Genel

Gündüzlü Bakım Merkezleri 1 Temmuz 2020 Tarihinde Faaliyette!

Gündüzlü Bakım Merkezleri 1 Temmuz 2020 Tarihinde Faaliyette! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamasında Gündüzlü Bakım Evleri’nin 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren faaliyete başlayacaklarını belirtmiş bulunmaktadır. Bakan Selçuk, Gündüzlü Bakım Evleri’nin sayısının bu gün itibarı ile 123 adete ulaştığını belirtmiş bulunuyor. Türkiye uzun süren ve hala devam eden korona virüsü mücadelesi kapsamında, normalleşme süreci içerisine girmeye başlamış ve yavaş yavaşta olsa normalleşme çalışmaları kapsamında uygulamalar başlamış bulunuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, gündüzlü bakım alanında tam ya da yarı zamanlı olarak engelli vatandaşlar adına hizmet verilen bakım alanlarının toplam da 123 adete ulaştığını belirtmiş bulunmaktadır. Gündüzlü Bakım Merkezleri’nin son rakamını 123 adet olarak açıklayan Bakan Selçuk, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 75 il genelinde bulunan alanların faaliyete geçeceğini belirtti.

Bakan Selçuk Gündüzlü Bakım Merkezleri Hakkında Değerlendirmeleri!

Bakan Selçuk Gündüzlü Bakım Merkezleri Hakkında Değerlendirmeleri! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken 2018 yılının sonunda uygulamaya konulan Gündüzlü Bakım Evleri sayısının gün itibarı ile sayılarının 123’ü bulduğunu belirtti. Korona virüsü sonrası normalleşme çalışmaları kapsamında, gerekli tedbirleri sağlayarak, bu merkezlerimizde hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Selçuk, Gündüzlü Bakım Merkezlerinin, engellisine bakan adanmış hayatlara bir nefes olmasını temenni amacıyla oluşturulduğunu ifade etmiştir. Bakan Selçuk, engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engelli bireyimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız, diye açıklamış bulunmaktadır. Bakan Selçuk, ayrıca Gündüz Bakım Evlerinde engellilerin engel gruplarına cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre ayrıştırılarak faydalandıklarını belirtmiştir. Engelli bireylerin kendilerine göre olan gruplarında görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakati sırasında çeşitli aktiviteler ile günlük yaşam programlarından faydalandığını belirtmiştir. Bakan Selçuk ayrıca engelli bireyler için tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, müzik, tiyatro, halk oyunları gibi aktivitelerin bu merkezler tarafından sunulduğunu söylemiş bulunuyor.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir