ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Sınavı Koronavirüsü Nedeniyle Nasıl Olacak?

2020 LGS Sınavı Koronavirüsü Nedeniyle Nasıl Olacak?
23.04.2020

2020 LGS Sınavı Koronavirüsü Nedeniyle Nasıl Olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından oldukça iddialı LGS açıklaması geldi. Bakan Selçuk açıklamasında LGS sınavını rahatlıkla yapabileceklerini belirtti. Gelen son dakika bilgisi dahilinde Bakan Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilecek olan LGS sınavını, belirtilen tarihte hiçbir tereddüt yaşamadan gerçekleştirebileceklerini belirtti. Bakan Selçuk sınavı online olmamak ve çocukların sağlığını koruyacak şekilde sınavı rahatlıkla yapabileceklerini belirtti.

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavı için merkezi sınav kapsamında bir tane çocuğu dahi riske atmak istemediklerini söyledi. Bakan Selçuk katıldığı bir program çerçevesinde LGS ile ilgili soruları yanıtlamış bulunmaktadır. Bakan geçen hafta dünyanın bir ucunda sosyal mesafe korunarak öğrencilerin açık havada bir stadyum içerisinde gerçekleştirilen sınavı anlatmış ve öğrencilerin 5’er metre ara ile sınava girdiklerini bildirdi. Bakan sosyal mesafenin korunduğu açık hava şartlarında bir LGS sınavı olur mu sorusunda oldukça samimi olarak, tabi ki olabilir cevabı vermiş bulunmaktadır.

Bakan Selçuk LGS Sınavı İçin Çalışmalarını Aktardı!

Bakan Selçuk LGS Sınavı İçin Çalışmalarını Aktardı! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 yılı için korona virüsü kapsamında yapılması planlanan LGS sınavı için yapılan çalışmalar doğrultusunda şunları aktarmış bulunmaktadır. Sınava girecek olan çocukların motivasyonunu kırmadan mümkün olması halinde zamanında, mümkün olmaması halinde de en kısa süre içerisinde LGS sınavını merkezi sınav şeklinde yapmak istediklerini belirtmiş bulunmaktadırlar. Bakan Selçuk bu konu ile ilgili olarak istatistikleri değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Selçuk ayrıca katıldığı Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili olarak da şunları ifade etmiş bulunmaktadır.

“Tüm süreçleri değerlendirip önümüzdeki haftalar içerisinde, online olmamak ve çocukların sağlığını korumak şartı ile gereken tedbirleri alarak sınavı rahatlıkla yapabiliriz. Asla bir çocuğumuzu dahi riske atmak istemeyiz. Bu şekilde bir uygulamada ilk önceliğimiz çocukların sağlığı olmaktadır. Onları koruyacak ve kollayacak belli düzenlemeler yapılabilir. Ülke genelinde kaç sınıf, kaç sıra var belirli aralıklar halinde oturtulması halinde öğrencilerin ne kadar kısmını hangi binada ya da ortamda sınav yapabiliriz. Bu şekilde çalışmalarının olduğunu belirtti. Sınav hangi şekilde olacaksa bu durumun değerlendirilmesi yapılır. Bizde farklı ve değişik yaklaşımlara açığız. Çocukların yüz yüze sınav olabilmeleri için gerekli tedbir paketimiz hazır” demiş bulunmaktadır.

Son Dakika Gelişmesi AVM’ler Kontrollü Olarak Açılıyor!

On binlerce Kişiyi İlgilendiriyor! Devlete Borcu Olanlara 3 Ay Erteleme!

Muhtaç Asker Ailelerine (Çocuk, Eşlere) Para Yardımı Zamlandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.