Memur Haberleri

2017 Memur Maaşları Artacak mı ?

Başlıklar

2017 Memur Maaşları

Her yıl olduğu gibi 2017 yılında da memurlar zam haberi duymak istiyor. Bu konu ile ilgili gelişmeler de yaşanarak her gün yeni bir haber çıkıyor. Milyonlarca memurun gözü de enflasyon farkından ortaya çıkacak olan yeni zam haberlerinde. İstatistiklere bakıldığında ilk üç aylık yayınlanan enflasyon oranlarından sonra zamlarda artış sürpriz olmayacaktır. Tabi bu oranlar da memur maaşlarına yansıdığında tatminkar bir artış olabileceği ön görülebilir.

Memurlar için Fırsat

Memurlar açısından çalışma hayatları boyunca toplam prim günlerinin eksik sayılmaması adına bir çok yenilik gelmiştir. Stajyerlik günleri veya askerde bulunan günler gibi ekstra çalışma günleri de emeklilik döneminde kullanılmak üzere prim günlerine dahil olacaktır. Ayrıca memurların maaş artışı için 2017 temmuz memur zam oranı açıklanan enflasyon değerlerine bağlı olarak %4 olarak açıklanmıştır.

Zam Artışları

Özellikle son zamanlarda ki enflasyon değerlerinden sonra bütün zaruri ihtiyaçlara zam yapılmıştır. Yeme ve içme gibi her insanın gündelik hayatında kullandığı bütün tüketim maddelerine yapılan fiyat artışlarından sonra 2017 temmuz memur zammı ne kadar diye sorarsak her halde tatminkar bir cevap alamayacağız. Çünkü ülkemizdeki lüks tüketim olsun ya da olmasın alkolden sigaraya , sebze ve meyveden mutfak malzemelerinde kadar bir çok üründe 1 temmuzdan geçerli olmak üzere yeni zamlı fiyatları ile raflardaki yerlerini alacaklardır. Bu da özellikle milyonlarca memur açısından yine geçim sıkıntısı manasına gelmektedir. Bu da çok olumsuz bir etki yaratacaktır.

Mesai Ücretleri Güncellemesi

Devlet kurumlarında mesai saatleri ve ücretlendirilmesi açısından belirli bir şablon şeklinde sınırlandırma konulmuştur. 13/05/2017 tarihli resmi gazete yayınlanan parametreler doğrultusunda mesai ücretlerinin artışı ve sabitlenen maksimum mesai saat yapılanması milyonlarca memurun yüzünü biraz olsun güldürmüştür diyebiliriz. Hem saat olarak hem de ücretlendirme olarak yapılar artış geçmiş yıllara göre daha yüksektir. 2017 temmuz memur zammı yüzde kaç diye soracak olursak aynı mesai saatleri güncellemesinde olduğu gibi bu konuda da memurlar açısından daha önceki yıllardan daha yüksek bir şekilde uygulanacaktır. Ancak bu şekilde hükümetin ücret politikaları hem memurlar açısından hem de memur emeklileri açısından yeterli seviyelerde seyredecektir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir