ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Yılında Uçakta Kural İhlali Yapan Yolcuya 2.603TL Ceza!

2020 Yılında Uçakta Kural İhlali Yapan Yolcuya 2.603TL Ceza!
13.02.2020

2020 Yılında Uçakta Kural İhlali Yapan Yolcuya 2.603TL Ceza! Gelen bilgiler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafınca uygulanacak olan idari para cezalarına yeniden değerleme oranında % 22,58 oranında zam uygulaması yapılmış bulunmaktadır. Gelen bilgiler doğrultusunda da uçakta uçuş kurallarını dinlemeyen yolculara 2.603TL tutarında para cezası kesilecektir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce uygulanacak olan idari para cezaları hakkındaki yönetmelikte yer almakta olan, idari para cezalarının yeniden değerlemesine yönelik Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Yönetmelik içerisinde yer almakta olan para cezalarına, % 22,58 yeniden değerleme oranında artırılma yani zam uygulanacaktır.

Buna göre;

  • Araştırmanın düzgün bir şekilde yürütülmesini engelleyecek işlerin yapılması ve delillerin muhafazasının sağlanmaması,
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan ön izin almadan ticari amaç güden hava araçları ile yolcu ya da yük taşıma faaliyetlerinde bulunulması,
  • Ruhsatsız hava araçları ile ticari faaliyette bulunulması,
  • Ücret karşılığı posta taşıma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi,
  • Denetim için istenen bütün teknik ve ekonomik bilgileri verme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi,
  • Pilotlar ile hava aracının sevk ve idaresi bakımından gerekli olan personelin yeterlik belgesi almamaları,

Yukarıda sayılan hallerde uygulanacak olan para cezası 17.361TL olmaktadır.

  • Diğer yandan Türk sivil uçak siciline tescil edilen hava aracının, önceden kayıtlı bulunduğu sicilden sildirilmemesi,
  • İlgili belgelerin hava aracında bulundurulmaması ve zorunlu iniş yapılması durumunda pilotun oluşan durumu yetkililere bildirmeme,
  • Hava aracını, yolcular ve bulunan yükü güvence altına alma sorumluluğunun yerine getirilmemesi halinde,

Yukarıda sayılan hallerde uygulanacak olan ceza 10.416TL olmaktadır.

  • Uçakta (Hava Aracı) işlenen suç ve kabahatlerle ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda da 6.076TL para cezası verilecektir.
  • Ruhsat örneğinin asılması ve uçuş tarifelerinin yürürlüğe konulmasına yönelik kurallara uyulmaması halinde kesilecek olan para cezası ise 2.604TL olacaktır.
  • İşletme faaliyetlerinin ruhsat şartlarına uygun yürütülmemesi halinde ise 10.416TL idari para cezası kesilecektir.

Kabin Görevlisine Hakaret Edene de 2.603TL Para Cezası!

Kabin Görevlisine Hakaret Edene de 2.603TL Para Cezası! Yürürlüğe giren diğer cezalar tebliğ içerisinde yer almış bulunmaktadır. Buna göre de maksimum yolcu miktarına uyum sağlamadan kalkış yapılması gibi durumlarda bulunan işletmecilere 17.361TL idari para cezası kesilecektir. Kural tanımayan yolculara verilecek para cezası da 2.603TL olmaktadır.

Yolcu adına kesilmiş olan cezadan sonra da taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam eden, , emniyet kemerini takmayan, hakaret eden,  yolcular ya da kabin ekibi ile tartışmaya devam eden, yerine oturmayan kabin memurunun görevini yapmasını güç kullanarak engel olmak, sözlü tacizde bulunan, kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmeyen ve bu şekilde uçuş kurallarını ihlal eden herkese uygulanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.