ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
09.02.2020

2020 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2020 yılı içerisinde alınacak olan sözleşmeli öğretmen alımları başvurularında beklenen haber gelmiş bulunmaktadır. 2020 yılı sözleşmeli öğretmenlik başvurularında sözlü sınavları 5 Şubat 2020 tarihi itibarı ile başlamış bulunmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecektir. Sözlü sınavlara katılan sözleşmeli öğretmen adayları artık gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirmiş bulunmaktadırlar. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusunda bulunan adayların atanma işlemleri ne zaman gerçekleştirilecek? Konu ile ilgili tüm merak edilenlere yazımızdan ulaşabileceksiniz.

2020 yılı içerisinde alınacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurularında, mülakat süreci devam etmektedir. Başvuruda bulunarak mülakata giren adaylar artık gözlerini sonuca çevirmiş bulunmaktadır. Buna göre 2020 yılında başvuruda bulunarak, yapılan mülakatta başarı sağladıkları takdirde 20 bin öğretmen adayı görevlerine başlayabilecekler. Katıldıkları sözlü sınavda, sınavdan geçebilmeleri için sınav sonucunda 60 ve üzeri puan alarak, sözlü sınavı geçebileceklerdir. Yapılan sözlü sınavda 60 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için tercih yapma hakkına sahip olacaktır. Katıldıkları mülakatta 60 puan alarak başarı sağlayan adaylar artık hedeflerini sonuca yöneltmiş durumdadır.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında mülakat tarihleri 5 – 22 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Mülakat sonuçları ise 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacaktır. Mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından da yapılacak olan atama tercihleri de 9 – 13 Mart 2020 tarihleri arasında yapılarak, atama sonuçları da 18 Mart 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları Nasıl Belirlenmektedir?

Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları Nasıl Belirlenmektedir? Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunun ardından, katıldıkları mülakatta başarılı olarak tercihte bulunan adayların atama işlemleri aşağıdaki gibi belirlenmektedir.

  • Katıldıkları sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumuna elektronik ortam üzerinden başvuru yapabileceklerdir.
  • Yapılan tercihler aynı il ya da farklı illerde bulunmakta olan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
  • Yapılan tercihler herhangi bir il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.
  • Adaylar il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça yaptıkları tercihlerde değişikliğe gidebileceklerdir.

Adayların tercih dışı seçenek olarak;

  • Tercihim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum,
  • Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum, seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemen zorundadır.
  • Yaptığı tercihlerinden atanamayan adaylardan “9.5.2.”seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurası ile atanmak üzere değerlendirmeye alınacaklardır.
  • Talim ve Terbiye Kurulu kararınca, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik – bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümüm mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.