Genel

2020 AÖL Mart Sınavları Korona Virüsü Nedeni İle Ertelendi!

2020 AÖL Mart Sınavları Ertelendi! Korona virüsü nedeni ile alınan tedbirler her geçen gün artıyor. 21 – 22 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan AÖL sınavları korona virüsü tedbirleri kapsamında ertelenmiş bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan bilgi kapsamında, korona virüsü tedbirleri adına Açık Öğretim Kurumları Sınavları’nın ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. 2020 Yılı takvimimize göre yapılması gerek AÖL sınavının tarihleri 21 – 22 Mart 2020 olarak belirlenmiş durumdaydı.

Tüm dünyada etkisi her geçen gün artmakta olan ve ülkemizde de etkili olan korona virüsü nedeni ile Açık Öğretim Lise Sınavları ileri tarihe ertelenmiş bulunmaktadır. Sınava girecek olan öğrenci adayları için duyurulur. Bu kapsamda AÖL sınavının ileri tarihe ertelenmesinin ardından gözler sınavın ne zaman yapılacağına çevrilmiş bulunmaktadır.

AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili olarak açıklamaları Twitter hesabı üzerinden gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamasında korona virüs tedbirleri kapsamında 21 – 22 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan AÖL sınavları için öteleme kararı alınmıştır. Açıklamasında bulunmaktadır. Yapılacak olan sınavların ek sınavlar ile birleştirildiği haberini de buradan duyurmuş olmaktadır.

2020 AÖL Sınavları İçin Bakan Selçuk’un Açıklamaları

2020 AÖL Sınavları İçin Bakan Selçuk’un Açıklamaları, Türkiye’de de korona virüsünün tespitinin ardından ülke olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda oldukça etkili önlemler alınmaya devam edilmektedir. Alınan tedbirlerden bir tanesi de 21 – 22 Mart 2020 tarihlerine gerçekleştirilmesi planlanan AÖL sınavları olmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, 21 – 22 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi sınavlarının ertelendiğini duyurmuş bulunmaktadır.

Bakan Selçuk, açıklamalarına Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirirken şu konuları da ilave ederek paylaşmış bulunmaktadır. “Korona virüs kapsamında önlem almaya devam ediyoruz. 21 – 22 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız Açık Öğretim Lisesi sınavlarını ertelemiş bulunmaktayız. Yaklaşık olarak 3 milyon öğrencinin sınava gireceği ve 400 binden fazla öğretmenin görevli olarak çalışacağı Açık Öğretim Kurumları Sınavlarını ertelemiş bulunmaktayız. Ertelenen Açık Öğretim Kurumları Sınavları, yurt dışı dahil olmak üzere Eylül 2020’de yapılacaktır. Yapılacak olan sınav için ek sınav ile birlikte gerçekleştirilecektir, dedi.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir