Genel

Otobüs Biletlerine Aile İndirimi Geliyor!

Otobüs Biletlerine Aile İndirimi Geliyor! Korona virüsü salgını nedeni ile pek çok alanda düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenlemelerden sadece birisi şehirler arası yolcu otobüslerinde yapılmış bulunuyor. Şehirler arası otobüslerde korona virüsü nedeni ile uygulanan % 50 kısıtlama işlemine aile düzenlemesi getiriliyor. Yapılan bu uygulama işlemine göre aynı aileden seyahat eden bireyler otobüslerde yan yana oturabilecek. Böylece aile ferleri için biletler % 25 – 40 arasına varan indirim uygulanacak.

Korona virüsü önlemleri kapsamında şehirler arası otobüslerde % 50 doluluk kısıtlamasına yeni uygulama getirilmektedir. Gelen bilgiler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, otobüslerde aynı aileden olan kişiler için yan yana yolculuk yapmalarına izin verilecek. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun onaylamaları tarafından hazırlanan çalışma kapsamında ayni aile içerisinden olan fertler otobüslerde de yan yana oturarak yolculuk etmesine izin verilecektir. Getirilen düzenleme ile birlikte 2+1 olan toplam 41 kişilik otobüslerde 34, 38 kişilik olan otobüslerde de 32 kişiye kadar yolcu alınabilecektir. 2+2 olan otobüsler için bu işlem, 54 kişilik otobüsler için 38 kişi, 46 kişilik kapasitesi olan otobüsler için 34 kişi yolcuya kadar taşıma yapılabilecek. Gerçekleştirilecek olan düzenleme ile birlikte bu durum bilet satış fiyatlarına da yansıtılacaktır. Otobüs yolcu biletlerinde fiyatlar aile olan yolcular için % 25 – 40 arasında indirim uygulanacaktır.

Şehirlerarası Yolculuklarında Aile Bütçesine Katkı Sağlanacak!

Şehirlerarası Yolculuklarında Aile Bütçesine Katkı Sağlanacak! Tüm Otobüsçüler Federasyon Başkanı olan Mustafa Yıldırım, aile düzenlemesi ile ilgili olarak şunları belirtmiş bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından otobüsler için oturma çizelgesi istediğini ve bunun üzerine kendilerinin bu çizelgeyi hazırladıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, aynı aile içerisinden olan ve otogara kadar yan yana oturarak yolculuk yapan bireylerin otobüslerde de yan yana oturması gerekmekteydi. Korona virüsü nedeni ile uygulanan % 50 kısıtlama işleminin ardından bilet fiyatlarında artış yaşandığı için aynı aileden yolculuk edenlere seyahat oldukça maliyetli olmuş bulunuyordu. Getirilen yeni düzenleme ile aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağlanmış bulunuyor. Aynı aile içerisinden seyahat eden kişiler daha uyguna bilet satın alabileceklerdir.

Otobüs firmaları için aileler adına kampanya düzenlediklerini belirten Başkan, uygulana çalışmayı şu şekilde aktarmış bulunuyor. Aynı aile içerisinden seyahat eden iki kişinin bilet fiyatları % 25 daha uyguna gelecektir. Örnek verecek olursak korona virüsü öncesine 100TL olan bilet fiyatı 180TL tutarına çıkmış bulunmaktaydı. Getirilen yeni düzenleme ile birlikte iki kişi birlikte seyahat etmesi durumunda bilet fiyatlarında % 25 indirim sağlanacak ve bilet fiyatları 135TL tutarına inecektir. Aynı aileden seyahat edenlerin üç kişi olması durumda ise bilet fiyatları kişi başı 120TL olacak ve aynı aile içerisinden anne-baba ve iki çocuk birlikte seyahat etmesi durumunda bilet fiyatları 110TL’ye kadar inecektir. Getirilen yeni düzenlemede tek kişi seyahat etmesi durumunda ise bilet fiyatı yine 180TL olacaktır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir