ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

2020 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?
17.02.2020

2020 LGS Sınavı İçin Yaşanan Gelişmeler Neler 2020 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2020 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanan LGS sınavında son dakika gelişmeleri yaşanmış bulunmaktadır. Buna göre 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak. 2020 yılı LGS sınavında geri sayım devam ediyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada LGS ile ilgili olarak 2020 yılı içerisinde düzenlenmesi planlanan LGS sınavı için öğrenci sayısındaki artış nedeni ile bu sene LGS sınavı için yapılacak olan çalışmalara erkenden başladıklarını belirtti. Bakan Yardımcısı konuşmalarına devam ederken 2020 yılına düzenlenecek olan LGS sınavı yerleştirmeleri için ek kapasite oluşturduklarını da açıklamalarına eklemiş bulunmaktadır.

Daha önceden TEOG adı ile hayatımızda bulunan sınav çeşidi kaldırılarak, ilk defa 2017 yılında hayatımıza girmiş olan LGS sınavı için hazırlık çalışmaları tam gaz sürmektedir. Sınav için geri sayım da hızla devam ediyor. Sınava girmek için gün sayan öğrenciler çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinde yayımladığı soruları çözerek hazırlıklarına devam ediyor.

2020 Yılı LGS Sınavı Ne zaman Yapılacak?

2020 Yılı LGS Sınavı Ne zaman Yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açılamaya göre 2020 yılı içerisinde yapılması planlanan LGS sınavı 7 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. sınavda 8. Sınıf öğretim konuları esas alınarak sınav yapılacaktır. Sınav aynı gün içerisinde iki oturum şeklinde ve sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacaktır. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşmakta ve 75 dakika zaman tanınmaktadır. Sınavın ikinci bölümü 40 soruluk sayısal alandan oluşmakta ve süresi ise 80 dakika olacaktır.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı tarafından LGS ile yapılan çalışmaların şu şekilde devam ettiği belirtilmiş bulunmaktadır. Bakan Yardımcısı “Mart ayı itibarı ile sınav ve sınavsız öğrenci alacak olan okulların ve kapasitelerinin belirleme çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtmiş bulunmaktadır. Yapılan tüm çalışmalar planlandığı gibi ilerlemeye devam ediyor. Herhangi ciddi bir kapasite sorunu ön görmediklerini de belirtti”.

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamı altında 2020 yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ile ilgili olarak öğrenci sayısındaki artış nedeni ile süreç erken başlamış bulunmaktadır. Bakan Yardımcısı başkanlığında il müdürlerine yönelik olarak düzenlenen bölgesel toplantıların yapıldığını ve her bir ilin 2020 LGS öğrenci yerleştirme ile durumlarının incelendiğini belirtti. Yapılan toplantılarda tüm illerde her bir kayıt bölgesine geçerek öğrenci sayıları, mevcut okulların kapasiteleri, yapımı devam eden okullar ve yeni yatırımların tamamı değerlendirilmiş durumdadır.

Mahmut Özer, açıklamalarında 2019 yılı LGS kapsamında orta öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin başarılı bir şekilde işlemlerinin tamamlandığını ve bu başarıda ilgili tüm birimlerin ve il müdürlerinin süreci birlikte koordine bir şekilde yönetilmesinin önemli rol oynadığı vurgulanmış bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.