Sınavlar

2020 LGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Alınacak?

2020 LGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Alınacak? Ülke genelinde öğrenci ve öğrenci velileri tarafından merakla beklenen LGS sınav takvim tarihi belirlenmişti. Korona virüsü nedeni ile ÖSYM tarafından pek çok sınavın tarihi değiştirilmişti. 2020 Yılı LGS Sınav Tarihi de 20 Haziran 2020 tarihi olarak değiştirilmiş bulunuyor. Bu süreçten sonra ise gözler sınava girecek olan adaylar için sınav giriş belgesinin ne zaman alınacağı konusu araştırılmaya başlanmış bulunuyor. 2020 Yılı LGS sınavı ile ilgili merak edilenler şu şekilde olmaktadır.

2020 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2020 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İyi bir lisede eğitimine devam etmek isteyen her öğrenci çalışmalarına son sürat devam etmektedir. LGS sınavı için en son belirlenen sınav tarihi ise 20 Haziran 2020 tarihi olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Türkiye korona virüsü ile mücadelesi kapsamında yavaş ta olsa normalleşme sürecine girmiş bulunmaktadır. Öyle ki normalleşme süreci içerisinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 2020 Yılı LGS sınavının ne zaman yapılacağı da belirlenmiş bulunmaktadır. [highlight color=”red”]Yapılan açıklama doğrultusunda 2020 Yılı LGS Sınav tarihi 20 Haziran 2020 günü gerçekleştirilecektir.[/highlight]

2020 LGS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 LGS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? 2020 yılı 20 Haziran günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için LGS sınav yerleri sınav öncesinde en az 7 gün önce e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edilecektir. Öğrencinin sınava giriş yeri, salonu, sıra numarası ve alacağı sınav tedbirleri gibi bilgiler sınav öncesi en az 7 gün önceden e-Okul sistemi üzerinde yayımlanacaktır.

2020 Yılı LGS Sınav Konuları Belirlendi!

2020 Yılı LGS Sınav Konuları Belirlendi! 2020 yılı için yapılacak olan LGS sınavı korona virüsü nedeni ile 7 Haziran 2020 tarihinden ertelenerek, 20 Haziran 2020 tarihine alınmış bulunmaktadır. Milli Eğitim bakanlığı tarafından belirlenen Liselere Geçiş Sınavı’nda çıkacak konu ve kazanımları açıklamış bulunmaktadır. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na ait web sayfasında yayımlanan kılavuza göre konular şu şekilde olmaktadır.

  • Türkçe; Söz varlığı, anlama, yazma
  • Matematik; Sayılar ve İşlemler, üslü ifadeler, kara köklü ifadeler, veri işleme, olasılık cebir.
  • Fen Bilimleri; Mevsimler ve İklim, Dünya ve evren, DNA ve genetik kod, canlılar ve yaşam, basınç, fiziksel olaylar, madde ve endüstri, madde ve doğası.
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük; Bir kahraman doğuyor, milli uyanış, milli bir destan.
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat.

Üniversitelerin Online Sınavları Nasıl Yapılacak?

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir