emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Diş Teli Takan Devlet Hastaneleri ve Fiyatları 2024

Diş Teli Takan Devlet Hastaneleri ve Fiyatları 2024
SGK
27.01.2024

Diş teli; dişlerdeki çapraşıklık, bozukluk veya estetik sorunları gidermek için kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemidir. Diş teli takmak isteyen birçok kişi bu tedavinin maliyeti, süresi ve sonuçları hakkında merak ettiği sorulara cevap aramaktadır.

Bu yazımızda;

  • SGK diş teli tedavisini karşılıyor mu?
  • SGK diş teli karşılama şartları nelerdir?
  • SGK diş teli takan hastaneler hangileri?
  • Devlet hastanesinden diş teli randevusu nasıl alınır?
  • 2024 devlet hastanesi diş teli fiyatı ne kadar?
  • 2024 özel hastanelerde diş teli fiyatı ne kadar gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

SGK DİŞ TELİ TEDAVİSİNİ KARŞILIYOR MU?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) diş teli tedavisini bazı şartlar altında karşılamaktadır. SGK diş teli tedavisi karşılama şartları şöyledir:

  1. Devlet hastanesi veya üniversite hastanesinde yapılmalıdır. Özel hastanelerde veya kliniklerde yapılan diş teli tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.
  2. Diş teli tedavisi görecek olan kişi 18 yaşından küçük olmalıdır. 18 yaşından büyük olanların diş teli tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.
  3. Diş teli tedavisi görecek olan kişi anne veya babasından sigortalı olmalıdır. Kendi sigortası olan kişilerin diş teli tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.

SGK DİŞ TELİ TEDAVİSİNİN NE KADARINI KARŞILIYOR?

SGK, diş teli tedavisinin tamamını karşılamamaktadır. SGK, diş teli tedavisinin sadece malzeme bedelini karşılamaktadır:

  • Diş teli tedavisinde kullanılan braket, tel, lastik, bant gibi malzemelerin ücreti SGK tarafından ödenmektedir.
  • Ancak diş teli tedavisinde yapılan muayene, röntgen, film, panoramik, sefalometrik, model, simülasyon, takip, bakım, kontroller gibi hizmetlerin ücreti SGK tarafından karşılanmamaktadır. Bu hizmetlerin ücreti, hastanın kendisi tarafından ödenmektedir.

SGK DİŞ TELİ KARŞILAMA ŞARTLARI NELERDİR?

SGK diş teli tedavisini karşılamak için bazı şartlar aramaktadır. Bu şartlar şunlardır:

  1. Diş teli tedavisi görecek olan kişinin, ortodontik bozukluğunun ciddi ve tedavi edilmesi gereken bir durum olması gerekir. Estetik amaçlı diş teli tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.
  2. Diş teli tedavisi görecek olan kişinin, tedaviye başlamadan önce SGK’ya başvurması ve tedavi planını onaylatması gerekir. Tedaviye başladıktan sonra SGK’ya başvuran kişilerin tedavi masrafları SGK tarafından karşılanmaz.
  3. Diş teli tedavisi görecek olan kişinin, tedavi süresince SGK’ya düzenli olarak rapor sunması gerekir. Raporlar, tedavinin başlangıcı, devamı ve sonuçlandırılması aşamalarında SGK’ya verilmelidir. Rapor vermeyen kişilerin tedavi masrafları SGK tarafından karşılanmaz.

SGK DİŞ TELİ TAKAN HASTANELER HANGİLERİ?

SGK diş teli tedavisini sadece devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde karşılamaktadır. Özel hastaneler ve klinikler, SGK ile anlaşmalı olmadıkları için diş teli tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.

SGK diş teli takan hastaneler, Türkiye genelinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM) ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleridir. Bu hastanelerde ortodonti bölümü bulunmakta ve diş teli tedavisi yapılmaktadır.

DEVLET HASTANESİNDEN DİŞ TELİ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

  1. Devlet hastanesinden diş teli randevusu almak için öncelikle SGK diş teli takan hastanelerden birine başvurmanız gerekir.
  2. Başvurduğunuz hastanede diş hekimi tarafından muayene edilir ve diş teli tedavisine uygun olup olmadığınız belirlenir.
  3. Eğer diş teli tedavisine uygun iseniz diş hekimi size bir tedavi planı hazırlar ve SGK’ya onaylatır.
  4. SGK, tedavi planınızı onayladıktan sonra diş teli tedavisine başlayabilirsiniz.
  5. Diş teli tedavisine başlamak için hastanenin internet sitesinden veya telefonla randevu alabilirsiniz.
  6. Randevu aldığınız tarihte hastaneye giderek diş teli tedavinize başlayabilirsiniz.

DİŞ TELİ ÜCRETİNİ DEVLET KARŞILAR MI?

Diş teli ücretini devlet yukarıda belirttiğimiz şartlar altında kısmen karşılamaktadır. SGK, diş teli tedavisinin sadece malzeme bedelini karşılamaktadır. Diğer hizmetlerin ücreti, hastanın kendisi tarafından ödenmektedir. Bu nedenle diş teli tedavisi gören kişiler, devlet hastanesinde de olsa belli bir miktar ücret ödemek zorundadır.

DEVLET HASTANELERİNDE DİŞ TELİ TAKILIR MI?

Devlet hastanelerinde diş teli takılmaktadır. Devlet hastanelerinde diş teli takan bölüm, ortodonti bölümüdür. Ortodonti bölümü; dişlerdeki çapraşıklık, bozukluk veya estetik sorunları gidermek için diş teli tedavisi uygulayan bir bölümdür. Devlet hastanelerinde diş teli takmak için yukarıda belirttiğimiz şartları sağlamanız ve randevu almanız gerekir.

2024 DEVLET HASTANESİ DİŞ TELİ FİYATI NE KADAR?

Devlet hastanesi diş teli fiyatları;

  • Tedavinin süresi,
  • Zorluğu,
  • Kullanılan malzeme ve teknik gibi faktörlere göre değişmektedir.

Devlet hastanelerinde diş teli tedavisi SGK tarafından kısmen karşılanmaktadır. 18 yaş altı kişilerin diş teli tedavisi, tedavide kullanılacak malzemeleri hastanın alması şartıyla ücretsizdir. 18 yaş üstü kişilerin diş teli tedavisi ise devlet hastanelerinde ortalama 7.500 TL ile 10.000 TL arasında tek çene için, 11.000 TL ile 14.000 TL arasında çift çene için değişmektedir.

NOT: Bu fiyatlar Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen taban fiyatlardır. Hastaneye ve tedaviye göre farklılık gösterebilir.

2024 ÖZEL HASTANELERDE DİŞ TELİ FİYATI NE KADAR?

Özel hastanelerde diş teli tedavisi, devlet hastanelerine göre daha pahalıdır. Özel hastanelerde diş teli tedavisi SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Özel hastanelerde diş teli tedavisi, ortalama 12.000 TL ile 27.000 TL arasında tek çene için, 27.000 TL ile 60.000 TL arasında çift çene için değişmektedir.

Özel hastanelerde diş teli tedavisi daha fazla seçenek ve kalite sunmaktadır. Örneğin; lingual diş teli, şeffaf plak, porselen braket gibi farklı diş teli çeşitleri özel hastanelerde bulunabilmektedir.

Yorumlar

  1. Zeynep dedi ki:

    Merhaba 16 yaşındayım ama devlette ortodonti randevusu alamıyorum ne zaman açıldığını biliyor musunuz veya üniversitesi hastanelerinde Uygun’a yapan bir yer var mı biliyor musunuz

    1. jamal dedi ki:

      ilk önce bir diş hekimine görünmeniz gerekiyor, ardından uygun bulursa sizi ortodontiye yönlendirir.

  2. Ramazan dedi ki:

    Ben 17 yaşındayım tel yaptırmak istiyorum fiyat ne kadar olur