Emekli Sandığı

Emekli Sandığı Reçete Sorgulama

İlaç Kullanım Süresi Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumları çalışan vatandaşların düzenli olarak ödeyecekleri primler karşılığında onların sağlık güvencelerini sağlar. Her ay düzenli olarak prim ödeyen bu kişiler bunun karşılığında belirli yaşlara gelindiğinde emekli olma hakkına sahip olurlar. Devlette dayalı kurumlarda çalışan ve de en yüksek emekli maaşını alan vatandaşlar ise Emekli Sandığı’na bağlıdır. Dolayısıyla bu kurum çalışanları daha çok prim ücretlerini öderler. Sosyal Güvenlik Kurumlarına bağlı olarak hizmet diğer kurumlar adından da anlaşılacağı üzere kişinin sağlık açıdan güvenliğini sağlar. Örneğin en basitinden Sosyal Güvenlik Kurumları sayesinde bizler ücretsiz şekilde hastanelerden tedavi alabilmekteyiz. Bunun dışında doktorların reçetelere yazmış olduğu ilaçları da daha uygun fiyatlarla alabilme şansına sahip oluruz. Çünkü piyasadaki tüm ilaçların gerçek anlamda maliyetleri oldukça fazladır. Bu nedenle sigorta kurumları ilaçların büyük bir orandaki tutarını otomatik olarak öder. Böylelikle vatandaşlar da daha az bir tutarla ilaçlarını alabilirler.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler sonucunda vatandaşlara bazı kolaylıklar çıkarılmıştır. Bunlardan biri de eczanelerden alınan ilaçlarla ilgili olandır. Doktorların hastalarına iyileşmesi için yazdığı ilaçların bulunduğu kağıtlara reçete adı verilir. Bu reçeteler sayesinde bizler eczanelere giderek doktorun önerdiği ilaçları alabiliriz. Ancak son zamanlarda ülkemizde düzenlenen çeşitli çalışmalar sayesinde e-reçete hizmeti vatandaşlara sunulmuştur. Reçete yerine reçete sorgulama işlemi sayesinde çeşitli hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Online reçete sorgulama işlemini gerçekleştirmek ise oldukça kolaydır. Emekli Sandığı Reçete Sorgulama işlemleri yazımızın devamında bulunmaktadır.

Emekli Sandığı Reçete Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumlarından biri de Emekli Sandığı’dır. Emekli Sandığına bağlı olarak hizmet alan vatandaşlar da reçete sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyebilirler. Bunun için sırası ile yapmaları gereken birtakım işlemler vardır. Emekli Sandığı reçete sorgulama işlemi internette mevcut olan bir işlemdir. Bu işlem vatandaşların internet erişimini sağlayacak oldukları her alanda geçerli olacaktır. Çünkü Emekli Sandığı reçete sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. E devlet online hizmet veren resmi bir sitedir. Bu site içerisinde binlerce sorgulama işlemini bulundurur. Bunun üzerine vatandaşların e devlete giriş yapmaları gerekir.

E devlet sistemine giriş yapabilmek için PTT kurumlarını ziyaret etmeleri gerekir. PTT kurumlarına giderek nüfus cüzdanları ve 3 TL işlem ücreti karşılığında bir zarf alırlar. Bu zarfın içerisinde yer alan bölümde vatandaşların e devlet şifreleri yer almaktadır. Bu şifre sisteme ilk giriş için sizler adına tanımlanan bir şifredir. İnternetle erişim sağladığınız bir ortamda arama motoruna ‘e-devlet’ yazarak resmi sayfayı açınız. Sonrasında sistem sizlerin T. C. kimlik numaranızı ve de e devlet şifrenizi girmenizi ister. Postanelerden almış olduğunuz zarfın iç kısmında yer alan e devlet şifresini kullanarak istenen bilgileri sisteme doğru bir şekilde girdikten sonra artık kolay bir şekilde reçete sorgulamanızı yapabilirsiniz. Sistem içerisinde bulunan işlemlerin her birinin başlıkları e hizmetler kısmında yer almaktadır. Sizlerde Emekli Sandığı reçete sorgulama işlemi için bu başlığı aynı şekilde e hizmetler kısmında yer alan bölüme yazmanız gerekir. Ardından gelen başlığa tıklayarak işlem yapacak olduğunuz sayfaya ulaşabilirsiniz. Sistemde yer alan tüm soruları doğru bir şekilde girdikten sonra kısa bir zamanda reçete sorgulamanız gerçekleştirilir. E devlete dilediğiniz her zaman giriş yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle bu sistemin kullanımı oldukça yaygındır. Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz bağlantıya tıklayarak da hemen e devlet sayfasına ulaşabilirsiniz. Böylelikle artık ilaçlarınızın kullanım sürelerini pratik bir şekilde takip edebilirsiniz.

Emekli Sandığı Reçete Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir