ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Tercihleri 20 Temmuz’da Başlıyor!

2020 LGS Tercihleri 20 Temmuz’da Başlıyor!
19.07.2020

2020 LGS Tercihleri Yarın Başlıyor! 2020 yılı için gerçekleştirilen LGS sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış bulunmaktadır. Toplamda 1 milyon 400 bin öğrencinin giriş yaptığı sınavdan sonra şimdi de sıra tercih işlemine gelmiş bulunmaktadır. 2020 LGS sınav tercihleri 20 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. 2020 yılı için LGS sınav tercihleri e-Okul Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. LGS sınav sonuçlarının belirlenmesinin ardından LGS sınavına katılan öğrenciler istedikleri okulları tercih edebilmek adına işlem yapmaya başlayacaklardır. LGS sınav tercihleri ile ilgili olarak merak edilenler yazımızın detayından ulaşabilirsiniz.

2020 LGS Tercihleri Nasıl Yapılmaktadır?

2020 LGS Tercihleri Nasıl Yapılmaktadır? LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasının ardından heyecanlı maraton startı verilmiş bulunmaktadır. Lise tercihi yapacak olan öğrenciler ilk olarak LGS sınavında ter dökmüş bulunmaktadırlar. 2019 yılı için adaylar, Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranı üzerinden en fazla beş, Merkezi Sınav ile Öğrenci Alan Okullar ekranından da en fazla beş, Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 adet lise tercihinde bulunabildiler. Yapılan tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden ya da herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilmiştir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerinden onaylatışmış bulunmaktadır.

2020 LGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Belirlenecek?

2020 LGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Belirlenecek? Yapılacak olan tercih işlemleri meb.gov.tr adresi üzerinden ya da eokul.meb.gov.tr internet adresleri üzerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20 – 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında 29 Temmuz günü saat 17.00’a kadar yapılacaktır.

2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ya da imam hatip ortaokul 8.sınıfı başarı ile tamamlamış ya da geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokuldan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe Milli Eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yapılan tercihlerden sonra yerleştirme sonuçları ise 10 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.