ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

KOSGEB Halı Yıkama İçin 100 Bin TL Hibe Desteği Veriyor

KOSGEB Halı Yıkama İçin 100 Bin TL Hibe Desteği Veriyor
06.11.2020

Yeni bir iş kurmak isteyenler için halı yıkamacı açmak oldukça kârlı bir iş tanımı olarak öne çıkıyor. Düşük yatırımlar ile halı yıkama dükkanı açmak mümkün iken aynı zamanda KOSGEB desteği de bu alanda uygun projelere sağlanıyor.

Halı Yıkama Ne Kadar Kazandırır?

Halı yıkamacı kazancı özellikle son dönemlerde pek çok kişinin halılarını yıkatmak için bu iş kolunu tercih etmesi için oldukça fazla olabilmektedir. Eski dönemlerde halıları yıkamak oldukça meşakkatli bir uğraş olmasına karşılık, günümüzde halılar kolay bir şekilde yıkandığından kirlenen halılar için halı yıkamacıları tercih edilmektedir. Ortalama olarak halı yıkamanın maliyeti metrekare başına 5 TL olmaktadır. Bu bakımdan her evde en az 20 metrekare halı olduğu göz önünde tutulursa, bu durumda halı yıkama kazancı hane başına 100 TL olacaktır. Bu bakımdan günlük 5 ev halısı yıkandığında ortalama 500 TL kazanmak mümkün olmaktadır.

Halı yıkama konusunda en önemli noktayı ise halıların iyi yıkanması oluşturmaktadır. Yıkama işleminden müşterilerin memnun kalması halinde her zaman kendi firmanız tercih edilecektir. Bu bakımdan müşteri memnuniyeti ve halı yıkamada kullanılan yöntemler her zaman ön planda olmalıdır. Özellikle son teknolojik araçların kullanılması hem iş maliyetini azaltacak hem de müşterilerin yıkama işlemlerinden memnun kalmasına olanak tanıyacaklardır.

Halı Yıkama Yeri Nasıl Açılır?

Halı yıkama yeri açmak için gerekli olan iş gücü ve ekipman sağlamanın yanında en önemli nokta halı yıkamacı ruhsatı almaktır. Ruhsat almak bazı durumlarda zor olabildiği için bu noktaya azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir. Bunun için vergi dairesine giderek vergi levhası alınmalı, belediyeye bildirim yapılmalı, esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt yaptırılmalı ve çalışan bulunuyorsa sosyal güvenlik kurumuna çalışanların girişleri yapılmalıdır.

Belediyeye ruhsat için başvuru yaptıktan sonra işletmenin gerekli hijyen koşullarına uygun olup olmadığının denetlenmesi zabıta tarafından yapılacaktır. Zabıta tarafından yapılacak denetimler sonucunda imar açısından işe uygunluk, fenni ve sıhhi şartlara uyum görülüyorsa, bu durumda işletmenin faaliyet gösterilmesine izin verilecektir.

KOSGEB Halı Yıkama Desteği

Halı yıkama yeri açmak için sunulan KOSGEB destekleri oldukça avantaj sağlamaktadır. Ancak KOSGEB desteklerinden yararlanmak, diğer destekler de olduğu gibi uygun bir proje kapsamında mümkün olmaktadır. Bunun için ilk olarak KOSGEB tarafından sunulan uygulamalı girişimcilik eğitimi programına kayıt olunması gerekmektedir. Bu kurslara devam zorunluluğu da aranmaktadır. Ücretsiz olan kurs, toplam 32 saatten oluşmaktadır. Eğitim sonrasında girilecek sınav sonucunda başarılı olmanız halinde sertifika alabilirsiniz. Alınacak olan sertifika da destekten yararlanmak için oldukça önemlidir. Sertifika alındıktan sonra iş planının yapılması gerekmektedir. Destek için özgün bir iş planının olması gerekmektedir. Bu yüzden projenin detaylı ve özgün bir şekilde oluşturulması gerekmektedir. Bu açıdan, her halı yıkama işletmesi için KOSGEB desteği sunulmamaktadır. Ancak hazırlanan projenin özgünlüğü ve uygunluğu kapsamında destek sunulmaktadır.

Örnek bir halı yıkama iş planı örneği hazırlarken, giriş planında işin tanımına dair açıklama yapmalısınız. Halı yıkamacının nerede olacağı, alınacak malzemelerin neler olduğuna ve rekabet oranları gibi hususlar giriş kısmında belirtilmelidir. Bunun yanında ikinci kısmında girişimcinin kişisel bilgileri ve daha önceki iş deneyimleri yer almalıdır. Özellikle halı yıkama işinde neden yer alınmak istendiği detaylı şekilde açıklanmalıdır. Daha sonraki kısımda ise kısa ve uzun vadedeki hedeflenenler doğru şekilde sıralanmalıdır. İş kurarken gerekli olan ekipmanların neler oldukları da detaylı şekilde açıklandıktan sonra KOSGEB halı yıkama desteği başvurusu yapabilirsiniz. Bu durumda projenin uygun olması halinde 100 bin TL’ye kadar destek sunulabilecektir.

KOSGEB Başvurusunda Onay Almak İçin Gerekli Belgeler

KOSGEB Kira Desteği Nedir, Nasıl Alınır, Kimlere Veriliyor ?

İş Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır ve Başvuru Şartları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.