ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Kasım Ayı Konut Kredisi Faiz Oranları Arttı, Güncel Faiz Oranları Neler?

2020 Kasım Ayı Konut Kredisi Faiz Oranları Arttı, Güncel Faiz Oranları Neler?

15 Kasım’da alınan karar ile birlikte konut kredisi faiz oranları artış gösterdi. Kamu ve özel bankalar tarafından yapılan faiz artışı sonrasında pek çok kimse güncel konut kredisi faiz oranlarını merak etmeye başladı.

Konut Kredisi Faizleri Arttı

Merkez Bankası tarafından alınan karar sonrasında kamu ve özel bankalar güncel konut kredisi faiz oranlarında artış gösterdiler. Ev sahibi olmak isteyenler için çok önemli olan bankaların sundukları konut kredilerinde faiz artması ile birlikte pek çok kişi de yeni faiz oranlarının ne olduğunu merak etmeye başladı.

Bu bakımdan son yapılan faiz artışı ile birlikte bankaların faiz oranları şu şekilde belirlendi;

  • Akbank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,30
  • ICBC Bank Yeni Evim Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,30
  • İş Bankası Hayat Sigortalı Ev Kredisi faiz oranı yüzde 1,35
  • Ziraat Bankası Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,25, yeni konutlar için yüzde 1,09
  • Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,25, yeni konutlar için 0,99
  • Vakıfbank Sarı Panjur Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,25, yeni konutlar için 0,99
  • QNB Finansbank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,51
  • Odeabank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,59
  • Burgan Bank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,70
  • Şekerbank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,79
  • HSBC Bank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,90
  • ING Bank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,39
  • Denizbank Konut Kredisi faiz oranı yüzde 1,43
  • Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi yüzde 1,43 olarak belirlendi.

Konut Kredisi Nasıl Çekilir?

Konut kredisi çekmek için öncelikli olarak gelir düzeyi önemli olmaktadır. Kredinin çekilmesi için bankaya yapılacak aylık ödemelerin rahatlıkla ödeneceğini gösteren gelir belgesinin olması gerekmektedir. Konut kredisinin aylık taksitlerinin ödeneceğini gösteren gelir belgesi sağlandıktan sonra kredi çekmek mümkün olmaktadır. Özellikle pek çok kişi peşin olarak birikimleri olmadığı için konut satın alamamakta ve bu yüzden konut kredisi başvurusu yapmaktadır. Konut kredisinde bankaların uyguladıkları faiz üzerinden hesaplama yapılır ve faiz ile birlikte çekilen kredi ödenmektedir.

Genelde bankalar yüzde 50 ve 80 arasında olan konut tutarına kredi vermektedirler. Bu yüzden konut alırken peşinat da gerekmektedir. Peşinatın olmaması halinde gerekli olan konut bedeli sağlanmayacağı için evi satın almak da mümkün olmayacaktır. Gerekli olan gelir durumunun sağlanması sonrasında tapu örneği ile bankaya başvuru yapılır ve banka tarafından görevlendirilecek ekspertiz satın alınacak konutun ücretini belirlemek için incelemelerde bulunacaktır. Eksper konutun rayiç bedelini hesaplayarak banka tarafından verilecek olan kredi tutarının da saptanmasını sağlayacaktır. Eksper incelemesi ücretli olup çekilecek olan kredinin içinden tahsil edilecektir.

Konut Kredisi Gerekli Belgeler Neler?

Konut kredisi çekmek için bankaya başvuru esnasında belirli belgelerin sağlanması gerekmektedir. Konut kredisi gerekli belgeler şu şekildedir; başvuru sahibinin nüfus cüzdanı, tapu örneği, gelir belgesi ya da kira geliri ibraz edilmelidir. Maaşlı olarak çalışılıyorsa e – devlet’ten alınacak hizmet dökümü ya da Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı belgesi, firma ya da dükkan sahibi olunması halinde ise vergi levhası, yıl sonu mali verileri, ara dönem mali verileri başvuruya eklenmelidir.

Aynı zamanda çalışılan yerden iyi niyet mektubu almak da yine bankaların kredi vermesinde etkili olmaktadır. Konut kredisi için gerekli olan şartların ve belgelerin sağlanmasından sonra banka tarafından yapılacak olan inceleme sonrasında kredi kullanımı mümkün hale gelmektedir. Kredinin erken ödenmesi halinde ise yüzde 2 erken kapatma komisyonu ödenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.