Personel İlanları

Tarım ve Orman Bakanlığı 1833 Sözleşmeli Personel Alıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğünde çalışmak üzere 2022 yılı içerisinde 1833 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunabilmek için belirli şartlar aranıyor. Süreçte elde edilen puan sonrasında sözlü mülakat yapıldıktan hemen sonra yerleştirme işlemleri başlayacak. Başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Adayların son başvuru tarihi 10 Nisan 2022 olarak belirlendi.

1833 Personel Yerleştirilecek!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanda sözleşmeli olarak Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ve Orman Muhafaza memuru alım ilanı olarak üç farklı kategoride personel alımı yapılacak. Her kategori için farklı başvuru şartları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayınlandı. Adaylar için aranacak şartlar, alınacak aday sayısı, sözlü ve yazılı sınav süreçleri, istenen belgeler, kontenjanların açıklanması ve yerleştirilme yapılması tüm bu süreçte belirli bir sıralama ile yapılacak.

Sözleşmeli Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisi Alım İlanı

Sözleşmeli Orman Mühendisi alımında 283 personel alımı yapılacak. Orman Endüstri Mühendisi için ise 50 adet personel alımı yapılacak. Her iki pozisyon için başvuru süreci ortak ilerleyecek. Sürece dair işlemlerin sonlanması ve adaylara duyurulması Orman Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi www.ogm.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Sınava katılan adaylar sonuçları Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı platformu üzerinden de görüntüleyebilecek.

  • Başvuruda bulunmak isteyen adayların lisans derecesinde mezun olup orman mühendisliği bölümünü okumuş olması gerekiyor.
  • Süreçte KPSS 2020 puanı göz önünde bulundurulacak.
  • Bakanlar kurulunun hizmet sözleşmesinde yer alan belirli kriterleri karşılayan adaylar tam teşekküllü sağlık raporu ile başvuruda bulunabilecek.
  • E-devlet şifresi ile işe alım kariyer kapısı.cbiko.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.
  • 10 Nisan gece saat 23.59’da başvuru son bulacak.
  • Sınav yeri ve saati www.ogm.gov.tr adresinden yayınlanacak. E-devlet şifresi ile bakılabilecek. Sınava gelirken üzerinde fotoğraf bulunan kimlik belgesi getirilmesi zorunludur.
  • Sözlü ve yazılı sınav belirli bir puan durumu göz önünde bulundurularak adayın hanesini eklenecek. En az 70 puan alan aday başarılı kabul edilecek.
  • Başarı puanları eşit olduğu durumda KPSS P3 puanı göz önünde bulundurulacak asıl ve yedek adaylar kariyer kapısı platformu üzerinden e-devlet şifresi ile görülebilecek.
  • İlan yayınlandıktan sonra 20 gün içinde kazanan adayın genel müdürlüğe gelerek başvuruda bulunması gerekecek. İl bazında yerleştirme taşra teşkilatına belirli oranlarda yapılacak.

Tarım Orman Bakanlığı Orman Muhafaza Memuru Alım İlanı

Orman Genel müdürlüğü tarafından istihdam edilmek üzere sözlü ve yazılı sınavlar tamamlandıktan sonra 1500 adet Orman Muhafaza memuru alımı yapılacak. Süreçte konuya dair tüm duyurular orman Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi www.ogm.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak. İstendiğinde adaylar sonuçları Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı platformu üzerinden de göz gezdirebilecek.

Başvuru için Aranan Şartlar Nelerdir?

Orman muhafaza memuru alım ilanı için belirli şartlar aranıyor. BU şartları karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecek.

  • 2020 yılı KPSS sınavından en az 65 puan almış olmalı
  • 657 sayılı devlet memuru kanunda belirlenen şartlara uygun olmalı
  • Ön lisans ve lisans programlarında ilgili bölüme uygunluk sağlayacak bölümlerden mezun olunmalıdır. Örneğin Fidan yetiştiriciliği, Orman ürünleri, Orman işletmeciliği, Avcılık ve yaban hayatı…
  • Tam teşekküllü sağlık kurumlarından sağlık raporu alınacak. Bu rapor sözleşme imzalamaya hak kazanmış kişilerden istenecek.
  • İlanda belirtilen şartları karşılayan ve bunları belgeyebilen adayların yalnızca başvuruları kabul edilecek.
  • Belge üzerinde herhangi bir sahtecilik anlaşılırsa sözleşme imzalanmış ve göreve başlamış olsa dahi fesh işlemi gerçekleşecek ve kişi hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.

Sözlü ve Yazılı Sınav Süreçleri Nasıl İşleyecek?

Orman Genel müdürlüğünde çalışmak üzere başvuruda bulunacak olan kişinin işe alım süreci e-devlet şifresi ile https://isealımkariyerkapısı.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşecek. Başvurular 10 Nisan gece saat 23.59’da son bulacak. Yalnızca e-devlet şifresi ile aday başvuruda bulunabilir. Posta yolu ile dilekçe ya da şahsen başvurular kabul edilmeyecek. Süreçte en fazla 20 adet tercih yapılabilecek. Belirlenen pozisyona göre 4 katına kadar aday başvuru yapabilecek. Sözlü ve yazılı sınav süreçleri daha sonra belirlenen puana göre belli olacak.

Adayların sözlü ve uygulamalı sınava dair katılacakları yer ve saate dair bilgiler www.ogm.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. E-devlet şifresi ile sisteme girip bakılabilecek. Kişinin sınava gelirken yanında kimliğini getirmesi istenecek

Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Sözlü ve yazılı sınavlar tamamlandıktan sonra adayın başarı durumuna göre kontenjandaki yeri www.ogm.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Başarılı kabul edilmiş olan adaylar 20 gün içerisinde genel müdürlüğe giderek başvuruda bulunması gerekecek.

Süreçte asıl aday hak kazandığı halde müracaat etmemişse, görev zamanında yerinde bulunmuyorsa, belirlenen şartları karşılamadığı fark edilmişse ya da güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanmışsa yedek adaylardan alım yapılmaya başlanacak.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir