ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2018 Özel İletişim Vergisi Ne Kadar

2018 Özel İletişim Vergisi Ne Kadar
15.11.2017

2018 yılına ait pek çok farklı vergiye zam yapıldığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra harçlara ve trafik cezalarına da zam yapıldığı bilinmektedir. Bu doğrultuda akıllara 2018 özel iletişim vergisi ne kadardır? Sorusu takılmaktadır. Zira 2018 yılında geçerli olacak olan özel iletişim vergisine de zam yapıldığı bilinmektedir. Doğal olarak bu durum günlük hayatımızı da etkilemektedir. Zira günlük yaşantımızda en çok kullandığımız iletişim araçlarından birisi olan telefon hizmetleri de bu zamdan etkilenmektedir. Bu doğrultuda tüm vatandaşlar 2018 yılı itibariyle özel iletişim vergisinin ne kadar olacağı sorusunu sıklıkla dillendirmektedir. Son yapılan açıklamalara göre özel iletişim vergisine bir zam yapılacağı da belirtilmiş durumdadır.

Özel iletişim vergisi insanların hemen her alandaki faaliyetlerini etkiliyor. Zira özel iletişim vergisi internet kullanımından telefondan konuşmaya varıncaya kadar pek çok farklı etkinliği etkiliyor. İnternet bağlantısına yansıtılan özel iletişim vergisine yüzde 50 oranında zam yapılacağından bahsediliyor. 2018 yılı yaklaştıkça vergi zamlarının haberleri de piyasada yer almaya başladı. Bu doğrultuda akıllara 2018 özel iletişim vergisi ne kadardır sorusu gelmeye başladı. Zira son zamanlarda motorlu taşıtlar vergisinden pasaport harçlarına kadar geniş bir yelpazede zam yapıldığı biliniyor. Bu zamlardan birisi de telekomünikasyon alanına yansıtılmış durumda. Özel iletişim vergisi esasında en çok cep telefonlarını etkiliyordu. Ancak son zamlar sadece cep telefonu değil evde internet hizmetleri üzerinde de bir zammı öngörüyor.

2018 özel iletişim vergisi ne kadardır sorusu çerçevesinde verilen yanıtlardan birisi yüzde 50 oranından bir zammın yapılacağı haberidir.

Daha önceki senelerde farklı alanlarda özel iletişim vergisi düzenleniyordu. Son yapılan düzenlemeyle birlikte bütün kalemler tek kalem olarak standart hale gelecek. Böylece yüzde 25, yüzde 15 ve yüzde 5 gibi farklı alanlarda belirlenen özel iletişim vergisi tek bir standarda kavuşarak yüzde 7. 5 olarak belirlendi. Bu durum çoğu kullanıcı tarafından yüzde 50 oranında bir zam yapıldığının yorumunu yapmasına sebep oldu. Zir internet erişimi üzerindeki yüzde 5 oranındaki verginin yüzde 7. 5 e yükseltildiği bildirildi. Bu durum ise doğal olarak internet bağlantılarına yüzde 50 oranında özel iletişim vergisi zammının yapıldığı noktasında haberlerin yayılmasına sebep oldu.

2018 özel iletişim vergisi ne kadardır sorusu esasında toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Zira bu sorunun yanıtı pek çok kişinin cebinden çıkacak parayı da etkilemektedir. Zira sabit telefon hatlarından SMS hizmetlerine varıncaya kadar pek çok farkı alanda özel iletişim vergisi uygulanmaktadır. Bu doğrultuda SMS hizmetlerine uygulanan özel iletişim vergisinin yüzde 25 civarında olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra sabit telefon hatlarına uygulanan özel iletişim vergi oranın da yüzde 15 seviyesinde olduğu bilinmektedir. Bu doğrultuda özel iletişim vergisinin insanların internete ulaşımlarını birbirleriyle iletişim kurabilmelerini etkilediğini söylemek mümkün olmaktadır.

Bilindiği gibi yurtdışı internet kullanımı üzerinden maliye vergi alıyordu. Vatandaşların yurtdışında kullandığı internet üzerinden vergi alınması uygulamasına yapılan son düzenleme ile son veriliyor. Bu sayede yurtdışında internet kullanım ücretlerinde bir düşüşün yaşanacağı biliniyor. Yeni düzenleme sayesinde yurtdışındaki telefon görüşmeleri ve internet kullanımında KDV ile özel iletişim vergileri istenmeyecek. 2018 özel iletişim vergisi ne kadardır? Sorusu çerçevesinde 2018 yılı itibariyle yurt dışı internet kullanımında özel iletişim vergisinin alınmayacağı da bilinmektedir. Bu noktada yurtdışındaki internet kullanımlarından belirgin bir oranda ücretlerin azaltılması da mümkün olmaktadır.  Günümüzdeki fiyatlara göre yurt dışında internet kullanım ücretlerinde yaklaşık olarak yüzde 25’lik bir düşüşün yaşanılacağı ön görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.