Genel

2020 Hac İçin Boş Kontenjan Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

2020 Hac İçin Boş Kontenjan Kayıtları Ne Zaman Yapılacak? 2020 yılı için hac kura çekilişlerinin 9 Ocak günü gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Gerçekleştirilen hac kura çekilişlerinin ardından yaklaşık olarak 84 bin vatandaşımızın hacca gitmek için adının okunması gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Gerçekleştirilen hac kura çekilişlerinin ardından da kesin kayıtlar ise 13 Ocak – 24 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

2020 Hac kuralarından sonra kesin kayıt tarihlerinde bazı hacı adaylarının yaşlılıktan ve hastalık nedeni ile birlikte ve ayrıca maddi imkansızlıklardan dolayı kayıtlarını yaptıramamış bulunmaktadır. Kesin kayıt tarihlerinde yukarıdaki sebeplerden kayıt yaptıramayan hacı adaylarından doğan boş kontenjanlar için yani adayların kayıtları yapılacaktır. Hac 2020 yılında boş kontenjan sayısı 18 bin kişi olmaktadır.

2020 Boş Kalan Kontenjan İçin Hac Kayıtları Ne Zaman?

2020 Boş Kalan Kontenjan İçin Hac Kayıtları Ne Zaman? 13 Ocak – 24 Ocak 2020 tarihleri arasında kesin kayıt yaptıramayan hacı adaylarının yerine kayıt yaptırmak isteyen yeni hacı adayları için daha önceden belirlenen tarih olan 30 Ocak Perşembe 2020 tarihinde sabah saatlerinden itibaren kayıtlar başlayacaktır. Söz konu olan 18 bin kişilik boş kontenjana kayıt yaptıran adaylarında bir kısmının gidememesi üzerine bu vatandaşlarımız için daha sonra yeni tarih ilan edilecektir.

Kuradan çıkmayan ve üzülen vatandaşlarımız için hacca gitme şansları devam etmektedir. Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hac Umre ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Diyaeddin Şahin gerçekleştirdiği konuşmasında “Umarım bütün ümmetimiz, hacca gitmek isteyen herkes hacca gider ve kutsal topraklara kavuşur” diye duygularını dile getirmiş bulunmaktadır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir