Genel

İstanbul Valisi Sokağa Çıkma Tedbirleri Açıklaması Yaptı!

İstanbul Valisi Sokağa Çıkma Tedbirleri Açıklaması Yaptı! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan tedbirler ile ilgili olarak açıklamada bulundu. İstanbul’da sokağa çıkma yasağında uygulanacak olan tedbirler nelerdir? Vali Ali Yerlikaya alınan tedbirleri tek tek açıklayarak belirtmiş olmaktadır. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya korona virüsü salgını kapsamında geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yapılan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan tedbirler doğrultusunda Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunmuştur. 48 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağı bu gece saat 00.01’den başlayarak 19 Nisan 2020 Pazar günü saat: 00.01’e kadar sürecektir. Vali Yerlikaya konu ile ilgili olarak Twitter hesabından şu şekilde açıklamalarda bulunmuş olmaktadır.

İstanbul Valisi Yerlikaya’nın Twitter Hesabı Üzerinden Paylaşımları!

İstanbul Valisi Yerlikaya’nın Twitter Hesabı Üzerinden Paylaşımları! İstanbul Valisi korona virüsü kapsamında hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına bağlı olarak alınan tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak da açıklamalarını Twitter üzerinden yapmış bulunmaktadır.

  • Korona virüsü nedeni ile sokağa çıkma kapsamında 17 Nisan Cuma 2020 saat: 23.59 itibarı ile Deniz yolu ile İstanbul’a giriş ve çıkış, il sınırları içerisinde özel tekneler ile seyir yapmak salgın süreci boyunca yasaklanmış bulunmaktadır.
  • Yurt içerisinde ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapmakta bulunan ve uluslar arası yük taşımacılığı yapanların il genelinden transit bir biçimde geçişlerine izin verilecektir. Fakat zorunlu ihtiyaç molası dışında hiçbir şekilde duraklama ve konaklama yapması yasaktır.
  • İstanbul dışından gelen ve ticari faaliyette bulunan balıkçı teknelerinin nakliye belgelerini beyan etmeleri zorunludur. Personel kesinlikle tekne dışına çıkmayacak ve liman içerisine girmeyecek.

20 metreden küçük olan temasların, İstanbul Boğazı kuzey kesiminden girişlerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafınca sorgulanması yapılarak ilgili kolluk kuvvetine bildirimi sağlanacaktır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir