Haberler

Staj Sigortası Emekliliğe Sayılacak mı? TESK Başkanı’ndan Bağkur Adaletsizliği Hakkında Açıklama!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesinin ardından kabul edilen EYT düzenlemesinde artık sona gelindi. TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen EYT yasası kapsamında düzenlemenin bu ay içinde kabul edilerek yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EYT başta olmak üzere Bağkur uygulamalarında görülen adaletsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Bağ Kur uygulamalarındaki adaletsizliğin biran önce giderilmesi için zaman kaybedilmeden düzenleme yapılması gerektiği ifade ediliyor.

BAĞ KUR UYGULAMALARINDAKİ ADALETSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ Kur uygulamalarındaki adaletsizlik ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen yeni EYT yasası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Bağ Kur uygulamalarında görülen adaletsizliğe dikkat çeken Palandöken, SSK’lı çalışanlar ile Bağ Kurlular arasındaki prim gün sayısının zaman kaybedilmeden 7200 güne eşitlenerek norm birliği sağlanması gerektiği ifade edildi. Geriye dönük borçlanmalarda ise mutlaka taksit imkanı verilmesi gerektiği yönünde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan staj sigortasının emekliliğe sayılmasına yönelik konulara da değindi.

STAJ SİGORTASI EMEKLİLİĞE SAYILACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başta olmak üzere 2023 yılı itibariyle emeklilik ve çalışma hayatı ile ilgili birçok yeni düzenleme yapıldı. Söz konusu düzenlemelere rağmen hale birçok konuda çözümsüzlük ise devam ediyor. TESK Genel Başkanı Bağ Kur uygulamalarındaki adaletsizliğe dikkat çekerken aynı zamanda staj sigortasına da değindi. Staj sigortası ile ilgili sorunlara yönelik de çözüm beklentileri devam ediyor.

TESK Genel Başkanı Palandöken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun beklentilerini karşılamadığını ifade etti. SSK’lılar ile Bağkur’lular arasında prim gün sayısının eşitlenmesinin yanı sıra staj mağdurlarının da yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiği ifade edildi. Staj mağduriyetinin çözülmediği takdirde iş yerlerinde ara eleman bulmanın imkansız hale geleceği ifade edildi. Staj süresi sigortalılığa sayıldığı takdirde her alanda ara elaman sıkıntısının da çözüme kavuşacağı ifade ediliyor.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir