ref: refs/heads/v3.0
emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Türk-İş 2020 Temmuz Ayı Açlık ve Yokluk Sınırını Açıkladı!

Türk-İş 2020 Temmuz Ayı Açlık ve Yokluk Sınırını Açıkladı!
28.07.2020

Türk-İş Açlık ve Yokluk Sınırını Açıkladı! Türk-İş tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre açılık ve yokluk sınırı sonuçları açıklanmış bulunmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmaya göre, Temmuz 2020 ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı, 2 bin 406TL olurken, yoksulluk sınırı ise 7 bin 838TL olarak hesaplanmış bulunuyor. Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansılamalarını belirlemek amacıyla her ay yapılmakta olan açlık ve yoksulluk sınırı araştırması 2020 Temmuz ayı sonuçlarını açıklamış bulunuyor.

Türk-İş 2020 Temmuz Ayı Açlık ve Yokluk Sınırını Açıkladı!

Türk-İş 2020 Temmuz Ayı Açlık ve Yokluk Sınırını Açıkladı! Yapılan araştırma sonucuna göre, mevsim koşullarına bağlı olarak yaş sebze ve meyve fiyatlarında bu ay görülen gerileme, mutfak harcamasını olumlu yönde etkilemiş bulunuyor. Olumlu yönde gerçekleşen bu durum ise 4 kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gerekli olan gıda harcama tutarı günlük 80 kuruş azalmış bulunuyor. 2020 Temmuz ayı için dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeri kadar beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcama tutarı açlık sınırı 2 bin 406 lira 46 kuruş olarak belirlenmiş bulunuyor. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu olan diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı da 7 bin 838 lira 62 kuruş olarak belirlenmiş bulunuyor. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise aylık 2 bin 919 TL olarak belirlenmiş durumda.

Ankara’da yaşamakta olan 4 kişilik bir ailenin, gıda harcaması için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre % 1,01 oranında gerilemiş bulunuyor. 2020 yılının ilk yedi ayı içerisinde fiyatlardaki artış % 11,27 oranında olmuş bulunuyor. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarı ile artış oranı % 15,96 belirlenmiştir. Yıllık olarak ortalama artış oranı da % 12,47 olarak hesaplanmış bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.