ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbaÄŸkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Lise Sorumluluk Sınav Tarihleri Ertelendi!

2020 Lise Sorumluluk Sınav Tarihleri Ertelendi!
24.06.2020

2020 Lise Sorumluluk Sınav Tarihleri Ertelendi! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklama doğrultusuna göre Lise sorumluluk sınavlarının tarihleri ertelenmiş bulunmaktadır. Milli Eğitim bakan Yardımcısı Mustafa Safran tarafından yapılan açıklamaya göre, Haziran 2020’de yapılması planlanan lise sorumluluk sınavları ileri bir tarihe ertelenmiş bulunmaktadır. Safran Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıflarında yapılması planlanan sorumluluk sınavlarının aynı tarihlerde yapılacağı, sadece 12. sınıflardan isteyen öğrencilere yönelik olarak uygulanacaktır.

Korona virüsü salgını nedeniyle birlikte, Mart ayı içerisinden beri devam eden uzaktan eğitim kapsamında 19 Haziran 2020 Cuma günü karnelerin ve notların açıklanması ile süreç sona ermiş bulunuyor. Karnelerin açıklanmasının ardından artık gözler sorumluluk sınavlarına çevrilmiş bulunuyor. Milli Eğitim Bakan yardımcısı tarafından açıklanan ortaöğretim kurumlarında 22 – 30 Haziran 2020 tarihleri içerisinde yapılması beklenen sorumluk sınavları Eylül 2020 ayına ertelenmiş bulunmaktadır.

Lise Sorumluluk Sınavları Ertelendi!

Lise Sorumluluk Sınavları Ertelendi! Milli Eğitim Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamaya göre, ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf düzeyleri için yapılması planlanmakta olan sorumluluk sınavları, yine aynı tarihler arasında, sadece 12.sınıflar için isteyen öğrencilere yönelik olarak uygulanacağı açıklanmış bulunuyor. Diğer sınıflardaki öğrenciler için Eylül ayında yapılacak olan sınavlara katılacağı ve herhangi bir hak kaybına uğramayacakları belirtilmiş bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim genel Müdürlüğü tarafınca illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ve başarısız dersleri bulunan öğrencilerinden yıl sonu başarı puanı en az 50 ve üzeri olanlar üst sınıfa direkt olarak geçeceklerdir. Alt sınıfların dahil edildiği başarısız ders toplamına bakılmaksızın direkt olarak sınıfı geçemeyen öğrenciler için baraj, ders ayrımı yapılmadan sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebileceklerdir.

  • Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ya da uygulamalı sınav esaslarınca göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması halinde biri alan öğretmeni olmak kaydı ile iki öğretmen tarafından yapılmaktadır.
  • Yılsonu beceri sınavında baÅŸarısız olan öğrenciler bu derslere ait olan sorumluluk sınavları, iÅŸ dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ya da uygulamalı olarak yapılmaktadır.
  • Bir dersin sorumluluÄŸu, o dersin sorumluluk sınavında baÅŸarılı olunması durumunda kalkmaktadır.
  • Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda uygulanan yönetmeliÄŸin 49.maddesinin hükümleri uygulanmaktadır.

Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrenciler için aynı usulle takip eden hafta içerisinde bir sınav daha yapılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.