilirmym

    Cevapla
  • Emine nur
    23.06.2019

    Merhaba
    Dogum yaptıktantan sonra dogum parasını almak için herhangi bir yere başvuru yapılması gerekiyor mu. Ben dogum öncesi raporumu alıp işyerime onaylattım dogum bekliyorum dogum dan sonra yapmam gereken olacak mı

    Cevapla
  • Cumaali
    23.06.2019

    Merhaba eşim 10.12.2018 tarih8nde iş başi yaptu.
    21.06.2019 tarihinde dogum yaptı lakin hiç ropor almadım ödenek alabilir miyiz . Almamız için neler yapabiliriz.. herhangibi rapor alacak mıyız…eşim işten ayrılmak istiyor ne zmana kadar çalışması lazım şimdiden tşkler

    Cevapla
  • çiğdem
    22.06.2019

    merhaba 3 yıldır aynı özel okulda çalışmaktayım 31 ağustosta sözleşmem bitiyor ve hamile olduğum için kurum anlaşma yapmıyor sözleşmem bittiğinde 25 haftalık oluyorum doğum parasından nasıl yararlanabilirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      22.06.2019

      Merhaba,

      32. haftaya kadar başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışmaya başlamanız gerekmektedir

  • Aziz
    21.06.2019

    Mrb eşim 32. Haftada çalışabilir raporu aldı 24 gün çalıştı ve çalışamaz alıp izne ayrıldı doğum yaptı doğumdan önce çalıştığı 24 günü doğum sonrasına aktarmadılar nedeni şu hastanenin sgk sisteminde 32.ci hafta raporu gözükmüyor ama bizim elimizde doktor ve başhekim ıslak imzalı çalışabilir raporu var bu durumda ne yapabiliriz

    Cevapla
  • Ozlemm
    20.06.2019

    Merhaba 7 aydır issizim ve suan 10 haftalik hamileyim kendimiz dışarıdan prim yatırıp sigorta aktif yapmamız mumkunmu ve bu şekilde ödenekten yararlanmak mumkunmu 6 ay öncesinde 900günüm var

    Cevapla
  • Hande yılmaz
    19.06.2019

    Merhaba,

    32.haftada geçmişe dönük sigortam 80 gün.Doğum izni raporunu 34.hafta alabilir miyim 90 günü sağlayabilmek için

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      20.06.2019

      Merhaba,

      İsterseniz 32. hafta çalışabilir raporu alark 90 günü tamamladıktan sonra doktorunuzdan çalışamaz raporu alabilirsiniz. Hem bu sayede 2 haftanız boşuna gitmemiş olur.

    • Derryaa
      20.06.2019

      Merhaba 10.10.2018 tarihinde işyeri kapandığı için işten ayrıldım suan iş ve sigorta yok 10 haftalık hamileyim ödenekten yararlanabilmek için ne zaman çalışmaya baslayabilirim 900 gun 2018 den günüm var yararlanabilimiym bu mumkunmu

    • Kübra
      04.09.2019

      Merhaba doğum parasını toplu olarak değilde aylık almak mümkünmüdür?

  • ahmet
    19.06.2019

    merhaba ,eşim ücretli öğretmen olarak görev yapıyor.32.haftasında çalışabiir raporu aldı ancak tam 37.haftasında okullar kapandı.Kendi üzerime olan işletmeden sigortalı olarak göstersem ödenek alabilir miyiz ? Okullar kapandıktan kaç gün sonra yeni bir sgk girişi yapılması gerekir ödenek alabilmesi için ?

    Cevapla
  • Derya deniz
    19.06.2019

    Merhaba ben 10.10 2018 de isyerim kapandığı için işten ayrıldım ve geçmiş 900 kadar günüm var yaklaşık 6 ay kadar issizim sigortam yok çalışmıyorum 10 haftalık gebeyim doğum odeneginden yararlanmak için en geç ne zaman çalışabilirim ve yararlanabilirmiyim acaba

    Cevapla
  • Nergis yalcın
    19.06.2019

    merhaba ,
    Ben şuan 27 haftalık hamileyim işe giriş tarihim 1.4.2019
    Şuan prim gün sayım 441 sigortam aktiv doğum iznine ne zaman ayrılmalıyım ve doğum ücreti için ne zaman başvurmalıyım ??

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      20.06.2019

      Merhaba,

      32. haftayı doldurduğunuzda doktorunuzdan izne çıkacaksanız doğum izni raporu. izne çıkmayacaksanız çalışabilir raporu alarak 37. haftada im-zne çıkar doğı-um öncesi kullanmadığınız 5 haftayı doğum sonrası kullanabilirsiniz.

  • muhammed
    19.06.2019

    DANIŞMA BİRİMİ SORUMUZA CEVAP VERMEDİNİZ.
    ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLARAK ÇALIŞAN BİRİNİN İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALMASI İÇİN DOĞUM ÖNCESİ VEYA DOĞUM SONRASI RAPORU DEVAM ETTİĞİ HALDE EĞİTİM ÖĞRETİM 14.06.2019 TARİHİNDE BİTTİĞİNDEN DOLAYI SGK ÇIKIŞI VERİLİR Mİ ?
    NOt: Normalde ücretli öğretmen doğum öncesi veya doğum sonrası raporu olmasa okulların bitimiyle çıkışı verilmesi gerekir.

    Cevapla
  • ESLEM
    19.06.2019

    merhaba 28/07/2018 tarihinde aktif sigortalı olarak işe başladım halada çalışmaktayım
    suan 30 haftalık gebeyim 32. haftada çalışamaz raporumu alıp 01/07/2019 tarihinde izne ayrılacağım doğum ücretinden faydalanabilir miyim? teşekkürler

    Cevapla
  • elif
    19.06.2019

    merhaba halk eğitimde çalışıyorum 90 günüm doluyor henüz 12 haftalım hamşleyim ama halk eğitimde 1 aylık ara veriliyor yinede 90 günüm dolmus oluyor sigorta kesintisiz 90 günmü olmalı. ve birde anlayamadığım şey bizler calıstıgımız günün parasını alıyoruz 37. haftadan sonra calısmıyor olacagız yani sigortamız aktif olmıcaj yinede parayı alabiliyormuyuz tesekkür ederim yanıtınız için

    Cevapla
  • Döndülay
    19.06.2019

    Merhabalar ben 11 haftalık hamileyim şuan çalışmıyorum doğumum 2019 Aralık ayına geliyor ben 2018 haziran ayında işten ayrildim ve 1100 günlük primim var. Doğumdan önce halk eğitim de çalışmaya başlayacağım 1 ay kadar calisabilirim sonra izne ayrılacağım bu durumda doğum parası alabilir miyim
    Yada doğumum Ocak ayında olursa sıkıntı olur mu

    Cevapla
  • Büşraa
    19.06.2019

    Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum 32 haftamda 37 kadar calısabılır aldım hazıranın 15 de raporum baslıcaktı fakat sıstemde 14 cıkıs yapılmıs okullar kapandıgı ıcın ve 15 de dogumum gercekleşti. 10 gun sonra baska yerde sgkli başlasam ödenek alır mıyım

    Cevapla
  • elif
    19.06.2019

    Merhaba
    22.03.2018 tarihinde sigorta giriş tarihim var ve 35 haftalık gebeyim 33. haftamda çalışılabilirlik raporumu aldım 36. haftamda işten ayrılmayı düşünüyorum ama benim haklarım neler, neler yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum bu konu da yardımcı olur musunuz ?

    Cevapla
  • çiğdem
    19.06.2019

    merhaba 3 yıldır aynı özel okulda çalışmaktayım 31 ağustosta sözleşmem bitiyor ve hamile olduğum için kurum anlaşma yapmıyor sözleşmem bittiğinde 25 haftalık oluyorum doğum parasından yararlanmam için ne yapmam gerekiyor

    Cevapla
  • Ömer
    19.06.2019

    Mrb,
    Eşim 37 haftalık hamile 32. Haftada çalışabilir raporu almadı 37 haftada çalışamaz raporu aldı ve iş yerine teslim.rdildi bu durumda bizim izin kullanma hakkimiz azaloyir fakat bununla beraber .alacagimiz ödenek de değişir mi yoksa aynı miktar geçerli mi tskler
    ..

