Genel

2020 – 2021 Sezonu Eylül Ayında Okullar Açılacak mı?

2020 – 2021 Sezonu Eylül Ayında Okullar Açılacak mı? Korona virüsü salgını dolayısıyla bu sezon okulların açılıp açılamayacağı oldukça merak konusu olmaktadır. Korona virüsü nedeni ile birlikte Mart ayı içerisinde okullar kapatılarak uzaktan eğitim süreci başlatıldı. Verilen uzaktan eğitim de 19 Haziran 2020 tarihinde e-Karne verilmesinin ardından son buldu. Korona virüsü güncel verilerinin her gün düzenli bir şekilde açıklanmasıyla birlikte görülen yeni vaka sayılarının, her gün binin üzerinde olması vatandaşları Eylül ayı için okulların açılıp açılamayacağını araştırmaya yönlendiriyor. Birçok vatandaş okulların açılıp açılamayacağını araştırırken, birçoğu da 2020 – 2021 için okulların açılmasının uygun olup olmadığını araştırmakta.

2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim için okullar açılır mı yoksa uzaktan eğitim olarak devam mı edilir? Yöneltilen bu soruların cevaplarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vermiş bulunuyor. Diğer yandan veliler ve öğrenciler de güncel korona virüs tablosunu incelemelerinin ardından aynı soruya cevap arıyorlar. Bu yıl okulların açılıp açılmayacağını merak eden milyonlarca kişiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan cevap gelmiş bulunuyor.

Eylül Ayında Okullar Açılacak mı?

Eylül Ayında Okullar Açılacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Sağlık bakanı Fahrettin Koca korona virüsü için hastalığın gündemden düşmesi bulunan şartlar altında mümkün gözükmüyor dedi. Korona virüsü için bilinçli davranan, kurallara uyum gösteren herkes bugünün şartlarında hayat kurtaran kahraman biri olmaktadır. Korna virüsü için yayılma hızının azaldığı düşüncesi oldukça yanıltıcıdır dedi. Korona virüsünün hasta etme gücünün zayıfladığı yönündeki düşünce bilimsel dayanaktan yoksun olmaktadır. Günlük kullanılan maskeler ertesi gün için koruyuculuğunu kaybetmektedir. Maskeler tekrar kullanılmamalıdır. Ülke genelindeki toplam vaka sayısı 199 bin 906 olmaktadır. Belirtilen vakaların % 53,73 oranı ise tüm şehirler ile irtibat halinde olan İstanbul’da tespit edilmiş bulunmaktadır.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, mecbur kalınmadığı takdirde toplu tören ve kutlamalardan uzak durmalıyız diyerek, salgın toplumumuzda dramatik etkiye yol açmıştır dedi. Psikolojik hayatımız, hastalık gündemi ile sınırlandırılmıştır. Gündelik hayattaki değişme, izole bireysel yaşam ruhsal gerilimi arttırmış bulunuyor şeklinde konuştu. Bakan Koca, Almanya, kendi tedavi protokollerinin bize gelen vatandaşlarına uygulanmasını talep ederse ona açık olacağımızı söyleyebilirim. Günlük olarak ortalama 50 bin test yapıyoruz ve ölüm oranlarının Avrupa, ülkelerinin hepsinin altında olduğunu biliyoruz dedi. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, okulların açılıp açılamayacağı ile ilgili olarak da bunu korona virüsü salgınının seyrinin belirleyeceğini ve okulların açılmasına yakın, salgının seyrine göre tartışılır, öneri olursa bunu da paylaşırız dedi.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir