• Almanya Vize Başvuru Formu ve Gerekli Evraklar

    Almanya vize başvurusu sırasında teslim edilmesi zorunlu olan belgeler vize başvurusunun kabul edilerek zamanında vize işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Ülkemizde Almanya seyahatleri için vize başvuruları konsolosluk veya büyükelçiliklere değil İDATA kuruluşlarına internet üzerinden online olarak yapılabilmekte bu kapsamda daha hızlı bir şekilde vize başvuruları sonuçlandırılmaktadır. Bununla birlikte İDATA hizmetleri daha detaylı ve kapsamlı evrak talepleri sebebiyle vize süreçlerinde daha hassas olunmasını gerektirmektedir.


    Almanya vizesi için gerekli evraklar 2019 seyahat edilecek kapsama göre değişkenlik arz etmektedir. Örneğin öğrenci olarak Almanya’ya vize başvurusu yapacak kişinin hazırlayacağı belgeler ile turistlik gezi için Almanya’ya gitmek isteyenlerin belgeleri farklı olacağı gibi karayoluyla ve taşıtla Almanya’ya gitmek ile havayoluyla seyahat etmek amacıyla hazırlanacak belgeler arasında farklılıklar bulunmaktadır.

    Almanya Vize Çeşitleri Nelerdir?

    Ülkemizde bulunan Almanya büyükelçiliklerinden vize başvurusu yapabilmek için Alma vize başvuru formu ile birlikte gerekli olan diğer evrakların tamamlanması ve randevu alım işlemlerinin takip edilmesi gerekmektedir. 0850 460 84 93 numaralı çağrı merkezini arayarak ulusal vize randevu alma işlemleri Almanya Büyükelçilikleri için talep edilebilmektedir.

    Almanya vize başvurusu yapabilmek için seyahat başlangıcından en erken 90 gün içinde vize başvurusu yapılabilmektedir. Randevu tarihi Almanya vize için gerekli evraklar temin etme süresine göre belirlenmeli internet üzerinden ya da İDATA şubelerine müracaat ederek randevu talebinde bulunmak gerekmektedir. Almanya vize başvurularında;

    • Turistlik amaçlı,
    • Aile veya arkadaş ziyareti,
    • Staj,
    • Öğrenci gezileri,
    • Tır şoförü,
    • İş ve fuar ziyareti,
    • Havaalanından transit yolcu,
    • Eğitim, kültürel ve sportif amaçlı seyahat,
    • 90 gün ve üzeri Ulusal statüde kalış

    Şeklinde vize çeşitleri bulunmaktadır. Bu vize çeşitlerinden herhangi birini seçerek ve seçilmiş olan vize çeşidine ait belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak Almanya’ya seyahat edilmesi işlemleri randevu alınarak ve vize başvuru formu doldurularak kolayca yapılabilmektedir.

    Sponsorlu Bağlantılar


    Almanya Vize Başvuru Formu Nasıl Hazırlanır?

    Almanya vize başvuru formunu ister internet üzerinde bulunan Almanya vize başvurusu formlarını bilgisayarınıza indirerek isterseniz de online olarak https://videx.diplo.de/videx/desktop/index.html#start internet adresi üzerinden vize konusunda Almanya makamları tarafından yetkilendirmiş İDATA kuruluşu aracılığı ile yapabilirsiniz. Almanya vize başvuru formu birtakım bölümlerden oluşmakta ve bu bölümlerin tamamının nüfus cüzdanı, pasaport ve seyahat belgeleriyle birlikte doldurulması gerekmektedir.

    Almanya vize başvuru formunda;

    • Kimlik bilgileri,
    • İrtibat bilgileri,
    • Pasaport bilgileri,
    • Seyahate ilişkin detaylar

    Bölümleri yer almakta ve bu bilgileri içere formun vize başvurusunun kabul edilmesi için eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir. Form hazırlanması işlemleri tamamlandıktan sonra randevu alınmakta ve Almanya makamlarıyla yapılan randevu sırasında istenilen belgeler eksiksiz olarak hazırlanmalıdır.

    Almanya Vize Başvuru Formu İstanbul İçin TIKLAYINIZ

    Almanya Vize Başvuru Formu Ankara İçin TIKLAYINIZ

    Almanya Schengen Vize Başvurusunda Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

    Schengen vizesi ile Almanya’ya yapılacak seyahatler birçok Avrupa ülkesine vize yaptırma zorunluluğuna sahip olmadan Avrupa’da serbest dolaşım hakkı elde etmenizi sağlamaktadır. Bu sebeple schengen vizesi alınarak yapılacak Almanya vize başvuruları daha çok tercih edilmektedir. Almanya schengen vize başvuruları 90 güne kadar olan seyahatler açısından alınabilmektedir. Vize başvurusunda bulunurken seyahate çıkmadan en az 15 gün öncesinden vize randevusu almak oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi bakımından dikkat edilmesi gereken süreler arasındadır.

    Almanya Schengen vizesi için gerekli evraklar 2019 şunlardır:

    • Vize başvuru formu,
    • Son 6 ay içinde çekilmiş en az 6 adet biyometrik fotoğraf,
    • Son 5 yıl içinde uluslararası seyahatler için parmak izi verilmediyse parmak izi verme,
    • Pasaportun vize bitiş süresinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olması ve pasaport sayfalarında en az iki sayfanın boş olması,
    • En az 30.000 euro teminat bedeli olan seyahat sigorta poliçesi,
    • Schengen bölgesine giriş çıkış yapılacak tarihleri içeren seyahat ve uçuş bilgileri,
    • Konaklama yapılacak yerlerle ilgili rezervasyon bilgileri veya kalınacak yere ait adres bilgileri,
    • Çocukların yapacakları seyahatlerde anne ve babanın başvuru formunu birlikte imzalaması ve çocuk tek başına seyahat edecekse noter onaylı izin belgesi

    Gibi belgelerin vize başvuru formuna eklenerek vize randevu işlemleri sırasında bu evrakların Almanya konsolosluk veya büyükelçiliklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

    Almanya Turistlik Gezi Amaçlı Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

    Almanya’ya gezi, tatil veya eğlenme gibi amaçlarla alınan kısa süreli vize türüne turistlik vize adı verilmekte ve turistlik vize başvuru evraklarını süresi içinde tamamlayarak randevu talebinde bulunan Türk vatandaşları Almanya büyükelçiliği ve konsolosluklarından vize işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Almanya’ya turistlik gezi amaçlı gidecek kişiler kısa süreli vize tipinde en fazla 90 günlük Almanya’da konaklama hakkına sahip olmakta schengen vizesi kapsamında vize alınmışsa Avrupa’nın birçok ülkesine de bu vize sayesinde seyahat edebilmektedir.

    Almanya turistlik gezi amaçlı vize başvurusu yapacak kimseler bordo yan umuma mahsus pasaporta sahip olan kişilerdir. Gri pasaport gibi hizmet pasaportu sahipleri ya da yeşil pasaport gibi hususi pasaport sahiplerinin 180 gün içinde 90 günü aşmayan turistlik seyahatleri için vize başvurusu yapmalarına lüzum yoktur.

    Almanya turist vizesi için gerekli evraklar şunlardır:

    • Pasaport; en az yan yana iki boş sayfası bulunan ve vize bitiş süresinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan son 10 yıl içinde çıkartılmış pasaport,
    • Biyometrik fotoğraf ve parmak izi; son 3 ay içinde çekilmiş başvuruyu tanımaya yarayan 2 adet biyometrik fotoğraf ve resmi kurumlara schengen başvurusu sırasında parmak izi verilmesi,
    • Kimlik fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği fotokopisi,
    • Almanya vize başvuru formu,
    • Başvurucunun finansal durumunu gösteren belge; maaş bordrosu veya vergi levhası gibi kişinin gelir durumunun belgelenmesi ve turistlik gezi sırasında vize başvurusunda bulunacak kişinin geçiminin ne şekilde sağlanacağını gösterir banka hesabı şeklinde geliri belgelemeye yarayan evraklar,
    • Seyahat amacıyla alınan biletler veya konaklanacak yer adres bilgileri ile birlikte varsa otel rezervasyon bilgileri

    Gibi belgeler ile Almanya turistlik vizesi başvurusu yapılmakta ve 90 gün boyunca Almanya sınırlarında konaklanabilmektedir.

    Davetiye İle Almanya’ya Gitmek İçin Hangi Evraklar Gerekmektedir?

    Almanya’da bulunan akraba ve arkadaşları ziyaret etmek amacıyla yapılacak seyahatlerde kullanılan bir yöntem olan resmi davetiye yoluyla vize başvurusu yapılması otel, pansiyon gibi yerlerde konaklamayacak olan kimseler için kalınacak yerle ilgili davetiye ibrazı şeklinde yapılan vize başvurusudur. Ziyaret edilen akraba ve arkadaş Almanya resmi vize davetiyesi yazarak vize başvurusunda bulunan kişinin seyahat süresince yanında konaklayacağını belirtmelidir.

    Davetiye ile Almanya’ya gitmek için gerekli evraklar en başta resmi yazılı davetiyedir. Davetiye, Almanya’da ikamet eden kişi tarafından Alman büyükelçilik veya konsolosluğa hitaben yazılmalı ve 1 aydan eski olmamalıdır. Almanya’da ikamet eden kişiye ait;

    • Yakınlık derecesini gösterir belgeler,
    • Seyahat gelirleri Almanya’daki tanıdık tarafından karşılanacaksa gelir durumu belgesi,
    • Almanya’dan davetiye gönderen kişi Alman vatandaşı ise Alman nüfus cüzdanı,
    • Oturum belgesi, çalışma izni gibi belgeler,
    • İkamet adresi, kira kontratı veya tapusu

    Vize başvurusunun daha çabuk ve olumlu sonuçlanmasına imkan vermektedir. Bunun yanında güncel pasaport sahibi olmak, biyometrik fotoğraf çektirmek, son 5 yılda parmak izi verilmediyse bu işlemi kurumlar aracılığı ile yaptırmak, seyahat sigortası gibi belgelerin tamamının vize randevusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.

    Almanya Vatandaşlık Şartları

    Almanya Emeklilik Yaşı ve Emekli Maaşı

    Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?



    tıkla sorunu sor

    Almanya Vize Başvuru Formu ve Gerekli Evraklar İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZE SORUN!



    Etiketler:

    Merak Ettiklerinizi Sayfanın En Altında Sorabilirsiniz!

    1. Esra dedi ki:

      Ölüm aylığı maaşı alıyordum 935 tl çeyiz parasına başvurdum e devletten takip ediyorum yatıp yatmadğını az önce baktım ödeme işlemi devam ediyor yazıyor tutarıda 21.080 yazıyor ödeme tutarı nasıl oluyor 22.440 olması gerekmiyormu 24 aylığı

      1. Danışma Birimi dedi ki:

        Merhaba,

        Mevzuatta ‘Ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere, evlenme tarihindeki gelir veya aylığının iki yıllık tutarı olarak ödenen ölüm yardımıdır.’ şeklinde geçer bir kesinti olmaması gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra dilekçe ile itiraz edebilirsiniz

    Sorunuzu Yazın