ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Ziraat Bankası 500 Bin TL Traktör Kredisi Nasıl Alınır ?

Ziraat Bankası 500 Bin TL Traktör Kredisi Nasıl Alınır ?

Tarımla uğraşan çiftçiler için en gerekli ekipmanların başında gelen traktör almak için çeşitli bankalar traktör kredisi sunmaktadır. Bankalara göre değişmekle birlikte sıfır ya da ikinci el traktör alımlarında belirlenen tutar kapsamında kredi uygulanmaktadır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası traktör kredisi devlet faiz destekli olarak 500 bin liraya kadar üst limitli kredi imkânı ile sağlanmaktadır. Senelik toplam yüzde 5 faiz ve aylık sadece 0,41 oranında faizler ile yerli üretim traktör markaları için Ziraat Bankası’ndan kredi kullanmak mümkündür. Bunun dışlında yurt dışı üretim marka traktörler için de aylık 0,62 yıllık bazda ise 7,5 faiz oranı ile traktör kredisi verilebilmektedir. Bunun kredilerden yararlanmak için ÇKS belgesi gerekiyorken, ÇKS belgesi olmayan çiftçiler de motorlu taşıtlar kredisi kapsamında gerekli şartları sağlayarak kredi imkânlarından yararlanabilmektedirler.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Şartları ve Oranları Nedir?

Ziraat Bankası tarafından iki şekilde traktör kredisi uygulanmaktadır. ÇKS belgesi olmayanlar da motorlu taşıtlar kredisi üzerinden 48 ay vade süreli olarak traktör alımı yapabilmektedirler. Söz konusu her iki kredi de sıfır ya da ikinci eldeki 5 yaşına kadar geçerli olan yerli ve yabancı üretim traktörler için geçerlidir. Fakat devlet faiz destekli traktör kredisinden yararlanmak için ÇKS belgesinin bulunması gerekmektedir.

Ziraat Bankası traktör kredisi şartları ise şu şekilde belirlenmiştir; cari faiz oranı üzerinden 500 bin liraya kadar devlet faiz desteği ile kredi kullanma imkânı bulunmaktadır. Bankanın şu anda cari faiz oranı senelik yüzde 10, aylık ise 0,83 oranındadır. Cari faiz oranı üzerinden yabancı marka traktör alınırsa yüzde 25 faiz desteği alınmakta ve böylece yıllık yüzde 10 olan faiz oranı da yüzde 7,5 olacaktır. Bunun ise aylık bazda oranı 0,62 olmaktadır. Yerli üretim traktör alındığında ise destek yüzde 50 oranında sunulmaktadır ve böylece yıllık faiz oranı yüzde 5’e düşmektedir. Aylık bazda ise faiz oranı 0,41 olmaktadır.

Eğer ÇKS belgesi olmadan Motorlu Taşıt kredisi üzerinden kredi çekilecekse 48 aya varan vade süresi ve 0,96 kredi oranı ile bankadan kredi kullanmak mümkündür. Ancak bu durumda da ikinci el traktörün en fazla 5 yaşında olması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Traktör kredisi şartları ise her kredide olduğu gibi banka tarafından kişinin ticari geçmişi sorgulanmaktadır. KKB not ortalaması en az iyi seviyede olduğunda kredi kullanılmaktadır. Bazı durumlarda banka en az 2 kefil isteyebilmektedir. Alınacak olan traktör faturası ya da ikinci el ise ruhsat bilgisi talep edilmektedir. ÇKS belgesi de yine kredi kapsamında bildirilmesi gereken belgeler arasında yer almaktadır.

Traktör Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Ziraat Bankası’nın dışında da traktör kredisi veren bankalar bulunmaktadır. Bu bakımdan Vakıfbank 60 aya kadar vade imkânı sunmakta ve fatura bedelinin yüzde 75’ine kadar kredi kullanma imkânı sağlamaktadır. Aylık, 3, 6 ya da 12 aylık eşit ve esnek ödeme imkânı tanımaktadır. Şekerbank traktör kredisi ise sıfır ve 5 yaşını aşmamış traktör alımlarında 60 ay vadeli ve yılda bir ödemeli olarak kredi imkânı sağlamaktadır. 5 yaşını aşmamış olan ikinci el traktör alımlarında alım satım bedelinin en fazla yüzde 60’ına kadar kredi tahsis edilmektedir. Türkiye Ekonomi Bankası ise 1,99 faiz oranı ile 48 aya kadar varan süreler ile sıfır ve beş yaşını aşmamış traktör alımları için kredi imkânı sunuyor. Bankaların güncel traktör kredisi faiz oranları ise değişiklik gösterebilmektedir.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi (84 Ay Vade) Devlet Desteği

100 Bin TL Köye Dönüş Kredisi Nasıl Alınır, Şartları Nedir

Devlet Mazot ve Gübre Desteği Ne Kadar, Nasıl Alınır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.