ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Emekli Sandığı Rapor Maaş Kesintisi Oranları

Emekli Sandığı Rapor Maaş Kesintisi Oranları

Emekli Sandığı mensubu kişilerin rapor almaları durumunda maaşlarına yapılan kesintisinin oranı aldıkları raporun 1 haftadan fazla olması durumunda %25 kadardır. Devlet memurlarının çalışmadıkları zaman diliminin aylıklarını almaları hususunda raporun 1 haftadan uzun olduğu takdirde böyle bir rapor maaş kesintisi yöntemine başvurulmaktadır. %25 oranında yapılan bu kesinti sağlık kurulunca verilen rahatsızlık durumunu yansıtan raporlar için uygulanmaktadır. Fakat devlet memurların raporlu olduğu süreç içerisindeki zam ve tazminatlarını etkileyen %25’lik kesintiye bütün bir ay dâhil edilmemektedir. Hastaların tedavi sürecini yatarak geçirmesi durumunda ise rapor süreleri bu %25’lik kesintiye tabi tutulmayacaktadır.

Emekli Sandığı Maaş Rapor Kesintisi Hesabı Nasıl Yapılır?

Emekli Sandığı maaş rapor kesintisinin tutarını hesaplamak için %25’lik kesinti oranı referans alınır. Devlet memurunun aylık 900 TL tazminatı olduğu varsayılırsa devlet memurunun günlüğü 30 TL olur. Bu tutarlar dâhilinde rapor maaş kesintisi hesaplamasında 13 x 30 işlemi üzerinden 390 TL olarak belirlenen tazminatın üzerinden %25’lik hesaplama yapıldığında ortaya 97,5 TL tutarında bir kesinti çıkmaktadır. Özel hizmet tazminatı, memurlara verilen en yüksek tazminat olarak görülmektedir. Dolayısıyla bir rapor maaş kesintisi hesabı yapıldığında en yüksek kesinti de özel hizmet tazminatına uygulanacaktır.

Hangi Şartlarda Emekli Sandığı Rapor Maaş Kesintisi Görülmez?

Emekli sandığı mensubu kişiler için aldıkları rapor dâhilinde maaş kesintisi uygulanmayan bazı durumlar bulunmaktadır. Sağlık kurulu tarafından hasta kişiye verilen bazı raporlarda ve bazı hastalık durumlarında kişi %25 oranında olan bu rapor maaş kesintisine tabi tutulmaz.

[highlight color=”blue”]Kişinin %25’lik rapor maaş kesintisine tabi tutulmadığı bazı durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:[/highlight]

  • Tedavinin uzun süreceği durumlar için sağlık kurulu heyetinin hazırladığı raporlar neticesinde kişiye %25’lik rapor maaş kesintisi yapılmaz.
  • Kanser türleri, verem hastalığı ya da psikolojik rahatsızlıklar yaşayan ve uzun bir süre tedavi görmesi gereken kişilere rapor maaş kesintisi uygulanmaz.
  • Rahatsızlığından kaynaklı olarak hastanede uzun bir tedavi süreci geçiren kişiler rapor maaş kesintisine tabi tutulmaz.

Devlet Memuru Heyet Raporu Alması Durumunda Maaşını Alabilir Mi?

Elinde heyet raporu bulunan memur kişi maaşını almak konusunda bir problemle karşılaşmayacaktır. Kişi heyet raporu almışsa maaşını almaya devam eder ve aldığı maaşta da rapor maaş kesintisi gibi herhangi bir kesintinin yapılması söz konusu değildir.

Kamu Çalışanlarının 1 Günlük Raporu Maaşlarını Nasıl Etkiler?

[highlight color=”blue”]Devlet memuru olarak mesleğini icra eden kişilerin aldıkları 1 günlük raporların maaşlarına etkisi aşağıdaki gibidir:[/highlight]

  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi genel müdürlerin 1 günlük hastalık izinleri maaşlarını etkilememektedir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi uzman tabiplerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 57,93 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi mühendislerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 51,13 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi polis memurlarının 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 46,59 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi avukatların 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 42,90 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi gelir uzmanlarının 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 47,52 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi şube müdürlerinin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 42,53 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi istatistikçilerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 37,77 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi vaizlerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 42,10 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi istatistikçilerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 41,90 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi zabıt kâtiplerinin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 31,90 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi hemşirelerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 31,20 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi bilgisayar işletmenlerinin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 18,87 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi şeflerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 21,23 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi güvenlik görevlilerinin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 15,67 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi hizmetlilerin 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 14,30 TL tutarında etkilenir.
  • 25 yıldan daha fazla hizmet veren 1/4 derece ve kademe sahibi korumaların 1 günlük hastalık izinlerinde maaşları 15,67 TL tutarında etkilenir.

Memur Maaşı İçeriği Nelerden Oluşur?

[highlight color=”blue”]Devlet memurlarının aldığı aylıkları oluşturan içerikler aşağıdaki gibi listelenebilir:[/highlight]

  • Göstergeler ve ek göstergeler,
  • Taban aylığı ve kıdem aylığı,
  • Makam tazminatı,
  • Temsil tazminatı,
  • Zam tazminatı,
  • Yapılan ek ödemeler,
  • Sosyal yardımlar.

Devlet Memurlarında Rapor Sınırlaması Var Mıdır?

Memurların rapor alma sınırlaması sağlık kurumlarından alacakları raporu tek bir doktorun vermesi durumunda söz konusu değildir. Fakat devlet memuru şahıs raporunu farklı doktorlardan alıyorsa bu durumda 40 günlük rapor alabilir. Memurlar art arda 3 kez rapor alabilirler fakat bu durumda ise aldıkları raporun 10 günü geçmemesi şartı aranmaktadır. Sağlık Bakanlığı da bu konu hakkında devlet memurlarının rapor almasında herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmadığını belirmektedir. Hastalığın yarattığı şartlar dâhilinde hastalık süresinin 1 yılı aşması durumunda ise devlet memurları 2 katı rapor alma hakkına sahip olur. Kişinin şikâyetçi olduğu hastalığın tedavisinin uzun sürecek olması durumunda bu kişiler için emeklilik mevzuatı uygulanır. Bu hesaplama bütün memurlar için geçerli sayılmaktadır.

Rapor Maaş Kesintisini İnternetten Sorgulayabilir Miyim?

Rapor maaş kesintisinin online yollarla sorgulanması mümkündür. Kişilerin www.turkiye.gov.tr/ üzerinden rapor maaş kesintisi sorgulaması yapabilmeleri için e-Devlet şifrelerine ihtiyaçları vardır. Kişiler e-Devlet şifrelerini PTT şubelerinden 2 TL karşılığında oluşturabilir. e-Devlet şifresi bulunan fakat şifresini hatırlamayan kişiler ise şifresini yenilemek için e-Devlet kapısının giriş menüsünde bulunan “Şifremi Unuttum” kısmına tıklayabilir. Fakat kişilerin bu yolla şifrelerini yenileyebilmesi için cep telefonu numaralarının sistemde kayıtlı olması gerekmektedir. Cep telefonu numaraları sistemde kayıtlı olmayan vatandaşlar şifrelerini yenilemek için PTT şubelerine müracaat etmelidir. PTT şubelerinde şifre yenilemek için 4 TL işlem ücreti tahsis edilmektedir.

[button color=”red” size=”medium” link=”https://www.turkiye.gov.tr/” icon=”” target=”true” nofollow=”true”]E-Devlet Üzerinden Rapor Maaş Kesinti Sorgulama[/button]

e-Devlet Üzerinden Rapor Maaş Kesintisi Sorgulaması Nasıl Yapılır?

[highlight color=”blue”]Rapor maaş kesintisi sorgulamasını e-Devlet kapısı aracılığı ile yapmak isteyen kişilerin izlemesi gereken yol aşağıdaki gibidir:[/highlight]

  • T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın.
  • Sayfada bulunan “Kurumlar” kısmından “Sosyal Güvenlik Kurumu” sayfasına girin.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan online hizmetler arasından “4C Emekli Aylık Ödeme ve Kesinti Bilgileri” hizmetine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada rapor maaş kesintisi sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

Emekli Sandığı Cenaze (Ölüm) Yardımı Ödeneği Nasıl Alınır?

Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Sorgulama İçin TIKLAYINIZ

Vazife Malulü Nedir? Vazife Malullüğü Şartları Nedir?

Yorumlar

  1. Z. Ulviye kayısı dedi ki:

    Ben devlet üniversitesinde öğr. gör. dim .Emekli oldum.6 senedir özel üniversitede öğr. gör. olarak çalışıyorum meme kanseri oldum ameliyat ve radyoterapi ve kemoterapi aldım . 5 ay heyet raporum vardı. maaşımı son ay maaşımı vermediler.Aslında baştan yanlış yaptık geriye dönük maaşları alacağız diyorlar .bildiğim kadarıyla heyet raporunda kesinti yapılamaz.

  2. Sinan dedi ki:

    Merhaba
    öğretmenim farklı doktorlardan 5 er olarak 20 gün rapor aldim emekli sandiğina bağlıyım maaşimdan 7 gün den sonra ne kadar kesinti olur ADMİN cevaplarınızı bekliyorum

  3. Melek TAŞ dedi ki:

    1/2 si hemşireyim. Ağustos ayında aldığım 10 gün rapor kesintisi 200 tl.oldu. Kesilen ücret Rapor kesintisimi yoksa ek gösterge kesintisimi. Muhasebeye giden evrakta ilk defa olmasına rağmen 10 gün rapor diye yazılmıştı.

  4. Emrah dedi ki:

    Uzman Çavuşum kolumdan ameliyat oldum 45 gün heyet raporu verdiler maaş dan kesilirmi

  5. Sadık Seren dedi ki:

    Merhaba bolis memuruyum ve bacagim dan geçirdiğim bir ameliyat sonrası 4 ay heyet raporu aldım maaşında ve tazminatlarimda kesinti olur mu SGK dan bu kesintileri alabilirmiyim

  6. ali dedi ki:

    657 SAYILI KANUNA TABİ BİR MEMURUN 1 TAKVİM YILI İÇERİSİNDE RAPORLARINDAKİ KESİNTİ GÜN SAYISI 7 GÜN KESİLDİKTEN SONRA RAPOR ALDIĞI TÜM GÜNLER Mİ KESİLİR.
    ÖRNEĞİN 7 GÜN SINIRINI GEÇTİ VE DAHA SONAR 12 GÜN RAPOR ALDI.BU 12 GÜNÜN TAMAMI MI RAPOR KESİNTİSİ OLARAK YAPILIR?

    1. Bayhan dedi ki:

      Evet

    2. Aslı dedi ki:

      Kadrolu öğretmenim 5/3,
      40 günlük rapor hakkımı 5+5 olarak kullanıyorum.
      Maaşımdan kesinti olacak mı yoksa sonra mı bankadan geri alacaklar?
      Teşekkür ederim….

  7. Ahmet öztürk dedi ki:

    Merhabalar sağlık memuruyum apandisit ameliyatı oldum. 30 gün heyet raporu üzerine 13 gün tek hekim raporu aldım. Maaşımdan kesinti olur mu.

  8. Nur dedi ki:

    657 sayılı yasaya tabi memurum, ayağım kırıldı 10+10+10 rapor aldım .kesıntı Nasıl olur

  9. soner dedi ki:

    jandarma genel komutanlığında uzman çavuş olarak görev yapıyorum.gözlerimde miyop ve astigmat olduğumdan dolayı ameliyat oldum ve 1 ay rapor aldım buna bağlı olarak maaşımdan kesinti olurmu ve sgk dan rapor parası alabilirmiyim.acaba.

  10. mehmet taymaz dedi ki:

    kaza geçirdim ayağım kırıldı ameliyat oldum 45+:45 heyet raporu aldım emeli sandığı bağlıyım maaşımdan kesinti olurmu

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Hayır maaşınızdan bir kesinti olmaz.

  11. ırmak dedi ki:

    bipolar duygudurum bozukluğu hastasıyım. Ruh ve sinir hastalıklarından 10 günlük rapor aldığımda maaşımdan kesilir mi ayrıca yıl içerisinde 1 kez ocak ayında da aynı teşhisten rapor almıştım. yani 7 günü geçti rapor sürem yıllık

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Maaşınızda bir kesinti olmaz.

  12. Gökhan eke dedi ki:

    Polis memurları sgk dan rapor parası alabilir mi?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Polis memurları raporlu olduğu zamanda maaşlarını tam almaktadır. Ayrıca sgk dan bir ödeme yapılmaz.

  13. Murat dedi ki:

    Polis memuruyum videoda 17 gün rapor gözüküyor buna bağlı kesinti ne kadar olur hesaplamadan anlayamadım kıdem derece 5/3

  14. meliha kırkıncıoğlu dedi ki:

    emekli çalışanım beni 2 günlük raporum vardı . maaşımdan kesinti oldu bu doğrumudur?