ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Yılı Fitre Miktarı Belli Oldu! Fitre Tutarları Ne Kadar ?

2020 Yılı Fitre Miktarı Belli Oldu! Fitre Tutarları Ne Kadar ?
20.04.2020

2020 Yılı Fitre Miktarı Belli Oldu! 2020 Yılı Ramazan ayının başlangıcına sayılı günler kala Diyanet tarafından önemli olan açıklamalardan biri gelmiş bulunmaktadır. 2020 Ramazan ayı için fitre miktarının ne kadar verileceği belirlenmiştir. Fitre parası (Fıtır Sadakası), Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlar dışında da belli bir mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler adına maddi açıdan yerine getirmekle görevli oldukları bir ibadet şekli olmaktadır. 2020 Yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Din İşleri Yüksek Kurulu hanedeki kişi sayısına bağlı olarak, kişi başı verilecek olan fitre miktarını belirlemiş bulunmaktadırlar. Ramazan ayı için sayılı günler kala imkanı el veren vatandaşların ihtiyaç sahiplerine vermekle yükümlü oldukları fitre zamanı da gelmiş bulunmaktadır.

Ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz süre zarfında, yerine getirmemiz gereken bir diğer ibadetimiz ise fitre olmaktadır. Fitre parası, İslam Dini içerisinde varlıklı olan vatandaşların ramazan ayı içerisinde yoksul vatandaşlara verilmesi dinen belirtilen ve miktarı belli olan sadaka türü olmaktadır. Diğer açıdan da fitre parası verilecek olan kişiler için de bazı özelliklere sahip olunması beklenmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din işleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafınca 2020 yılı için fitre miktarı 27TL olarak açıklanmış bulunmaktadır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Fıtır Sadakası, Müslüman olan toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesim tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Buna göre 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından itibaren, 2021 yılı Ramazan ayı başlangıcına kadar olan süre için 27 TL olarak verilmesine karar verildiği belirtilmiş bulunmaktadır.

2020 Yılı Fitre Neye Göre Nasıl Verilmektedir? 

2020 Yılı Fitre Neye Göre Nasıl Verilmektedir? Her zaman için fitre miktarı belirlenirken kişinin 1 günlük yiyecek ihtiyacını yeteceği miktara göre belirlenmektedir. Diğer yandan ağlık nedenlerinden dolayı oruç tutamayan kişilerinde tutamadığı gün sayısı kadar günlük fitre ödemesi yapması gerekmektedir. Fitre verilirken fakir şartı aranarak geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa verilebilmektedir. Hala, amca, dayı ve teyze gibi akrabaya fitre vermek daha çok sevap olmaktadır.

Fitre parası, zengin olana, yani kurban kesebilecek durumda olana zekat verilemez. Ayrıca, anne, baba, dedeye, büyükanneye, toruna, evlada ve hanımına fitre verilmez. Fitre verilmeyen diğer kişiler ise kafirler olmaktadır.

Yorumlar

  1. sevtap dedi ki:

    asgari ücret ne kadar hesap yapın arkadaşlar