ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbaÄŸkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Cep Telefonlarına Yeni Vergi Geldi!

2020 Cep Telefonlarına Yeni Vergi Geldi!
05.03.2020

2020 Cep Telefonlarına Yeni Vergi, İster Türkiye’de üretilsin ister ithal edilsin cep telefonlarına yeni bir vergi daha eklenmiş bulunmaktadır. Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre cep telefonlarından alınan vergilere bir yenisi daha eklenerek % 1 oranında ek kesinti vergisi uygulanacak. Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre cep telefonlarından alınacak olan % 1 oranındaki vergi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilecektir. % 1 oranındaki cep telefonu vergisini, ithalatçılar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hesabına yatırmakla mükelleftirler.

Alınan karar Resmi Gazete’de Fikir ve Sanat Eserlerinin Çoğaltılmasına Yarayan Teknik Cihazlar ile Boş Taşıyıcı Materyallerin İmalat ya da İthalatında yapılacak olan Kesinti kararların Belirlenmesine İlişkin Karar bu gün tarihi ile yayımlanmış bulunmaktadır.

Cep Telefonlarından Alınan % 1 Vergi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Aktarılacak!

Cep Telefonlarından Alınan % 1 Vergi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Aktarılacak! Cep telefonlarına yönelik olarak eklenen % 1 ek vergi dilimi, Resmi Gazete’de şu şekilde yayımlanmış bulunmaktadır. Cep telefonlarını ifade etmekte olan ve Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu GTİP numarasıyla ifade edilen cep telefonları için belirlenmekte olan ek kesinti oranı % 1 olmaktadır. Alınan karar neticesinde bu oranda vergi uygulanacak olan eşyaların tanımı ise; Telefon cihazları (hücresel ağlar için veya diğer kablosuz ağlar için olan telefonlar dahil olmak üzere) ses, görüntü, ya da diğer bilgileri almaya ya da vermeye mahsus diğer cihazlar (kablolu ya da kablosuz ağlarda iletişime mahsus cihazlar dahil).

Cep telefonu üretenler ya da ithalatı yapanlar, imalat ya da ithalat bedeli üzerinde % 1 oranındaki tutarı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yatırmakla sorumlu ve yükümlü olacaklardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.