SGK

2024 Yurtdışı Borçlanması Başvurusu ve Hesaplama

Yurtdışı borçlanmasına başvuru ve hesaplama işlemleri brüt asgari ücrete göre belirlenir. Yurtdışı borçlanması başvurusu yapılan aya göre belirlenen prim ödemelerini tamamlayan yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’den emeklilik hakkı elde edebilmektedir.

2024 yılı itibari ile ödenecek günlük prim tutarlarının değişmesi ile yurtdışı borçlanması hesaplaması değişmiş olup asgari ücret zammı sonrası güncel tutarlara göre yapılacak hesaplama detayları ve yurtdışı emeklilik hakkı hakkında merak edilenleri yazımızdan sizler için derledik.

Two columns
Vertical
Horizontal
Yurt Dışı Borçlanması Hesaplama Aracı
Özet
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Yurtdışı Borçlanması Nedir?

Yurt dışı borçlanması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için getirilen ve yurtdışında geçirilen belgelendirilebilir süreler için isteğe bağlı Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ödenen primlerdir. Bu süreçte Türk vatandaşlarının yurtdışında geçirdikleri sürede SGK anlaşması olan ve uzun vade sigorta kolu statüsünde yer alan ülkelerde bulunmalıdırlar.

Bahsi geçen ülkeler aşağıda sıralamaktadır:

  • Almanya
  • Arnavutluk
  • Avusturya
  • Azerbaycan
  • Belçika
  • Bosna Hersek
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Güney Kore
  • Gürcistan
  • Hırvatistan
  • Hollanda
  • Fransa
  • İngiltere
  • İsveç
  • İsviçre
  • İtalya
  • Kanada
  • Karadağ
  • Kebek
  • K.K.T.C.
  • Libya
  • Lüksemburg
  • Makedonya
  • Norveç
  • Romanya
  • Sırbistan
  • Slovakya

Yurtdışı Borçlanması Nasıl Hesaplanır?

Yurtdışı borçlanma primlerinin hesaplaması belirlenen alt ve üst prime esas günlük kazanç yöntemi ile gerçekleştirilir. Borçlanma hakkından yararlanmak isteyen sigortalılar, kendilerinin belirlediği günlük kazancın %32’si üzerinden günlük prim ödeyebilir. Belirlenen bu primin ise alt ve üst sınırlar içerisinde kalması esastır. Yurtdışı borçlanma prim taban ve tabanları ise brüt asgari ücrete göre belirlenmektedir.

Başvuru yapılacak yıla göre belirlenen alt limit, brüt asgari ücrete göre belirlenir. Yurtdışı borçlanma için ocak zamlı günlük ödenecek minimum prim 300,04 TL’dir.

Yurtdışında yaşayan bir Türk vatandaşları, günlük en az 300,04 TL ödemek koşulu ile SGK’dan emeklilik hakkı kazanabilmektedir.

2024 Ocak zamlı yurtdışı borçlanma tablosu;

Borçlanma GünüEn Düşük Tutar
150 Gün45,005 TL
300 Gün90,011 TL
450 Gün135,016 TL
540 Gün162,020 TL

Yurtdışı Borçlanma İçin Hangi Şartlar Nelerdir?

Yurtdışı borçlanmasında istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • SGK ile anlaşmalı olan ülkelerde ikamet ediyor ya da çalışıyor olmak,
  • SGK’ya istenen belgeler ile müracaat etmek.

SGK Yurtdışı Borçlanma Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK’ya yurtdışı borçlanma başvuruları yapılırken doğru işlem sıralamasının takip edilmesi önemlidir. Yurtdışı hizmet borçlanması yapacak bireyler başvuru dilekçesi ile başlayan süreçte sırası ile aşağıdaki işlemleri takip ederek başvurularını iletebilirler:

  1. Yurtdışı Borçlanma Talep Dilekçesini Doldurun

Yurtdışı hizmet borçlanması talep dilekçesi ilk olarak doldurulması gereken başvuru evrakıdır. Sosyal Güvenlik Müdürlüklerinden ya da SGK web sitesinden talep dilekçesi temin edilebilir. Dilekçede, yurt dışında geçirilen sürelere ilişkin bilgilerin yer alması gereklidir. İstenen bilgileri doldurmanın sonrası başvurunun sıradaki aşamasına geçebilirsiniz.

  • Yurtdışı Hizmet Borçlanması Başvurusunda İstenen Belgeleri Toplayın

Yurtdışı borçlanma başvurusunda gerekli evraklar eksiksiz olarak toplanmalıdır. Talep dilekçesi ile başlayan başvuru evraklarında, yurtdışında geçirilen sürelerin ispatına ilişkin evraklar gereklidir. Çalışma süreleri ve işsizlik maaşı süreleri için onaylı hizmet belgesi, kimlik fotokopisi ve ev hanımları için belediye ya da benzer resmi kurumdan alınan ikametgah belgesi, başvurular esnasında hazır bulunmalıdır.

  • SGK’ya Başvurunuzu İletin

SGK’ya yurtdışı borçlanma başvurusu şahsen yapılmaktadır. Daha önce SGK kaydı olan adaylar, kayıt oldukları müdürlük üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. SGK kayıtları yoksa herhangi bir SGK müdürlüğü aracılığı ile yurtdışı borçlanması başvurusu sürecini tamamlayabilirler.

2024 Yurtdışı Borçlanma Primi Günlük Ne Kadar?

2024 Yılı Ocak ayı zamlı yurtdışı borçlanması günlük prim tutarı asgari ücrete gelen zamlala birlikte yükseldi. 2024 yılında yurtdışı borçlanması için günlük prim tutarı 300,04 TL’dir. 1 aylık borçlanma için ödenecek prim 9.001 TL olarak hesaplanmaktadır.

Yurtdışında Geçirilen Sürenin Ne Kadar Borçlanılabilir?

Yurtdışında geçirilen borçlanılabilecek süreler için uygulanan kıstaslar şu şekilde paylaşılabilir:

  • Yurtdışında geçen sigortalılık süresi
  • Sigortalılık süreleri arasındaki ya da sonundaki her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri
  • Sadece ev hanımlarına geçerli olmak üzere medeni durumuna bakılmaksızın sigortalılık süreleri haricinde yurtdışında geçirilen süreler.

Yurtdışı Borçlanması ile Ne Kadar Emekli Maaşı Alınabilir?

Yurtdışı emeklilik borçlanma ile alınabilecek emekli aylığı borçlanma dönemine göre değişmektedir. Yurtdışı hizmet borçlanmasından yararlanan vatandaşlarımız, 7.500 TL ile 9.000 TL aralığında emekli maaşı alır. Maaş aralıkları ise şu şekilde belirlenir:

  • Eğer hizmetlerinizin/borçlanma sürelerinin tamamı 2000 yılından önce ise ortalama 10.000 TL – 12.500 TL arasında,
  • Eğer hizmetin/borçlanma sürelerinin bir kısmı 2000 yılından önce bir kısmı da 2000-2008 arası ise ortalama 10.000 TL
  • Eğer hizmetin/borçlanma sürelerinin bir kısmı 2000 yılından önce, bir kısmı 2000-2008 arası ve bir kısmı da 2008 sonrası ise en düşük 10.000 TL – 11.000 TL arasında olacaktır. 
  • Hizmetlerin/borçlanma sürelerinin tamamı 2000 yılından sonra ise yine son düzenleme ile en düşük 10.000 TL – 12.000 TL arası olacaktır. 

Yurtdışı Borçlanması Primleri Nasıl Ödenir?

Yurtdışı borçlanma primlerinin ödemeleri peşin olarak yapılır. Borçlanma tutarının tebliğ edildiği tarihi takiben en geç 3 ay içinde tüm primlerin tek seferde SGK’ya ödenmesi gerekmektedir. Primler için taksitlendirme yapılmaz.

3 ay içinde primler peşin olarak ödenmediğinde ise işlem iptal edilmekte ve yeniden başvuru yapılması gerekmektedir. Yeni başvuruda ise prim hesaplaması yeniden yapılmakta ve güncel hesaplamaya göre ulaşılan tutarın ödemesinin yapılması gerekmektedir.

Yurtdışı Borçlanması İçin Ödenen Primler Geri Alınabilir Mi?

Ödenen yurtdışı borçlanma primlerinin geri alınması mümkün değildir. SGK, prim iadesi yapmamaktadır. Bu nedenle borçlanma başvurusu yapmadan önce durumun iyi tartılması, prim hesaplamasının önceden yapılarak başvurunun her şeyden emin olunması ardından yapılması önemlidir.

Yurtdışı Süresinin Bir Kısmı İçin Borçlanılabilir Mi?

Yurtdışında geçirilen sürenin bir kısmı için borçlanmak mümkündür. Yaşlılık aylığı ya da eksik kalan primlerin tamamlanması gibi nedenlerle başvuru sahipleri, yurtdışında geçirdikleri sürenin tamamı yerine bir kısmı için borçlanma başvurusunda bulunarak, daha düşük prim ödemesi ile emeklilik hakkı elde edebilmektedirler.

Hem Yurtdışında Hem Türkiye’de Emeklilik Mümkün Mü?

Yurtdışı ve Türkiye’de aynı anda emeklilik mümkündür. SGK ile sözleşmeli olan ülkeler arasındaki ikili anlaşmalar, bu hakkı tanımaktadır. Bulunduğu ülke mevzuatına göre yaşlılık aylığı hakkı kazanan Türk vatandaşları, gerekli şartları yerine getirerek Türkiye’den de emekli olabilmektedirler.

Bu konunun istisnası malulen ya da erken emekli olan vatandaşlardır. Bazı istisnalar dışında bu grupta yer alan vatandaşlarımız, normal aylığa dönene kadar Türkiye’den emekli olma hakkı elde edememektedirler.

Yurtdışı Borçlanma Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Yurtdışı borçlanma başvurusunun takibi için doğrudan tanımlanmış bir online işlem kanalı bulunmamaktadır. Bu süreç için SGK iletişim kanalları üzerinden irtibata geçilerek bilgilendirme alınabilir. Ayrıca başvuru sahipleri, sürece ilişkin bilgi almak adına e-Devlet Kapısı üzerinden farklı sorgulamalar aracılığı ile dolaylı olarak başvurunun ne şekilde sonuçlandığı bilgisine ulaşabilirler.

e-Devlet’ten başvuru takibi için emekli aylık bilgisi menüsü kullanılmalıdır. Emekli aylık bilgisine ulaşıldığında sürecin tamamlandığı bilgisine ulaşılabilir. Ek olarak yurtdışı borçlanması başvurusu takibi için “Evrak Takibi” adresi üzerinden ulaşılabilen “Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip” hizmetini kullanabilirsiniz.

Yurtdışında Geçen Hangi Süreler Borçlandırılır?

Yurtdışında borçlandırılma kapsamında olan süreler; yurtdışında geçen sigortalılık süreleri, bu süreler arasında veya sonunda her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri ile ev kadını olarak geçen sürelerdir.

Sigortalılık süresi” deyiminden, borçlanma kapsamındaki sürenin bulunduğu ülke mevzuatına göre ikamet süreleri hariç, çalışılmış ya da çalışılmış süre olarak kabul edilen süreler anlaşılmalıdır. Çalışılmış olarak kabul edilen süreler, ilgili ülke mevzuatına göre fiilen çalışılmadığı halde çalışmaya eşdeğer süre olarak kabul edilip, aylığa hak kazanmada ve aylık hesabında değerlendirilen sürelerdir.

İşsizlik süresi” ibaresi, ilgili ülke mevzuatına göre çalışma süreleri ile bu çalışma sürelerine eş değer süreler haricinde o ülkede geçen süreyi ifade eder. İşsizlik sürelerinin tamamının borçlanma kapsamında değerlendirilmesine imkân bulunmadığından sigortalılık süreleri arasında veya sonunda her birinde olmak kaydıyla bir yıla kadar olan yurtdışında geçen işsizlik süreleri borçlandırılır. İkamet süreleri ve boşta geçen süreler de bu kapsamda değerlendirilir.

Yurtdışında “ev kadını olarak geçen süreler”, medeni durumlarına bakılmaksızın kadınların, sigortalılık süreleri haricinde yurtdışında bulundukları süreleri ifade eder. Ev kadınlığı sürelerinin borçlanmasında Türkiye’de geçirilen süreler dikkate alınmaz.

Yurtdışında Geçen Hangi Süreler Borçlandırılmaz?

Yurtdışında borçlandırılma kapsamında olmayan süreler; 18 yaşın doldurulmasından önce, Türk vatandaşlığının kazanılmasından önce veya Türk vatandaşlığının kaybedilmesinden sonra geçen sigortalılık, işsizlik ve ev kadını olarak geçen süreler borçlanma kapsamında değildir.

Ayrıca, ülkemizdeki sosyal güvenlik kanunlarına göre malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları kapsamında geçen sürelerle çakışan yurtdışı süreleri ile ikili sosyal güvenlik sözleşmelerine göre kendilerine kısmi aylık bağlanmış olanların yurtdışında geçen sigortalılık süreleri arasında ve bu sürelerin bitim tarihinden sonraki işsizlik süreleri ile ev kadını olarak geçen sürelerin de 3201 sayılı Kanuna göre borçlandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

E-Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır, Başvuru Sorgula

Geriye Dönük Emeklilik Borçlanması Nedir, Nasıl Yapılır?

Shares:

553 Yorumlar

  • S kumru
    26.07.2019

    iyi gunler,

    2004 yilinin temmuz ayinda Turkiye den ssk sigorta girişim var, 2009 mart ayından beri ingilterede yaşıyorum ve Limited şirket sahibiyim. Turkiyeden yurtdisi borçlanmadan faydalanmak istiyorum. 2009 dan beri isteğe bağlı oduyorum, bu haktan yani borçlanmadan faydalanabilirmiyim?

    Tesekkurler.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      26.07.2019

      Merhaba,

      2009 yılı ve sonrsı için borçlanma yapma hakkınız var. 31 temmuza kadar yapmanız sizin lehinize olacaktır. Keza 1 Ağustostan sonra prim artacak.

    • S Kumru
      26.07.2019

      Yani 2009 dan bu güne kadar Türkiye de isteğe bağlı ödememe rağmen yinede borçlanmadan faydalanabilirmiyim? Bana isteğe bağlı ödediğim için faydalanamayacagim soylendi?

  • Niyazi Elsürmez
    22.07.2019

    Iyi Günler Efendim
    ben 07.12.1966 Istanbul dogumluyum
    1970 yillindan beri Almanyadayim
    1983-2000 senesine kadar Türk Vatandasi idim
    2000- beri Alman vatandasiyim
    2017 yedide 28günlük bir Türkiyede sigortam var
    ne yapmam lazim nasil müracat edebilirim
    daha normal borclanma oluyormu yoksa yeni bir yasavarmi

    Cevapla
  • Asaf Parlar
    22.07.2019

    İyi çalışmalar,
    Ben Mayıs 1962 doğumluyum. Haziran 2003 yılında bağ-kur ödemeye başladım. Öncesinde sigorta girişim yok. 1986 – 2014 yılları arasında yurt dışında ( suudi arabistan) işçi olarak çalıştım. Bu çalıştığım süreyi konsolosluktan tescillettim.
    Şuan yurt dışı borçlanması ile emekli olmak istesem ne kadar prim borcu öderim.
    Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alırım.
    Teşekkür ederim.

    Cevapla
  • Mehmet
    21.07.2019

    Merhaba Benim Eşim 14.02.2005 de Almanyaya geldi Doğum Tarihi 1.06.1974
    Almayada Ev hanımı ara sıra Mini Kob olarak çalıştı.
    Sorum: Esim Borclanarak Turkiyeden nezaman emekli olabilir
    Nekadar Para ödememiz gerekir
    Not: Eşimin SSK dan bir ay girişi var
    Şimdiden çok teşekkür ederim
    Saygilarla

    Cevapla
  • Nilgün
    17.07.2019

    1976 Almanyada doğdum 1994 de sigortalı çalışmaya başladım.Sene 2000 de Almanya vatandaşlına izin alarak geçtim.2009 senesi Türkiyede çalışmaya başladım.öncelikle cevaplarınız için tşk ederim sorularım sizlere yurtdışı borclanma yapmak istiyorum kaç senelik borclanma yapmam gerekiyor kaç yaşında emekli olurum ve olursam ne kadar emekli maaş alırım saygılar

    Cevapla
  • Sema
    15.07.2019

    Merhaba bi sorum var

    Annem 1964 dogumlu almanyaya gelis tarihi 1977 3 tane cocuk
    1.cocuk 2.4.1984 dogumulu
    2.cocuk21.9.1986 li
    3.cocuk 02.06.1988 li

    Emekli icin kac gunden ödeme yapmasi gerekir bu hesaplama tam olarak nasil yapiliyor

    Saygilar

    Cevapla
  • Ali Kucuk
    15.07.2019

    Merhaba,

    Esimin Turkiye’de 4/a kapsaminda 2.033 gun prim odemisligi var ve bunun bir kismi (569 gun) 1999 ve oncesinde. Esim 2008 yilindan bu yana yurtdisinda. Esimin prim gununu tamamlamasi icin ne kadar borclanmasi yeterli olacaktir? Anladigim kadariyla 1999 oncesi 4/a prim odemesi olan kadinlar 3600 gune tamamlayacak sekilde yurtdisi borclanmasi yaparak 58 yasinda borclanabiliyorlar. Bunu teyid edebilir misiniz acaba. Tesekkurler!

    Ali Kucuk

    Cevapla
  • Ayfer mere
    13.07.2019

    01.05.1981 tarihinde Almanya’da çalıştım 622 gün daha sonra 1308 gün
    doğum borçlanması yaptım şimdi ek 5 tarım ödüyorum şu ana kadar 3427 gün 4a primim var 118 gün 4b günüm var toplam 3545 gün ediyor 25 ağustos 2019 tarihinde 3600 gün doluyor bayanım 1963 doğumluyum ne Zaman emekli olurum

    Cevapla
  • Musa
    11.07.2019

    Merhaba, annem için 11 Nisan 2019 da yurtdisi borçlanması yaptık ve sgk dys evrak takibinde emeklilik borçlanma gelen evrak beklemede diyor bu gün itibari ile 3 ay olmasına rağmen halen bir haber yok ne kadar suredesonuclanir. Sadece yurt dışı borçlanması yaptık başka hesaplanacak veya birleştirilerek bir sigortalı söz konusunda değil bu kadar uzun sürmesi normal midir yoksa ne kadar sürede emekli olur. Teşekkürler

    Cevapla
  • Korkmaz
    01.07.2019

    Merhaba. ..yurt dışında yaşıyorum. .hanımı turkiyede emekli olmak istiyor doğum tarihi 1972 ev hanımı hiç çalışmadı yurtdişi borçlanma ödeyip kaç yaşında emekli olma ihtimali 2019 yeni kanun tasarısı

    Cevapla
  • Arzu Akyildiz
    22.06.2019

    Merhaba ben Arzu Akyildiz

    ilk ise giris tarihim 15.11.1991 sanirim 1 yil kadar ssk dan calismisligim var.Evlenip isvicreye geldim 1999 dan beri burda calisiyorum. Ben kac yasimda emekli olabilirim.cifte vatandasligim var dir .Tesekkür ederim

    Cevapla
  • Zuhal
    18.06.2019

    Eşim yurtdışında çalıştı 1986yilndan 2010yili fakat hiç sigorta girişi yok eşim vefat etti Arabistan’da hastalandı vefat etti emeklilik hakkımız varmı ne yapabilirim

    Cevapla
  • Güler Kücükbenli
    12.06.2019

    merhaba esim memur, bes yillik görevli olarak almanyaya geldik. burada Ev Hanimi olarak gecirecegim bu süreyi borclanabilirmiyim.türkiye de sadece 18 gün sigortali calismisligim var.
    dogum tarihim: 22/01/1970
    sigorta bas. tar.12/02/201
    SAYGILARIMLA

    Cevapla
  • Şükrü Şahin
    09.06.2019

    İyi günler, Eşim 46 yaşında 1990 yılında sigortalı olarak işe başladı, Yurt dışında kaldık isteğe bağlı ödemeyi yaptık, tekrar Türkiye’ye kesin dönüş yaptık o süre içinde de çalışarak 4853 gün prim gününe ulaşmıştır,Sonra yurt dışına döndük
    Toplam emeklilik iş günü 5450 gündür
    Yani kalan prim sayısı 597 gündür
    2020 yılında yani 47 yalında emekli olacaktır.
    Kalan prim için ne yapmalıyız
    Zaman zaman bazı aylarda 360 gün bazı aylarda 240 gün, değişik gün prim ödemeleri var
    Bu durumda ne yapmamız gerekiyor
    Yurt dışı belge ve evrak olayı tam bir baş ağrısı
    Bize nadıl bir yol gösterebilirsiniz
    Teşekkürler

    Cevapla
  • Raşit
    08.06.2019

    Merhaba iyi günler. 21.05 1972 doğumluyum.
    Benim askerlik girisim 1993,1994 15 ay
    Sigorta ssk dan girişim 2 ay 1995 senesinden,
    Şu an yurt disindayim Almanya’ya 1996 da yerlestim.1998 9.ayından itibaren Almanyada çalisiyorum.tabiki işsiz kaldigim sürelerde oldu.
    Benim öğrenmek istediğim, ssk dan almanya ya yerleşmeden önce girişim olduğu için.
    Burda hiç ssk girişi olmayan kişilere karşı bir avantajım varmı,BU ödemede bir farklilik yapiyormu yani 5600,7200 veyahut 9000 iş günü ödeme konusunda emekli olunca bir farkim varmi bunu öğrenmek istedim ve benim için hangisini ödersem nekadar emekli alirim ve nekadar ödemem lazim şimdiden çok teşekkür ederim saygılar.

    Cevapla
  • fatih öztekin
    08.06.2019

    mrb 2012 yılından bu güne ırakta çalışmaktayım çalıştıgım firma her ay ssk pirimi yatırıyor fakat emeklilik günüme yatan prim işlemiyor .sorum şöyle olacak yurt dışı çalıştıgım günler emekli olabilmem için ne yapmam gerekir . borçlanırsam ne kadar ücret öderim . işverenin yatırdıgı primler sayılmayacakmı . günlerin tamamını benim mi ödemem gerek . veya işverenin ödediginin üstüne ne kadar ödemek gerek

    Cevapla
  • Recep Cihan
    07.06.2019

    Merhaba, 25.01.1972 dogumluyum. 1994 agustos ayinda sigorta girisim var. 1990 subat ayindan itibaren avusturyada calisiyorum. 2001 – 2004 arasi istege bagli sigorta kapsaminda 3,5 yil ödedim. gero kalan süreyi yurt disi borclanmasi yaparsam kac gün üzerinden ödeme yapmaliyim. emeklilik yasim kac ve daha iyi emekli maasi alabilmek icin yüksek ödeme sansim var mi.. ödemem gereken borclanmayi senelere bölerek ödeyebilirmiyim yada aylik taksitlere,
    tesekkürler simdiden vereceginiz bilgiler icin..

    Cevapla
  • memo
    04.06.2019

    Merhaba , ben 5375 gün borclandim. Parami sgk yatirdim. 1969 dogumluyun. Ilk almanyada sigorta giris 1987 ve son sigorta calisman 2010. 9 senedir serbest meslekli calisyorum. Ben hangi yasinda emekli olabilirim ve serbest calismam emekli baglanmaya engel olur mu? 3 haftalik bedelli askerlik yabtim bu emekli bir yarar var mi?

    Cevapla
  • Emel Ozen
    02.06.2019

    Merhaba,
    3201 sayili kanuna gore yurt disi borclanma talebinde bulundum ve 3 ay icinde belirtilen miktari Ziraat bankasina yatirdim. 5525 gun sayisindan 48 yas emeklilik hakki kazandim. Turkiyede ise girls tarihim 3/15/1992 ve toplam prim odeme gun sayisi 1124. 4401 gunu yurt disi (Amerika) borclanma. Hangi tarihte emeklilik icin basvurmam gerekiyor ve gerekli evraklar nelerdir?
    Saygilarimla,

    Cevapla
  • Semra
    16.05.2019

    1987 den 2019 yılına kadar yurt disinda çalışmış kisi.hangi yillari borçlanırsa daha az para yatırıp yüksek maaş alabilir.lutfen bilgi verirseniz sevinirim

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      16.05.2019

      Merhaba,

      1987 ve 1999 arası borçlanma maaşı yükseltecektir.

    • Yusuf
      15.08.2019

      Iyi günler,
      1981 doğumluyum Mavi kartliyim Türkiyede daha önce hiç sigorta girişim olmadi. Almanyada Türk Vatandaşi olarak 08.1999 dan beri dan 03.2013 kadar çalişmişliğim var emekliliğim şartlari nelerdir. Nasil emekli olabilirim?

  • ahmet alper yilmaz
    23.04.2019

    avusturya vatandasiyim.203 te gectim.2000 den 2010 yilina kadar calistim gerisi bos issizlik falan.türkiyede 1988 sigorta girisim 240 gun calismisligim var.ne zaman borclanma yapabiliorim nasil emkli olurum22021971 dogumluyum tesekkur ederim.

    Cevapla
  • Mucahit sen
    23.04.2019

    Ben yurticinde 2300 isgunum var. Ayrica Romanyada beelgelendirdigim ve sgk basvurdugum 2500 isgunum mevcut. Emekli maasinin yuksek olmasi icin nasil bir prosedur izlemeliyim..

    Cevapla
  • Bektaş ÇELEBİ
    19.04.2019

    İyi günler ben 20 Kasım 1959 doğumlu ilk sigorta başlangıcı Fransa yurtdışı 29 Haziran 1977 Ve o 1 Aralık 2019’da Fransa’da emekliye ayrılacağımBu durumda o Türkiye’de emekli olabilmem içinKaç TL ödemem gerekiyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

    Cevapla
  • Nuran
    18.04.2019

    Merhaba

    Dört sene önce dış borçlanma ödemeyi yaptım. Şimdi emekli olmayı istiyorum. Neler yapmam lazım?
    Yurt dışında olduğum için vekaletname ile başvurabilirmiyim?

    Cevapla
  • Ülfet çam
    16.04.2019

    Merhaba İsviçre’de 5 sene boyunca çalıştım ve orada oturumum vardı. 30:08:2018 de Türkiye’ye kesin dönüş yaptım. Yurtdışında çalıştığım 5 sene boyunca frank olarak yani döviz olarak sıgortam hep yattı. Bu beş senelik çalışma sonrası Türkiye’de 25 senelik sigortan oldu dıyen arkadaslar oldu. Çünkü dovız olarak yurtdışında yatıyordu. Acaba bu doğrumu? Yada erken emeklilik şansım varmı? Turkıyede 2002 yılında sıgorta başlangıcım olmustu. Birde ankara SGK ya yurtdışından dönüş yaptıktan bır sene sonra bütün primlerim geliyormuş eğer fazla para var ise bunu geri alabılıyormuşum. Bu dogrumudur acaba?

    Cevapla
  • Alaaddin Tosunlar
    12.04.2019

    Merhabalar ingiltere calisiyorum. 1986 ssk 100 gunluk baslangicim var. eger 5200 is gunu odecegim ve aylik emekli Maasini ne kadar olur? Tesekurler Alaaddin

    Cevapla
  • Kürşat Dünki
    08.04.2019

    Merhaba,
    1 Nisan 1980 yılından beri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Sigortalı olarak çalışmaktayım. Türkiye Cumhuriyeti’nde Lise’doe okuduğum döneme ait 07.03.1979 tarihinde sigorta kaydım mevcut fakat ödeme yapılmamıştır
    Bu durumda T.C.’de ne zaman ve hangi şartlarda ve ne kadarlık bir yatırımla emekli olabilirim.
    Not: KKTC’de halen sigortalı olarak çalışmaktayım.
    Saygılar sunarım.

    Cevapla
  • Seyhan
    17.03.2019

    yabancı dil öğrenmek için gittiğimizde bu süreleri borçtan sayabiliyor muyuz?

    Cevapla
  • Şeref Aksu
    14.03.2019

    Merhaba 1983 doğumluyum. 01/04/1999 yılında işçi statüsünde İngiltere’de yaşamaya başladım Türkiye’de herhangi bi giriş sigortam Yok. 2001 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladım. Şu anda 19 yıllık primim var Yurt dışı borçlanma ile Türkiye’de kaç yaşında emekli olabilirim.
    Saygılar

    Cevapla
  • Şeref Aksu
    14.03.2019

    Merhaba 1999 yılında yurt dışına İngiltere’ye çıktım 2001 yılımda çalışmaya başladım sigortalı olarak şu anda 19 yıllık çalışmışlığım var.
    Bu tarihlerde işe başlamış birisi Türkiye’de kaç yaşında emekli olur.
    Teşekkürler.

    Cevapla
  • Ayşe kece
    06.03.2019

    1998de sigorta oldum kac gun ödendigini bilmiyorum

    Cevapla
  • Kenan
    12.02.2019

    Yurt dışında genelde ırakta çalışıyorum bazen 3 ay bazrn 6 ay oturum pahalı olduğu için alamıyorum bu durumda primden nasıl yararlanırım

    Cevapla
  • Ahmet öztürk
    08.02.2019

    Merhaba,Almanya’da 2011 yılında kurmuş olduğum gmbh şirket bugüne kadar faliyetini sürdürmektedir.
    Ben Türkiyede yaşayan ve Türkiye ‘de bir sosyal güvencesi olmayan, geçimini Almanyadaki kazancından sağlayan biriyim.
    Şirketin faliyette olduğu süreyi ispatlayan belgeleri konsolosluk onaylı olarak ibraz ettiğimde orada oturumum olmadığı halde yurtdışı borçlanma hakkından yararlanabilirmiyim?
    Sgk bu soruya tam bir yanıt veremedi,kimi olabilir kimi olamaz dedi.Ben ne yapmalıyım,
    saygılarımla.

    Cevapla
  • selami polat
    26.01.2019

    sayin bayan ve beyefendi
    2015 de 3600 isgünü borclanmasi yaptim .
    burada televizyonda uzman erhan acar bey 31 marta kadar maas bahlatin ve dondurun diyor, 01.09.1960 dogumluyum.
    bu konuda bilginize ihtiyacim var
    saglikli günler selami polat 41969051948

    Cevapla
  • mine tokaç
    16.01.2019

    1982senesinde libyada çalışan eşimin yanına ev hanımı olarak gittim 7sene kaldım. şu an elimde pasaportum yok. emniyetin arşivinden çıkartırsam emekli işlemi için yeterlimi.

    Cevapla
    • Danışma Birimi
      17.01.2019

      Merhaba,

      O dönemde kaldığınız süreleri ispatlayıcı resmi belge yaterli olur. Pasaport giriş çıkış bilgiler vb;

  • Yasir parçalı
    09.01.2019

    Merhaba ben 1 haziran 1990 tarihinde Arabistan’a geldim bu güne kadar arabistanda işçiyim doğum tarihi 15 haziran 1971 Türkiye’de hıç giriş yapmamışım sigortaya emekli olmak için ne yapabilirim nekadar para ödemem gerekiyor teşekkürler

    Cevapla
  • Süleyman Güngör
    05.12.2018

    Merhaba, ben berlinde yaşıyorum sigorta başlangıcım 11.1992
    09/1974 doğumluyum.
    Nezaman emekli olabilirim ?
    Ve ne kadar ödemem lazım.
    Saygılarımla

    Cevapla
  • Yıldırım Moral
    13.11.2018

    Merhaba ben 28 11 1966 doğumluyum.Almanya da 03 07 1985 tarihinden 1998 mart ayına kadar çalışıp Türkiye ye kesin dönüş yaptım.Türkiye de 01 08 2005 yılından beri halen çalışmaktayım.2005 yılından 1998 yılına kadar borçlanma yapabilirmiyim?

    Cevapla
  • gulay aslan
    02.11.2018

    merhaba ,

    1990-1997 arasi Turkiye de calistim ve primlerim 7 yil boyunca odendi , 1997 sonrasi Ingiltere de yasamaya basladim ve 2004 den itibaren burada sigortaliyim . her iki tarafan emekli olamayacagimi biliyorum.. orda biriken sigortami buraya almam mumkunmudur ?

    bilgi verirseniz cok sevinirim.
    Tesekkurler

    Cevapla
    • chan
      18.01.2019

      Ingiltereyi tam bilmiyorum ama Almanyada olunabiliyo bence aldirmadan iyice arastirin aldirirsanizda ingiltereye o primlerin farkini ödemeniz gerekebilir

    • İSMAİL
      01.05.2019

      İngiltere’den de Türkiye’den de emekli olabilirsiniz İngilterede çalıştığınız günlerin primlerini yatırarak yani yaşınız geldiğinde iki ülkedende emekli olabilir iki ülkedende emekli maaşı alabilirsiniz…

  • mehmet uc
    28.10.2018

    merhaba ben 1995 ile 2011 almanyada calistim simdi ise 2011 den b u güne kendi isimle calisiyorum yani emeklilik sigartasi ödenmiyor 2009 da 3 hafta askeliklik yaptim benim türkiyede emekli ola bilmem icin ne kadar gün prim ödenmem gerekiyor veya ne kadar borslanmam gerek
    saygilarimla mehmet uc

    Cevapla
  • Mustafa
    25.10.2018

    Merhaba ben 1985 sigorta girisliyim 9 yildir yurtdisinda calismaktayim.eksik olan prim gunlerini yurtdisi borclanmasi ile tamamladim. Halen aktif olarak yurtdisinda Sosyal guvencem olmadan calismaktayim. SGK ‘da bulunan memur arkadas yurtdisi borclanmasi icin aldigim evragin guncel tarihlisini istiyor. Elcilik oyle bir belgenin emeklilige engel olmadigini belirtiyor ve o evragi bana veremiyor. 1 Mart 2018 tarihinde emeklilige hak kazandim fakat hala emekli olamadim. Emeklilik dilekcemi verdim gereken borclanmayi fazlasi ile odedim, Emeklilik dilekcemi yukarda bahsi gecen evraktan dolayi isleme almiyorlar,Beni izlemem gereken yol konusunda bilgilendirirseniz cok mutesekkir olurum. Saygilarimla,

    Cevapla
  • Murat Ceran
    15.10.2018

    Merhaba,
    2006-2012 tarihleri arasında Rusya ve Kazakistan da çalıştım.şu anki duruma göre prim gününü tamamlamak için 5 sene daha çalışmam gerekiyor.
    Borçlanma için ne gibi evraklar lazım?
    Bu süreleri asgari primden ödersem emekli maaşımı etkiler mi?Bildiğim kadarı ile emekli maaş hesaplanmasında son 2.5 sene ödenen prim baz alınıyor,yanlış ise düzeltin lütfen.

    Teşekkürler

    Cevapla
  • Niyazi KIRCA
    10.10.2018

    Merhaba,
    yurt disi borclanma islemi tamalandiktan sonra (borclanma dilekcesi üzerine belirlenen miktar sgk ya havale edildikten sonra) havale edilen miktari sgk nin e-devlet üzerinden ulasilan sayfalarindan görmek veya sorgulamak mümkünmü? Calisma zamanlari, kimlik bilgileri, 4 A Hizmet dökümü her seyi görebiliyorum, fakat sgk ya havale ettigim miktar hakkinda hic bir bilgi göremiyorum. SGK tarafindan da yazili bir mektup bile gelmedi su miktar hesabiniza / hesabimiza islenmistir diye.

    Cevapla
  • NIyazi KIRCA
    10.10.2018

    Merhaba,
    yurt disi borclanma islemi tamalandiktan sonra (borclanma dilekcesi üzerine belirnen miktar sgk ya havale edildikten sonra) havale edilen miktari sgk nin e-devlet üzerinden ulasilan sayfalarindan görmek veya sorgulamak mümkünmü? Calisma zamanlari, kimlik bilgileri, 4 A Hizmet dökümü her seyi görebiliyorum, fakat sgk ya havale ettigim miktar hakkinda hic bir bilgi göremiyorum. SGK tarafindan da yazili bir mektup bile gelmedi su miktar hesabiniza / hesabimiza islenmistir diye.

    Cevapla
  • halil
    10.10.2018

    Yabancı bayraklı gemilerde çalışan T.C. vatandaşları içinde bu durumdan faydalınabilmesi mümkün müdür? Uluslararası sahada çalışıldığından, tek bir ülkede çalışılmadığından, zaman zaman farklı bayraklar farklı gemiler ve firmalarda kontrat üzerinden çalışıldığından, yabancı bayraklı gemilerde çalışan T.C. vatandaşları içinde bir kolaylık olması gerekmez mi? Örneğin T.C. Liman başkanlıklarınca hizmetten sayılan günlerin toplamını ödeyebilmek gibi bir sistem oluşturulamaz mı? Örneğin 6+1 kontrat, (yani 6 ay çalış 1 ay izin) durumunda 7 aylık hizmetten sayıldığına göre pasaportumda 6 aylık çıkış olsa bile, her bir kontrat için, 7 ay üzerinden ödeyebilmem gerekmez mi? 6+1 olarak bahsettiğimiz kontrat süreçleri için geçen 1 ay izin, siz karada çalışanların yıllık izinlerinden farklı bir durum değildir. Haliyle denizciler için her 6 aylık çıkışlar için, 7.ci ayıda yurt dışı borçlanmasından ödeyebilmem gerekir. Siz karada çalışanların yıllık izin süreçlerinde sigortasınn tam olarak ödenmesi durumu aslında bahsi geçe konu…

    Cevapla
  • Huseyin
    30.08.2018

    Merhaba yurt dışı borçlanması bakmak istiyorum ama nerede ne zaman çalıştığını hatırlamıyorum nereden bakicam

    Cevapla
  • Ismail altintas
    05.08.2018

    Mrrhaba.doğum tarihim 30 mart.1965.1989.yıli.ağustos ayından bu güne avusturyada yaşiyorum.1990.eylül ayından 2003 eylül.ayına kadar türk vatandaşı.olarak.sonrasindada.avusturya vatandaşı olarak.çalıstım.türkiyede.1988.yılında.öğretmen olarak bir aylık sigortam var.bir an önce emekli olup.dönüş yapmak istiyorum.ne yapmam gerekir.ne zaman emekli olabilirim.teşekkür dderim.

    Cevapla
  • Gülnare
    29.06.2018

    Selamun aleykum. Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Evlenme yoluyla bu ayda TC kimliğe sahip oldum. Türkiyeye gelmezden önce 2004-2014 senelerinde Az-da devlet kurumunda 11 sene çalıştım. Bilmek istediğim şu ki,orda çalıstığım iş günlerini Türkiyeye taşıyabilirmiyim? Yani sgk emeklisi olmam için o seneleri bu TC de kullanabilirmiyim?

    Cevapla
  • Sevinç Özgül
    21.05.2018

    Merhaba ben Moldova ve Türkiye vatandaşıyız.Moldova’da 15 yıl çalışildım var Yaşım 55. 2003’den beri de Türkiye’de SGK girişi var ve halen çalışmaktaiym. Türkiye’de şuana kadar toplam 3850 prim günü var.
    Benim merak ettiğimim sorum?
    Acaba Moldova’daki günleri buraya taşıyabilir miyim?
    Veya bu durumda bizim ne yapmamız gerekiyor?
    yardımlarınızı rica ederiz

    Cevapla
  • Svetlana
    09.05.2018

    Merhaba Sayın Yetkili,

    Annem adına yazmaktayım, Moldova ve Türkiye vatandaşıyız, annem Moldova’da 16 yıl öğretmenlik yaptı ve daha yeni Moldova’da emekli oldu. Yaşı 61. 2006’dan beri de Türkiye’de SGK girişi var ve halen çalışmaktadır. Türkiye’de şuana kadar toplam 2000 prim günü var.
    Bizim merak ettiğimiz konu şudur:
    Acaba Moldova’daki günleri buraya taşıyabilir miyiz?
    Veya bu durumda bizim ne yapmamız gerekiyor?
    yardımlarınızı rica ederiz

    Cevapla
  • Emmy
    19.04.2018

    Merhaba..29 eylül 1997 Türkiye sigorta girişliyim. Akibetinde ingiltereye gittim. 8 yıl bir fiil 2 yıl isteğe bağlı ordan sigortalılığım var. 1999’da başlayan. Türkiyede ise 1417 gün prim ödemişliğim var. engelliyim. %40. Maaşım 2500’den aşağı hiç düşmedi. sizce emekli olursam maaşım ne kadar olur ve ne kadar prim günü yatırmalıyım. Teşekkürler

    Cevapla
  • ERL KIRAN
    09.04.2018

    Selamlar,Avusturyadaki Eniştem geçen sene 3600 gün asgari ücret üzerinden odeme yaptı.. Teyzem 5000 yevmiye üzerinden yine asgari ücretten ödeme yaptılar..Fakat parayı Türkiye SSK yatirdilar dondurdular emekli olmadılar..İstiyorlarki asgari ücretten değilde daha yüksek emekli maaşı almak için parayı yatirmiş olmalarına rağmen ne yapmalıyız.. Teşekkür

    Cevapla
  • sunay AKGÜL
    14.03.2018

    merhaba ben 20 sene almanyada çalıştım srum şu ben kaç gün üzerinden pirim yatırmam lazım

    Cevapla
  • Adem Bayraktar
    01.03.2018

    İyi Günler

    Romanya’da sigortalı çalışmaktayım. Türk vatandaşıyım. Yabancı çalışan olduğumdan ödediğim prim normal primlerin neredeyse 3 katı. Okuduğuma göre Türkiye-Romanya arası sigorta anlaşması varmış. Ben temelli dönüş yapacak olsam ve çalıştığım ödediğim 10 senelik süreyi Türkiye’de göstersem borçlanma mı yapmam lazım yoksa devletimiz o ödediğim primleri otomatik kendisi talep edermi Romanya’dan acaba. Yani sorunun özeti bu 10 seneyi birdaha ödemek zorundamıyım. Teşekkürler

    Cevapla
  • Mehmet
    28.02.2018

    Merhabalar. Yurtdışı günlerimi en kısa zamanda nasıl getirebilirim ve yurtdışında kaç günüm var nasıl öğrenebilirim. Teşekkür ederim.

    Cevapla
  • vedat kıran
    26.02.2018

    almanyada çalışmalarımın pirimleri yatırılmamış ve sigorta numaram çıkmıyor bu çalışmalarımı türkiyede borçlanmak için neyapmalıyım

    Cevapla
  • vedat kıran
    26.02.2018

    merhabalar ben 1996 ile 2000 yılları arasında almanyada işci olarak bulundum yaklaşık 20 ay kadar çalışmışlığım var ancak sigorta numaram çıkmıyor pirimlerimi yatırmamışlar ve yaşım dolduğu halde pirim eksiğim var almanyadaki günlerimi türkiyede ssk ya saydırmak için ne yapabilirm teşekkürler

    Cevapla
  • Havva
    26.02.2018

    Merhaba, 1975 doğumluyum.1994 yılının 9.ayında Almanya ya geldim.2006 yılında borçlanma yaptım 1994 ile 1995 arası 1 yıl prim ödedim 3,5 dolardan.Sorum 1995 ile 2006 arası prim ödememe rağmen 3,5 dolardan borçlanma hakkım (saklımıdır)varmıdır? Saygılarımla.

    Cevapla
  • Murathan Sönmez
    24.02.2018

    Merhabalar
    1968 doğumluyum.
    1987 ssk girişim mevcut
    1992 yılında Nassau ve Panama bandralı yolcu gemilerinde restaurant bölümünde yaklaşık 20 yıl çalıştım.
    şu an Türkiyede çalışmaktayım ve haziran ayı itibari ile emeklilik hakkı yaştan dolayı doğacak
    yurt dışı borçlanması yaparken nasıl ve nereden başlamalıyım.
    2000 yılı önce si için borçlanma yapmak yarar sağlarmı.
    ayrıca gemide restaurant bölümünde çalışanlara gemici kimliği verilmiyor.
    nasıl bir yol önerirsiniz.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevapla
  • Hasan
    22.02.2018

    Suudi arabistanda 1993 senesinde 1 sene boyunca çalıştım bunun sigorta dökümanını nasıl alabirim

    Cevapla
  • cemil
    18.02.2018

    merheba

    cevaplarsaniz cok sevinirim.

    1983 dogumluyum, 01.01 1999 da sigorta girisim var araliklarla sigortali calistim. Türkiye de toplamda 750 gün hizmetim var ssk ve bagkurlu olarak.2009 dan beri yurdisinda yasiyorum ve hala calismaktayim, kesin dönüs düsünüyorum. burdaki calismami türkiye ye transfer ederken benim icin hangi yol avantajli olur, nelere dikkat etmem gerekir ? bana bi yol gösterirseniz cok seviniri ve emeklilik yasim ne olur?

    saygilar
    simdiden cok tesekkür ederim
    cemil ün

    Cevapla
  • Rabiye Bicer
    18.02.2018

    Ben Rabiye Bicer 07/01/1959 dogumlu yum. 30/03/200 de yurt disina ciktim o tarihden once Sgk da calismisligim yok ancak 2013-2014 yillarinda Turkiyede 15 ay calistim.benim sorum su sgk munda dogum borclanmasi yaparsam sigorta baslangic tarihi dogom yaptigim tarihemi cekiliyor yoksa 30/03/2000 tarihinden geriye dogrumu sayiliyor benim son cocugumun dogum tarihi,07/14/1989 bu tarihemi cekiliyor.Elul 1999 da yapilan degisiklikle 10 senelik bir zaman kaybim oluyor bu dogum borclanmasi hangi yonde kullaniliyor benim durumumu hangi yonde etkile?Selamlar.

    Cevapla
  • Nurdagül hançerlioğlu
    12.02.2018

    Merhaba

    Ben1969 yılında almanya da üç ay çalıştım şimdi oğlum türkiye de sigortam olursa arasaki boşluğu borçlanıp emekli olabileceğimi söyledi bir ay kadar sigortam yapıldı fakat almanya da sigorta numaramın içi boş görünüyor diye yazı geldi.elimde pasaportum davar ama alman makamları sigortamın boş olduğunu söylüyor.oysa ki işçi bulma kurumuyla gitmiştim ve üç ay tam çalıştım.işçi bulma kurumuna yazı yazdım tarih çok eski olduğu için kayıt bulamıyoruz diyor.almanya da çalıştığımı nasıl ispat ederim ve aradaki zamanı borçlanıp buradan emekli olabilirim.

    Teşekkürler

    Cevapla
  • Muhammet Bayram
    09.02.2018

    Merhaba 16.04.1968 dogumluyum 1973 den beri almanyada yasiyorum 01.08.1984 den itibaren (ilk üc sene meslek egitimi) halen calisiyorum türkiyeden hangi sartlarda ve ne zaman emekli olabilirim.

    Saygilarla

    Muhammet Bayram

    Cevapla
  • Selma
    06.02.2018

    Merhaba,

    Ben 1960 dogumlu bir bayanim… ilk ise girisim Amerika’da 1974 de oldu. 26 yil gibi bir calismisligim var yurt disinda .Turkiye’den sigortali degilim..borclanarak nasil emekli olabilirim . ne kadar prim ve kac gunun primini odemem gerekli? yardimlariniz icin cok tesekkurler..

    Cevapla
  • AHMED
    25.01.2018

    BABAM 1969- 1979 YILLARINDA ALMANYA TREN YOLLARINDA ÇALIŞTI KENDİSİ 1995 TE VEFAT ETTİ. ANNEMİ ALMANYADAN YURTDIŞINDAN EMEKLİ OLMASINI İSTİYORUM. FAKAT BABAMIN ALMNAYADAKİ SİGORTA NUMARASINI BULAMIYORUM. O YÜZDEN YURTDIŞI HİZMET DÖKÜMÜNÜ ALAMIYORUM. BABAMA AİT ELİMDE SADECE PASAPORTU VAR. BABAMIN YURTDIŞINDAKİ SİGORTA NUMARASINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    Cevapla
  • Yildiray yilmaz
    21.01.2018

    09/09/1968 dogumluyum.
    02/12/1985 yilinda sigortaya girisim var.toplam
    520 gun sigortaya prim odedim.
    11 yil 5 ay 29 bagkur primi odedim.
    24/05/2012 tarihinde kibris ta sigortali ise basladi morning
    26/01/2018 tarihine kadar calistim.
    Turkiyeye donmeye karar verdim.. bu calistigim
    Gunleri Turkiye ye tasimak istiyorum.. ne kadar
    Para oderim ve ne zaman emekli olurum
    Turkiyeye gelirken kibrista ne gibi islemler yapmam
    Gerek..bana yardimci olursaniz cok sevinirim..
    simdiden cok tesekurler.

    Cevapla
  • Demet
    17.01.2018

    Merhaba
    9.4.1972 dogumlu bayanim.05.03.1990 da ozel bir bankada ise basladim ve 2982 gun calistim.1998-2000 arasinda 873 gun ssk li olarak calistim. 2009 dan beri yurtdisinda yasiyorum.Hizmet birlestirmesi ve yurtdisi borclanma icin nasil bir yol izlemeliyim.
    Tesekkurler

    Cevapla
  • seza uzun
    15.01.2018

    iyi gunler 22 02 1978 dogumlu bir beyim. sigorta giris tarihim 21 06 1994. toplam 256 gun sigortam var.2003 yilinda isvec e tasindim burda 15 yildir devamli calisiyorum.Turkiye den emekli olmak istiyorum,primlerimin hepsini borclanip ödeyebilirmiyim ne kadar ödemem gerekiyor ve ne zaman emekli olabilirim,

    Cevapla
  • Kenan Çınar
    15.01.2018

    2002 yılından itibaren Almanyada işçiyim.2002 yılı öncesi Türkiye’de sigortalı işte çalışmadım.1990 da askerlik görevimi yaptım.1991 de SSK Ankara rüzgarlıda sözleşmeli işçi olarak Suudi Arabistana gittim.7ay çalıştım.1991 deki yurtdışı giriş çıkış belgesi şu anda elimde.yanlız işçi pasaportum o dönemde turist pasaportu çıkardığım için geri alındı.Elimde şu anda Ankara Emniyet müdürlüğünden 1991 de yurda işçi olarak giriş çıkış belgesi var.Bu belge yurtdışı borçlanması yaparak erken emekli olmama fayda sağlarmı! Bu arada doğum tarihim 25-10-1969 selamlar Kenan.

    Cevapla
  • Mustafa
    02.01.2018

    1972 dogumluyum 1990 haziran avusturtada sigorta baslangicim var 2000 yilinda turkiyeye geldim turkiyede 3300 gun sigorta primim var ne kadar borclanip ne zaman emekli olurum

    Cevapla
  • Önder Özdemir
    02.01.2018

    merhaba
    22.12.1967 dgumluyum
    1986 yilinda 2ay sigortali calistim
    1995 den bu yana Almanya da calisiyorum
    emekli olabilmem icin ne Kadar ödeme yapmam gerekiyor
    tesekkür ederim

    Cevapla
  • nezihimete
    30.12.2017

    2003 şubat ayında ingiltereye 6ay turist vizesi alarak gittim.vize sürem dolduktan sonra ankara antlaşması kapsamında serbest meslel sahibi vizesi ile 2007 yılına kadar ingilterede yaşadım.dava insan hakları mahkemesinde olduğundan sonuçlanmadan türkiyeye geri döndüm.bu dava daha sonra insan hakları mahkemesiyle türk vatandaşlarının lehine sonuçlandı.bu süre zarfında ingilterede yaşadığım günleri sgk ya borçlanabilirmiyim.teşekkürler

    Cevapla
  • nezihimete
    30.12.2017

    avustralyaya ögrenci vizesi ile çalışma izinli olarak vize aldım bu günleri sgk borçlanması yapabilirmiyim

    Cevapla
  • NAZMI DEMIR
    26.12.2017

    maalesef türkiyede 1993 de isyerim vardi ve bagkur um ama hic prim yatmadigi icin nr falan dahi yok..sadece askerligim var..1981 yilinda meslek lisesin de okudugum icin isdemirde 1 aylik ögrenci stajim var,fakat oda sadece kaza icin yapilmis ..emeklilik primi yok..durum karmasik biraz sizce sgk baslangicim hangi tarihtir..simdiden tesekkürler

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir