Emeklilik

2020 Emekliye Çifte Bayram! Kurban Bayramı İkramiye Tarihi Bellirlendi

Emekli Vatandaşlara Çifte Bayram Geliyor! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama sonrasında, Kurban Bayramı için emekli vatandaşlara maaşlarını ödeme yapmak için çalışmalara başladığını belirtti. Emekli vatandaşlara ödenecek olan 2020 Temmuz ayı zamlı maaş ödemelerinin 27 – 30 Temmuz tarihlerinde yapılmasını planlanmaktadır. Milyonlara emekli vatandaşımız bu bayramda çifte mutluluk ve çifte bayram sevinci yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 31 Temmuz – 3 Ağustos 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlık çalışmalarına çoktan başlamış bulunuyor.

Buna göre emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyelerinin 27 – 30 Temmuz tarihleri arasında da yapılması planlanmaktadır. Emekli vatandaşlarımız Temmuz 2020 için maaşlarını da zamlı olarak alacaklar. Temmuz ayı yapılması planlanan kısa çalışma ödenekleri de 29 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren hesaplara gönderilmeye başlanacak. Devletimiz emekli vatandaşlarımızın refah düzeyini arttırmak adına tüm imkanları kullanmaktadır. Edinilen bilgiye göre 2020 yılında 13 milyon emekli vatandaşımız için toplam 9 milyar promosyon ödemesi gerçekleştirilmiştir. 2020 yılı Kurban Bayramı için ödenmesi planlanan ikramiyeler 27 – 30 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanırken, ödeme takvimi için kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu açıklayacak.  Diğer yandan bu tarihe kadar yeni emekli olmuş vatandaşlarda sağlanan imkanlardan faydalanabilecekler.

Bayram İkramiye Ödemesi Orana Göre Belirlenecek!

Bayram İkramiye Ödemesi Orana Göre Belirlenecek! Emekli vatandaşlarımız için bayram ikramiye ödemeleri 1.000TL olarak yapılmaktadır. Dul ve yetimlere de aldıkları maaş tutarının hisse oranı kadar bayram ikramiye ödemesi yapılacaktır. Hem eşinden, hem de anne ya da babadan ölüm aylığı alan vatandaşlar için de bayram ikramiye ödemesi, hangi maaş ödemesinin oranı daha yüksek ise o dosya gözetilerek ödeme yapılacak. Bayram ikramiye ödemelerini emekli vatandaşlar gibi malulen emekli olan vatandaşlar da eksiksiz olarak almaktadır.

Diğer yandan iş kazası geçirmiş ve sürekli iş göremezli ödemesi alan vatandaşlar için de bayram ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Yapılacak olan ödeme tutarı ise adına verilen sürekli iş göremezlik raporuna göre hesaplanmaktadır. Bireyin % 50 iş göremezlik ödemesi bulunuyor ise bayram ikramiye ödemesi olarak da 500TL alabilmektedir.

2020 Temmuz Ayı Emekli Maaşları Zamlı Olacak!

2020 Temmuz Ayı Emekli Maaşları Zamlı Olacak! 2020 yılı için her yıl olduğu gibi emekli maaş ödemeleri zamlı olarak hesaplara aktarılacaktır. Emekli vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yıl da Ocak ve temmuz ayları için belirlenen enflasyon oranı kadar zam almaktadırlar. Buna göre 2020 yılı için ilk 6 aylık enflasyon oranı baz alınıyor. Merkez Bankası’nın beklenti anket sonucuna göre Haziran ayı için TÜFE tahminince % 5,09 olacak. Bu kapsamda maaş yükselerek ek geliri de yükseltecektir.

Yeni Emeklilik Sistemi İle Emekli Vatandaşlara Takviye Maaş

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Nedir? TES Kimleri Kapsamaktadır?

4500 Günden Emeklilik Şartları Nelerdir, Maaşı Ne Kadar?

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir