Genel

Sağlık Bakanlığı Alınan Koronavirüs Tedbirlerine Güncelleme Getirdi!

Sağlık Bakanlığı Alınan Koronavirüs Tedbirlerine Güncelleme Getirdi! Son dakika haberinin ayrıntılarına göre Sağlık Bakanlığı tarafından Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellenmiş bulunmaktadır. Güncelleme getirilen Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde buna göre güzellik merkezlerinde çalışanlar, cep telefonlarını işleme girmeden ve müşteri ile temas etmeden ilk olarak soyunma odalarına bırakacaklardır. Berber, kuaför ve güzellik merkezlerindeki müşteriler ve çalışanlar, mümkün olduğu kadar ve yüksek sesle konuşmayacaklardır. Bakanlık tarafından gelen açıklama doğrultusunda Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde korona virüsü kapsamında güzellik merkezleri tarafından alınması gereken önlemler başlığı eklenmiş bulunmaktadır. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınması gereken önlemler, market ve süpermarketlerde alınması gereken önlemler güncellenerek yürürlüğe alınmış bulunmaktadır.

Telefonlar Soyunma Odasında Bırakılacak!

Telefonlar Soyunma Odasında Bırakılacak! Yeniden düzenlenen alınan kararlar doğrultusunda, güzellik merkezlerinde kalabalık oluşmasını engellemek için gelecek olan müşteriler randevu ile kabul edilecektir. Güzellik merkezine gelen müşteriler yanlarında refakatçi ya da çocuk getirmeyeceklerdir. Helen müşteriler tokalaşmadan ya da herhangi bir şekilde vücut teması olmadan karşılanacaktır. Yapılacak olan işlemlerde kullanılacak olan aletlerin kişiye özel olması sağlanacaktır. Kişiye özel alt kullanımı sağlanamadığı durumlarda, her müşteriden sonra kullanılan aletlerin temizliği yapılarak dezenfekte edilecek. Müşteri alanının temizlenmesi, dezenfeksiyonu ve hazırlanması için 2 müşteri arasında 20 dakikalık mola verilmesi gerekmektedir. İş kıyafetleri günlük değiştirilerek, tekstil kıyafetlerinin en az 60 derecede yıkanması sağlanacaktır.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, müşteri ve çalışanlar dışında kimse bulunmayacak. Herhangi bir misafir alınmayacak. Damlacık yolu ile bulaş riskini arttırdığı için iş yerinde müşteriler ve çalışanlar mümkün ise yüksek sesle ve normal olarak konuşmayacaklar. İş yerinde satışa sunulan şampuan ve kozmetik ürünleri mümkün olduğu kadar cam rafların içerisinde ya da tezgah arkalarında korunmaya alınacaklardır. Fön makineleri mümkün olan en az şekilde kullanılacak, fön makinelerinin kullanımında mümkün olan en az hızda yandaki müşteriyi rahatsız etmeyecek yönde ya da bulunan müşterilerden farklı alanda kullanılması sağlanacak.

Çalışanlara Eldiven Kullanımı Önerilmiyor!

Çalışanlara Eldiven Kullanımı Önerilmiyor! Market ve süpermarketlerde sorumlu kişi korona virüsü konusunda bilgi aktaracak bilgiye sahip olacaktır. Çalışan ve müşteriler içeride olarak 4 metrekareye 1 kişi şeklinde içeri müşteri alınacaktır. Satılan ürünler daha önceden farklı miktarlarda paketlenerek satışa sunulacaktır. Yalancı güven riski oluşturulacağı için korona virüsü bulaşma riskini arttırabileceği et ve et ürünlerinde, paketlenmiş gıda ürünlerinde ve manav reyonlarında çalışan personel haricinde çalışanların eldiven kullanmaları önerilmemektedir. Kullanılan eldiven gıda dışındaki ürünlere ya da nesnelere değmeyecek. Kasada bulunan ürün bantları günde en az üç kez olmak üzere tek kullanımlık bez ile silinecektir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir