ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Müze Girişlerine % 50 Oranında Zam Yapıldı!

2020 Müze Girişlerine % 50 Oranında Zam Yapıldı!
04.03.2020

2020 Müze Girişlerine % 50 Oranında Zam Yapıldı! İBB yönetimi tarafından gerçekleştirilen yeni uygulamaya göre müzelere giriş ücretlerine % 30 – 50 oranında zam yapılmış bulunmaktadır. Yapılan zam uygulaması 1 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe konulmuş bulunmaktadır. Zam uygulamasının ardından giriş fiyatları değişen müzeler sırası ile

  • Yerebatan Sarnıcı,
  • Miniatürk
  • Panorama 1453,
  • Şerefiye Sarnıcı,
  • Tekfur Sarayı Çini Müzesi.

1 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulan zam oranlarının ardından müzelere giriş fiyatları aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • Yerebatan Sarnıcı, Giriş fiyatına % 50 oranında zam uygulanmış bulunmaktadır. Yapılan zammın ardından Tam bilet 15TL, Öğrenci ve Öğretmen bileti 5TL, Yabancı ziyaretçilere de 30TL olarak açıklanmıştır.
  • Miniatürk, giriş ücreti Tam bilet 10TL olarak zam uygulanmış bulunulmaktadır. Öğrenci 5TL, Yabancı ziyaretçi 20TL olarak belirlenmiş durumdadır.
  • Panorama 1453, giriş ücreti 10TL olarak belirlenmiş durumdadır.
  • Tekfur Sarayı Çini Müzesi giriş ücretleri Tam bilet 10TL, Öğrenci ise 5 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbul’da Toplu Taşımaya % 35 Zam Geldi

İstanbul’da Toplu Taşımaya % 35 Zam Geldi, İstanbul genelinde toplu taşımaya % 35 oranında zam yapılmış bulunmaktadır. İBB metrobüs durakları arasında farklı düzenlemelerin olduğu ortaya çıkmış bulunmaktadır. Alınan zam kararı öncesinde metrobüs durakları arasında sabit fiyat uygulaması yapılmaktaydı. Metrobüslerde yapılan zam öncesinde 1 – 3 durak arasında 1,95TL, 4 – 9 durak arasında 3TL olarak uygulanıyordu. Yapılan zammın ardından ise metrobüslerde 1 – 3 durak arasında 2,60TL olması gerekirken bu rakam % 79 zam uygulaması ile 3. Durak ve sonrasında 3,5TL’ye yükseltilmiş bulunmaktadır.

Diğer yandan da İBB yönetimi tarafından BELTUR sosyal tesis kafeteryalarından da % 20 oranında zam yapıldı. Hamidiye suyuna da % 20 ile % 50 oranında zam uygulamasıyla karşılaştı. Yapılan zammın ardından 19 Litrelik su 11TL, 0,5 Litrelik sular da 1,5TL olmaktadır.

Ulaşım zammı konusunda konuşan İBB Başkanı, ulaşımla ilgili olarak zam uygulaması yapmak zorunda kaldıklarını ve bu durumdan da mutlu olmadıklarını ifade etti. Keşke zam yapmadan bu şehirdeki insanlara hizmet vermeye devam etsek diyerek sözlerine zam yapmasaydık bütçeden sübvansiyon rakamlarımızın neredeyse 3 milyar 600 milyon TL’nin üzerine çıkmaktaydı dedi. Bu rakamların büyük olduğu fakat bütçeyi döndürmek için yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.