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      19.06.2019

      Merhaba,

      rapor almadığınız eksik 5 hafta kadar ödeneğiniz de eksik olarak yatacaktır.

  • Enise
    19.06.2019

    Merhaba

    08.07.2019 – 32.HAFTAM İZNE ÇIKICAM.

    2019 DA BU SUREYE KADAR 32 GÜNÜM VAR. HALA SİGORTALIYIM.

    2018 İÇİN HANGİ GÜNDEN BAZ ALMAM GEREKİYOR.PRİM HESABIMI 90 A TAMAMLAMAM İÇİN.

    2018/7.AY – 30 GÜN – (22 GÜN MÜ ALINACAK.)
    2018/8.AY – 28 GÜN
    2018/9.AY – 7 GÜN

    Cevapla
  • Büşra
    18.06.2019

    Merhabalar.
    27 haftalık hamileyim ve özel sektörde öğretmenim . 30 Haziran da sözleşmem bitiyor .sözleşmem bittiğinde 28 haftalık olacağım. 32. Haftamı dolduramıyorum maalesef. 4 haftadan dolayı kaybediyorum.Doğum parası alabilmek için için ne yapmalıyım .
    Bu 1 ayda kendımı başka yerde sıgortalı olarak çalısıyor göstersem ödenek alabiliyor muyum. Yoksa aynı yerde çalışıyor olmam mı gerekiyor.
    16 haftalık iznim bittikten sonra işsizlik maaşı alabilir miyim.
    Son 3 tıl ki prim gün sayım 700 gündür.Şimdiden teşekkür ederim

    Cevapla
  • Ezgi
    18.06.2019

    Merhaba şuan 32 haftalık hamileyim sigorta prim günüm 69 ne zaman Doğum iznine ayrılabilirim birde 36. Haftada modülüm bitecek ve işten ayrılmam gerekecek 36. Haftada ayrılabilirmiyim izne

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      18.06.2019

      Merhaba,

      32. hafta çalışabilir raporu alarak 37. hafta izne ayrılarak 90 günü tamamlayabilirsiniz. ancak 36. hafta işten ayrılacaksanız rapor alsanız da aktif sigortalığınız biteceğinden ödenek alamazsınız.

  • KÜBRA
    18.06.2019

    MERHABA BEN 31+0 GÜNLÜK HAMILEYIM HAFTAYA SALI 32 HAFTALIK OLUYORUM AMA RANDEVU ÇARSAMBAYA DÜŞTÜ 1 GÜN İÇİN SIKINTI OLUR MU ACABA 1 GÜN İÇİN ÇALIŞABILIR RAPORU GEREKIR MI

    Cevapla
  • sevda
    18.06.2019

    mrb. 28 haftalık hamileyim. 32. haftadan önce izne çıkmam gerekecek. 29 veya 30. haftada çıksam hak kaybına uğrarmıyım.

    Cevapla
  • yeşo
    18.06.2019

    Merhaba ;
    17 haftada işe başladım boşluk olduğu için eski iş yerim beni çağırdı girmek zorunda kaldım sigortam yeni başladı doğum doğum yardımı alabilirmiyim

    Cevapla
  • Sevinç
    18.06.2019

    657 ye bağlı devlet memuruyum 50 gün önce 23 haftaşık doğum yaptım ancak bebeğimi kaybettim. 20 haftadan büyük doğum olduğu için 2 ay doğum izni verdiler. Doğum parası alabilir miyim bende?

    Cevapla
  • Sevim Ataş
    18.06.2019

    12 haftalık hamileyim sıgortam 2013 Ekim ayından sonra yatırılmadı şimdi ise çalışıyorum ama daha sigortam yapılmamış Sigortası yaptırsam Doğum parası dan faydalanırmıyım tşkrler.

    Cevapla
  • Ayse
    17.06.2019

    Merabalar 22.01.2019 tarıhınde sgk girişim var 23.haftalık İKİZ BEBEGE hamileyim.ne zaman rapor almam gerekıo ve dogum oncesi ve sonrasında kac ay toplam Rapor parası alabılıyorum.ve dogum yardımı ne kadar ödenior ıkız bebeklerde .

    Cevapla
  • Fatma
    17.06.2019

    Merhaba,
    Ben kendi eczanesini işleten bir eczacıyım. Doğum parası alabilir miyim? Rapor aldığım takdirde resmi olarak eczanemde bulunamam. Bu durumda yerime bir vekil eczacı mı bırakmam gerekir? Durumum nasıl olur? Bilgilendirmenizi rica ediyorum.

    Cevapla
  • Ozgul
    17.06.2019

    Tskler aydinlttiginiz icin yalniz en son soruma cevap alamadim alacagim ucret degisir mi diye? O zamn alacağım ücret miktarı aynı değişmiyor demi sadece izin kullanma sürecim değişiyor anladigim kadarıyla bide yeni sisteme gire doğum öncesi 3 ay doğum sonrası 3 ay yani toplamda 6 ay izin kullanma hakkı olduğunu biliyorum yanlış mi biliyorum acaba sizin söyleminize gire konuşursak eğer doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 ay olmak üzere toplam da 4 ay yani 16 hafta oluyor bu 2019 uygulaması mi acaba

    Cevapla
  • İSİMSİZ
    17.06.2019

    Merhaba,
    01-10-2018 tarihinde işe başladım 32. Haftamı 04-07-2019 Tarihinde bitiriyorum. SGK kapanacak ama daha önceden 90 gün den fazla primim var. Rapor ücreti alma hakkım olur mu?
    Teşekkürler.

    Cevapla
  • ERCAN
    17.06.2019

    MERHABALAR
    30 HAFTALIK BİR GEBELİĞİMİZ VAR VE BEN 10.07.2019 TARİHİNDE İŞİ BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM SGK KAPANACAK.GEBE OLMADAN PİRİMİM DE VAR BUNA DAYANARAK BEN DOĞUM ÜCRETİ ALMA ŞANSIM VARMIDIR
    TEŞEKKÜRLER

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.06.2019

      Merhaba,

      10.07.2019 tarihinde çıkışınız yapılırsa rapor ödemesi alamazsınız. 32. hafta rapor alın. Çıkış işleminizi doğum sonrası rapor bitiminde yaptırın. Rapor süresi boyunca işyerine bir maliyetiniz yok. böylelikle rapor ödeneği de alabileceksiniz.

    • Ozgul
      17.06.2019

      Tskler aydinlttiginiz icin yalniz en son soruma cevap alamadim alacagim ucret degisir mi diye? O zamn alacağım ücret miktarı aynı değişmiyor demi sadece izin kullanma sürecim değişiyor anladigim kadarıyla bide yeni sisteme gire doğum öncesi 3 ay doğum sonrası 3 ay yani toplamda 6 ay izin kullanma hakkı olduğunu biliyorum yanlış mi biliyorum acaba sizin söyleminize gire konuşursak eğer doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 ay olmak üzere toplam da 4 ay yani 16 hafta oluyor bu 2019 uygulaması mi acaba

  • Ozgul
    17.06.2019

    Merhabalar; ben özel bi şirkette 5 sene çalışmaktayım ve sigortam aktif halde ve şu an 37 haftalık hamileyim 32. Haftada çalışabilir raporu almadım bilgim.yoktu şu an 37 haftada çalışamaz raporu aldım.ancak doktorum. Bu raporu verirsem.3 haftan boşa gidecek dedi ben aldım amacım.kullanacihim izin hakkımı doğum.sonrasina kullanabilmekti kac ay izin kullanma hakkim.var calisabilir raporunu 32. Haftafa almadim diye bi sıkıntı olur mu ya da alacağım paranın miktarında erhangi bi değişme olur mu tskler…

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.06.2019

      Merhaba,

      Rapor almadığınız 5 haftayı doğumdan sonra kullanamazsınız. Çalışabilir raporu almanız gerekiyordu. doğum öncesi 3 doğum sonrası 8 hafta izin kullanabilirsiniz.

    • Merve
      19.06.2019

      Merhaba doğum izini süresince alınamayan maaş ssk tarafından hangi periyotlarda yatırılıyor her ay düzenli alınabiliyor mu teşekkürler iyi günler dilerim

    • Danışma Birimi
      20.06.2019

      Merhaba,

      Doğumdan önceki rapor doğumdan sonra; doğum sonrası rapor ise rapor bitiminde ödenmektedir.

  • Derya
    16.06.2019

    Merhaba şu an sigortam yok bir hafta önce çıkışım oldu 580 gün sigortalıyım 6 haftalık hamileyim tekrar ne zaman sigortamı başlatırsam doğum parası alabilirim? Ve ne kadar doğum parası alırım?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.06.2019

      Merhaba,

      Doğumu hesaplayarak öncesindeki 1 yıl içinde 90 gün prim olması şartı ve 32. haftadan önce aktif sigortalı olunmalıdır. Bu şartlara göre iş başı yapabilirsiniz.

  • Buşra
    15.06.2019

    Merhaba,
    Ben 20 mayısta doğum yaptım ve 170 i aradığımda
    Raporumun sistemde görünmediği söylendi.
    Ayrıca eşim ssk çalışanı değil
    Bende bankacıyım doğum parası hakkından ben
    Yararlanabilirmiyim ?

    Cevapla
  • Buşra
    15.06.2019

    Merhaba bu doğum parasından bankacı çalışanlarda yararlanıyormu?

    Cevapla
  • Betül B.
    15.06.2019

    Mrhb ben şuan 26 hftalık hamileyim ssk girişim 18 nisan 2019 rapor parası almam için ne zman rapor almam gerrkiyor kaçıncı hafta rapor almam lazım şuan itibarı ile toplam ssklı 60 günüm var ödenekden faydlanabilirmiyim bu arada eşimde ssklı çalışan yardımcı olurdanız sevinirim teşekkürler

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      15.06.2019

      Merhaba,

      Verdiğiniz bilgilere göre 32. haftada 90 günü doldurmuş oluyorsunuz. Bu haftada ister rapor alıp izne çıkabilir isterseniz çalışabilir raporu alarak 37. hafta izne çıkabilirsiniz.

  • ilknur
    15.06.2019

    Merhaba,
    01-10-2018 tarihinde işe başladım 32. Haftamı 04-07-2019 Tarihinde bitiriyorum. SGK kapanacak ama daha önceden 90 gün den fazla primim var. Rapor ücreti alma hakkım olur mu?
    Teşekkürler.

    Cevapla
  • esra
    14.06.2019

    merhaba;
    32.haftadan sonra çalışamaz raporu alındığında sigorta primi yatırılmaya devam etmiyor mu? doğumdan sonra ki 8 hafta içinde aynı şey geçerli mi ?Maaş ödemesi yapılıyor mu bu süreçte ? Doğum ücretini ne kadar süre sonra alabiliyoruz ?
    Şuan aktif çalışıyorum 32.haftaya kadar devam edip rapor alıcam ama çıkışım verilmek isteniyor nasıl bir yol izlemeliyim

    Cevapla
  • Aydan Özkul
    14.06.2019

    Merhaba, yaz tatilinde iş yerinden maaşımı almak için 32. Haftada çalışamaz raporumu almalıyım çalışabilir raporumu almalıyım ? Çalışamaz raporu alsam iş yeri bunu kullanıp öne sürüp maaşımı kesebilir mi ? Ona göre hareket edeceğim hem rapor param hem de maaşımı almak istiyorum .

    Cevapla
  • Şükran
    14.06.2019

    Merhaba kolay gelsin 32 hafta Doğum iznine ayrıldım 1ay sonra iş yeri kapandı Doğum parası ödeneği yapılır mı 90 günlük primim var nasıl olacak

    Cevapla
  • Tuğba yay
    14.06.2019

    Merhaba, Ben aynı şirkette 4 yıl bir fiil çalıştıktan sonra doğumuma 1 ay kala riskten dolayı rapor alarak evde istirahat edip doğum gercekleştirdim. Rapor bitiminde ücretsiz iznimide kullanıp yaklaşık 1 yıl sonra istifa edip şirketten ayrıldım. Ancak bu süre zarfının içerisinde de bana doğum parası almaya halkımın olmadığını söyleyerek beni geri cevirdi sgk kurumu. Sorum şu hani 1 yıl içerisinde 90 gün prim aranıyordu 4 yıllık primim var ama doğumdan 1 ay önce aldığım rapor yüzünden doğum paramı alamadım çelişkili bu maddeler ile yaşananlar çocuğum şimdi 1.bucuk yaşında ne yapmam gerekiyor saygılar..

    Cevapla
  • Kübra cinal
    14.06.2019

    Merhaba 25 haftalık hamileyim bu hafta işe başladım iş yerimin hamile olduğumdan bilgisi var. Son 8 hafta degil 6 hafta kala izne ayrılıcam aksi bir durum olmazsa. Doğum parası ödenegini alabiliyor muyum?

    Cevapla
  • muhammed
    13.06.2019

    MERHABA
    ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLARAK ÇALIŞAN BİRİNİN İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALMASI İÇİN DOĞUM ÖNCESİ VEYA DOĞUM SONRASI RAPORU DEVAM ETTİĞİ HALDE EĞİTİM ÖĞRETİM 14.06.2019 TARİHİNDE BİTTİĞİNDEN DOLAYI SGK ÇIKIŞI VERİLİR Mİ ?
    NOt: Normalde ücretli öğretmen doğum öncesi veya doğum sonrası raporu olmasa okulların bitimiyle çıkışı verilmesi gerekir.

    Cevapla
  • Tugba
    12.06.2019

    Merhabalar suan 30 haftalik hamleyim. Halk eğitimde usta ogretici olarak çalışmaktayım. 32. Haftamda yani 26 haziranda kursum bitiyor. 27 haziranda başka bir yerde ise başlamış olsam doğum parası hakkından yararlanabilir miyim ayrıca yeni başladığım is yeri sigortamin devam etmesi için devlete herhangi bir ödeme yapıyor mu.

    Cevapla
  • Veysel seven
    12.06.2019

    Merhaba iyi günler eşim üçretli öğretmenlik yapiyor bu hafta okullar kapandığı için prim ödemesi olmucak Perşembe günü okuldan çikişi yapılıcak Cuma günü başka yerde çalişicak 30 +4 günlük hamile prim günü 74 gün 34 düncü haftada çalişmaz raporu alsa olurmu

    Cevapla
  • Ruya
    12.06.2019

    Merhabalar ben ücretli öğretmenim 20 nisanda 32 haftalık oldum ve müdüre ayrılacağımî söyledim. Müdür bey sizi işten çıkarmamız gerek cikartmazsak öğrenmen yerinize göndermezler dedi bende öğrenciler için tamam dedim. Müdür isden çıkarıldıktan sonra iş göremezlik raporu alırsan Bi 10 gunluk ücret alabilirsin dedi bende Isden çıkarıldıktan sonra 10 gunluk is göremezlik raporu aldim sgk a verdim ama şimdiye kadar bisey yatmadı e devlette de işlem gozukmuyor

    Cevapla
  • AYÇA
    12.06.2019

    MERHABA KOLAY GELSİN BEN EYLÜL AYINDA DOĞUM YAPACAĞIM HEM İŞYERİMDEN EVLİLİĞİM BİR YILI DOLDURMADIĞI İÇİN ÇIKIŞ YAPIP TAZMİNAT ALIP HEMDE DOĞUM YAPTIĞIM İÇİN DOĞUM PARASI ALABİLİRMİYİM

    Cevapla
  • Tülay
    12.06.2019

    Merhaba, ben iki hafta önce doğum yaptım.Devlet okulunda yabancı uyruklu sgklı öğretmenim.Türk vatandaşı olmadığım için bu yardımlardan yararlanamıyor muyum?

    Cevapla
  • Şeyma
    12.06.2019

    İyi günler, Ocak ayında işten çıktım ve sonra hamile olduğumu öğrendim. Ekimde doğum yapacağım. Ocaktan beri işsizlik maaşı da alıyorum. 32. haftadan önce bir kaç haftalığına tekrar işe girip son bir yıldaki 90 gün şartını sağlasam ve sonra rapor alıp işgöremezlik ödeneği alabilir miyim?

    Cevapla
  • Serap
    11.06.2019

    Mehaba 27 mayis pazartesi çalışamaz raporu aldım.. raporu isyerine teslim ettim. E devletten bakınca halen raporum olduğu gorunmuyo

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      12.06.2019

      Merhaba,

      İş yeriniz onayladı ise 10 gün içinde görürsünüz. daha sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

  • Kübra
    11.06.2019

    Merhaba
    35.haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım 36ya girdim şimdi de çalışamaz raporu almama gerek var mı ? Yoksa önceki yeterli mi?

    Cevapla
  • mevlude
    11.06.2019

    iade olan dogum paramı nasıl alabilirim

    Cevapla
  • Eda Sarıtaş
    11.06.2019

    Merhaba, özel okulda öğretmenim .32. Haftada rapor alacağım . Ama rapor aldıktan sonra sözleşmem devam ediyor. İş yerinden maaşımı da almak istiyorum çünkü sözleşmem 12 aylık yaz tatilinde de devam ediyor.. 32. Haftada gebelikten dolayı çalışamaz raporu alırsam iş yerinin maaş verme zorunluluğunu ortadan kaldırır mıyım. Yani bu raporu bahane edip maaşımı kesebilirler mi. Bu durumda çalışılabilir raporu mu almalıyım çalışamaz raporu mu almalıyım riske atmamak icin?

    Cevapla
  • Tulay demirkol
    11.06.2019

    Merhaba,iki hafta önce doğum yaptım.Devlet okulunda sgklı yabancı uyruklu öğretim görevlisiyim.Türk vatandaşı olmadığım için bu yardımlardan yararlanabilcekmiyim?

    Cevapla
  • mehmet
    11.06.2019

    merhaba eşim yarın doğum yapacak. 8 hafta daha izinli olacak , izini bittikten sonra iş yerinden 6 ay daha ücretsiz izin talebinde bulunacak. büyük ihtimalle iş yeri bunu kabul etmeyip tazminatını ödeyerek işten çıkartacak. bu durumda eşim işsizlik maaşına başvurabilir mi ?

    Cevapla
  • Aydıner
    11.06.2019

    Merhabalar, eşim 2019 Ocak ayında işten çıktı ve önümüzdeki Ekimde doğum yapacak. Ocaktan beri işsizlik maaşı alıyor ve önümüzdeki ay son taksidini alacak. Temmuz ayında bir kaç haftalığına tekrar işe girip son bir yıldaki 90 gün şartını sağlarsa (1 Ekimde doğum yapacağını varsayarsak, 2018 ekim-kasım-aralık ve 2019 ocak ayı bir kısmında sigortası yattı) rapor alıp işgöremezlik ödeneği alabilir miyiz? Teşekkürler.

    Cevapla
  • candan
    11.06.2019

    Merhabalar Şubat 2019 da sigortam ödenmeye baslandı. Kendim Vergi mükellefiyim. Şuan 29 + 4 aylık hanıleyım. 32. haftada hastaneden doğum ızin belgesi alsam doğum parası alabılıyormuyum?

    Cevapla
  • Mustafa
    11.06.2019

    Merhaba kolay gelsin 32 hafta Doğum iznine ayrıldım 1ay sonra iş yeri kapandı Doğum parası ödeneği yapılır mı 90 günlük primim var nasıl olacak

    Cevapla
  • Meliha
    10.06.2019

    22 haftalık hamileyim Ücretli öğretmenlik yapmaktayım haziran 15inde okullar kapanacak sigorta çıkışim yapılacak ve sonrasında bir hafta arayla halk eğitimde işe başlıyacağım sigortam da haftasonları yatırılmadoğından ayda 20 gün yatacak bu durumda doğum parasından yararlanabiliyormuyum?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      Hafta sonları prim yatmasa da sigortanız aktif kalacağı için rapor ödemeniz yapılacaktır.

  • Isimsiz
    10.06.2019

    Merhabalar 04.04.2019 da dogum yaptim aile sosyal politikalar birimindeki sorumlu 2 ay icinde ucretin yatinca mesaj gelicek dedi fakat hala mesaj gelmedi e devlet uzerindede gorunmuyor

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      Başvuru yaptığınız Sosyal politikalar biriminde durum ile ilgili cevap alabilirsiniz. Sorgulayabileceğiniz başka bir ekran yok. sonuç alamazsanız. BİMER veya CİMER e yazı yazabilirsiniz.

    • ayse
      13.06.2019

      Merhaba part time çaliştigim egitim kurumundan sömestir sonrasi dogum iznine ayrildim su an ise tekrar basladim fakat anlaik rapor ucreti odemesi alamiyorum somestirda pirim yatmadigi gerekcesi ile ocak ayinin en son pirimim ocagin 21 inde yatmis

  • Esma
    10.06.2019

    İyi günler 7 ay sürekli çalıştığım iş yerinden mayısın 5 de çıkış yapmışlar yeni iş yerine işe başladım mayısın 8 de ayın 15 de çalışamaz raporu aldım ayın 25 de erken doğum oldu rapor parası alabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      Sigorta süreçlerinizde bir sıkıntı gözükmüyor rapor ödeneğinizi alabilirsiniz.

  • Tolga kızılay
    10.06.2019

    26.04.2019 işe girişli. 29.haftadayız. 32. Haftada rapor alaak ?
    Doğum parasından faydalanabilirmiyiz?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      32. haftada rapor alırsanız eğer daha önce primi yok ise 1 yıl içinde 90 gün prim şartını sağlayamıyor. Bu nedenle 32. hafta çalışabilir alıp 37. haftada çalışamaz raporu almanız daha yararlı olacaktır.

    • Gizem
      01.07.2019

      20/12/2018 işten ayrıldım 25 haftalık hamileyim 28haftaya gelince sigortalı bir işe giriş yapsam 1 ay sigorta yatsa doğum parası alabilir miyim

  • Sinem
    10.06.2019

    4 aydın sigortam yatıyor çocuk düşünüyorum hamile kaldığımda kaç ay daha çalışmam lazım Doğum parası almam için bodroda yazan ücretim 2049 tl bunun 29 TL’si ilk çocuğum için çocuk parası ne kadar alırım

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      Doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün prim yeterli olacaktır. Ancak 32. haftada rapor alacağınızı zaman aktif sigortalı olmanız gerekir. Bu nedenle 90 gün prim yeterli olsa da 32. haftada sigortalı olmanız şart.

    • Sedat mersinli
      18.06.2019

      Eşim 06/06/2019 tarihinde sigortalı ise başladı şuan Doğumun 15 haftasindayiz( 19.06.2019) doktor kontrolde 10 günlük rapor verdi düşük riski var diye..baska ne kadar rapor ücreti alabilirim ve diğer haklarım neler ..simdiden teşekkür ediyorum…

  • Tuğçe Deniz
    10.06.2019

    Merhaba 30. Haftadayım normalde 12 aylık anlaşmam var 40. Haftaya kadar maaşım yaz tatilinde de olsa yatmak zorunda. Hem maaşımı alıp hem de rapor verip Doğum ödeneği alabilir miyim ?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      32. haftada rporunuzu sistemden onayladıktan sonra prim yatırarak maaşınız verebilir. Bunda bir kısıtlama yok. rapor paranızı da etkilemez.

  • Kumsal polat
    10.06.2019

    Ben 31 haftalik hamileyim 32 de rapor almayi dusunuyorum. Dogum izininden sonra cocuguma bakacak kimsem yok 3 yillik tazminattim var dogum izini bittikten sonra tazminatini almam mumkun mu acaba maddi acidan cok zor durumdayim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      11.06.2019

      Merhaba,

      Doğum tazminat şartlarından biri olarak geçmemektedir. Bu nedenle tazminat alma hakkınız bulunmuyor.

  • ÖZNUR
    10.06.2019

    MERHABALAR BEN 30 HAFTALIK HAMİLEYİM ERKEN DOĞUM RİSKİM VAR İZNE AYRILMAMI SÖYLUYOR DOKTORUM BUDURUMDA BEN ALABİLİCEKMİYİM DOĞUM PARASI BİLGİ VERİRMİSİNİZ

    Cevapla
  • MERVE
    10.06.2019

    İŞVEREN TAAKKUK EDEN SGK PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR.
    BU DURUM İŞALAN İÇİN NE GİBİ RİSK DOĞURUR
    DOĞUM PARASI ALABİLİRMİYİZ

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir