ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

İŞKUR Engelli Personel Alımı ve Engelli Bildirimi

İŞKUR Engelli Personel Alımı ve Engelli Bildirimi
18.04.2017

Türkiye İş Kurumu, ülkemizdeki istihdam sorunu üzerine çalışmalarını kurulduğu günden bugüne dek sürdüren bir kuruluştur. Özellikle genç işsizlik sorunu için sürdürdüğü teşviklerle son günlerde ülkemizde kendinden sıkça bahsettiren bir kurum konumundadır. İstihdam konusunda hali hazırda sürdürdüğü birçok projesi olan kurum, ülkemizde iş bulma ve arama denildiğinde ilk akla gelen yer olma konumunu sürdürmektedir. İŞKUR genç işsizlik, iş başında eğitim, staj gibi birçok hizmetin yanı sıra engelli ve eski hükümlülere sunduğu iş alanları ile de son zamanlarda kendisinden sıkça söz ettirmektedir. Engelli bireylerin günlük hayatlarında yaşadıkları sorunlar, son yıllarda gençlik derneklerinin, vakıfların ve devlet tarafından yürütülen projelerin sayesinde sıkça gündeme gelmekte ve çözüm arama süreci hızlanmaktadır. Engelli bireylerin günlük yaşantısındaki sorunlardan biri olan istihdam sorunu için çalışmalarına hızla devam eden İŞKUR, bu soruna yönelik çeşitli projeler geliştirmektedir. Bu yazımızda İŞKUR Engelli Personel Alımı ve Engelli Bildirimi konusunu inceledik.

İŞKUR ve Engelli Personel Alımı

Türkiye İş Kurumu, istihdam açısından ülkemizde en aktif çalışmalarda bulunan kurumlardan biridir. Her yıl yürüttükleri teşvikler ile yüzlerce kişinin istihdamını sağlamaktadırlar. İŞKUR 2016 yılında başlattığı Engelli Projeleri’ni Teşvik ile çok sayıda kurumun engelli personel alımına yönlendirerek, engelli istihdamında önemli rol oynadı. İŞKUR resmi sitesinden yayınladığı duyuruda, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden alınan idari ceza fonlarının, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu için ve engellilerin iş yerlerine uyumlarının sağlanması ve ayrıca engelli bireylerin kendi işlerini kurmaları için hazırlanacak tüm projelere destek vereceğini açıklamıştır. Bu destek ile amaç, engelli ve eski hükümlülerin çalışması ve hatta kendilerini kurarak topluma engel olmadan katılabilmesine olanak sağlamaktadır. İŞKUR, sürdürdüğü politikalar neticesinde önümüzdeki yıllarda da bu tarz projeleri destekleyeceğinin işaretini vermiştir. Engelli bireylerin istihdamı konusunda sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, kamu ve özel kuruluşları destekleyen İŞKUR, sağladığı farkındalık ile birçok engelli bireyin istihdam edilmesine ön ayak olmuştur.

Engelli bireylerin İŞKUR hizmetlerinden yararlanmaları son yıllarda giderek artmakta ve istihdam alanları çeşitlilik göstermektedir. İŞKUR’un resmi sitesinde ‘’Duyurular’’ kısmında yayınlanan ilanları takip ederek birçok alanda, engelli bireylere yönelik istihdam alanları bulmak mümkündür. Kamudan özel sektöre kadar birçok firma teşvikler sonucunda çok sayıda engelli istihdamı için kadro açmış bulunmaktadır. Bu ilanlara başvurabilmeniz ve İŞKUR’un engelli bireyler için sunduğu istihdam alanlarından faydalanabilmeniz için öncelikle İŞKUR’a kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Aşağıda yer alan başlıktaki talimatları takip ederek kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR’a Engelli Kaydı Nasıl Yapılır?

İŞKUR’un sunduğu istihdam hizmetlerinden faydalanabilmek için öncelikle sisteme kayıt yaptırmalısınız. Yazımızın sonunda yer alan linkten kayıt sayfasına erişebilirsiniz. Sisteme kaydınızı gerçekleştirdikten sonra, kayıt sırasında girdiğiniz tüm bilgilerin ve tecrübelerin ışığında İŞKUR size en uygun iş alanının belirlenmesi için çalışacaktır. Kayıt sayfasında istenen bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi, istihdam çalışmaları esnasında son derece önemli bir yere sahiptir. İŞKUR tüm doğuştan veya sonradan bedensel, ruhsal, sosyal veya zihinsel yeteneklerin değişik ölçülerde yitirilmesi sonucunda günlük yaşama uyum sağlama, kişisel ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve koruma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan bireylerin, İŞKUR hizmetlerinden yararlanabilmesi için, engellerini (vücut fonksiyonlarının %40’ından yoksun olduklarının belgesi) kanıtlamaları gerekmektedir. Kayıt işlemleri sırasında ‘’Engelli Kaydı’’ kısmını dolduran kişilerin sağlık raporlarını İŞKUR’a teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi halde başvuruları engelsiz birey başvurusu olarak kabul görecektir. Engellilik durumu kalkan veya sonradan bir engeli oluşan kişilerin de varsa İŞKUR kayıtlarını güncellemeleri ve belgelerini en kısa zamanda İŞKUR’a teslim edilmeleri gerekmektedir.Kayıt işlemleri için aşağıda yer alan linki takip edebilirsiniz.

İŞKUR Kayıt İşlemleri İçin Lütfen BURAYA TIKLAYINIZ!

Yorumlar

  1. kazim dedi ki:

    işkura kayıt ettitiğim engelli raporunu sistemden nasıl sildirebilirimd

  2. İbrahim GEYLANİ dedi ki:

    HAYIRLI GÜNLER
    Benim çocuğum 21/02/1992 Doğumlu Zihinsel Hafif MR Devlet Hastahanesinde Sağlık Kurulu Özürlü Raporu Var % 50 Oranında
    Askerlik ten muaf tutulmuştur .
    Rehabilitasyon merkezlerine yaklaşık 10 yıl devam etmiştir okur yazar değildir
    özürlü kontenjanın dan yararlana bilmesi için yapmamız gerekeni bizi bildirmenizi arz ederiz.

  3. SUAT SAKA dedi ki:

    ilanlardaki engelli işaretli olanlara sadece engelli olanlarmı müracaat edebiliyor.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Evet engelli kadrosu için açılan iş ilanları olduğundan başvuru geçerli olmaz.

  4. ekmekçi gurme dedi ki:

    engelli çalışan tescil dilekçesi nasıl yazılır

  5. KURTULUŞ KALAYCI dedi ki:

    13.03.2018 TARİHİNDE ENGELLİ PERSONEL TESCİLİ İÇİN İŞKUR A DİLEKÇE VERİLDİ ANCAK ŞUBAT AYI İÇİN ENGELLİ PERSONELİN
    E-BİLDİRGESİNİ YAPAMIYORUM. VERİLEN DİLEKÇE ŞUBAT AYINI KAPSAMIYOR MU ACABA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ

  6. dilek dedi ki:

    engelli kaydımı nasıl yaptırabilirim