Genel

2020 YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar Oldu?

2020 YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar Oldu? Yüksek Öğretim Kurumları sınav başvurularının başlamasının ardından, başvuru yapan pek çok aday 2020 YKS sınav ücretinin ne kadar olduğunu araştırmaya başlamış bulunmaktadır. Yüksek Öğretim Kurumları sınavına ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde başvuruda bulunacak olan adayların bir diğer merak ettiği konu ise YKS sınav ücretinin ne kadar olduğudur. YKS sınavına başvuruda bulunan adaylar, sınav ücretini nasıl ödeme yapacakları da en çok araştırılan konu olmaktadır.

2020 YKS Başvuru ücreti ve YKS sınav ücretinin nasıl yatırılacağı ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz. Milyonlarca adayın 2020 YKS sınavına başvuruları 6 Şubat 2020 günü başlamış bulunmaktadır. Başvuru işlemleri elektronik ortamdan ve ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığı ile sağlanacaktır. Bireysel olarak başvuruda bulunmak isteyen adaylar ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. 2020 YKS başvuru ücretleri de belirlenen bankaların ATM’lerinden ya da online olarak ödenebilecektir.

2020 YKS Başvuru Ücreti

2020 YKS Başvuru Ücreti, 2020 yılı için YKS sınavına başvuruda bulunan adaylar, seçtikleri oturumlara bağlı olaraktan sınav ücretini, sınav kılavuzunun son sayfasında belirtilmiş bulunan bankalardan kendilerine en uygun olanı seçerek işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. 2020 YKS başvuru ücretini banka değil de online olarak ödemek isteyen adaylar için de ÖSYM’nin internet sayfası üzerinde yer alan, e-İşlemler menüsünden Ödemeler seçeneğini tıklayarak kredi kartı ya da banka kartını kullanarak belirtilen süre için gerçekleştirebileceklerdir. Sınav ücretini merak edenler için de sınav ücretleri aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • Sadece TYT sınavına girecekler için, 70TL
  • TYT ile birlikte, AYT ya da YDT sınavlarına girmek isteyenler için, 140TL
  • TL, TYT, AYT ve YDT sınavlarının tamamına girmek isteyen adaylar için de 210TL

Yukarıda belirtilen sınavlara girmek isteyen adaylar, belirtilen ücretleri bankaya yolu ile ödemek isteyen adayların banka görevlisine, başvuru yaparken bildirimde bulundukları T.C. kimlik numarasını ve gerekli sınav ücretinin yatıracağını belirterek bankadan dekont almaları gerekmektedir. Sınav ücretini ödemesinin yapıldığı bankadan aldıkları dekont üzerinde bulunan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeniz ve elinizdeki dekontu saklamanız gerekmektedir. Dilerseniz sınav ücretlerini online olarak internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

2020 YKS Hangi Bankalardan Ödenebilecektir?

2020 YKS Hangi Bankalardan Ödenebilecektir? 2020 yılında başvuruda bulunulan YKS sınavın ücretlerini aşağıda belirtilen bankalar ve ATM’lerinden gerçekleştirebilirsiniz.

  • Halkbank şubeleri, ATM ve internet bankacılığı( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankası, tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)
  • Finansbank, tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası, tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)
  • Akbank, bankanın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası tüm şubeleri ve ATM( KKTC’den başvuruda bulunacak olan adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir