Emeklilik

2020 Memur Emeklisinin Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

Memur Emeklisinin Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek? Memur emeklilerinin maaş farklarının ne zaman ödeneceği merakla beklenmektedir. Memur emeklilerinin maaş farklarının hangi tarihlerde gerçekleştirileceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Düzenli olarak her yıl memur ve emekli vatandaşlarımıza enflasyon farkı oranında zam yapılmaktadır. 2019 Aralık ayı enflasyon farkının açıklanmasının ardından zam oranları belirlenmiş oldu. Memur ve emekli vatandaşlar farkların ne zaman ödeneceği konusunu araştırmaktadır.

Ocak 2020 ayı içerisinde, Aralık 2019 enflasyon oranının belirlenmesinin ardından emekli ve memur maaşlarına belirlenen enflasyon rakamlarına göre zam uygulaması gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur emeklilerinin oluşan maaş farklarının bu günden itibaren ödeneceği açıklamasını duyurdu.

Memur Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Memur Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur emeklilerinin oluşan maaş farklarının bu günden itibaren ödeneceğini duyurdu. Bakan Selçuk, memur emeklilerinin maaş farklarının bugünden başlayarak ödeneceği açıklamasında bulundu. 4 / A, SSK emekli vatandaşlarının ise maaş ve farklarının 26 Ocak 2020 tarihine kadar ödenecek. 4 / B, Bağ-Kur emeklisi vatandaşların ise 25 – 28 Ocak 2020 tarihleri arasında emekli maaş ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı konuşmasında, 2.274.975 kişiye toplam olarak 5.288.542,74TL tutarınca maaş farkı yatırılacak, açıklamasında bulundu. Maaş alan emekli vatandaşlarımızın ek ödemelerini, her zaman aylıklarını almakta oldukları banka ve PTT şubelerinden alabileceklerini belirtirken, her zaman emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine eklemiş bulunmaktadır. Bakan Selçuk yaptığı açıklamalarına devam ederken sözlerine “Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan, alın teri döken, ülkemizin her karışına emeği ve hizmeti olan emeklilerimize, yapılacak olan ek ödemelerinin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullanmış bulunmaktadır.

Emekli Maaşları Hangi Gün Ödenmektedir?

Emekli Maaşları Hangi Gün Ödenmektedir? Emekli olmak için istenen şartları sağladıktan sonra, yaptığınız emeklilik başvurusunda SGK tarafından belirlenen bir numara bulunmaktadır. Belirlenen bu numaraya Tahsis numarası denilmektedir. Tahsis numarasının amacı ise bu numaraya bakarak emekli maaşınızı ve farklarını hangi gün hesabınıza yatırılacağını kolayca takip edebilmek olmaktadır. Belirlenen tahsis numarası ile birlikte kamu kurumlarında pek çok işleminizi online olarak e-Devlet sistemi üzerinden takip edebilirsiniz. E-Devlet sistemine girişinizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemi yapabilmek için evrak takip işlemlerini Tahsis Numarasını sorgulamasını yaparak öğrenebilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir