Genel

2020 KPSS Sınav Tarihi Değişti mi? ÖSYM’den Açıklama Geldi!

2020 KPSS Sınav Tarihi Değişti mi? ÖSYM’den Açıklama Geldi! Hayatımıza bir anda giren korona virüsü nedeni ile birlikte pek çok şey değişmiş bulunmaktadır. Yaşam şeklimizden başlayarak çalışma hayatı ve hatta sınavlara kadar pek çok normal süreçlere artık yeni uygulamalar getirilmiş bulunmaktadır. Korona virüsü normal zamanlarında normal olarak gerçekleşen sınavların da tarihini ve işleyişini değiştirmiş bulunmaktadır.

2020 KPSS Sınavının tarihleri değişecek mi, değişti ise ne zaman olacak gibi pek çok soru için cevaplarını sizler için toplamış bulunmaktayız. ÖSYM Başkanı tarafından gerçekleştirilen açıklama göre 2020 KPSS sınavlarının ne zaman yapılacağı kesinlik kazanmış durumdadır. Önceki gün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada LGS ve YKS sınavlarının tarihleri değiştirilmiş bulunmaktadır. bu durum sonucunda gözler hemen 2020 yılında yapılması planlanan KPSS sınavının tarihinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından gelen açıklamasına göre şu an için 2020 KPSS sınav tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Korona virüsü nedeni ile daha önceden de 2020 KPSS sınav tarihlerinde değişiklik yapılmıştı.

2020 KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2020 KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman? 2020 yılı içinde yapılması planlanan KPSS sınav tarihleri korona virüsü nedeni ile değiştirilmiş ve aşağıdaki tarihlere alınmış bulunmaktadır.

  • 6 Eylül 2020 KPSS Lisans Sınavı: Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri,
  • 12 Eylül 2020 1. Gün KPSS Lisans: Alan Bilgisi,
  • 13 Eylül 2020 2. Gün KPSS Lisans: Alan Bilgisi,
  • 20 Eylül 2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi: ÖABT,
  • 11 Ekim 2020: EKPSS Sınavı,
  • 25 Ekim 2020: KPSS Ön Lisans Sınavı,
  • 22 Kasım 2020: KPSS Ortaöğretim Sınavı,
  • 27 Aralık 2020: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT.

Koronavirüsüne Karşı 4 Aşamalı Normalleşme Planı Nasıl Olacak?

Maskeler Ücretli Olarak Satışa Başladı! Maske Fiyatları 1 TL Olacak

Otobüs Biletlerine Tavan Fiyat Uygulaması Yapılacak!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir