SGK

E-Devlet Dul ve Yetim Maaşı (Aylığı) Sorgulama

E-devlet üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapmak sadece e-devlet sistemine girip kimlik doğrulaması yaparak mümkündür. Dul ve yetim maaşı almak için gerekli şartları sağlayanlar vefat eden yakınlarının vefatını ve gerekli şartları sağladıklarını belgelediklerinde aylıkları bağlanır.

Hem başvuru merkezine giderek hem telefon ile hem de online olarak dul ve yetim maaşı başvurusu yapabilmek, başvuruyu sorgulayabilmek mümkündür. Çocuğu olmayan dul eşe %75, çocuğu olan dul eşe %50 oranında dul aylığı bağlanır. Yetim maaşı ise vefat eden sigortalının çocuk sayısına göre %50 oranın eşit paylaşılması ile her bir çocuğa bağlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Yolları Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı başvuru yöntemleri şöyledir:

  • E-devlet sisteminden dul ve yetim maaşı talebi oluşturulabilir.
  • Alo 170 hattı ile dul ve yetim aylığı başvurusu yapılabilir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlükleri üzerinden ölüm aylığı başvurusu yapılabilir.
  • 4/C sigorta kolundan emekli olmuş olan sigortalının vefatı durumunda, hak sahipleri posta yolu ile dul ve yetim maaşı başvurusu yapabilirler. Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/ANKARA adresine başvuru belgeleri gönderilmelidir.

E-Devlet Dul ve Yetim Maaşı Talebi Nasıl Oluşturulur?

E-devlet sisteminden dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.
  • Ana sayfadaki Giriş Yap butonuna tıklayarak kimlik doğrulaması yapılmalıdır. E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı yöntemleri ile yapılan kimlik doğrulamaları bu işlem için kabul edilir. E-devlet şifresi ise PTT şubelerinden alınabilir.
  • E-hizmetler listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılabilecek işlemler içerisinden Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Üzerinden dul ya da yetim aylığı almak istenen yakının T.C. kimlik numarası yazılmalıdır.
  • Başvur butonuna tıklanmalıdır. Dul ve yetim maaşı için başvuru talebi oluşturulmuş olur. Başvuru olumlu sonuçlandıktan sonra başvuru sahibine aylık bağlanır.

Telefon İle Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Çağrı merkezinden dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak için Alo 170 hattı aranmalıdır. Vefat eden sigortalı ile beraber kişi kendi bilgilerini verdiğinde başvurusunu otomatik olarak gerçekleştirebilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Üzerinden Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK’dan dul ve yetim aylığı başvurusu yapılabilmesi için gerekli belgeler ile beraber SGK’nın il ya da ilçe müdürlüklerine gidilmelidir. Dul ve yetim maaşı için başvuru yapmak istendiği söylendiğinde, vefat eden sigortalının kimlik bilgilerinin de verilmesi ile beraber başvuru tamamlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Yapabilecek Olanlar Kimlerdir?

Dul ve yetim aylığı alabilecek olanlar; vefat eden sigortalının eşi, çocukları, anne ve babasıdır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Yapılabilmesi İçin Vefat Eden Sigortalının Sağlaması Gereken Şartlar Nelerdir?

Ölüm aylığı alınabilmesi için vefat eden sigortalıdan istenen şartlar aşağıda açıklanmıştır:

  • Vefat eden sigortalının en az 1.800 prim günü malullük, yaşlılık ya da ölüm sigortasının ödenmiş olması şartı aranır.
  • Borçlanma süreleri haricinden en az 5 yıl sigortalılık süresinin olması gereklidir. Ayrıca malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının toplamda 900 gün olarak ödenmesi gereklidir.

Dul Maaşı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dul aylığı başvuru koşulları aşağıda sıralanmıştır:

  • Üzerinden dul maaşı alınacak olan sigortalı ile resmi evli olunan süre içerisinde vefat durumunun yaşanmış olması gereklidir.
  • Boşanmış ya da imam nikahı ile birlikte olanlara dul maaşı başvuru hakkı verilmez.
  • Başvuru sahibinin eşinin ölümü ile beraber bir başkası ile evlenmemiş olması gereklidir.
  • Eşi vefat eden erkeğin de kadının da alabileceği bir maaştır. Önemli olan kriter, maaş başvurusu yapacak olan kişinin sigortalı olarak bir işte çalışmıyor olmasıdır.

Yetim Maaşı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yetim aylığı başvuru şartları şu şekildedir:

  • Erkek ve kız çocuklarına sigortalı olarak bir işte çalışmamaları durumunda verilen bir maaştır. Aynı zamanda yabancı bir ülkenin mevzuatı kapsamında da çalışmamaları gereklidir.
  • Kız çocuklarının yaş ve eğitim durumu ile ilgili herhangi bir şart yoktur. Evlenmedikleri sürece ölene kadar alabilecekleri bir maaştır.
  • Erkek çocuklarının üniversite eğitimi almamış olmaları halinde 20, üniversite okumuş olmaları durumunda 25 yaşına kadar maaş alma hakları vardır. Herhangi bir eğitim kurumunda eğitim görmeyenler ise, 18 yaşına kadar yetim maaşı alma hakkına sahiptirler.
  • Kız çocukları evlendikten sonra yetim aylığı alamıyor olsalar da erkek çocukları için mevcut olan bir şart değildir. Erkek çocukları evlenseler de eğitim durumlarına göre ilgili yaşa erişene kadar yetim aylığı almaya devam ederler.

Malul Çocukların Yetim Maaşı Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Malul çocukların ölüm aylığı için başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Çalışma gücünün en az %60’ını yitirmiş olmaları şartı aranır. Yitirilmiş çalışma gücünün sağlık raporu ile belgelenmesi gereklidir.
  • Evli olmaları, yaşları ya da cinsiyetleri fark etmeksizin yetim maaşı alabilirler. Yetim maaşı alma şartlarına aykırı bir durum oluşmadığı sürece ölene kadar maaş almaya devam edebilirler.

Malul Çocukların Yetim Maaşlarının Kesildiği Durumlar Nelerdir?

Malul çocukların ölüm aylıklarının kesildiği haller aşağıdadır:

  • Kanunun beşinci maddesinin birinci fıkrasının a, b ve e bentleri dışında ya da yabancı bir ülkenin mevzuatı kapsamında çalışılmaya başlandığında; malul çocukların yetim maaşları kesilir.
  • Yetim maaşı alan malul çocuklar eğer kendi sigortalılıkları dolayısı ile gelir sahibi olurlarsa, yetim aylıkları kesilir.
  • Yapılan kontrol muayeneleri sonucunda eğer çalışma gücünün en az %60’ını yitirdiği durum değişiklik gösterir ve malullük durumu ortadan kalkar ise; ölüm aylığı kesilir.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı için istenen başvuru evrakları şunlardır:

  • Başvuru sahibinin 3 adet vesikalık fotoğrafı istenir.
  • Kimlik belgesi talep edilir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir.
  • Ölüm belgesi talep edilir.
  • Dul ve yetim maaşı başvuru belgesi istenir.
  • Yetim maaşı alma hakkı erkek öğrencilerin öğrenim durumlarına göre değişiklik gösterdiği için kendilerinden eğitim durumlarını belgelemeleri istenir.
  • Başvuru sahibinin eğer malullük durumu bar ise, sağlık kurulu raporu sunmalıdır.
  • Dul ve yetim maaşı alma hakkı bulunan kişilere eğer vasi tayin edilmiş ise, vasi ilamı talep edilir.

Dul ve Yetim Maaşı İçin Ölüm Belgesi Nasıl Alınır?

Ölüm belgesi alınması için İl Halk Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapılması ve sonrasında Nüfus Müdürlüklerinden belgenin alınması gereklidir. Sigortalının vefatı eğer hastanede olduğu süre içerisinde gerçekleşmiş ise, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine gitmelerine gerek yoktur. Direkt Nüfus Müdürlüklerinden ölüm belgesi temin edilebilir. Ölüm belgesi alınabilmesi için ölen kişinin kimlik belgesi yeterlidir.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı sorgulama yolları aşağıda belirtilmiştir:

  • Alo 170 hattı üzerinden dul ve yetim maaşı başvurusunun son durumu hakkında bilgi edinilebilir.
  • E-devlet sistemi üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapılabilir.
  • Başvuru yapılan kuruma giderek başvuru durumu sorgulaması yapılabilir.

Telefon Aracılığı İle Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Telefon ile dul ve yetim aylığı sorgulaması için Alo 170 hattı aranmalıdır. Bağlanılan operatör başvuru sahibinin kimliğini teyit edebilmek için bazı sorular sorar. Dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak isteyen kişi bu sorulara doğru cevap verdiğinde, üzerinden aylık alınacak olan kişinin kimlik bilgileri sorulur. Ardından başvuru durumu ile ya da aylık bağlanmış ise aylık durumu ile ilgili bilgi verilir.

E-Devlet Üzerinden Dul ve Yetim Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

E-devlet sisteminden dul ve yetim aylığı sorgulaması için izlenmesi gereken adımlar aşağıda verilmiştir:

  • E-devlet sistemine giriş yapılmalıdır.
  • E-hizmetler listesine girerek veya Kurumlar seçeneğinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bulunmalıdır.
  • Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama butonuna tıklanmalıdır.
  • Açılan sayfadan kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra alınan yardımlar, dul ve yetim maaşı ile ilgili bilgiler görülür. Sayfada ne kadar zamandır maaş alındığı ve alınan maaşın tutarı yer alır.

SGK Dul ve Yetim Maaşı Nasıl Sorgulanır?

SGK’ya giderek dul ve yetim aylığı sorgulaması yapmak için öncelikle bulunulan bölgedeki Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe merkezlerinin yeri öğrenilmelidir. Kimlik belgesi ile beraber kuruma gidilmelidir. Başvurunun onaylanıp onaylanmadığı, başvuru onaylandığında yatırılacak olan maaş tutarının ne kadar olduğu, başvuru reddedildiyse bunun nedeninin ne olduğu gibi konular sorgulama sonucunda öğrenilebilir.

Dul ve Yetim Maaşı Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

Dul ve yetim aylığının yatırılma zamanı, vefatın gerçekleşmesinden sonraki birkaç hafta içerisindedir. Vefat gerçekleştikten ve ölüm aylığı almak için başvuru yapıldıktan sonra ortalama 15 günde, aynı ay içerisinde maaş bağlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Ödemesi Nereden Alınır?

Dul ve yetim aylığının çekilebileceği banka; Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası’nda hesabı olanlar ilk aylıklarını Ziraat Bankası’ndan alırlar. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunmayanlar ise, PTT şubelerinden kimlik belgeleri ile beraber dul ve yetim maaşlarını talep edebilirler. Sonraki ödemelerinde maaşlarının hesaplarının bulunduğu farklı bir bankaya yatması için banka hesap bilgilerini e-devlet sistemi üzerinden güncellemeleri gereklidir.

Dul ve Yetim Maaşının Kesildiği Haller Nelerdir?

Dul ve yetim aylığının kesildiği durumlar şöyledir:

  • Üzerinden ölüm aylığı alınacak olan kişinin vefatından eşi ya da çocuğu sorumlu ise, dul veya yetim maaşı alma hakları yoktur.
  • Vefat eden sigortalı eğer vasiyet hazırlamış ve vasiyetinde de eşine ya da çocuklarına maaş verilmemesini belirtmiş ise, eşi ve çocukları dul ve yetim aylığı talep edemezler.
  • Kız çocukları evlendikten sonra yetim maaşları kesilir. Ancak bu durumun istisnası vardır. Evlenilen kişi harp malulü ise, bu durumda aylık almaya devam edebilir. Harp malulü eşi vefat ettikten sonra alacağı dul maaşını tercih etmesi istenir.
  • Vefat eden sigortalının eşi konumunda olan kişi eğer yeniden evlenir ise, dul maaşı kesilir.
  • Dul maaşı alan kişinin eğer akrabası olmayan bir kişi ile aynı ev içerisinde yaşadığı tespit edilir ise, dul aylığı kesilir.
  • Türk vatandaşlığından çıkıldığında ya da çıkartıldığında dul ve yetim maaşı kesilir.

Dul ve Yetim Maaşı Kesilenler Yeniden Aylık Almaya Başlayabilir Mi?

Dul ve yetim aylığının yeniden bağlanması şartlara göre mümkün olan bir durumdur. Evlendikten sonra yetim maaşı kesilen kız çocukları eğer boşanırlarsa yeniden yetim maaşı almaya başlayabilirler. Ayrıca vefat eden eşleri üzerinden dul maaşı alanlar da eşlerinden boşandıktan sonra tekrar dul maaşı için başvuru yapabilirler. Ancak dul ve yetim maaşı kesilenlerin yeniden aylık alamayacakları durum; 25 yaşını doldurmuş olan erkek çocuklarının yetim maaşlarının kesilmesidir.

Vefat Eden Kişinin Maaşı Nasıl Dağıtılır?

Ölen kişi üzerinden maaş alabilecek kişiler arasında maaş şu esaslara göre paylaştırılır:

  • Eşe düşen hisse 2 birim ise, çocukların her birine 1 hisse düşer. Çocukların cinsiyetiyle alakalı bir ayrım söz konusu olmaz.
  • Bir çocuk maaştan en fazla %25 kadar destek alabilir. Eşin aldığı maaş oranı ise %50’dir.
  • Vefat eden kişinin sadece bir çocuğu varsa eş ve çocuk eşit oranda maaş alır.
  • Vefat eden kişinin 4’ten fazla çocuğu varsa maaş direkt olarak aileye bağlanır.
  • Ölüm durumlarında kişilerin eşi yada çocuğu yoksa maaş ölen kişinin anne babasına aktarılabilir. Anne ve baba hayatta değilse diğer akrabalar vasi olarak belirlenebilir.

Boşanan Kadınlar Yetim Aylığı Alabilir Mi?

Boşanan kadınlar için yetim aylığı almak söz konusu olabilir. Eşinden ayrılmış olan ve herhangi bir işte çalışmayan kadınlar vefat etmiş olan ebeveynleri üzerinden maaşa bağlanabilirler. Buradaki başvuru süreci hiç evlenmemiş kız evlatlar için nasılsa boşanmış kimseler için de aynıdır.

Eşinden ayrılmış kadınlar için belediyeler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bazı yardım paketleri hazırlar. Bu paketlerden bazıları nakdi yardım içerse de kimisi gıda ve yakacak yardımı olarak da gözlemlenebilir.

Dul ve yetim maaşı kadınlar için yegana seçenek değildir. Maddi durumu tek başına geçinmeye müsait olmayan kadınlar muhtarlıktan yoksulluk belgesi alarak devlet tarafından verilen çeşitli yardımlara başvurabilir. Bu yardımların büyük bir kısmı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmektedir.

Her şehirde muhakkak bir şubesi bulunan bu vakıf sayesinde çeşitli yardımlar hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Başvuru için gereken belgeler toplandığında başvuru talebi gerçekleştirilir. Talep kısa sürede sonuçlanacak ve maaş hakkı kazanan kadınların hesaplarına belli ölçüde yardım yatacaktır.

Dul Maaşı (Aylığı) Ne Kadar, Kimlere Verilir?

Eşinden Boşanmış Kadın Dul Maaşı Nasıl Alır, Şartları Neler?

Erkekler Dul Maaşı ve Ölüm Aylığı Nasıl Alabilir ?

Shares:

1.010 Yorumlar

  • Dilek
    25.12.2018

    Merhaba asgari ucretle calismaktayim annem babam ayrildi babamdan kalan emekli ayligini ben sigortali calistigim icin alamiyorum babaannem yurt disindan aylik aldigi halde babamn maasina basvurup ikinci ayligina baglanmis ailevi durum sozkonusu olunca ihtiyaci olan degilde olmayan kisilere maas baglanilmasi konusunda dava acilabilinir mi,neden sigortali olup yetim maasi hak kazanilip yas sinirina tabi konuluyor hak sahibi olarak .bu konuda napabiliriz

    Cevapla
  • Ayten isik
    25.12.2018

    Mrb yaklaşık 9ay önce yetim maaşı başvurusunda bulundum eşimden ayrildigim için fakat hala maaşa baglanamadim birkaç gün öncesi sgkmin bağlandığını söylediler fakat incelemede dosyalar dediler bu gün maaş günüydü fakat yine yatmamış maaş sorgulamasini nereden yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

    Cevapla
  • Beyza
    22.12.2018

    Merhabalar. Babam vefat etti. Annem ve ben yetim ve dul maaşı alıyoruz(ssk). Annem evlenicek onun maaşı bana devredermi? Teşekkürler.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      25.12.2018

      Merhaba,

      Mevcut durumda % 30 maaş alıyorsunuz. annenzi maaştan düşünce oran % 50 ye çıkacak. annenizin aldığı maaşın tamamı size geçmez. Oranlarla ilgili Ölüm aylığı pay oranları yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Fatma
    18.12.2018

    Bagkurdan emekliyim ölen babamın sigortadan maaş bağlanır mi

    Cevapla
  • ayşe
    17.12.2018

    Merhabalar;

    Babam bağkur emeklisi ve 2004 te vefat etti. Eşim ssk emeklisi ve bu yıl vefat etti. Her ikisinden de dul ve yetim aylığı alabilir miyim?

    Cevapla
  • Habibe
    15.12.2018

    Merhabalar babam emekli sandığı üzerinden 30 yılı aşkın süredir çalışırken vefat etti. Emekli ikrverdiler.n %75ini hak sahibi es ve iki çocuğa verdi.%25ini ise olenin babasına ait olduğu soylenerek verilmedi. Ancak olenin babası ikramiyeden pay isteverdi.Ve bu pay diger hak sahiplerine de verilmedi. Bu %25 lik pay nerede.

    Olen kişiden dul ayligi kapsamında anneme 15/20oraninda maas bağlandı. Çocuklar yetim maasini almıyorlar. Peki 5/20 lik pay nicin verilmiyor.

    Cevapla
  • fatma baş
    14.12.2018

    bagkur emeklisi bayanım 3 yıl eşimden ayrıyım sigortadan ölen babmın mmaşından faydalanabilirmiyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      15.12.2018

      Merhaba,

      Bagkur emeklisi olarak ssk emeklisi babanızdan yetim maaşı alamazsınız.

  • selda
    14.12.2018

    merhaba,
    benim Abim 2015 yılında vefat etti. 1986 doğumlu evli çocuğu yok. annem emekli babam çalışmıyor. birde kız kardeşim var. biz başvuru yaptık ama herşey eşine bağlandığını öğrendik. bize ölüm aylığı bağlanır mı.? şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      15.12.2018

      Merhaba,

      Anne veya babanızın geliri olmasaydı maaş bağlanabilirdi ancak anneniz emekli olduğu için kişi başına gelir yüksek çıktı ise bağlanmamıştır. kardeşleri olarak sizin maaş alabilmeniz mümkün değil. Ancak babanız için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Tekrar bir hesaplama yapılacaktır. Hesaplama sonrasında mutlaka bir dönüş alırsınız.

  • Burçin
    10.12.2018

    Merhaba Dul ve sigortasız biri olarak 2.5 ay önce SSKlı Annem ve Babamın maaşlarına başvurdum yaklaşık 15-16 gün önce Babamın maaşı bağlandı lakin Annemin maaşı hakkında bir cevap gelmedi Olumlu yada Olumsuz? Babam 2008’den önce vefat etmişti Annem ise 2008’den sonra sorduğumda tarihler uyuyor diyorlar. Bu arada Babamın maaşının bağlandığını E Devlet üzerinden öğrenmiştim Oldu ki Annemin maaşıda bağlandı onu nasıl görücez E Devlet üzerinden?

    Cevapla
  • Asya
    09.12.2018

    Merabalar ben birşey soracaktım benim babam 2013 .te vefat etti .annem dul maşı aliyor ssk dan benim yüzde seksen özürlü kardeşim var ona yetim maaşı na başvurdum 5.04 .2018 de halen bi cevap gelmedi .ankara yı ariyom hep bi numara veriyorlar hep meşgul numaralar 170 ariyom dosya burda araştırma aşamasında diyor ssk binasına gittiğimizde dosyaniz gelmedi diyo ne yapacagimi şaşırdım bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      10.12.2018

      Merhaba,

      Konu ile ilgili ayrıca Bimer e ve cimere de şikayette bulunun.

  • Ayten
    06.12.2018

    Merhaba. Ben SSK emeklisiyim. Annem ve babam son 2 yıl içinde vefat etti. Ben dulum. Vefat eden babam SSK emeklisi idi. Ben onun maaşına başvurabilir miyim? Sonuç ne olur?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      07.12.2018

      Merhaba,

      SSK emeklisi olarak ssk emeklisi babanızdan maaş alamazsınız.

    • Deniz
      16.12.2018

      Hem dul hem yetim olqn bir bayan 2 maas alabilirmi ssk li her iki birim

  • Mustafa
    05.12.2018

    Temmuz 2018 de abim trafik kazası sonucu vefat etti yaklaşık 4000 bin gün primi vardı hanemizde bekar işsiz bir kız kardeşim var ev hanımı 64 yaşında bir annem var ve ssk emeklisi 1750 tl maaşı olan bir babam var annemin her hangi bir yerden maaşı olmadığı için abimin üzerinden ölüm maaşı veya herhangi bir maaş alma şansı varmıdır?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      06.12.2018

      Merhaba,

      Hane halkına düşen gelir net asgari ücretin altında olduğu için abiniz için başka hak sahipleri yok ise babanız maaş alsa dahi başvuru da bulunabilirsiniz.

  • bınnur
    04.12.2018

    merhabalar ölen babamın aylığını almak ıcın basvurmustum nasıl takıp edebılırım acaba?

    Cevapla
  • Birsen irisli
    04.12.2018

    Merhaba, ben 1995 yılında boştandım,ne nafaka nede hicbir yardim alamadım.calismiyorum.babam 1989 yılında vefat etti.annem sağ o hem kendi maaşını hemde babamın maaşını alıyor.
    Sorum şu,ben dul maaşı alabilirmiyim. Annemin vefatı olursa hem annemden hem babamdan alabilecekmiyim
    Dul maaşı olursa nereye başvurmam gerekir
    .

    Cevapla
  • Ezgi K.
    02.12.2018

    Merhabalar,

    Bir kaç sorum olacak; 1- Babam 26 aralık 2017 yılında vefat etti. Annem, babamın maaşını alıyor. Herhangi bir iş ile meşgul değilim. Benimde aylıktan yararlanma şansım var mı?
    2- Annem ayrıca kronik böbrek yetmezliğinden muzdarip. %90 sağlık kurulu raporu mevcut. Malulen emekli olabilir mi?
    3- Olabiliyorsa, her iki maaşıda alma şansı var mı?

    Teşekkür ederim..

    Cevapla
  • Semra Atalay
    26.11.2018

    Emekli sandığı emeklisi bekar bayanım sigortadan emekli ölmüş babamın maaşını alabilirmiyim

    Cevapla
  • Osman
    24.11.2018

    Merhaba, ben eylül 2018 itibariyle %90 rapor ile malulen emekli oldum. Herhangi bir mal varlığım yok ve 4 kişilik bir aile olarak ekonomik yetersizlik içindeyim. Maaşım 1,414 TL. olarak bağlandı. 1993 yılında vefat eden Bağ-kur emeklisi babamdan yetim maaşı alabilir miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Saygılarımla.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      25.11.2018

      Merhaba,

      Malule emekli maaşı alabildiğiniz için Babanızdan maaş alamazsınız.

  • Serkan
    22.11.2018

    İyi günler halihazırda babamdan yetim aylığı almaktayım ve bu yaz work and travel yapmayı düşünüyorum. Orada yapacakları sigorta burayı etkiler mi ve maaşım bu 3 aylık çalışma süresi boyunca kesilir mi?

    Cevapla
  • Saniye
    20.11.2018

    Merhaba eşim TZH Vakfından emekli 1 ay önce vefat etti oradan dul maaşı bağlandı. 1986 yılında vefat eden bağkur emeklisi babamdan yetim maaşı alabilirmiyim acaba iyi günler

    Cevapla
  • Tuba Ayhan
    16.11.2018

    Merhaba,
    annem için dedemin ssk emeklisine başvuru yaptık.Annemden şöyle bir talepleri oldu “bağlı bulunduğu sigorta il müdürlüğünden boşandığına dair taahütname” gerekiyormuş.Biz Küçükçekmece-Cennet Mahallesinde ikamet ediyoruz.İlk sorum bağlı bulunduğu sigorta il müdürlüğü neresi oluyor?İkinci sorum ise bu taahütname nüfus müdürlüğünden alınmıyormu,neden sigortadan alacağız?Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler.

    Cevapla
  • Esma
    15.11.2018

    Dul sigortasız bir bayanım SSK’lı Babam ve Annemin maaşlarına başvurdum. Babam 1 ekim 2008den önce vefat etti Annem ise 1 ekim 2008den sonra vefat ett babamın babamdan maaş geldi annemden daha sonramı gelicek ikisinide ayrı gönderdik cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.11.2018

      Merhaba,

      Hem annenizden hem babanızdan maaş alabileceksiniz. Diğeri henüz sonuçlanmamış olabilir.

  • Erkan
    14.11.2018

    Eşim vefat etti herhangi bir sigorta bağkur girişi yoktu. Ev Hanımıydı.Ben sigortalı işte çalışıyorum.Çocuklarım annelerinin vefatından dolayı yetim öksüz maaşı alabilir mi.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      14.11.2018

      Merhaba,

      Herhangi bir sigortalığa bağlı olarak emekliliği hak edemediği için çocuklarınızın maaş alması mümkün değil.

  • Selda
    14.11.2018

    Merhaba ben ve ablam babamdan yetim maaşı alıyorduk ablam iki yıl önce ilk eşiyle tekrar nikahlandı çeyiz parası talep ettiler ama iki yıldır bu para ödenmemiş benim maaşımda üç aydır düzenlenmedi iki yıl dolmasına rağmen bilgilendirirseniz sevinirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      15.11.2018

      Merhaba,

      En yakın SGM emeklilik servislerine müracaat edin. Hesaplamanın doğru olup olmadığını kontrol ettirin.

  • SEVDA
    14.11.2018

    ANNEM VE BABAM VEFAT ETTİLER SGK DAN EMEKLİ MAAŞI ALIYORLARDI.VEFATTAN SONRA BU MAAŞTAN BEKAR ERKEK KARDEŞİM VAR FAYDALANABİLİRMİ.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      15.11.2018

      Merhaba,

      Erkek çocuklar eğitimlerine devam ettikleri sürece lise de 20 yaşına kadar. Üniversite de 25 yaşına kadar alır. eğitimi devam etmiyor ise 18 yaşına kadar alabilir.

  • Aykut13
    13.11.2018

    Merhaba annem ve babam vefat etti. Annem babamın emekli aylığını alıyordu o da vefat edince ölüm aylığına başvurup 2 ay almıştım fakat sigortalı bi işe girince kesildi 22 yaşındayım ama aynı zaman da öğrenciyim de. Yeni çıkan yasada üniversite eğitimi görenler sigortalı olsa dahi 25 yaşına kadar alabiliyorlardı ama Benim aylığım kesildi lütfen aydınlatırmısınız

    Cevapla
  • Tuğba
    12.11.2018

    Ben babamdan dolayı aylık alıyordum sigortalı işe girdim 1 aylık işten ayrıldım e devlet üzerinden talepte bulundum tekrar bağlanır mı sgk ya gitmem gerekir mi

    Cevapla
  • Hatun Karadaş
    08.11.2018

    Merhaba, 2018 Eylül SGK emekli oldum ancak 2003 vefat eden babamın bağkur maaşını annem alıyordu oda 2013 vefat etti ben emekli olduğum halde babamın maaşını alabilir miyim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      10.11.2018

      Merhaba,

      SSK emeklisi olarak Bağkur emeklisi babanızdan maaş alamazsınız.

  • oğuz
    05.11.2018

    Babam memur emeklisiydi.2000 de Öldü.Şu anda Annem üç ayda 3200 TL,Kendi ssk emeklisi ama bekar olan ablam 1600 TL ve kendisi ssk lı eşinden dul maaşı alan ablam da 1500 TL alıyordu.24.10.2018 de annem de öldü.Ablamlar a sgk dan ancak 400 er yüz TL daha alabilirsiniz demişler.
    Ancak benim bildiğime göre babam yaşasaydı alacak olduğu 6400 TL nin her yetim % 40 ını alacaktı.2560 ar TL (2 yetim toplam5120 TL %80) yanlış mı?Teşekkür ederim

    Cevapla
  • Mert DİLSİZ
    02.11.2018

    Merhbalar, babam 1 sene önce vefat etti. Babam vefat ettiğinde 18 yaşımdaydım üniversite hazırlığındaydım maaş red edildi şimdi okumaya başladım başvurumu yaptım öğrenci belgem ile sigortadaki memura sorduğumda maaşını annene bağlatmadın mı diye sordu bende hayır öylebi bilgi verilmedi dedim 1 sene alamadığım maaşı alabilir miyim?

    Cevapla
  • Fatma
    31.10.2018

    2 ay önce eşimden ayrıldım kendimin hiç sigortası yok SSK emeklisi Annem ve Babamın maaşlarına başvurdum. Babam 1 Ekim 2008’den önce vefat etti Annem ise 1 Ekim 2008’den sonra vefat etti bunun bir etkisi olurmu? Başvuru ne zaman sonuçlanır? % kaç bağlanır? Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorumç

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      01.11.2018

      Merhaba,

      Hem annenizden hem babanızdan maaş bağlanır.

  • Şahinder
    26.10.2018

    Mrb. Annem ölen babasının maaşını alıyordu evli olmadığı için. Teyzemde evli olmadığı için ikisi maaşı paylaşıyordu. Annem vefat etti. Teyzem hala yarim maaş almaya devam ediyor. Annemin maaşı teyzeme devredilmez mi ? Teyzem tüm maaş alması gerekmiyor mu

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.10.2018

      Merhaba,

      Teyzeniz ve anneniz toplamda % 40+ % 40 % 80 maaş alıyordu. Şimdi teyzeniz tek başına % 50 alabilecek tüm maaş teyzenize aktarılmaz

    • derya
      17.11.2018

      MERHABA BEN DAHA ÖNCE BABAMDAN YETİM MAAŞI ALIYORDUM EVLENDİM AYRILDIM TEKRAR MAAŞ ALMAK İSTİYORUM MAAŞ MAHKEME BİTİM TARİHİNDENMİ HESAPLANIYOR MAHKEME BAŞVUR TARİNDENMİ BAŞLIYOR

    • Danışma Birimi
      19.11.2018

      Merhaba,

      Maaş resmi olarak boşandığınız tarihten itibaren başlar. Müracaat yaparken mahkeme karar kağıdını da koymalısınız.

  • Lokman
    25.10.2018

    Merhaba;

    Babam 14,5 ay esnaf olarak çalıştı ve esnaf bağkuru ödedi. 2009 yılında vefaat etti ve annem ve 2 kız kardeşime maaş bağlandı. Büyük kız kardeşim 2013 yılında devlet memuru oldu ve maaşı kesildi. Kız kardeşimin almış olduğu maaş anneme veya diğer maaş almakta olan kız kardeşime aktarılması için SGK’ya başvuruda bulunduk fakat olumsuz olarak yanıt verildi. Annem ve Kız kardeşimin maaşlarında her hangi bir artış da olmadı bunun ile ilgili yardımcı olabilir misiniz.

    Teşekkür ederim, İyi çalışmalar.

    Cevapla
  • Filiz Yalçın
    23.10.2018

    Merhaba,
    Temmuz’un 8’inde kaybettiğim Emekli Sandığı Emeklisi babamdan, dul ve yetim aylığı almak için başvurdum.
    2,5 ay geçmesine rağmen bir haber alamadım.
    Babamın TC no: 291…….. idi. Adı: Sami Yalçın.
    Başvurumun durumunu nasıl takip edebilirim?
    Teşekkürler, iyi çalışmalar…

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      24.10.2018

      Merhaba,

      E devlet şifreniz ile emeklilik tahsis işlemlerinden takip edebilirsiniz.

  • halktanbirisi
    21.10.2018

    Merhaba babam mart ayında vefat etti malulen emekli oldu 21 yıllık hizmeti var maaşı haziran ayında yattı ve okulundan telefon geldi ara sürede yatan birikmiş maaşları MEB in istediğini söylediler bankada biriken maaşı geri aldılar, bu maaşların bize verilmesi gerekmez miydi?

    Cevapla
  • Ahmet Alim Ceyhanlı
    20.10.2018

    merhaba, annem ilk yetim aylığını 19 Ekim’de çekti ama başvuruyu 16 Temmuz’da yapmıştı. birikmiş 2 aylığımızı vermediler sadece tek aylık verdiler. bunu izah edebilir misiniz? alabilecek miyiz birikmişimizi?

    Cevapla
  • ahmet
    19.10.2018

    Babam kasım 2017 yılında vefat etti. 2002 tarihli tarım bağkur girişi vardı ve herhangi bir prim yatırmamıştı. Prim borçlarını yatırarak annemi emekli ettik. 630 TL emekli aylığı bağlandı. maaş bana düşük geldi. acaba ir yanlışlık var mı cevap verebilirseniz sevinirim.

    Cevapla
  • Ümit demir
    18.10.2018

    Ben 5 yıl önce anne ve babamdan aynı oranda aylık alıyordum.evlilik sonrası aylık dogal olarak kesildi.7ci ayda eşimden ayrıldım ve sgk ya başvuru sonrası aylıklarım bağlandı.yanlız eşkiden aynı oranda aldıgım aylıklarımın birinde aşırı kesinti oldu neden ögrenebilirmiyim.

    Cevapla
  • Fatoş
    17.10.2018

    Merabalar, ben yaklaşık 12 senedir yetim maaşı alıyorum bir tane de erkek kardeşim var o da aliyor. Şuan 20 yaşındayım. 2017 yılının Ağustos ayında özel bir şirket grubunda çalışmaya basladim bu süreçte 3 aylık bir işkur sürecim oldu, 3 ay boyunca maaşımı almaya devam ettim fakat işkurum bitince maaşım kesildi. Sigortalı çalıştığım için kesildiğini biliyordum. Fakat Mart ayında yapılan, çalışan yetim aylığı düzenlemelerinden yeni haberdar oldum. Kanun yürürlüğe gireli 7 ay olmuş çalıştığım süre boyunca ben hiçbir gelir almadım yatması gerekmez miydi ? Yatması gereken parayı toplu alabilir miyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Yardimci olursanız sevinirim. Şimdiden tesekkurler..

    Cevapla
  • Tuba başbuyuk
    15.10.2018

    Meehabalar sskli calistigim.icin yetim ayligim kesildi isten ayrildigim icin yekrar dilekce gonderim baglanmasi icin talepte bulundum agustosun 3nde ama hala baglanmadi bu surec ne zaman netlesir baglanir bilgi alabilirmiyim tesekkurler simdiden..

    Cevapla
  • Arif SÜTÇÜ
    15.10.2018

    İEmekliyim devlet hst yüzde 40 merkez saglik kurumumdan yuzde60 is goremez raporum var .Babam ssk emeklisi rahmetli oldu ondan dolayi maas baglaniyormu basinda anlatildigina gore baglaniyor,ondan bilgi edinmek istedim.

    Cevapla
  • ayşe
    13.10.2018

    babamdan yetim aylıgına başvurdum 5 ay sonra baglandı vakıfbank bayramm odememi vermiyor bloke koymuşlar ben 14 yıldır hiç maas falan almadım banka birikmiş paramada bloke koyar maaş ve birikmiş paramı başka bankaya tranfer edebilirmiyim çok magdurum küçük bebegim var ne yapmalıyım.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      13.10.2018

      Merhaba,

      Bloke konan bedeli Alo 170 sgk danışma hattından veya En yakın sosyal güvenlik kurum emeklilik servisinden bloke sebebi ile bilgi alabilir. dilekçe yazarak ödenme talebinde bulunabilirsiniz.

  • Dilek
    11.10.2018

    2018 temmuz ayına kadar yetim maaşı aldım. 5 gün sgk primim yattığı için maaşım kesildi. İş çıkışım olduktan 1 hafta sonra .08.08.2018 desgk ya tekrar başvuru yaptım. Ama 2 ayı geçmesine rağmen hala maaşım bağlanmadı. Bağlanırsa hak ettiğim günden itibaren birikmiş maaşımıda alabilir miyim? İşlem ne aşamada nerden takip edeceğiz. Sgk nın vermiş olduğu telefon numarasını arıyorum ama hiç bir şekilde cevap verilmiyor. İstanbulda yaşıyorum Ankaraya evrak gönderdim ankara telefonu cevap vermiyor istanbulda bağlı olduğum sgk ya gittpim zamanda 2 aydan önce olmaz deyip hiç sistemden durum ne aşamada bakmadan başlarından arıyorlar. Ne yapmamız gerek.

    Cevapla
  • Serkan S.
    02.10.2018

    İyi günler. Ağustos ayında kesilen yetim aylığım için 21/09/2018 tarihinde gerekli evrakları SGKya gönderdim. Tahminen ne kadar süre içinde tekrardan bağlanır ve alamadığım ayların aylıklarını da alacağım değil mi?

    Cevapla
  • Ayten duman
    30.09.2018

    Esimden bosandim, babamdan yetim maaşı alıyorum, ihtiyac sahibiyim, dul maaşı alabilirmiyim, almak icin ne yapmalıyım, nereye basvurmaliyim ?

    Cevapla
  • Serkan
    28.09.2018

    Merhaba ben öğrenci olduğum halde temmuz ayında babamdan aldığım yetim aylığı kesildi ve ders kaydı yaptırdıktan sonra gerekli belgeleri 22/09/2018 tarihinde SGK`ya gönderdim. Kesilen maaşım ne zaman bağlanır ve alamadigim ağustos ve eylül aylarına ait aylıkları da toplu olarak alacağım değil mi?

    Cevapla
  • sertac kadir
    27.09.2018

    merhaba babam 22 haziran 2018 de vefat etti , bağkur maaşı anneme devroldu sgk da ölümünden 40 gün sonra 3800 tl bir birikmiş ödeme gözüküyordu ancak bankaya rutin maaşı yattı 3800 tl lik olmadı. ne yapmak gerekli

    Cevapla
  • emrah
    25.09.2018

    sadece erkek çoçuklarımı babadan maaş alıyor yoksa kızda varmı

    Cevapla
  • Güllü
    23.09.2018

    Merhaba babam 8.ayın dördünde vefat etti babam bağkurlu ama bağkurdan emekli oldumu veya hala prim borcu var mı bilmiyorum.yıllarca uzak kaldık 56 yaşındayım bekar bayanım yetim aylığı alabilirmiyim. Alabiliyorsam nasıl bir yol izlemem lazım teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      24.09.2018

      Merhaba,

      en yakın SGK merkezine giderek T.C. Kimlik numarası ile bilgilerine ulaşabiliriniz. Emeklilik servisi primine göre sizi yönlendirir. Eğer yeterli primi yok ise prim iadesi talep edebilirsiniz.

  • Osman
    20.09.2018

    Eşimin 20yıl 6aylık öğretmenlik hizmeti var bende maliyede memurum. Eşim 10.09.2018 tarihinde vefat etti. 2çocuğumuz var birisi üniversitede öğrenci 19 yaşında diğeri 18yaşında ama üniversite sınavına hazırlanıyor lise mezunu. E devlet üzerinden dul ve yetim aylığı için müracaat yaptık. Sorum şu Sgk ya gidip evrak doldurup başvuru yapmalı mıyım e devletten yaptığım başvuru yeterli mi.?

    Cevapla
  • Faith KOÇ
    19.09.2018

    Merhaba 29 Ağustos’ta 25 yaşımı doldurdum maaşım anneme otomatik geçiyor mu yoksa dilekçe mi yazmalıyım ve bu süreç nasıl ilerliyor?Ne kadar vakit alıyor?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      19.09.2018

      Merhaba,

      25. yaşını doldurduğunuzda maaşınız otomatikman annenizin maaşına yansır.

  • Sultan
    16.09.2018

    Eski eşim 11.09.2018 de vefat etti bir oğlumuz var oğlum içim yetim maaşı alabilirmiyim ne yapmam gerek

    Cevapla
  • Kezban yavuz
    13.09.2018

    Esimden ölüm sonucu dul maaşı alıyorum bunun yanında ölen babamdan 2001 devefat etti eşimde 2018 de vefat etti ben babamın yetim aylığindan alabilirmiyim

    Cevapla
  • Onur Demie
    12.09.2018

    Merhaba iyi çalışmalar.
    Yetim aylığım öğrenci belgesi göndermediğim için kesildi. Belirli aralıklarla göndermem gerektiğini öğrendim. Gerekli belgeleri yetkili mercilere gönderdim. Fakat şöyle bir sorun var. Alma şartlarına baktığımda 25 yaşı doldurmuş olmak gerektiği yazıyor. Doğum tarihim 29.09.1993 . Yirmi beşe girmekten bahsediyor gittiğim yerler. Yirmi beşi tam olarak doldurmak dediğimiz durum bu Eylül ayında değil seneye gerçekleşiyor. Maaşımı almaya devam edebilir miyim?

    Cevapla
  • Güler ERUYSAL
    11.09.2018

    Eşimin ölümünden 1,5 ay geçti.Müracatımı yapmıştım.Maaşımı nezaman alırım?

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      12.09.2018

      Merhaba,

      evraklar ile ilgili bir eksiklik bildirilmedi ise 15-20 gün içinde sonuçlanır.

  • meral bayar
    11.09.2018

    28 temmüz da eşimin vefatından sonra eşimin maaşından yararlanmak için 15 ağustosta SGK ya müracatımı yaptım.evrakları ankara ya göndemem gerektiğini söylediler.kargoyla gönderdim.göndereli yaklaşık bir ay olmasına rağmen hiç bir cevap alamadım.bu arada eşim sigorta emeklisi.hangi tel numarasından takip edebilirim.bilgi verirseniz çok sevinirim.saygılarımla…

    Cevapla
  • ufuk
    07.09.2018

    Merhaba benim babam vefat etti. Annem 26 temmuz 2018de bağkur ölüm aylığı kaydı yaptı. Acaba maaşı ne kadar sürede bağlanır? Teşekkürler

    Cevapla
  • Zihni
    05.09.2018

    Ben 20 yaşındayım üniversitemden mezun olamadım maaşım kesildi tekrar başvuru yapsam bağlanır mı özel sektör calisaniyim bu arada.

    Cevapla
  • jale
    04.09.2018

    45 yaşında bekar bayanım emekli sandığından emekli babam 19 haziranda vefat etti yetim aylığı alabilmek için talep formu haricinde başvuru için gerekli evrak var mı?

    Cevapla
  • Elif Çekici
    03.09.2018

    Merhaba babamdan kalan ölüm aylığım sigortalı işe girdikten sonra kesildi şu anda çalışmıyorum tekrar başvuru yapmam sonucunda maaşım yatmaya devam eder mi

    Cevapla
  • Bulet barut
    03.09.2018

    Merhaba ben 19 yaşındayım yetim maaşı alıyordum sigorta girişi olduğu için maaşım kesildi ama okulum devam ediyor. Tekrar başvuru yapıp alacağımı söylediler 27 temmuzda başvurdum ama hala maaşım bağlanmamış. Ne zamana kadar bağlanır.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      03.09.2018

      Merhaba,

      Maaş bağlanma işlemleri 45-60 gün arasında sürmektedir.

  • Yasemin
    30.08.2018

    Annemin maaşı son 2 aydır 550 tl oldu dün maaşı çekmeye gittim . 275 tl yazıyordu atm e 270 tl verdi neden eksildi merak ediyorum?

    Cevapla
  • ekber
    26.08.2018

    Merhaba benim babam 2014 yılında vefat etti , 2018 şubat 9 da 18 yaşım oldu ve temmuz ayına kadar maaş yatmaya devam etti, bu ayki ağustos maaşı+bayram primi yatmadı hesapta 0 olarak gözüküyor , üniversite kayıtlarından sonra sistem otomatik olarak algılayıp devammı edecek maaş yoksa 2 ay sonra bütün üniversite işleri bitip öğrenci kimliğimi aldıktan sonra bir belgemi yollamalıyım? .

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.08.2018

      Merhaba,

      Öğrenci belgenizi alıp tekrar başvuru yapmanız gerekecektir.

  • İrem45
    19.08.2018

    Merhaba benim babam pratisyen hekim olrak çalışırken 1994 yılındakayboldu o günden beri kendisinden haber alamadık ve ben 2014 yılında gaiplik davsı açıp 2017 yılında gaiplik kararı aldım bu kararla beraber eylül 2017 de sgk yetim maaşı ile başvurdum ancak bugüne kadar hiç bir cewap alamadım nasıl bir yol izlemem gerek şimdiden teşekkürler ..

    Cevapla
  • Ayşe Işık
    16.08.2018

    Ben vefat eden esimden dul maasi alıyordum.2017 eylül ayinda evlendim.anlaşamadık 2018 şubat ayında bosandik.tekrar maas bağlanması için muracaat ettim .maasimi mayıs 15 inden itibaren islem görerek bağladılar.
    Aradaki 3,5 ay birikmiş maasimi devlet vermedi.ne yapmam gerekiyor

    Cevapla
  • Şule Karasüt
    14.08.2018

    Merhabalar arkadaşım babasından 130 TL maaş almakta.Son düzenlemelerle arkadaşımın maaşı artabilir mi?Teşekkürler.

    Cevapla
  • NALAN GAZİOĞLU
    13.08.2018

    Kardeşim Fatih GAZİOĞLU (t.c.Kimlik no:43342748544) 11.12.2018 tarihinde vefat etti.Eşine ve çocuklarına maaş bağlanması için müracaatta bulunduk. İşlemlerin
    1- hangi aşamada olduğu
    2- ne kadar aylık bağlanacağı
    3 Geriye dönük olarak vefatından aylık bağlandığı güne kadar toplu maaş ödenecek mi;
    konularında bilgi istiyorum.

    Cevapla
  • zeynepp
    12.08.2018

    babam 18 yıl önce vefat etti annem ve cocukları bizler herhangi bir para almadık annemin dulluk maasını nasıl alabiriz. ben e devletten yetimlik basvurusu yaptm bu arada babamın herhangi bir işte calısmamış her hangi bir sigortası yok bizimde simdi herhangi bir guvencemiz yok yardm ederseniz sevenrz şimdiden tesekkurler

    Cevapla
  • Zehra basaran
    04.08.2018

    HANGI TARIHTE YETIM MAASI ALDIGIMI HATIRLAMIYORUM NASIL OGRENEBILIRIM

    Cevapla
  • Necla özcan
    03.08.2018

    Yetim aylıgı bilgilerim

    Cevapla
  • Gül akar
    03.08.2018

    Ben. Eşimden 1 yıl önce ayrıldım şikayet üzerine maaşım kesildi kendisi 4 yıldır bir otelin lojmanına kalıyor kaldığına dair belge getirdim bugün SSK ya yeniden incelenmesi için dilekçe verdim ve kaymakamlığa ikamet adresi düşmesi için müracaat ettim SSK yeniden müfettiş gorevlendirirmi incelenmesi için maaşım bağlanır mı tşk ederim

    Cevapla
  • Nilgün güzel
    02.08.2018

    Yetim maşı almakta olduğum esas maaşı yani babamın emekli maaşını nereden ve nasıl öğrenebilirim? Teşekkür ederim.

    Cevapla
  • ömer ÖZTÜRK
    01.08.2018

    merhabalar ben sgk ya fazladan yatırılan ve çakışan primlerimi para olarak geri alabilirmiyim teşekkürler…

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      02.08.2018

      Merhaba,

      Birden Fazla İş yerinde Çalışmış Olan Kişiler
      1 ay içinde birden fazla iş yerinde çalışan işçinin ödemiş olduğu sigorta primi tutarı asgari ücret tutarının altı buçuk katından fazla ise işçi tarafından ödenen primler işçiye iade edilir.

  • ZEKİ
    30.07.2018

    merhabalar. Eşim Öğretmendi 30 yaşındaydı. 23.05.2018 tarihinde doğum yaptı bir erkek cocuk dogurdu. 02.06.2018 tarihinde vefat etti. Eşim Beş yıldır Öğretmendi 1714 günü vardı çocuk için yetim maaşı almak istiyorum. eşim 2013 ağustos girişliydi daha öncesinde bir girişi yoktu.yardımcı olursanız cok sevınırım…

    Cevapla
  • Eray Arduç
    30.07.2018

    Merhaba babam 2012 haziranda vefat etti babam rahmetli olduğunda ben 17 yaşımdaydım babamdan dolayı sgk dul ve yetim maaşı alıyorduk annemle birlikte 2013 nisanda 18 oldum maaşımın anneme geçmesi için dilekce yazdım dilekce kabul edilmesine rağmen annemin maaşı 4/2 olarak görünüyordu 2018 haziranda bir dilekce daha yazıp durumun düzeltilmesini ve eksik yatan tutarların tarafımıza ödenmesini istedik eve kağıt göndermişler aylıgınız düzeltilmiştir diye ve birde ptt ye gidin birikmiş tutarı alın yazıyordu birikmiş tutar ne üzerinden hesaplanır ve ne kadardır.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      30.07.2018

      Merhaba,

      Verdiğiniz bilgiler göre hesep yapmamız zor. ancak anneniz 3/4 oranında maaş almalı. Aradki farkı sisin maaştan düştüğünüz tarihe göre hesaplayabilirsiniz.

  • Ceren Çekirdekli
    28.07.2018

    4/a dul/yetim ayligi icin Nisanda gondermis oldugum tahsis talep dilekcesindeki son durum HTİ İkinci Karar Servisi-Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış olarak gözüküyor 25 gündür hiçbir işlem yapılmamış bu sgkyi aradığım da açmıyorlar ne yapmalıyım ya da ne durumda şuan işlemlerim teşekkürler.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir