ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

50.000 TL Geri Ödemesiz Devlet Teşviklerini Kaçırmayın!

50.000 TL Geri Ödemesiz Devlet Teşviklerini Kaçırmayın!
04.08.2017

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Müjde !

KOSGEB 50.000 TL  hibe desteğini alabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlardan daha önce 24 saati atölye çalışmalarından oluşan 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını belirten Sertifikayı almak zorundalardı. Girişimcilik eğitimlerini tamamlayan girişimciler ancak diplomalarını aldıktan sonra hibe için başvuruda bulunabiliyordu. Bu da birçok girişimci için gerek zaman açısından gerekse farklı nedenlerle sorun teşkil ediyordu. Ayrıca iş fikri ile ilgili harcamaların yapılması sonrasında KOSGEB desteği veriliyordu.

1 Şubat’tan itibaren KOSGEB Yeni düzenlemeyle artık kendi işini kuracak kişilere önce sertifika sahibi olup, ardından iş yeri açma şartını kaldırdı. düzenleme ile artık artık kendi işini kuracak kişi KOSGEB’e müracaat edip fikrini kabul ettirirse hemen paraya kavuşuyor.

50.000 TL Hibe Desteğinden Yararlanma Şartları Neler ?

Hibe desteğinden yararlanıp kendi işini kuracak vatandaşlarımızın sağlaması gereken 2 şart var. Bunlar ise başka bir işyerinde sigortalı (SGK’lı) çalışmamak ve şirket sahibi olmamak.

YENİ DÜZENLEMEYLE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yeni sistemin getirdiği değişiklikler ile birlikte başvuru adımları aşağıdaki gibi oluyor;

  1. Firma kurmadan önce KOSGEB’e başvurarak, kurulda iş fikrinizi kabul ettirip onay almanız gerekiyor
  2. Onay aldıktan sonra en geç 90 gün içinde kabul edilen iş ile ilgili firmanızı kurmalısınız.
  3. Henüz firma kuruluşu olmadan KOSGEB’e başvurduğunuz için vergi numaranız olmayacak ve dolayısı ile yapacağınız için maliyetini belgeleyebilmek için kurula Proforma Fatura ibraz edebilirsiniz.

KOSGEB Kurulları Nasıl Değerlendirme Yapıyor ?

Oluşturulan kurullar  işletmelerini kurmadan KOSGEB’e müracaat eden girişimcilerin; müracaat formlarında belirtilen iş ile ilgili kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, kârlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularda değerlendirilecek. Yani bu kuruldan geçmek, fikrini doğru savunabilecek girişimcilerimizin elinde.

En Fazla Ne Kadar Destek Alabilirsiniz ?

KOSGEB istihdama katkı sağlayamayan fakat iş yeri açma fikri olup da maddi imkanları el vermeyen vatandaşlarımıza 50 bin TL ye kadar HİBE, 100 bin TL ye kadarda FAİZSİZ KREDİ desteği veriyor. Yani eğer fikrinizi kabul ettirirseniz toplamda 150 bin TL ye kadar KOSGEB desteği almanız mümkün. Değerlendirme sonucu olumlu veya olumsuz sonuç başvuran vatandaşlarımıza bildiriliyor.

Kaç Defa Başvuru Hakkı Var ?

Başvurusu onaylanan girişimci adaylarının, 90 gün içinde işletmesini kurup, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak, taahhütname imzalaması gerekiyor. Bu işlemleri belirlenen süre zarfında yapmayan girişimci adaylar başvuru hakkını kaybediyor. Adayların en fazla 3 başvuru hakkı bulunuyor. 3 kez üst üste olumsuz sonuç alanın hakkı yanıyor ve artık bu desteğe başvuru yapamıyor.

Destek Tüm İllerde Geçerli Mi ?

KOSGEB, 81 ilin tümünde faaliyet gösteriyor. Tüm illerde şubesi, temsilciliği ve müdürlüğü mevcut. Bununla birlikte bazı ilçelerde de şubeleri var. Siz Türkiye sınırlarında nerede İsterseniz yaşayın  KOSGEB şubelerine başvurunuzu gerçekleştirip 150 bin TL ye kadar olan bu destekten yararlanabilirsiniz.KOSGEB şubelerini öğrenmek için ‘444 15 67’ no’lu KOSGEB Çağrı Merkezi’ni arayabilir veya ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. özmen öztürk dedi ki:

    1997 yılında oto tamir bakım ve yedek parça servisim vardı maddi sıkıntılardan dayanamıyarak kapattım kalfalık_ustalık_ve usta öğretiçi diplomalarım var 50.000 hibe desteği alabilir tekrar işimi kurabilirmiyim sayğılar..