ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Sınav Yerleri Açıklandı, Sınav Yerini Sorgula

2020 LGS Sınav Yerleri Açıklandı, Sınav Yerini Sorgula
13.06.2020

2020 LGS Sınav Yerleri Açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre 2020 yılı için gerçekleştirilecek olan LGS sınav yerleri açıklanmış bulunmaktadır. 20 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için merakla beklenen durum olan sınav yerleri açıklanmış bulunuyor. 2020 yılı LGS sınav yerleri sorgulaması yapabilmek için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenci bilgileri girilerek yapılabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 LGS sınavı için geri sayım başlamış bulunuyor. Yaklaşık olarak bir milyonun üzerinde öğrencinin başvuruda bulunduğu LGS sınav için tüm adayların son hazırlıkları devam etmektedir. LGS sınavına girerek hedeflerindeki puanı alarak iyi bir LGS eğitimi almak isteyen adaylar, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü sınavda ter dökeceklerdir. LGS sınavına giriş yerleri öğrenciler tarafından araştırılmaya başlanmış bulunuyor. 2020 yılı için LGS sınavına giriş belgesi almak isteyen adaylar MEB ve e-Okul sistemine giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilirler.

2020 Yılı LGS Sınav Yerleri Açıklanmış Bulunuyor?

2020 Yılı LGS Sınav Yerleri Açıklanmış Bulunuyor? 2020 yılı LGS kapsamında merkezi sınava girecek olan öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon no ve sıra bilgilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, meb.gov.tr resmi internet adresi ve e-Okul sistemi zerinden giriş yapabileceklerdir. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs 2020 tarihinde okullarından almaları gerekiyordu. Bakan Selçuk bu kuralı kaldırdıklarını, öğrencilerin sınava giriş belgelerini sınavdan önce sınava girecekleri okulda sınıfta oturacakları masaya konulacağı belirtildi. Bu şekilde öğrencilerin sınava giriş belgeleri ile ilgili sıkıntı ortadan kalkmış bulunuyor.

[button color=”red” size=”medium” link=”https://e-okul.meb.gov.tr/” icon=”” target=”true” nofollow=”true”]Sınav Yeri Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ[/button]

2020 yılı 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS sınavı ile ilgili olarak, öğrencilerin kimliklerinde 15 yaş ve üzeri fotoğrafları bulunması gerekmekteydi. 15 yaşına giren adaylar için korona virüsü nedeni ile sıkıntı yaşanması için bu durumu da ortadan kaldırmış bulunuyoruz. 2020 yılı LGS sınavında kullanılacak kimlik belgelerinde fotoğraf bulundurma koşulunu çıkartmış bulunmaktadırlar. Merkezi Sınav, 20 Haziran Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

  • Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat: 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında geçerlik kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır. Geçerli kimlik belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  • 2020 yılı LGS sınavı sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.
  • Ek süre tanınan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için;
  • Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika,

Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.