ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı!

2020 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı!
16.07.2020

2020 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı! Gelen son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu meb.gov.tr adresi üzeninden yayımlamış bulunmaktadır. LGS kapsamı doğrultusunda lise tercihleri 20 Temmuz’da başlayacak ve 29 Temmuz 2020 saat: 17.00’da sona erecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, LGS kapsamında merkezi sınavın puanı ile öğrenci alan okullar için tercih sayısı 5’ten 10’a çıkartılmış bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2020 yılı LGS sınav sonuçları açıklanmış bulunmaktadır. LGS kapsamında yapılan sınavın sonuçlarına meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Gelen sınav sonuçları bilgisine göre ülke genelinde 42 farklı ilimizden katılan 181 adet öğrencimiz sınavdan 500 tam puan almış bulunmaktadırlar. Yine gelen bir dip nota göre kız öğrenciler matematik dersi dışında kalan tüm derslerden daha fazla başarı göstermiş bulunmaktadırlar.

LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılı LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanmış bulunuyor. LGS kapsamında lise tercihleri 20 Temmuz – 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılabilecek. Milli eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen bilgiye göre, LGS kapsamındaki merkezi sınavın puanı ile öğrenci alan okullar için tercih sayısı 10’a çıkartılmış bulunuyor.

LGS tercih yerleştirme kılavuzuna göre, LGS kapsamında lise tercihleri 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat: 17.00’a kadar sürecektir. Kılavuzda açıklanan takvime göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıtları, yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları da 16 Temmuzda başlayarak, 29 Temmuzda sona erecektir.

Tüm Öğrencilere Yerel Yerleştirme

Tüm Öğrencilere Yerel Yerleştirme, Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınav ile öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar ile tercih ekranı açılmayacaktır. Öğrenciler merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapılabilecek.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunmayacaktır. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Öğrenciler, tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercih yapma hakkına sahip olabilecek.

2020 LGS Sınavına Girmeyen Öğrenci Yerel Yerleştirilecek!

2020 LGS Sınavına Girmeyen Öğrenci Yerel Yerleştirilecek! Merkezi sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihte bulunabilecek. Mesleki Eğitim Merkezi de Tercih Edilebilecek İkinci iyileştirme, mesleki eğitim merkezleri ve açık lise tercihlerinin zamanlaması ile ilgili 2019 yılında bu okullara yönelik tercihler yerleştirmeye esas nakiller tamamlandıktan sonra yapılıyordu. Bu birimlere gitmeye kararlı öğrenciler nakillerin tamamlanmasını beklemek zorunda kalmaktaydı. Kılavuzda yapılan değişiklik ile yerleştirmeye esas nakillerde isteyen öğrenciler mesleki eğitim merkezlerini ya da açık liseyi tercih edebileceklerdir. Yapılacak olan yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_05/06105923_BasYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_2020_GuYncel.pdf” icon=”” target=”true” nofollow=”true”]Kılavuz İçin TIKLAYINIZ[/button]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.