ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu!

2020 LGS Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu!
13.07.2020

2020 LGS Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu! Dünya olarak korona virüsü gölgesinin altında pek çok işlemler uygulanmaya ve gerçekleştirilemeye devam ediyor. Korona virüsü nedeni ile tarihi ertelenen LGS sınavı da korona virüsü ile iç içe yaşadığımız son birkaç aydır alınan tedbirler doğrultusunda gerçekleştirilmiş bulunuyor. Gelen son dakika bilgilerine göre 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan LGS sınavının sonuçları 16 Temmuz 2020 Perşembe günü açıklanacaktır. Gerçekleştirilen LGS sınavında herhangi bir sorunun iptali gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre 20 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen LGS sınavında herhangi bir sorunun iptal olması gibi bir durum olmadığını belirtti. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamasında LGS sınavının 20 Haziran 2020 Cumartesi günü gerektiği gibi gerçekleştirildiğini belirtti. İki oturum şeklinde uygulanana LGS sınavının ilk oturumuna 1 milyon 472 bin 88 öğrenci katılırken, ikinci oturumuna ise 1 milyon 472 bin 303 öğrenci katılmış bulunmaktadır. 2019 yılında yapılan LGS sınavına göre, 2020 yılında gerçekleştirilen LGS sınavında katılım oranı % 43’lük bir artış gerçekleşmiş bulunmaktadır. Korona virüsü salgınına rağmen, sınava katılan öğrenci sayısında önemli artış yaşanmış ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş bulunmaktadır.

2020 LGS Sınavında Soru İptali Olmayacak!

2020 LGS Sınavında Soru İptali Olmayacak! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre 2020 yılı 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen LGS sınavında herhangi bir soru iptalinin olmayacağını belirtmiş bulunmaktadır. Bakan Selçuk, konu ile ilgili şu ifadelere yer vermiş bulunuyor. Sınav sonrasından hiçbir soru iptal olmadı. Sınav sonuçları uzmanlarımız tarafından hazırlanan değerlendirme raporu ile birlikte olmak kaydı ile 16 Temmuz 2020 Perşembe günü açıklanacaktır. Yapılan değerlendirme raporunda sınavda öğrencilerin göstermiş oldukları performans ve testlerin özellikleri detaylı bir şekilde ele alınacaktır. 16 Temmuz 2020 Perşembe günü LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde tercih kılavuzu da açıklanacaktır. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak olan tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabileceklerdir.

Sağlık Bakanlığı Tarafından Yeni 28 Günlük Kararı Alındı!

Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Evraklar Nelerdir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.