Genel

Almanya’dan Türkiye’ye Gelmek İçin Ne Gerekiyor?

Almanya’dan Türkiye’ye gelirken yapılacak işlemler, geliş nedeninize göre değişiklik gösterecektir. Seyahatinizin amacına göre pasaport ve vize işlemlerinizin yapılması gerekmektedir. Almanya’dan Türkiye’ye gelmek için kişilerin vize ve pasaporta sahip olması, seyahat nedenini, gerekli durumlarda belgelerle açıklaması gerekmektedir. Öğrencilerden ve stajyerlerden bu kapsamda gerekli belgeler talep edilir.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelme Nedenleri Nelerdir?

Almanya’dan Türkiye’ye gelişte gösterilen nedenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Türkiye’yi kültürel amaçla ziyaret etmek
  • Akraba ziyareti
  • Almanya ile Türkiye arasındaki ortak çalışmalar nedeniyle iş adamlarının seyahatleri
  • Politikacı ve diplomatlar için diplomatik geliş- gidiş nedenleri
  • Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş
  • Almanya veya Türkiye’ye yatırımlar
  • Okul amaçlı geziler
  • Almanya vatandaşı olup Türkiye’de oturma izni almak veya çalışmak
  • Kişisel ilişkiler, evlilik veya arkadaşlık
  • Özel nedenler

Belirtilen nedenlerle Almanya’dan Türkiye’ye gelinmek istenebilir. Ancak sadece ziyaret için bile Türkiye’ye giriş yapılmak istendiğinde, yapılması gereken işlemler hayli uzundur.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelmek İçin Hangi İşlemler Yapılır?

Almanya’dan Türkiye’ye gelirken yapılacak işlemler, daha önce vize ve pasaport durumunuzu kontrol ettirmeniz ile başlayacaktır. Pasaport ve vizenizin olması temel şarttır. Bunun yanında adli sicil kaydınızın uygun olmasına dikkat edilmektedir. Bu konuda Türkiye’den pasaport alımı da gerçekleştirilebilir.

Pasaport ve vizenin sürelerinin kontrol edilmesi, gerekli evraklarla tekrar başvuru yapılması gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu işlemler sırasında kişilerin eski pasaport ve vizelerinin görüntülenmesi sağlanır.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken Yapılan Pasaport İşlemleri Nelerdir?

Almanya’dan Türkiye’ye gelmek için yapılacak pasaport işlemleri şu şekildedir:

  • Öncelikle pasaport türleri hakkında bilgi sahibi olunarak pasaportun size uygun olan türünü seçmelisiniz.
  • Pasaport çeşidi seçilmesinin ardından süresi belirlenmelidir. Harç, pasaport süresine göre yatırılacaktır.
  • Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası kullanılarak online pasaport randevusu alınır.
  • Pasaport randevusu günü emniyet müdürlüğüne gidilmesi gerekir. İlgili emniyet müdürlüğünden başvuru işlemleri yapılır.
  • Gerekli belgelerle yapılacak başvuru sonrasında kişilerin Türkiye’ye girişlerine izin verilmektedir.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelmek İçin Pasaport Alırken Hangi Belgeler Kullanılır?

Pasaport alımı için kullanılan belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Biyometrik fotoğraf: Çektirilirken pasaport için çekildiğinin söylenmesi gerekir. Vesikalıkla karıştırılması halinde sorun çıkabilecek bir belgedir.
  • Harç dekontu: Pasaport harcının yatırıldığına dair dekont, başvuru sırasında görevliye teslim edilmelidir. Harç miktarı, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’nün belirlediği bankalara yatırılmalıdır. Bahsedilen harç, pasaportun türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir.
  • Pasaport kağıt bedelinin ödendiğine dair dekont: Pasaport için kullanılan kağıt bedeli, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen bankalara yatırılmalıdır.
  • Parmak izi içeren belge: Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel tarafından hazırlanan bu belge, kişinin parmak izinin alınması ile oluşturulur. Belge, kişinin parmak izinin tescillenmesi ile görevli memur tarafından pasaportta kullanılır.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelmek İçin Vize Başvurusu Aşamaları Nelerdir?

Almanya’dan Türkiye’ye gelirken vize başvurusu yapmak  için Almanya’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti konsoloslukları kullanılmalıdır. Ancak Türkiye’den de vize alımı mümkündür. Vize süreleri ve çeşitleri değişiklik gösterirken, vize için ödenecek tutar da değişmektedir. Geliş nedeninin detaylı açıklanması ile uygun vize türüne başvuru yapılmalıdır.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelmek İçin Kullanılabilecek Vize Türleri Nelerdir?

Almanya’dan gelmek için kullanılabilecek vize çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Öğrenci vizesi: Almanya’da yaşayan Alman vatandaşları tarafından kullanılan bu vize, Türkiye’de tamamlanacak eğitim süresince verilir.
  • Alman vatandaşı olup Türkiye’de staj yapılacaksa, bu vize kullanılmaktadır. Vize, staj durumunun resmi olarak kanıtlanacağı durumlar için verilir.
  • Turist vizesi: Turistik geziler için verilen, 90 günü geçmeyen vizelerdir.
  • Eş vizesi: Alman vatandaşı olup Türk eşe sahip olanlara verilecek vizedir.
  • Çalışma vizesi: Türkiye’de çalışacakların, kalacakları yeri ikamet adresi olarak göstermesi ile elde edilecek vizedir. Bunun için çalışılacak işin ve kalınacak yerin kesin olarak hazırlanması ve resmi belgelerle bildirilmesi gerekmektedir. Almanya’dan Türkiye’ye gelmek için kişilerin, kesin dönüş haricinde bu sebeplere sahip olması gerekmektedir.

Vize Başvurusunda Olumsuz Yanıt Alınması Durumunda Harç İade Edilir Mi?

Vize alınamaması durumunda harç iadesi mümkün değildir. Vize başvurusu sırasında size verilen tarihlerde, size verilen hesaba harcınızı yatırırsınız. Ancak vize başvurusu olumlu sonuçlanmazsa, ödediğiniz harç tutarını geri almanız mümkün değildir. Bu nedenle vize danışmanlık firmaları kurulmuştur.

Vize alımına uygun  olup olmadığınızı bilirseniz, gereksiz harç masrafı yapmamış olursunuz. Ayrıca değiştirilebilecek sebeplerin varlığı söz konusu ise, kendinizi nasıl vize alımına uygun hale getirebileceğinizi de görürsünüz.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken Vize Ücretleri Ne Kadardır?

Almanya’dan alınacak vize ücretleri, vize durumuna ve nedenine göre değişiklik göstermektedir. Kişilerin vize alma nedenleri, vize harç ücretlerini etkiler. Dolar üzerinden ödenecek harçlar, 20 Dolar ile 50 Dolar arasında değişiklik göstermektedir.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken Vize ve Pasaportta Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Almanya’dan Türkiye’ye gelirken kullanılan pasaportun özellikleri, süresi ve boş sayfası ile ilgilidir. Pasaportun  geçerlilik süresi devam ederken sayfalarının bitmesi durumunda yenisinin alınması gerekir. Ayrıca fotoğrafta sorun olması, kişinin imaj değiştirmesi gibi nedenler sınır kapılarından geçişi zorlaştırmaktadır.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken E- Vize Uygulaması Geçerli Midir?

Almanya’dan Türkiye’ye giriş için e- vize uygulaması geçerlidir. Bu uygulama, kişilerin sınır kapılarından vizesiz geçebilmelerini sağlar. Bunun yanında uygulamanın yapılabilmesi için online olarak www.evisa.gov adresinden başvuru yapılması gerekir.

Bu şekilde alınacak e-vizenin geçerliliği 60 gündür. 60 gün sonunda kişinin Türkiye’den çıkmış olması gerekmektedir.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken E- Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

E- vize başvuru işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

  • İlk olarak evisa.gov adresine giriş yapınız.
  • Ekranda bulunan ‘yeni başvuru’ düğmesine tıklayınız.
  • Ekranda bulunan uyruk, pasaport bilgileri gibi bilgilerinizi girmelisiniz. Burada size pasaport türünüzü soracaktır. Pasaport türünüzü ve seyahat nedeninizi işaretleyiniz.
  • Ekranda bulunan güvenlik kodunu da girerek ‘Kaydet ve İlerle’ seçeneğine tıklayınız.
  • İkinci adımda sizden e- vize ödemesi isteyecektir. Burada yapmanız gereken ödeme tutarı ekranda belirtilir. Ardından kredi kartı ve hesap bilgileriniz sorulur.
  • Ekrana kartınızın bilgilerini girerek ‘tamam’ butonuna tıklayınız.
  • Ekrana, vize harcının kartınızdan alınacağı bilgisi gönderilir. ‘Onayla’ butonuna tıklamanız durumunda ücret, kartınızdan çekilir.
  • Son adımda e- vize indirme seçenekleri görülecektir. E-vize indirerek çıktı aldığınızda, sınır kapısından sıra beklemeden geçmeniz sağlanır. E- vize çıktınızı herhangi bir merciden onaylatmanıza gerek yoktur.

Almanya’dan Türkiye’ye Gelirken E- Vize Kullanmanın Yararları Nelerdir?

E-vize kullanımının yararları, kişilerin sıra beklemesini ve işlem uzamasını engellemektir. Bu işlem sayesinde eğer pasaportunuzun süresi seyahatiniz sırasında dolmayacaksa, vize işlemleri ile boşa vakit kaybetmezsiniz.

Ayrıca işlemler hızlı bir şekilde ilerler. Herhangi bir konsolosluktan randevu almanıza gerek kalmaz. Evinizden çıkmadan vize alım işlemlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Üzerindeki barkot sayesinde sahteliği sorgulanabilecek e- vize, Almanya’dan gelirken kullanılabilecek kolay vize çeşididir. E- vizede, vize türünüz pasaportunuza göre belirlenir. Almanya’dan Türkiye’ye gelmek için kullandığınız pasaportunuz diplomatik pasaport ise, e- vizeniz seyahat amacınızı diplomatik olarak belirler.

Almanya Vize Başvuru Formu

Almanya Vatandaşlık Şartları

Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir