ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Sözleşmeli Astsubay Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2020 Sözleşmeli Astsubay Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
05.02.2020

2020 Sözleşmeli Astsubay Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? Gelen haberler doğrultusunda Jandarma Genel Komutanlığı Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında yaptığı yayına göre sözleşmeli astsubay alımı yapacağını yayımlamış bulunmaktadır. Yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı toplam olarak 3.500 adet astsubay alınacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı altında eğitim ve öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığı’nın erkek – kadın, muvazzaf – sözleşmeli Astsubay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın erkek – kadın sözleşmeli Astsubay ihtiyacını karşılamak için başvuruların 4 Şubat – 21 Şubat 2020 tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecektir. 2020 yılı için Sözleşmeli Astsubay alımı ile ilgili detaylara dilerseniz, jandarma.gov.tr, sg.gov.tr, jsga.edu.tr ve dpb.gov.tr adresleri içerisindeki yayımlanan kılavuzlardan ulaşım sağlayabilirsiniz.

2020 Sözleşmeli Astsubay başvurularınızı vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden yapabilirsiniz. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı personel temin sistemi üzerinden, e-Devlet kapısı vasıtası ile e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı seçeneklerinden birini kullanarak 4 Şubat 2020 – 21 Şubat 2020 tarihleri arasında giriş yapılabilecektir.

Başvurusu kabul edilen ve seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adayların listesinin ve sınavla ilgili olarak uygulanacak esasları, sınav ücreti ile ilgili yatırma ilanı, sınav merkezi, sınav tarihi ve sınav ile ilgili diğer tüm duyurulara vatandas.jandarma.gov.tr/PM/Giris internet adreslerinden yayımlanacaktır. Başvuru yapacak adaylara önemle duyurulur, kılavuzları okunmadan başvurularınızı gerçekleştirmeyiniz.

2020 Sözleşmeli Astsubay Başvurularında Adaylardan İstenen Şartlar Nelerdir?

2020 Sözleşmeli Astsubay Başvurularında Adaylardan İstenen Şartlar Nelerdir? Başvuruda bulunacak olan adaylardan istenen şartlar aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlarının en az birinden mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafınca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ya da geçici kayıt olarak belirlenen 4 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olunabilecek durumda olmak.
  • Jandarma Genel Komutanlığı için kılavuzda belirtilmekte olan Lisans ya da ön lisans bölümlerinden mezun olmuş ya da 4 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olunabilecek durumda olanlar için, düzeltilmiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile 27 yaşını bitirmemiş(1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için düzeltilmiş nüfus kaydına bakılarak 32 yaşını bitirmemiş olmak(1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlular),
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş ya da 4 ağustos 2020 tarihine kadar mezun olunabilecek durumda olanlar için düzeltilmiş nüfus kaydına göre de 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile birlikte 27 yaşını bitirmemiş olmak(1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular),
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında herhangi bir sorun bulunmamak,
  • Hamile olmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, ya da sözleşmeli erbaş – er olarak görevli iken ayrılmamış ya da çıkarılmamış olmak,
  • gov.tr, sg.gov.tr, jsga.edu.tr ve dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan “2020 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” ve “2020 S.G.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu’nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.